Inklapbare en opvouwbare loopbanden: wat is de beste keuze?

inklapbare loopband

Een opvouwbare of inklapbare loopband is heel handig wanneer je weinig ruimte in huis hebt, maar wel regelmatig wil kunnen trainen. Door de loopband weer in te klappen of op te vouwen berg je die eenvoudig op, waarna je de vierkante meters meteen weer terug hebt.

Maar wat is het verschil tussen een opvouwbare en inklapbare loopband? En wat zijn de beste modellen van dit moment? Ik laat je de 5 beste inklapbare loopbanden van dit moment zien!

Wat is het verschil tussen een inklapbare, opklapbare en opvouwbare loopband?

De inklapbare en opvouwbare loopband worden vaak door elkaar gehaald. En door anderen wordt er weer gesproken over een opklapbare loopband. Wat zijn de verschillen?
  • De opklapbare loopband heeft vaak een wat groter formaat. Je klapt het loopvlak omhoog, om dit vervolgens vast te zetten. Dat scheelt veel ruimte, maar is niet de meest compacte oplossing.
  • Bij de inklapbare loopband kun je armbeugels naar beneden klappen waardoor je een plat loopvlak overhoud wat je makkelijk onder je bed kunt schuiven.
  • De opvouwbare loopband kan nog compacter. Deze kun je letterlijk opvouwen. Het resultaat is doorgaans kleiner en platter, waardoor je die nog makkelijker onder het bed of in de kast opbergt.

Daarnaast heb je nog loopbanden zonder armbeugels. Deze loopbanden worden ook wel walkingpads genoemd. Meer informatie over deze loopbanden kun je hier vinden: : de beste walking pads op een rij.

Wij onderzochten de beste inklapbare en opvouwbare loopbanden. Zo helpen we je de beste keuze te maken, uit de modellen die je compact kunt opbergen om meer ruimte vrij te maken. Het is de beste keuze voor iedereen die niet zo groot woont, maar wel zoekt naar een manier om thuis te kunnen trainen.

De 5 beste inklapbare loopbanden op een rij

Benieuwd naar onze beste keuzes als je de loopband wilt kunnen opvouwen of inklappen? Wij zetten de geschikte modellen op een rij:

  1. Tunturi Cardio Fit T10
  2. Flow Fitness Runner DTM300i
  3. Flow Fitness DTM400i
  4. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
  5. Senz Sports M2000

1. Tunturi Cardio Fit T10

tunturi cardio fit t10 Pin

De Tunturi Cardio Fit T10 is een sterke inklapbare loopband! Dit model kun je eenvoudig inklappen, waarmee je ervoor zorgt dat je de ruimte weer op een andere manier kunt gebruiken. Dus wil je regelmatig trainen, maar voorkomen dat daardoor de kamer meteen vol komt te staan? Dan is dit een uitstekende keuze, zodat je jouw conditie op peul kunt houden.

De Tunturi Cardio Fit T10 is geschikt om te lopen en te rennen. Je kunt de startsnelheid instellen vanaf één kilometer per uur, zodat je daarmee heel flexibel bent. Bovendien zorgt het 15mm T-flex schokabsorberende loopvlak ervoor dat de belasting voor je enkels en andere gewrichten niet te groot zal zijn.

Ben je een beginnende loper en zoek je naar een geschikte loopband? Dan is de Tunturi Cardio Fit T10 een goede keuze. Je zal merken dat je het lopen snel onder de knie krijgt. Bovendien kun je jezelf een tijd lang uit blijven dagen, door bijvoorbeeld de snelheid te verhogen. Ondertussen train je op een veilige manier, op een loopband die je makkelijk op kunt bergen.

Vouw je de Tunturi Cardio Fit T10 op of klap je die in? Er blijft een pakket over dat maar 16 centimeter diep is. Dat betekent dat je de loopband gewoon onder het bed kunt schuiven of in de kast kunt neerzetten. Zo maak je weer ruimte vrij, bijvoorbeeld om de was op te hangen of om ervoor te zorgen dat je er gewoon weer door kunt naar de volgende kamer.

Bekijk de Fit T10 of lees onze complete review.

2. Flow Fitness Runner DTM300i

Flow Fitness Runner DTM300i Pin

Benieuwd hoe je de Flow Fitness Runner DTM300i kunt inklappen of opvouwen? Het is een loopband die je makkelijk opruimt, waarmee je voorkomt dat je extra vierkante meters nodig hebt om thuis goed te kunnen trainen.

Kun je even niet naar de sportschool of wil je gewoon thuis trainen? Het is de beste manier om je conditie op peil te houden en om je uit te dagen met nieuwe doelen. En dankzij de Flow Fitness Runner DTM300i heb je daar geen extra ruimte voor nodig, omdat je het apparaat na het trainen gewoon weer heel compact kunt opbergen.

Bovendien biedt de loopband je een goede trainingservaring, bijvoorbeeld dankzij de verbinding met de Fitshow-app. Dat betekent dat je jouw resultaten kunt bekijken, de voortgang bij kunt houden en dat je nieuwe trainingsmogelijkheden kunt ontdekken. Op die manier blijft het uitdagend en leuk, om steeds een stap verder te komen.

Opgeklapt heeft de Flow Fitness Runner DTM300i maar een hoogte of diepte van 14 centimeter, waardoor je die makkelijk onder het bed kunt schuiven. Of in de kast kunt zetten, afhankelijk van waar je er ruimte voor hebt om het apparaat op te bergen.

Het is een fijne keuze om thuis te kunnen trainen, tot een snelheid van maximaal 12 kilometer per uur. Houd er wel rekening mee dat de Flow Fitness Runner DTM300i een instapmodel is. Dat betekent dat je er maximaal 2 uur per dag op kunt trainen, op basis van de bouwkwaliteit van de materialen.

Bekijk de DTM300i

3. Flow Fitness DTM400i

Flow Fitness DTM400i Pin

Flow Fitness heeft nog een grote broer van de 300i, de DTM400i. Het is een fijne inklapbare loopband, met wat meer power en betere specificaties dan de meeste inklapbare loopbanden. Dus woon je niet zo groot maar wil je wel een topklasse loopband? Geen probleem, je maakt met dit apparaat een goede keuze.

Je kunt de loopband verbinden met de Fitshow-app. Op die manier houd je bij je hoe traint, ontdek je nieuwe uitdagingen en kun je de voortgang zien. Het is een voor veel mensen een belangrijke motivatie, waarmee je ervoor zorgt dat je jezelf iedere keer kunt blijven uitdagen.

En ben je klaar met trainen op de Flow Fitness DTM400i? Dan kun je die eenvoudig opbergen. Schuif het apparaat onder het bed of zet het neer in de kast. Zo heb je de vierkante meters snel weer vrij, om daar de was op te hangen of er gewoon langs te kunnen lopen naar de volgende kamer.

De Flow Fitness DTM400i is goed geschikt om je te blijven uitdagen, dankzij de maximale hellingshoek van 12 graden. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je er maximaal 14 kilometer per uur op kunt lopen. Sommige andere loopbanden bieden de mogelijkheid om sneller te gaan.

Bekijk de DTM400i of lees onze complete review.

4. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Pin

Zoek je een inklapbare loopband, waarop je aan de andere kant op een fijne en bijna professionele manier kunt trainen? Dan is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i een goede keuze. Je kunt er thuis op wandelen of hardlopen, zonder dat je daar veel ruimte voor nodig hebt. Het apparaat is eenvoudig heel compact op te bergen, waarmee je die onder het bed schuift of gewoon weer in de kast zet als je er even geen gebruik van maakt.

Dus wil jij afvallen, je conditie verbeteren of gewoon fitter worden? Houd je conditie op peil en blijf jezelf uitdagen, met een apparaat dat je er makkelijk bij pakt. En dat je ook zo weer opruimt, waardoor je er ook in een kleiner huis goed mee kunt trainen.

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i is maakt 18 centimeter hoog of diep, waardoor je daar niet veel ruimte voor nodig hebt. Opklappen of opvouwen is heel eenvoudig, zodat je dit gewoon zelf kunt en daar niet de hulp van iemand anders bij nodig hebt.

Dankzij de transportwielen op de loopband kun je die makkelijk verplaatsen. Dus wil je die naar een andere kamer rijden of gewoon opbergen in de kast die iets verderop staat? Het is niet nodig om het apparaat op te tillen. Dit maakt het makkelijk om die erbij te pakken en te gaan trainen. Om de VirtuFit Totally Foldable TR-50i daarna weer in te klappen, zodat je die uit het zicht opbergt en je de ruimte weer op een andere manier kunt gebruiken.

Bekijk de TR-50i

5. Senz Sports M2000

senz sport m2000 Pin

De Senz Sports M2000 is opvouwbare loopband die van zichzelf al heel compacte is, waardoor het misschien niet eens nodig is om die in te klappen of op te vouwen. Je kunt er thuis goed gebruik van maken, zonder dat je daar veel vierkante meters voor nodig hebt.

Ondertussen heeft de M2000 van Senz Sports een sterke motor, dankzij de 1,5pk die er beschikbaar is. Het is een model van goede kwaliteit, dat je volledig kunt inklappen als je er even geen gebruik van wilt maken. Dus zit de training er weer op en wil je nu het wasrek kunnen plaatsen? Geen probleem, je bergt de Senz Sports M2000 eenvoudig op.

Uiteraard is het loopvlak van de Senz Sports M2000 inklapbaar. Al is dat niet alles, omdat je ook het loopvlak kunt opvouwen. Dit maakt het een bijzonder compacte keuze, waarmee je zorgt voor een geheel dat niet groter is dan 107 x 71 x 23 centimeter. Je plaatst het geheel eenvoudig in de kast, net als onder het bed om er niets meer van te zien. De transportwieltjes zorgen er bovendien voor dat je de loopband makkelijk kunt verplaatsen, en die er op een later moment weer bij kunt pakken.

Bekijk de M2000 of lees onze complete review.

Inklapbare of opvouwbare loopband kopen

Wil je een inklapbare of opvouwbare loopband kopen? Het is de beste manier om daar heel compact gebruik van te maken. Dus heb je thuis niet veel ruimte en wil je toch trainen zonder dat je de deur uit hoeft? Veel van de modellen zijn heel klein te maken, zodat je die onder het bed kunt schuiven of gewoon in de kast neer kunt zetten.

Kijk goed naar de hoogte of diepte. De kleinste modellen zorgen er met bijvoorbeeld 15 centimeter of 20 centimeter voor dat ze in iedere kast en zelfs onder het bed passen. Zo maak je de kamer eenvoudig weer beschikbaar als je klaar bent met trainen. En kies je voor een opvouwbare of inklapbare loopband met transportwielen? Dat maakt het makkelijk om het apparaat te verplaatsen, waardoor het niet nodig is om die eerst op te tillen. Zo is de inklapbare of opvouwbare loopband een heel compacte en gebruiksvriendelijke keuze.

Alles over fitness