Fitbit Charge

fitbit charge Pin

Nog maar een paar jaar geleden waren activity trackers relatief onbekend. Nu zijn ze een onmisbare gadget voor iedereen die graag zicht houdt op zijn gezondheid.

Met de Fitbit Charge heb je een betaalbare en betrouwbare activity tracker, die je gemakkelijk om je pols draagt.

Het apparaatje meet de hele dag door je activiteiten en waardes. Altijd inzicht in je gezondheid, waar je ook bent en wat je ook doet.

Wil jij graag weten wat de Fitbit Charge allemaal voor je kan doen en hoe deze verschilt met andere activity trackers van Fitbit, lees dan verder.

De Fitbit Charge

Deze activity tracker van Fitbit is compact, maar laat alle informatie op het scherm zien, die je nodig hebt. Hij meet de hele dag door je activiteiten, van wandelen, fietsen, trappen lopen, of juist wanneer je niets doet. Het mooie van een activity tracker is dat hij je aanzet tot meer bewegen. Dat is geen overbodige luxe. Veel mensen hebben immers een zittend beroep en dan is meer bewegen belangrijk om gezond te blijven.

De Charge 2  helpt je om meer te bewegen

Als je  namelijk urenlang alleen maar stil zit, kun je problemen krijgen met de doorbloeding. Je spieren worden op den duur stijver, je gewrichten bewegen minder soepel en je krijgt snel koude handen en voeten. Te weinig bewegen kan de oorzaak zijn van een heel aantal ernstige gezondheidsklachten, zoals:

 • Overgewicht
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • Chronische hart- en vaatziekten
 • Pijnlijke spieren en gewrichten
 • Diabetes type 2

We vergeten wel eens dat ons hart ook een spier is. Door te sporten zet je niet alleen de spieren van je armen en benen in beweging, maar ook je hart. Dat moet harder en sneller pompen. Dit zorgt ervoor dat je hart ook in conditie blijft. Wil je gezond en fit oud worden, dan zul je regelmatig moeten bewegen. De Fitbit Charge helpt je daarbij.

Als je een Fitbit draagt kun je zien hoeveel je beweegt op een dag. Stel bijvoorbeeld in dat je een aantal stappen wilt zetten op een dag of een hoeveelheid calorieën wilt verbranden. Kom je daar aan het eind van de dag niet helemaal aan, dan zal de Fitbit je eraan herinneren. Dat kan je net de stimulans geven toch nog even in beweging te komen. De activity tracker is daarom een geweldige manier om te kunnen kiezen voor een gezondere levensstijl.

Functionaliteiten van de Fitbit Charge

Fitbit Charge en sporten PinDe Fitbit Charge kan gedurende dag meten hoeveel je beweegt, maar heeft nog een heleboel extra functies, doordat het mogelijk is hem te koppelen met je smartphone.

Wat een Fitbit Charge kan meten:

 • Afgelegde afstand
 • Aantal verbrande calorieën
 • Hartslag
 • Slaap (diepte, kwaliteit van slaap en slaapduur)
 • Snelheid
 • Aantal stappen
 • Trappen

Extra functies door koppeling met je smartphone:

 • Ontvangen van berichten
 • Caller ID
 • Notificaties van sociale media
 • Herinnering bedtijd
 • Herinnering stappendoel
 • Waterdichtheid tot op 50 meter

Via koppeling met de app:

 • Workout kalender
 • Resultaten delen met vrienden/familie
 • Elkaar uitdagingen sturen en competitie aangaan
 • Je maaltijden invoeren met behulp van database
 • Gegevens overzichtelijk inzien en trends bekijken
 • Gewicht bijhouden

Verschillen tussen de Fitbit Charge 2 en 3

De Fitbit Charge 2 is al wat langer op de markt dan de Fitbit Charge 3. Deze kwam in september 2016 uit in Nederland. Maar sinds vorig jaar is er de Charge 3, en deze verschilt op enkele belangrijke punten.

