Review

Flow Fitness Stelvio Racer Pro I review

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

In deze Flow Fitness Stelvio Racer Pro i review laat ik je alles zien over deze topklasse spinningfiets. Bekijk in deze test alle plus en minpunten van deze spinbike. Ook laat ik je zien wat ik ervan vind.

Flow Fitness Stelvio Racer Pro I

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro I is een topklasse interactieve spinbike: stevig gebouwd, een mooie sportief design en meerdere interactieve apps. De Stelvio is voorzien van alles dat je nodig hebt voor je training: 19 trainingsprogramma’s, 32 weerstandsniveaus, een overzichtelijke display en een vliegwiel van 20 kilo.

Plus- en minpunten

 • Interactieve training met iConsole+ of Kinomap
 • Ingebouwde hartslagsensoren
 • SPD pedalen
 • Een zwaar vliegwiel van 20 kg
 • Niet te koppelen met Zwift
 • Trainingsgegevens worden niet opgeslagen

Reviews op andere sites:

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro I krijgt goede review scores op verschillende sites:

8,7

(9+ reviews)

Bekijk de laagste prijs!

Hoe traint de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i?

Je wilt natuurlijk vooral weten hoe de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i traint. De Stelvio Racer is geschikt voor dagelijks gebruik en voor een breed publiek door het maximaal belastbaar gewicht van 140 kilogram. Met de interactieve mogelijkheden kun je trainen tegen je vrienden en houd je eenvoudig jouw prestaties bij, ook ten opzichte van die van hen. En doe je liever je eigen ding? Je kunt de fiets helemaal naar wens instellen. Dat geldt voor het zadel en het stuur, net als voor de weerstandsniveaus waarmee je bepaalt hoe zwaar je de training maakt. De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i heeft een zeer goede bouwkwaliteit en gaat lang mee.

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i zorgt er met de toeclip-pedalen voor dat jouw voeten stevig vast zitten, zodat je ook met meer intensiteit kunt trainen. En ben je klaar met de training? Dankzij de transportwielen rijd je het apparaat makkelijk naar een hoek in de kamer of naar een andere ruimte om die weer op te bergen.

Dus wil je thuis lekker fietsen met een topklasse spinbike? Je maakt met deze fiets een uitstekende keuze!

Multifunctionele handgrepen

Flow Fitness Stelvio Racer Pro stuur Pin

Een belangrijke eigenschap van Flow Fitness Stelvio Racer Pro i is de mogelijkheid om de handgrepen eenvoudig te verstellen en daardoor op meerdere manieren te gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om ze verticaal te verstellen, waarmee je ervoor zorgt dat je meer rechtop of in een racehouding kunt zitten.

Daarnaast is ook het zadel verstelbaar, zowel verticaal als horizontaal. Dus merk je dat de trappers wat de ver weg zitten of heb je het idee dat je niet goed bij de handgrepen kunt? In de beide gevallen heb je de mogelijkheid om dit helemaal naar jouw wens in te stellen. Het helpt je om op de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i de ideale spinningpositie in te stellen.

Ga je voor een intensieve training waarbij je de houding aanneemt zoals in de wedstrijd? Of wil je zorgen voor een rechte rug, om vanuit een goede houding toch op een intensieve manier te trainen? Je hebt de mogelijkheden met de multifunctionele handgrepen, zonder dat je daar allerlei ingewikkeld gereedschap bij nodig hebt.

Interactieve trainingen met apps

interactieve trainingen Pin

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i kan via Bluetooth verbonden worden met je tablet of smartphone. Dit geeft je nog meer mogelijkheden, omdat je daardoor gebruik kunt maken van de apps die op je tablet staan. Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken zoals iConsole+ of Kinomap. Trainen wordt daardoor interactiever en leuker.

De apps bevatten routes om te fietsen, waarmee je zowel jouw eigen omgeving als de rest van de wereld kunt gaan verkennen. Start een route en ontdek een bijzondere omgeving, die je motiveert om net een beetje harder te trappen en het maximale uit jezelf te halen.

Bovendien houd je met de apps eenvoudig jouw prestaties bij. Achteraf kun je zien wat je hebt gepresteerd en of je het beter deed dan de vorige keer. Het maakt inzichtelijk welke vooruitgang je boekt, door jezelf iedere keer opnieuw uit te blijven dagen. De maakt de Stelvio een goed alternatief voor de Fitbike Race Magnetic Pro die geen interactieve mogelijkheden heeft.

Natuurlijk kun je ook gewoon een serie op netflix kijken op de tablet en deze op de tabletsteun plaatsen.

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i heeft SPD en toeclips

Flow Fitness Stelvio Racer Pro SPD pedalen Pin

Wil je op een fanatieke of intensieve manier trainen op de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i? De spinning fiets biedt je daarvoor de mogelijkheid met de SPD en toeclips. Ze zorgen ervoor dat je zowel duwend als trekkend kracht kunt zetten, om er het maximale uit te halen als je aan het trainen bent.

Aan de ene kant van de pedalen vind je het SPD-systeem. Dus heb je trainingsschoenen die daar ook van zijn voorzien? Je klikt ze eenvoudig vast, waarna je er gebruik van kunt maken zoals op de racefiets die je misschien gewend bent.

