FitBike Race Magnetic Basic review

FitBike Race Magnetic Basic review

Wil jij alles weten over de FitBike Race Magnetic Basic? Deze spinningfiets van topmerk Fitbike is heel populair. Geen wonder, want het apparaat biedt heel veel voor een scherpe prijs. In deze FitBike Race Magnetic Basic review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 113 reviews

€399

2 winkels

Laagste prijzen
 • De Magnetic basic heeft een zwaar vliegwiel voor een spinningfiets in deze prijsklasse
 • De magnetische weerstand is lekker stil tijdens het fietsen
 • De fanatieke fietser zal de SPD pedalen en interactieve mogelijkheden missen op deze fiets

FitBike Race Magnetic Basic in het kort

De FitBike Race Magnetic Basic is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, maar eenvoudige spinningfiets. Met een flink eigen gewicht, magnetische weerstand en een vliegwiel van 20 kg biedt deze spinningfiets veel voor een scherpe prijs!

Voor wie is de FitBike Race Magnetic Basic een goede keuze?

De FitBike Race Magnetic Basic is een goede keus voor iedereen die een goede spinningfiets zoekt en daar niet teveel aan wil uitgeven. Met deze spinningfiets krijg je een goede spinningfiets met een zwaar vliegwiel en interactieve mogelijkheden maar geen (interactieve) extra’s.

Plus- en minpunten

 • Fluisterstil
 • Magnetische weerstand
 • Zadel en stuur beiden verstelbaar
 • Vliegwiel van 20 kilo
 • Zeer stabiel en stevig
 • Geen SPD pedalen
 • Geen hartslagsensoren
 • Geen trainingscomputer
 • Weerstand handmatig instellen

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de FitBike Race Magnetic Basic op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarJa
DisplayEenvoudig
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenNee
ZwiftNee
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 113 reviews

7 reviews

41 reviews

logo kieskeurig

2 reviews

63 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de FitBike Race Magnetic Basic

De FitBike Race Magnetic Basic is de ideale spinningfiets voor beginners: een zeer hoge kwaliteit spinbike met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit. Kies je voor de FitBike, dan kun je laagdrempelig kennismaken met het spinnen en als je je hart verliest aan deze sport, kun je met dit duurzame apparaat nog jaren vooruit.

Het voordeel van deze spinningfiets is dat hij zeer robuust is, een vliegwiel heeft van 20 kilo en zeer geruisloos is in gebruik. Met zijn stoere looks verdient hij een plekje in je slaapkamer of sportruimte. Wil je alles weten over deze spinbike, lees dan onderstaande FitBike Race Magnetic Basic review.

Magnetische weerstand

magnetische weerstand Pin

De magnetische weerstand van de Magnetic Basic wordt handmatig ingesteld. Je gebruikt hiervoor de draaiknop die op het frame zit. Deze verzet de weerstand traploos, maar dat betekent ook dat je niet goed kunt zien hoe zwaar deze staat. Ook moet je je training even pauzeren om de weerstand aan te passen. Dat maakt deze manier van instellen wat omslachtig. Wel is magnetische weerstand praktisch geruisloos en vergt deze geen onderhoud, in tegenstelling tot weerstand opgewekt met viltblokjes zoals bij bijvoorbeeld de Fitbike Race 2.

Pedalen met toeclips

De FitBike Race Magnetic Basic is uitgerust met standaard pedalen met clips. Er worden geen SPD pedalen bij geleverd, maar die kun je wel los bij bestellen.

Een vliegwiel van 20 kilo

vliegwiel van 20 kilo Pin

Met een vliegwiel van 20 kilo biedt de FitBike Race Magnetic Basic iedere sporter voldoende uitdaging. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler het zal ronddraaien als je kracht zet op de trappers. Met een gewicht van 20 kilo, wat behoorlijk zwaar is voor een spinbike in deze prijscategorie, zal het trainen ook op hogere snelheden, vloeiend gaan. Ook zorgt het vliegwiel met zijn gewicht voor meer stabiliteit en een hogere weerstand.

Een eenvoudig display

De display geeft je de mogelijkheid zicht te houden op je gegevens tijdens het trainen. Je ziet hier de gereden afstand, het calorieverbruik, je snelheid, de tijd, en RPM. Er staan geen programma’s op de computer en je kunt de spinbike niet koppelen met andere apparaten voor een interactieve training.

Een ergonomisch stuur

ergonomisch stuur van de FitBike Race Magnetic Basic Pin

Het stuur is ergonomisch vormgegeven, waarbij je je handen in verschillende posities kunt zetten. Bovenop het stuur zit de display, waardoor je hier altijd goed zicht op hebt. Het stuur is door middel van een pop-in systeem in hoogte te verstellen. Dit zorgt ervoor dat je het stuur altijd stevig kunt vastzetten.

Je kunt het stuur dus verstellen op de ideale hoogte. Omdat ook het zadel verstelbaar is kun je de spinbike dus op de perfecte manier instellen voor jouw lengte.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Het frame van deze spinningfiets is zeer duurzaam. Het voordeel is dat het gebouwd is uit zo min mogelijk componenten, waardoor het minder slijtagegevoelig is. De Magnetic Basic kan belast worden tot 115 kilo, waaruit blijkt dat het apparaat wel wat kan hebben. Deze spinbike is echter wel bedoeld voor normaal thuisgebruik en is daardoor niet geschikt voor intensieve, professionele trainingen.

Een verstelbaar zadel

verstelbaar zadel Pin

Het zadel is ergonomisch ontworpen, zodat je er comfortabel op zit. Het is in hoogte en op het horizontale vlak in te stellen. Zo kun je het op een goede positie zetten die past bij je lengte, maar ook in verhouding tot het stuur.

Om het zadel vast te zetten, wordt een pop in systeem gebruikt. Als je het zadel in de goede positie hebt gezet, zal het door dit systeem niet meer verschuiven, ook niet bij zware belasting. Je kunt het zadel op verschillende standen in hoogte verstellen. Horizontaal kun je het zadel op de millimeter nauwkeurig instellen.

Interactief trainen met de FitBike Race Magnetic Basic

cyclemasters Pin

De computer heeft helaas geen trainingen en het is ook niet mogelijk om Zwift interactief te trainen. Desondanks kun je toch een beetje interactief trainen met de Magnetic Basic. Dat kan door gebruik te maken van een virtuele spinning app. Dit is een betaalde app, als je een abonnement neemt kun je verschillende trainingen en programma’s volgen bij Nederlandse instructeurs. Zet je tablet of smartphone klaar en op je scherm zie je de trainer die je begeleidt tijdens de training.

Er zijn verschillende lessen te volgen die opgedeeld zijn in categorieën. Denk bijvoorbeeld aan beginnerslessen, maar ook lessen die draaien om klimmen of trainingen op muziek. De lessen worden door verschillende trainers verzorgd, zodat je die van je favoriete instructeur kunt kiezen of juist kunt afwisselen. Een andere optie is Scenic Ride Classics. Met deze trainingen kun je meerijden met bestaande races, zoals de Tour de France of de Amstel Gold Race. Voordeel van CycleMasters is dat alle trainingen in het Nederlands worden gegeven. Wil je gebruik maken van CycleMasters, dan zul je een abonnement moeten afsluiten. Wanneer jij een spinningfiets wil waarmee je een interactieve training met Zwift kunt doen dan kun je beter kijken naar de Senz Sports S5000 of de Schwinn IC8.

Een voorbeeld van een training vind je hieronder in de video:

De plus en minpunten van de FitBike Race Magnetic Basic

De Magnetic Basic is een vrij eenvoudige spinningfiets. Hij is niet uitgerust met allerlei luxe opties. Maar dit apparaat biedt je wel een geweldige spin-ervaring. De Magnetic Basic is zeer geruisloos, door de V-belt en de weerstand die door middel van een magneet wordt opgewekt. Daarnaast kun je comfortabel trainen, doordat zowel het stuur als het zadel goed kunnen worden ingesteld.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 20 kilo. Dat is een flink gewicht voor een spinningfiets in deze prijsklasse. Hierdoor kunnen niet alleen beginners, maar ook gevorderden hier goed mee trainen. De FitBike heeft een eigen gewicht van 44 kilo en een robuust frame. Hij staat daardoor stevig, ook als je je flink aan het uitleven bent in een training.