Hieronder zie je overzichtelijk in welke opzichten ze verschillen:

​Charge 2 Charge 3
Scherm 2,51 bij 1,5 cm OLED scherm 2,47 bij 2,2 cm OLED scherm
Touchscreen Ja Ja
Waterdicht Spatwaterdicht Waterdicht tot op 50 meter diepte
Batterijduur 120 uur / 5 dagen 148 uur / 6 dagen
Hartslag sensor Ja, meting continu Ja, meting continu
Hoogte meter Nee Ja
Afstand meten Nee Ja
Calorie verbranding Ja Ja
Stappen teller Ja Ja
Slaap sensor Ja Ja
Snelheid Nee Ja
Trappen Nee Ja
Bedtijd aangeven Nee Ja
Bewegings-herinnering Ja Ja
​Bekijk Fitbit Charge 2 ​Bekijk Fitbit Charge ​3

Overzicht van Fitbit modellen

Fitbit heeft naast de Fitbit Charge 2 of Fitbit Charge 3 nog meer ​modellen activity trackers op de markt gebracht. Naast de Charge is er nog de Flex 2, de Alta HR en de Inspire HR. Wil jij weten welke Fitbit het beste bij jou past? Bekijk dan de tabel hieronder en zoek de perfecte Fitbit.

​Charge 3 ​Alta HR ​Inspire HR
Scherm verlichting Ja Ja ​Nee
Touchscreen Ja Ja Ja
Waterdicht Ja, 50 m Nee Ja
Batterijduur 148 uur 168 uur 120 uur
Notificaties Ja Ja Ja
Berichten ontvangen Ja Ja Ja
Hartslag sensor Ja Ja Ja
Afstand meten Ja Ja Ja
Calorie verbranding Ja Ja Ja
Stappenteller Ja Ja Ja
Slaapsensor Ja Ja Ja
Snelheid Ja Nee Nee
Trappen Ja Nee Nee
Bedtijd aangeven Ja Nee Ja
Bewegings herinnering Ja Ja Ja
Interval training Nee Nee Ja
Trainen met virtuele tegenstander Nee Nee Ja
Zwemsnelheid en afstand Nee Nee Ja
Bekijk ​product ​Bekijk​ product ​Bekijk ​product

Om je favoriete fitbit te kiezen, zou je in overweging kunnen nemen wat je belangrijk vindt. Vind je het handig dat je activity tracker je helpt met trainen, zoals met een virtuele tegenstander en de mogelijkheid om interval training te doen? Dan is de Fitbit Inspire HR geschikt voor jou. Ook als je wilt zwemmen is de Inspire goed, want deze is erg nauwkeurig in het zwembad. Dit geldt trouwens ook voor de Flex 2, ondanks dat dit niet duidelijk in de specificaties vermeld staat.

De Fitbit Charge 3 beschikt over de meeste opties, die het mogelijk maken om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen: van gelopen stappen, trappen, afgelegde afstand, huidige snelheid tot en met verbrande calorieën. Hij is voor fietsen, wandelen en hardlopen geschikt. Ook is het natuurlijk heel handig dat hij je een herinnering geeft als je nog niet genoeg bewogen hebt. Maar ook de Fitbit Charge 2, Inspire en Alta hebben deze optie.

Een scherm op je activity tracker of niet?

Alle Fitbits beschikken over een scherm, behalve de Flex 2. Op deze laatste zie je alleen vijf lampjes, waaraan je kunt zien of je in de buurt komt van je ingestelde doel, het aantal stappen dat je wilde zetten. De activity tracker bedien je vanaf je smartphone en daar zie je ook de resultaten van de dag. Het kan ook een nadeel zijn, dat je er geen display is waar je iets op kunt zien. Je zult altijd je smartphone erbij moeten pakken als je de gemeten gegevens wilt bekijken.

De andere activity trackers hebben wel een helder en duidelijk scherm, dit is een OLED scherm. Dit soort schermen verbruiken maar weinig stroom, wat voordelig is voor het batterijverbruik. Het beeldscherm is heel dun waardoor het prettiger draagt. Op het scherm van de tracker kun je alle gegevens aflezen, zoals je hartslag, gelopen stappen, notificaties en dergelijke. Alle Fitbits werken samen met iOS en Android.

De Alta, Flex 2 en de Inspire zijn de goedkoopste Fitbits en liggen dicht bij elkaar qua prijs. Vlak daarboven zit de Charge 2. De Charge 3 is het duurste.

Wil je meer informatie waar je op moet letten wanneer je een activity tracker koopt? Dan kun hier daar meer over lezen: een activity tracker kopen.

Waarom is de Fitbit Charge zo populair?

Fitbit charge koppelen met app PinWe zijn tegenwoordig veel bezig met onze gezondheid. We maken ons zorgen of we wel gezond eten en genoeg bewegen. Door middel van techniek kunnen we hier op een eenvoudige manier meer inzicht in krijgen. ​De charge 2 en 3 kunnen allerlei gegevens meten en omdat je ze aan je pols draagt, kun je op een onopvallende manier de hele dag door gegevens krijgen.

Het voordeel hiervan is dat je je eigen gezondheid in de gaten kunt houden. Je hoeft hiervoor niet naar de huisarts, maar draagt gewoon een klein apparaatje. Het kan je zoveel vertellen: over je bewegingspatroon, je hartslag en je slaapgewoontes. Daarmee heb je al een hoop belangrijke informatie. En met deze gegevens heb je het zelf in de hand daar iets aan te veranderen als dat nodig is.

​De Fitbit Charge is ​zo populair omdat je op een laagdrempelige manier veel voor je gezondheid kunt doen. Omdat je ze met je smartphone kunt koppelen, ontstaan er nog veel meer mogelijkheden. Je kunt dan meer bewegen combineren met gezonder eten. Als je je tracker verbindt met een app waar je je voeding in bijhoudt, kun je op twee fronten werken aan een gezond gewicht. Verder geeft de app je de mogelijkheid om gegevens te delen met vrienden of familie, de competitie aan te gaan en meer inzicht te krijgen in je eigen voortgang. In de app kun je bijvoorbeeld grafieken, tabellen en je historie inzien.

Fitbit, sporthorloge of stappenteller?

Denk je erover om een Fitbit Charge aan te schaffen? Bedenk van tevoren wat je wilt meten. Een activity tracker heeft andere functies dan een sporthorloge of een stappenteller. Een sporthorloge helpt je vooral tijdens het sporten. Deze biedt je trainingsschema’s aan en meet je hartslag tijdens het sporten. Hij is minder geschikt om de hele dag door metingen te doen zoals bijvoorbeeld een Fitbit of smartwatch.

Een stappenteller is eenvoudiger dan een activity tracker. Dit apparaatje telt alleen de stappen die je zet en beschikt over het algemeen niet over een hartslagmeter of een slaapsensor.

Is een Fitbit Charge wel iets voor jou?

Vraag jij je af of een activity tracker wel wat voor je is? Op dit moment zijn deze apparaatjes bij vrijwel iedereen populair: of je nu man of vrouw bent, sportief of juist niet, jong of oud. Een activity tracker kan iedereen helpen met zijn gezondheid, want ze zorgen ervoor dat je meer motivatie gaat voelen om meer te bewegen. Je hoeft er niet technisch voor te zijn, de bediening gaat over het algemeen heel natuurlijk.

Als je de reviews leest over de Fitbit Charge zijn eigenlijk alle gebruikers heel enthousiast. De activity trackers zijn behoorlijk nauwkeurig, zowel binnen als buiten. Soms zal een avondje lui op de bank liggen gezien worden als slaap, en kan een stevige wandeling geregistreerd worden als traplopen. Maar over het algemeen heb je echt wat aan het dragen van dit apparaatje. Je gaat er daadwerkelijk meer door bewegen, je wordt je bewuster van je gezondheid en gaat dus beter voor jezelf zorgen. Meer informatie kun je nog vinden op de officiële website.

De voordelen van de Fitbit Charge op een rijtje:

 • Draagt prettig, zowel overdag als ‘s nachts
 • Meet constant gegevens over je gezondheid: hartslag, beweging en slapen
 • Altijd gegevens bij de hand
 • Helpt je je gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld bewegingsherinnering en meer motivatie door inzicht
 • Combineren met apps geeft nog meer mogelijkheden
 • Nauwkeurige metingen van stappen en hartslag
 • Helpt je beter voor je eigen gezondheid te zorgen

Alles over fitness