En gebruik je in plaats daarvan de toeclips? Die zitten aan de andere kant, waardoor jezelf de keuze hebt uit de methode die je hanteert. In de beide gevallen weet je zeker dat je maximale stabiliteit en controle ervaart. Het zorgt ervoor dat je meer uit je trainingen kunt halen, zoals je dat ook op de wielrenfiets waarschijnlijk gewend bent.

Een zwaar vliegwiel van 20 kg

stelvio racer vliegwiel Pin

Het vliegwiel is belangrijk voor een comfortabele fietservaring. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender het fietsen zal gaan en hoe stabieler de spinbike staat. Een licht vliegwiel wordt makkelijk in beweging gezet, maar het kan zo snel draaien dat je voelt dat het sneller draait dan jij kunt trappen. Daardoor ontstaat een schokkerige beweging. Het vliegwiel van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i weegt 20 kilo. Het kost dan meer moeite om het aan het draaien te krijgen, maar het zorgt daarmee voor een prettige en soepele beweging.

Ook staat de spinningfiets stevig door het gewicht van het vliegwiel. De Stelvio Racer weegt 47 kilo, dus bijna de helft daarvan wordt dus gevormd door het vliegwiel. Dit zware gewicht krijg je niet zomaar in beweging. De fiets zal daarom niet makkelijk verschuiven of wiebelen.

Magnetische weerstand

Er zijn verschillende manieren waarop de weerstand op een spinningfiets kan worden opgewekt. Bij de Stelvio Racer gebeurt dit door middel van een magneet. Een magneet weerstand is erg stil, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert. Ook is een magnetische weerstand vrijwel onderhoudsvrij. Je hebt de keuze uit 32 weerstandsniveaus, waarmee je de training eenvoudig zwaarder of lichter kunt maken. De weerstand wordt gestuurd via de trainingscomputer.

De plus- en minpunten van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i op een rij

Benieuwd naar de plus- en minpunten van deze spinningfiets? We zetten de voor- en nadelen voor je in deze Flow Fitness Stelvio Racer Pro i review op een rij:

 • Geschikt voor wielrentrainingen
  Houd je van wielrennen en blijf je dat graag doen als je even niet naar buiten kunt? De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i is dan een goede keuze. De spinningbike is goed geschikt om te gaan wielrennen, waardoor je binnen ook lekker door kunt trainen.
 • Interactief met iConsole+- en Kinomap-app
  Rijd je graag routes aan de andere kant van de wereld of ben je gewoon benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken? Verbind de fiets met de Kinomap-app en maak gebruik van de verbinding via iConsole+ om tegen je vrienden te trainen.
 • Een zwaar vliegwiel van 20 kg
  Het zware vliegwiel van 20 kg zorgt voor een prettige en soepele fietsbeweging.
 • Ingebouwde hartslagsensoren
  Zeker weten dat je hartslag in de juiste zone zit en voorkomen dat je te intensief of juist de rustig traint? Dankzij de ingebouwde hartslagsensoren train je precies met de intensiteit die je belangrijk vindt.
 • Trainingsgegevens worden niet opgeslagen
  Het is heel privacyvriendelijk, maar de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i biedt niet de mogelijkheid om je trainingsgegevens op te slaan. Er is geen persoonlijk profiel beschikbaar, dus gebruik een app of andere mogelijkheid om bij te houden hoe je presteert. Ook kun je helaas niet koppelen met Zwift.

Voor meer informatie kun je in deze Flow Fitness Stelvio Racer Pro i review nog de officiële video van Flow Fitness bekijken:

Voor wie is de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i een goede keuze?

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i heeft een 20kg zwaar vliegwiel en biedt je allerlei mogelijkheden om een fijne racepositie in te nemen. Het verklapt voor een groot deel voor wie de fiets geschikt is. Heb je ervaring met spinning en zit je ook buiten graag op de fiets? De kans is groot dat je hieraan een model hebt waar je blij van wordt. Je hebt veel mogelijkheden om jezelf uit te dagen, om iedere keer betere prestaties neer te zetten. En heb je weinig ruimte? Je kunt de spinbike makkelijk verplaatsen met de transportwielen naar een hoek van de kamer of naar een ruimte waar je daar wel plek voor hebt.

Dus zoek je een spinning bike om intensief te trainen, je hartslag bij te houden en jouw smartphone mee te koppelen? De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i biedt je al die mogelijkheden, voor een intensieve training waarmee je zeker weet dat je jezelf iedere keer opnieuw uit kan blijven dagen. Al deze mogelijkheden geven de Stelvio ook natuurlijk een bijpassend prijskaartje. Wanneer dit buiten je budget valt dan is de Fitbike Race Magnetic Home wellicht een goed alternatief. Of je kunt hier de top 10 spinbikes vergelijken.

Flow Fitness Stelvio Racer Pro I

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro I is een topklasse interactieve spinbike: stevig gebouwd, een mooie sportief design en meerdere interactieve apps. De Stelvio is voorzien van alles dat je nodig hebt voor je training: 19 trainingsprogramma’s, 32 weerstandsniveaus, een overzichtelijke display en een vliegwiel van 20 kilo.

Andere leuke artikelen