Minpunten aan deze spinningfiets zijn de eenvoudige uitrusting, alhoewel je dit natuurlijk weet als je hem koopt. Er zit dus helaas geen trainingscomputer op de spinbike, enkel een display waarop je je trainingsgegevens kunt aflezen. Er zitten geen SPD pedalen op de spinningbike en evenmin hartslagsensoren. Daarnaast moet de weerstand handmatig worden ingesteld.

Hoe fietst de FitBike Race Magnetic Basic?

De uitrusting van de FitBike Race Magnetic Basic is misschien eenvoudig, het draait er echter om hoe je op dit apparaat kunt trainen. Door de magnetische weerstand is deze spinningfiets zeer geruisloos. Ook staat het apparaat stevig en voelt het altijd stabiel aan, hoe hard je ook aan het trainen bent. Dat geeft een veilig gevoel. Het is ook fijn dat je het zadel zowel horizontaal, als verticaal kunt instellen. In combinatie met het stuur, dat je in hoogte kunt aanpassen, kun je ervoor zorgen dat je elke training in de juiste houding zit. Wel is het zadel naar mijn mening nogal hard.

De Magnetic Basic levert zeker genoeg uitdaging

De magnetische weerstand is ook prima in orde. Deze is in de lichtste stand geschikt voor beginners. Maar ook voor ervaren spinners is er genoeg uitdaging. De hogere standen van de weerstand zijn namelijk behoorlijk pittig te noemen. De Magnetic Basic levert dus zeker genoeg uitdaging. De spinbike fietst verder soepel en is makkelijk in gebruik. Het is wel jammer dat er geen hartslagsensoren op zitten.

De Magnetic Basic vergeleken met de Magnetic Home

Fitbike heeft in de magnetic serie nog een beter model: de Fitbike Magnetic Home. Deze biedt voor een kleine meerprijs betere specificaties. Daarom vind je hieronder een uitgebreide vergelijking van deze 2 spinningfietsen:

FitBike Race Magnetic BasicFitBike Race Magnetic Pro
Prijs€399€599
Score
Reviews

4.8 / 5 van 113 reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigHandmatig
Gewicht44 kg61 kg
Gewicht vliegwiel20 kg22 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorNeeNee
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayEenvoudigExclusief
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd-
Toeclip pedalenJaJa
SPD PedalenNeeJa
ZwiftNeeNee
BekijkBekijk

Voor wie is de FitBike Race Magnetic Basic een goede keuze?

De FitBike Race Magnetic Basic is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, maar eenvoudige spinningfiets. Voor beginners is hij zeer geschikt, omdat ze op dit apparaat gewoon puur kunnen kennismaken met de sport. Meestal hebben beginners ook geen behoefte aan allerlei technische hoogstandjes. En door gebruik te maken van CycleMasters krijg je toch de mogelijkheid om trainingen te volgen. Daardoor kun je nog meer halen uit je fitnessapparaat. Wat prijs betreft zit de Magnetic Basic in de lage middenklasse en is hij voor beginners nog goed te veroorloven.

De FitBike Race Magnetic Basic is ook voor ervaren spinners een goede keus

Doordat de spinbike een zwaar vliegwiel en zware magneetweerstand heeft, is de Magnetic Basic ook geschikt voor meer ervaren sporters. Hij biedt voldoende weerstand om veel uitdaging te bieden en zal met zijn robuuste frame ook bij intensieve trainingen stevig blijven staan. Als je accepteert dat de Magnetic Basic een sobere uitrusting heeft, heb je aan dit apparaat een betrouwbare, degelijke spinningbike.

FitBike Race Magnetic Basic

De FitBike Race Magnetic Basic is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, maar eenvoudige spinningfiets. Met een flink eigen gewicht, magnetische weerstand en een vliegwiel van 20 kg biedt deze spinningfiets veel voor een scherpe prijs!

Alternatieven voor de FitBike Race Magnetic Basic

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: