Flow Fitness DTM400i review

Flow Fitness DTM400i

Wil jij alles weten over de Flow Fitness DTM400i? Deze inklapbare loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Flow Fitness DTM400i review lees je alles over deze loopband. Ik test de belangrijkste onderdelen en laat zien of dit de juiste loopband voor thuis is.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 89 reviews

€899

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

12

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

14 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

49 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

120 kg

 • De DTM400i is super compact in te klappen en daardoor op te bergen
 • Interactieve mogelijkheden met de Fitshow app
 • Lekker breed loopvlak van 49 cm

Flow Fitness DTM400i in het kort

De Flow Fitness DTM400i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden, 12 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 49 cm breed. De Flow Fitness DTM400i is een allround goede loopband voor de veeleisende hardloper.

Voor wie is de Flow Fitness DTM400i een goede keuze?

De Flow Fitness DTM400i is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een inklapbare loopband maar wel kwaliteit verwacht. Met het brede loopvlak en interactieve mogelijkheden krijg je een geweldige loopband. Hieraan zit natuurlijk wel een prijskaartje. En met de maximale snelheid van 14 km/h kan de fanatieke hardloper misschien beter verder kijken naar een loopband die iets sneller kan.

Plus- en minpunten

 • Koppeling via Bluetooth voor interactief trainen
 • Breed loopvlak van 49 cm
 • compact inklapbaar
 • Hellingshoek tot 12%
 • Geschikt voor intensief trainen
 • Hartslagsensoren
 • Maximum snelheid van 14 km/uur
 • Kort stroomsnoer

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness DTM400i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness DTM400i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Flow Fitness DTM400i is 5 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Flow Fitness DTM400i is gemiddeld.

Hellingshoek van de Flow Fitness DTM400i is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Flow Fitness DTM400i is gemiddeld.

Gewicht van de Flow Fitness DTM400i is 2 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Flow Fitness DTM400i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Flow Fitness DTM400i is 7 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak49 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1,25 pk
DempingJa
Maximale Snelheid14 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht57 kg
Aantal programmas12
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaar-
DisplayLED
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitFitshow app
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 89 reviews

coolblue

68 reviews

10 reviews

logo kieskeurig

5 reviews

4 reviews

1 reviews

1 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness DTM400i

De Flow Fitness DTM400i loopband heeft alles in huis om jouw hardlooptraining naar een hoger plan te tillen. Hij is compact, robuust en voorzien van uitgebreide opties. Denk aan een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden en 12 trainingsprogramma’s. Daarbij is deze loopband ook nog eens inklapbaar.

De DTM400i is geschikt voor intensief gebruik. Het loopvlak is extra breed en de krachtige motor zorgt voor een gelijkmatige aandrijving. Iedereen die warm loopt voor een thuistraining, of dat nu wandelen, hardlopen of trainen voor een marathon is, haalt met deze loopband het ideale apparaat in huis. In deze Flow Fitness DTM400i review bekijk ik de belangrijkste onderdelen van deze loopband.

Een loopvlak van 49 cm breed

loopvlak van 49cm breed Pin

Gemiddeld is het loopvlak van een loopband tussen de 42 en 45 cm breed. Dat van de Flow Fitness DMT400i is maar liefst 49 cm. Hoe breder het loopoppervlak, hoe groter het gevoel van veiligheid. Als je namelijk wat harder gaat lopen, kun je soms de controle kwijtraken en van de middellijn afwijken. Dat is bij de DMT400i geen probleem, omdat je de ruimte hebt. Het loopvlak is verder ook gedempt, wat het comfort tijdens de training vergroot. De klappen van het neerkomen worden door het dempingssysteem deels opgevangen.

Een mooi groot LED display

Flow Fitness DTM400i display met tablet houder Pin

De DMT400i is voorzien van een groot display dat de hele voorkant van de console in beslag neemt. Alle informatie wordt duidelijk weergegeven op dit LED display, zoals de tijd, hellingshoek, aantal stappen, snelheid, aantal verbrande calorieën en je hartslag. Op het display kun je via de touchscreen het programma kiezen of de hellingshoek aanpassen. Boven de display heb je nog een steun waar je een telefoon of tablet kunt plaatsen. Dat is prettig wanneer je bijvoorbeeld graag een serie kijkt tijdens het hardlopen.

Eenvoudig inklappen

heel compact inklapbaar Pin

Een hardloopband is een van die fitnessapparaten die veel ruimte innemen. Maar met de Flow Fitness DMT400i is dit geen probleem meer. Het is namelijk een inklapbare loopband, waarna hij zeer compact wordt. De loopband is ingeklapt smaller dan de meeste andere loopbanden.

Verplaatsen gaat gemakkelijk met de transportwieltjes, waarmee je het apparaat ook zijwaarts kunt rijden. Hij kan rechtop tegen een muur worden gezet of onder het bed geschoven. Toch is de DMT400i wel zwaar (57 kilo). Dat is wel iets om rekening mee te houden.

De interactieve mogelijkheden

interactief trainen met fitshow app Pin

Hoewel op de trainingscomputer al 12 verschillende programma’s staan, kun je nog meer afwisseling en mogelijkheden krijgen door gebruik te maken van de Fitshow app. Via Bluetooth kun je de loopband koppelen met je smartphone of tablet. Via de app krijg je toegang tot nog meer trainingen en worden al je gegevens overzichtelijk opgeslagen. Ook heb je de mogelijkheid om je muziek te luisteren via de ingebouwde speakers. En geen zorgen dat je batterij leegloopt. Je kunt je mobiel opladen via de USB aansluiting.

