Flow Fitness DTM400i review

Flow Fitness DTM400i

Wil jij alles weten over de Flow Fitness DTM400i? Deze inklapbare loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Flow Fitness DTM400i review lees je alles over deze loopband. Ik test de belangrijkste onderdelen en laat zien of dit de juiste loopband voor thuis is.

Flow Fitness DTM400i in het kort

De Flow Fitness DTM400i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden, 12 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 49cm breed. De Flow Fitness DTM400i is een allround goede loopband voor de veeleisende hardloper.

Plus- en minpunten

  • Koppeling via Bluetooth voor interactief trainen
  • Inklapbaar
  • Hellingshoek tot 12%
  • Geschikt voor intensief trainen
  • Hartslagsensoren
  • Maximum snelheid van 14 km/uur
  • Kort stroomsnoer

Reviews op andere sites:

De Flow Fitness DTM400i krijgt goede review scores op verschillende sites:

9,2

(37 reviews) bekijk reviews

(10 reviews)

Reviews
Consumenten reviews

37 reviews

10 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness DTM400i

De Flow Fitness DTM400i loopband heeft alles in huis om jouw hardlooptraining naar een hoger plan te tillen. Hij is compact, robuust en voorzien van uitgebreide opties. Denk aan een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden en 12 trainingsprogramma’s. Daarbij is deze loopband ook nog eens inklapbaar.

De DTM400i is geschikt voor intensief gebruik. Het loopvlak is extra breed en de krachtige motor zorgt voor een gelijkmatige aandrijving. Iedereen die warm loopt voor een thuistraining, of dat nu wandelen, hardlopen of trainen voor een marathon is, haalt met deze loopband het ideale apparaat in huis. In deze Flow Fitness DTM400i review bekijk ik de belangrijkste onderdelen van deze loopband.

Een loopvlak van 49 cm breed

loopvlak van 49cm breed Pin

Gemiddeld is het loopvlak van een loopband tussen de 42 en 45 cm breed. Dat van de Flow Fitness DMT400i is maar liefst 49 cm. Hoe breder het loopoppervlak, hoe groter het gevoel van veiligheid. Als je namelijk wat harder gaat lopen, kun je soms de controle kwijtraken en van de middellijn afwijken. Dat is bij de DMT400i geen probleem, omdat je de ruimte hebt. Het loopvlak is verder ook gedempt, wat het comfort tijdens de training vergroot. De klappen van het neerkomen worden door het dempingssysteem deels opgevangen.

Een mooi groot LED display

Flow Fitness DTM400i display met tablet houder Pin

De DMT400i is voorzien van een groot display dat de hele voorkant van de console in beslag neemt. Alle informatie wordt duidelijk weergegeven op dit LED display, zoals de tijd, hellingshoek, aantal stappen, snelheid, aantal verbrande calorieën en je hartslag. Op het display kun je via de touchscreen het programma kiezen of de hellingshoek aanpassen. Boven de display heb je nog een steun waar je een telefoon of tablet kunt plaatsen. Dat is prettig wanneer je bijvoorbeeld graag een serie kijkt tijdens het hardlopen.

Eenvoudig inklappen

heel compact inklapbaar Pin

Een hardloopband is een van die fitnessapparaten die veel ruimte innemen. Maar met de Flow Fitness DMT400i is dit geen probleem meer. Het is namelijk een inklapbare loopband, waarna hij zeer compact wordt. De loopband is ingeklapt smaller dan de meeste andere loopbanden.

Verplaatsen gaat gemakkelijk met de transportwieltjes, waarmee je het apparaat ook zijwaarts kunt rijden. Hij kan rechtop tegen een muur worden gezet of onder het bed geschoven. Toch is de DMT400i wel zwaar (57 kilo). Dat is wel iets om rekening mee te houden.

De interactieve mogelijkheden

interactief trainen met fitshow app Pin

Hoewel op de trainingscomputer al 12 verschillende programma’s staan, kun je nog meer afwisseling en mogelijkheden krijgen door gebruik te maken van de Fitshow app. Via Bluetooth kun je de loopband koppelen met je smartphone of tablet. Via de app krijg je toegang tot nog meer trainingen en worden al je gegevens overzichtelijk opgeslagen. Ook heb je de mogelijkheid om je muziek te luisteren via de ingebouwde speakers. En geen zorgen dat je batterij leegloopt. Je kunt je mobiel opladen via de USB aansluiting.

De keuze uit 12 trainingsprogramma’s

Met keuze uit 12 programma’s, waaronder intervaltraining, heb je de mogelijkheid om je training structuur te geven. Gebruik je een programma, dan worden de snelheid en de hellingshoek automatisch ingesteld. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Kies een programma dat je helpt je conditie te verbeteren of helpt afvallen. Je kunt ook handmatig 1 programma samenstellen. Op de computer kunnen 3 gebruikers een profiel aanmaken.

Een hellingshoek van 12%

Met de hellingshoek kun je bergtrainingen doen. Je gebruikt dan andere spieren dan wanneer je vlak loopt, wat goed is voor het verbranden van extra calorieën en het opbouwen van meer kracht en een betere conditie. De DMT400i kan ingesteld worden tot een hoek van 12% en heeft 12 standen. Dit is meer dan voldoende voor de meeste gebruikers.

Een motor van 2,5 pk

Tijdens het hardlopen wil je een soepele, continu doorgaande beweging. Daar is een krachtige motor voor nodig. De motor van de Flow Fitness heeft een vermogen van 1,25 pk en een piekvermogen van 2,5 pk. Dat garandeert een comfortabele training. De maximum snelheid die de band behaalt is 14 km/uur. Wanneer je een hele fanatieke hardloper bent kan dat te weinig zijn. Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Tunturi Fitrun 70i. Die haalt een topsnelheid van maar liefst 20km/u.

Voor meer informatie kun je in deze Flow Fitness DMT400i review nog de officiële video van Flow Fitness bekijken:

De plus en minpunten

Deze loopband is voorzien van een breed loopoppervlak. Met 49 cm is deze breder dan gemiddeld. Het feit dat je extra ruimte hebt tijdens het hardlopen kan je een gevoel van veiligheid geven. De instelbare hellingshoek (tot 12%) maakt je trainingen uitdagender. Deze wordt automatisch aangepast tijdens het volgen van een programma.

Op de handvatten zitten hartslagsensoren, waarmee je een indicatie van je hartslag kunt krijgen. De loopband is via Bluetooth te koppelen met een smartphone of tablet, voor extra trainingsopties.  Je kunt dan gebruik maken van de Fitshow app. De DTM400i is na het trainen in te klappen.

Dit fitnessapparaat heeft veel te bieden, maar een van de nadelen is het feit dat de maximum snelheid in verhouding laag is (14 km/uur). Het stroomsnoer is erg kort met maar 1 meter.

Voor wie is dit een goede keuze?

Uit deze Flow Fitness DTM400i review blijkt dat dit een geweldige loopband is die voor hardlopers van elk niveau iets te bieden heeft. Er is een ruime keuze aan trainingsprogramma’s en als je daar niet genoeg aan hebt, kun je de loopband ook nog koppelen met smartphone of tablet. De Fitshow app geeft je nog meer mogelijkheden om je training uitdagend te maken. De DTM400i heeft echter een vrij hoge aanschafprijs, wat een reden kan zijn voor beginners om niet voor deze loopband te kiezen.

Opvallend is wel de maximum snelheid van 14 km/uur. De meeste loopbanden in deze prijscategorie hebben gemiddeld genomen een maximum snelheid van 16 of zelfs 18 of 20 km/uur (zoals de Focus Fitness Jet 9). Gezien het feit dat de DMT400i geschikt is voor intensieve trainingen, zouden ook gevorderde sporters hem kunnen gebruiken. Maar het is mogelijk dat een snelheid van 14 km/uur voor hen te weinig uitdaging biedt.

Toch heeft deze loopband veel te bieden. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit, hoe stil het apparaat is, de programma’s (ook interactief) en hoe compact hij op te bergen is. Het comfort is hoog en je zult jarenlang plezier aan dit apparaat beleven.

Flow Fitness DTM400i

De Flow Fitness DTM400i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden, 12 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 49cm breed. De Flow Fitness DTM400i is een allround goede loopband voor de veeleisende hardloper.

Andere leuke artikelen