De top 5 allerbeste Crosstrainers van 2017! Bekijk snel de nr 1!

Laatste update: vrijdag, 2 juni, 2017

crosstrainer kopenDe crosstrainer is een enorm populair populair fitnessapparaat! En dit is niet voor niks!

Wil jij ook een crosstrainer kopen?

Wat zijn dan de beste crosstrainers van dit moment? En waar moet je op letten wanneer je een crosstrainer wilt kopen?

In dit artikel kijken laat ik je zien waarop je moet letten wanneer je een crosstrainer wilt kopen en geef ik je de vijf beste crosstrainers van dit moment.

Kleiner budget? Ik geef je de beste goedkope crosstrainer!


Dit vind je in dit artikel:

  1. Waar moet je op letten wanneer je een crosstrainer gaat kopen
  2. De top 5 beste crosstrainers van 2017
  3. De beste goedkope crosstrainer
  4. Wat is het beste: een crosstrainer of loopband?
  5. Voordelen van een crosstrainer
  6. Tips voor trainen met een crosstrainer

Crosstrainer kopen? Waar moet je op letten?

Als je voor thuis de beste crosstrainer wilt kopen dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Hieronder zet ik de belangrijkste zaken voor je op een rij. De aanschaf is een hele investering dus neem even de tijd om je te verdiepen in de belangrijkste eigenschappen van een goede crosstrainer.

Reardrive of frontdrive

Verder kan het vliegwiel aan de voor of achterzijde van de crosstrainer zitten. Als het vliegwiel aan de voorkant zit dan is de beweging van de crosstrainer horizontaal en voelt wat aan als een langlauf beweging. Dit zijn de crosstrainers die je vaak ook ziet bij de sportschool. Bij een vliegwiel aan de achterzijde geeft dit een wat rondere beweging.

Wanneer het vliegwiel aan de achterkant zit dan neemt deze ook minder ruimte in beslag. Belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een crosstrainer voor thuis koopt.

Het aandrijfsysteem

Wanneer je een crosstrainer koopt kun je kiezen tussen twee soorten aandrijving. Je hebt de kettingaandrijving en de zogenaamde V-aandrijfriem of V-belt. Een kettingaandrijving moet regelmatig worden geolied en maakt meer geluid tijdens het gebruik. Een V-aandrijfriem maakt minder geluid en is onderhoudsvrij maar is duurder dan de kettingaandrijving. Een v-aandrijfriem is dus te adviseren en de beste crosstrainers hebben deze meestal ook.

Vliegwiel gewicht

crosstrainers vergelijkenHet vliegwiel is het grote en zware wiel wat aan de voor of achterkant van de crosstrainer zit. Dit wiel zet de crosstrainer eigenlijk in beweging. Een zwaarder vliegwiel loopt over het algemeen lekkerder dan een licht vliegwiel. Een zwaarder vliegwiel geeft ook een vloeiende beweging en kan een grotere weerstand geven dan een lichter vliegwiel.

Gewicht van de crosstrainer

Het gewicht van de hele crosstrainer zegt iets over de kwaliteit van de product. Over het algemeen kun je stellen dat hoe zwaarder de crosstrainer is des te meer ijzer in de crosstrainer constructie is verwerkt. Wanneer er meer ijzer in de constructie is gebruikt dan is deze beter van kwaliteit dan wanneer er bijvoorbeeld veel plastic is gebruikt.

De garantie

Zoals bij ieder product is de garantie die door de fabrikant wordt gegeven een goede indicator van het vertrouwen dat de fabrikant heeft van zijn product. Een fabrikant met de beste crosstrainer geeft een lange garantie op zijn product. De garantie is meestal opgedeeld in garantie op onderdelen en het frame. Een goede fabrikant geeft minstens 2 jaar garantie op de onderdelen en op het frame.

Kogellagers

Een crosstrainer met kogellagers draait langer soepel en maakt minder geluid. Een apparaat met dubbele kogellagers zijn nog beter. Deze vergen minder onderhoud. SKF-lagers zijn bijvoorbeeld heel erg goed.

Maximaal belastbaar gewicht

Ook een goede indicatie voor de kwaliteit van de beste crosstrainer is het maximaal belastbaar gewicht. Dit is het maximale gewicht wat de crosstrainer aankan. Een goede constructie kan aardig wat gewicht hebben. Is het maximaal belastbaar gewicht heel laag? Dan is de kwaliteit van de crosstrainer waarschijnlijk niet zo groot en dan zou ik even verder kijken. De beste crosstrainers moeten toch wel een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg aankunnen.

De top 5 beste crosstrainers van 2017

Wil jij een crosstrainer kopen? Hieronder vind je onze top 5 van de beste crosstrainers waarbij we de bovenstaande eigenschappen en natuurlijk de prijs hebben vergeleken!

Op de eerste plek staat de Focus fitness fox 5 crosstrainer. Focus Fitness bied twee jaar garantie op onderdelen en zelfs vijf jaar op het frame.  Met een vliegwiel van 20 kilo en een totaal gewicht van 70 kilo is de Fox 5 heel stabiel. Ook heeft de Focus fitness fox 5 een belastbaar gewicht van 150 kg wat zeer goed is voor een crosstrainer uit deze prijsklasse.

 ModelVliegwiel
gewicht
Crosstrainer
gewicht
Max. belastbaar
gewicht 
GarantieKogellagersPrijs

1. Focus Fitness Fox 5

focus fitness fox 520 kg70 kg150 kgonderdelen 2 jaar
frame 5 jaar
dubbele€599Bekijk

2. Focus Fitness Fox 3

 Focus fitness fox 318 kg51 kg120 kgonderdelen 2 jaar
frame 5 jaar
dubbele€349Bekijk

3. XTerra FS2.5

XTerra FS2.520 kg47 kg135 kgonderdelen 1 jaar
frame 5 jaar
dubbele€465Bekijk

4. Kettler RIVO M

 Kettler rivo m crosstrainer 12 kg 49 kg110 kgonderdelen 3 jaar
frame 3 jaar
 dubbele€559Bekijk

5. Focus Fitness Fox 4

Focus fitness fox 418 kg64 kg120 kgonderdelen 2 jaar
frame 5 jaar
dubbele€449Bekijk

De beste goedkope crosstrainer

Een goede crosstrainer is een hele investering. Een gemiddelde crosstrainer is toch zeker 500 euro en duurder. Wil jij graag een goedkope crosstrainer kopen? Dan zou ik je de Focus fitness fox 3 aanbevelen.

De Focus fitness fox 3 is een goede crosstrainer met een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met een gewicht van 51 kg en een vliegwiel van 18 kg is dit een stabiele crosstrainer die zorgt voor een fluisterstille training.

Deze crosstrainer is heel populair. In december 2016 heeft deze crosstrainer zelfs de best reviewed award van Kieskeurig ontvangen! Zoek jij een goede crosstrainer voor niet teveel geld? Dan is de Focus fitness fox 3 een hele goed keus!

Crosstrainer of loopband

focus fitness jet 7Wil je een crosstrainer kopen? Of misschien toch een loopband of hometrainer?

Je bent op zoek naar het cardio apparaat wat het beste bij jou past. En er is veel keuze. Daarom heb ik al aan verschillende fitnessapparaten aandacht besteed zoals de:

Het beste kun je kijken naar wat je het leukst vind om te doen. Als je het leuk vind dan gebruik je de crosstrainer of loopband ook vaker en dat is uiteindelijk de bedoeling.

Op een loopband verbrand je iets meer calorieën dan op een crosstrainer omdat je iedere stap weer loskomt van de loopband. Dit kost meer energie dan dat je continue aan een crosstrainer verbonden bent. Maar vind je hardlopen niet leuk? Koop dan geen loopband want je hebt een grote kans dat je de loopband dan ook niet gaat gebruiken. Je kunt dan beter een crosstrainer kopen.

Het zijn twee heel verschillende apparaten met een hele andere beweging. Een crosstrainer is niet beter dan een loopband of hometrainer. Koop het fitnessapparaat wat je leuk vind.

De voordelen van een crosstrainer

Trainen op een crosstrainer heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Je traint het hele lichaam

Bij een crosstrainer gebruik je het hele lichaam. Tijdens de oefening gebruikt je benen, bovenlichaam en armen. Het hele lichaam is in beweging. Je verbrand hierdoor meer calorieën en traint alle spieren.

Calorieën verbranden

Het spreekt voor zichzelf dat je tijdens het trainen op een crosstrainer calorieën verbrand. Met een crosstrainer verbrand je ongeveer 500 tot 600 kcal per uur. Met een paar keer per week trainen op een goede crosstrainer kun je dus prima afvallen! Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je let op de voeding.

Weinig belasting voor de gewrichten

Trainen op een crosstrainer is niet belastend voor je gewrichten. Dit is één van de grote voordelen van een crosstrainer! Bij andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen of tennis is de belasting voor de spieren en gewrichten veel groter en daarbij ook de kans op een blessure. Een blessure zal je daarom niet snel oplopen op een crosstrainer!

Makkelijk te combineren met andere activiteiten

Lekker een filmpje of tv-serie kijken. Dit kun je perfect combineren met sporten op een crosstrainer. Tijdens het trainen blijft je bovenlichaam en hoofd redelijk stabiel. Hierdoor kun je makkelijk je favoriete serie kijken en flink zweten en afvallen! Doordat je afgeleid bent gaat de tijd ook nog eens veel sneller. Voordat je het doorhebt heb je een uurtje getraind op de crosstrainer!

Voor en achteruit

Je kunt met een crosstrainer vooruit en achteruit trainen. Deze afwisseling is leuk maar je traint er ook andere spieren mee. Als je vooruit gaat dan train je voornamelijk je bovenbenen. Als je achteruit gaat dan train je voornamelijk de bilspieren. Je kunt ook de armen loslaten tijdens het trainen. Hiermee train je extra de rompspieren. Naast je spieren werk je natuurlijk ook aan je conditie!

Tips voor het gebruik van de crosstrainer

Trainen op een crosstrainer is niet moeilijk maar er zijn wel een aantal dingen waarop je moet letten tijdens het trainen. Hieronder de belangrijkste  punten waarop je moet letten tijdens het trainen op een crosstrainer.

Gebruik je hele lichaam

Het is verleidelijk om de meeste voorwaartse kracht uit de benen te laten komen. Als je zorgt dat je armen goed meedoen dan train je echt het hele lichaam. Zorg dus dat je de armen goed gebruikt tijdens de oefening.

Drink voldoende

Als je flink traint dan verlies je vocht. Zoals bij elke sport is het belangrijk dat je voldoende water drinkt tijdens het trainen. Je lichaam heeft het echt nodig.

Zorg voor een goede houding

Een goede houding is belangrijk. Zorg tijdens het uitvoeren dat je de rug recht houd en probeer de buikspieren iets aan te spannen. Op deze manier zorg jij ervoor dat je alle spieren juist traint.

Daag jezelf uit

Daag jezelf uit en verleg je grenzen. Probeer iedere week het tempo, de weerstand of de duur van de workout te verhogen! Dat is de enige manier waarop je vooruitgang zal zien in je conditie en gewicht.

In dit artikel heb ik laten zien waar je op moet letten wanneer je een crosstrainer wilt kopen. Ook heb ik je de vijf beste crosstrainers van dit moment laten zien. Plus twee goedkope crosstrainers. Hopelijk heb je er iets aan wanneer jij een crosstrainer gaat kopen!

Delen:
1
Shares
Share on Pinterest