De keuze uit 12 trainingsprogramma’s

Met keuze uit 12 programma’s, waaronder intervaltraining, heb je de mogelijkheid om je training structuur te geven. Gebruik je een programma, dan worden de snelheid en de hellingshoek automatisch ingesteld. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Kies een programma dat je helpt je conditie te verbeteren of helpt afvallen. Je kunt ook handmatig 1 programma samenstellen. Op de computer kunnen 3 gebruikers een profiel aanmaken.

Een hellingshoek van 12%

Met de hellingshoek kun je bergtrainingen doen. Je gebruikt dan andere spieren dan wanneer je vlak loopt, wat goed is voor het verbranden van extra calorieën en het opbouwen van meer kracht en een betere conditie. De DMT400i kan ingesteld worden tot een hoek van 12% en heeft 12 standen. Dit is meer dan voldoende voor de meeste gebruikers.

Een motor van 2,5 pk

Tijdens het hardlopen wil je een soepele, continu doorgaande beweging. Daar is een krachtige motor voor nodig. De motor van de Flow Fitness heeft een vermogen van 1,25 pk en een piekvermogen van 2,5 pk. Dat garandeert een comfortabele training. De maximum snelheid die de band behaalt is 14 km/uur. Wanneer je een hele fanatieke hardloper bent kan dat te weinig zijn. Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Tunturi Fitrun 70i. Die haalt een topsnelheid van maar liefst 20km/u.

Voor meer informatie kun je in deze Flow Fitness DMT400i review nog de officiële video van Flow Fitness bekijken:

De plus en minpunten

Deze loopband is voorzien van een breed loopoppervlak. Met 49 cm is deze breder dan gemiddeld. Het feit dat je extra ruimte hebt tijdens het hardlopen kan je een gevoel van veiligheid geven. De instelbare hellingshoek (tot 12%) maakt je trainingen uitdagender. Deze wordt automatisch aangepast tijdens het volgen van een programma.

Op de handvatten zitten hartslagsensoren, waarmee je een indicatie van je hartslag kunt krijgen. De loopband is via Bluetooth te koppelen met een smartphone of tablet, voor extra trainingsopties.  Je kunt dan gebruik maken van de Fitshow app. De DTM400i is na het trainen in te klappen.

Dit fitnessapparaat heeft veel te bieden, maar een van de nadelen is het feit dat de maximum snelheid in verhouding laag is (14 km/uur). Het stroomsnoer is erg kort met maar 1 meter.

De Flow Fitness DTM400i vergeleken met de Tunturi Cardio Fit T10

De DTM400i is een goede inklapbare loopband maar wel met een stevige prijs. Daarom vind je hier een vergelijking met de Tunturi Cardio Fit T10. Dit is een goede inklapbare loopband met een vriendelijker prijskaartje:

Flow Fitness DTM400iTunturi Cardio Fit T10
Prijs€899€388
Score
Reviews

4.5 / 5 van 89 reviews

4 / 5 van 131 reviews

Breedte loopvlak49 cm42 cm
MotorDC-motorDC motor
Continu motorvermogen1,25 pk 1 pk
DempingJa15mm T-Flex schokabsorberende
Maximale Snelheid14 km/h12 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Geen
Maximaal belastbaar gewicht120 kg100 kg
Gewicht57 kg36 kg
Aantal programmas127
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor Nee
Waterpas verstelbaar--
DisplayLEDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd Tijd, afstand, calorie
ConnectiviteitFitshow appGeen
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de Flow Fitness DTM400i een goede keuze?

Uit deze Flow Fitness DTM400i review blijkt dat dit een geweldige loopband is die voor hardlopers van elk niveau iets te bieden heeft. Er is een ruime keuze aan trainingsprogramma’s en als je daar niet genoeg aan hebt, kun je de loopband ook nog koppelen met smartphone of tablet. De Fitshow app geeft je nog meer mogelijkheden om je training uitdagend te maken. De DTM400i heeft echter een vrij hoge aanschafprijs, wat een reden kan zijn voor beginners om niet voor deze loopband te kiezen.

De maximale snelheid valt wel op

Opvallend is wel de maximum snelheid van 14 km/uur. De meeste loopbanden in deze prijscategorie hebben gemiddeld genomen een maximum snelheid van 16 of zelfs 18 of 20 km/uur (zoals de Focus Fitness Jet 9). Gezien het feit dat de DMT400i geschikt is voor intensieve trainingen, zouden ook gevorderde sporters hem kunnen gebruiken. Maar het is mogelijk dat een snelheid van 14 km/uur voor hen te weinig uitdaging biedt.

Een goede keuze voor een loopband voor thuis

Toch heeft deze loopband veel te bieden. Ik ben erg tevreden over de kwaliteit, hoe stil het apparaat is, de programma’s (ook interactief) en hoe compact hij op te bergen is. Het comfort is hoog en je zult jarenlang plezier aan dit apparaat beleven.

Flow Fitness DTM400i

De Flow Fitness DTM400i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van een instelbare hellingshoek, interactieve mogelijkheden, 12 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 49 cm breed. De Flow Fitness DTM400i is een allround goede loopband voor de veeleisende hardloper.

Alternatieven voor de Flow Fitness DTM400i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen