Review

Senz Sports M2000 review

senz sports M2000

Wil jij alles weten over de Senz Sports M2000? In deze Senz Sports M2000 review bekijk ik de belangrijkste punten van deze loopband en geef ik je aan wat de voor en nadelen zijn.

Senz Sports M2000

De Senz Sports M2000 is een hele complete loopband, voorzien van een trainingscomputer met verschillende programma’s en een tablethouder en is super compact in te klappen. Ideaal wanneer je weinig ruimte hebt.

Plus- en minpunten

  • Klein en compact in te klappen
  • Afneembare armsteunen
  • 36 trainingsprogramma’s
  • Overzichtelijke trainingscomputer
  • Hartslagsensoren en kan gekoppeld worden met hartslagband
  • Geen hellingshoek
  • Niet geschikt voor fanatieke thuissporters

Reviews op andere sites:

De Senz Sports M2000 krijgt goede review scores op verschillende sites:

De Senz Sports M2000

In deze test heb ik de M2000 op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze loopband in deze Senz Sports M2000 review.

Hoe loopt de M2000

Tijdens het trainen op deze Senz Sports loopband zul je niet merken dat je op een inklapbare loopband loopt. De loopband loopt heel lekker en is heel stevig en zal niet wiebelen of kraken. Ik merkte geen verschil met andere loopbanden niet inklapbaar zijn. De Senz Sports M2000 is niet helemaal geruisloos, maar het geluid is niet storend.

Het loopoppervlak is comfortabel en voorzien van een flex demping systeem. Dat helpt voorkomen dat je knieën en enkels te zwaar belast worden. Het oppervlak is vrij breed met 45 cm. De M2000 is voorzien van twee armsteunen, dat kan een extra gevoel van veiligheid geven. Vind je ze echter in de weg zitten, dan kun je ze er ook afhalen.

Het loopvlak

m2000 loopvlak Pin

Het loopoppervlak is het belangrijkste onderdeel van een goede loopband. Het loopvlak van de Senz Sports M2000 is 45 cm breed. Dat is breed genoeg om comfortabel op te kunnen wandelen en hardlopen.

De M2000 loopband is ook voorzien van een zesvoudige flexdemping. Met dit dempingssysteem worden tijdens het hardlopen de gewrichten ontzien.

Inklappen of opvouwen?

inklapbaar of opvouwbaar Pin

Er is een groot verschil tussen een inklapbare en een opvouwbare loopband. Sommige loopbanden, zoals bijvoorbeeld de Flow Fitness DTM400i, kunnen ingeklapt worden. Je klapt dan het loopvlak omhoog, waarna het apparaat minder ruimte inneemt. Hoewel dat ruimte scheelt, is het nog steeds een grote sta-in-de-weg. Je kunt hem niet in een kast of onder je bed kwijt. Een ingeklapte loopband is nog altijd zo’n 1 meter 40 hoog en 80 cm lang. Je kunt hem zo wel makkelijker in een hoek van de kamer kwijt.

De M2000 kun je daadwerkelijk opvouwen, waarna hij veel kleiner en ook platter wordt. Het frame en het loopvlak kunnen ingeklapt worden. Maar ook de loopmat zelf is opvouwbaar. Als je de M2000 opvouwt meet hij nog maar 107 bij 71 bij 23 cm. Dit kleine, compacte pakketje kun je makkelijk onder je bed schuiven of in een kast opbergen. De loopband is ook voorzien van wieltjes, wat het verplaatsen nog eenvoudiger maakt.

Display

de display Pin

De trainingscomputer van de Senz Sports M2000 is niet moeilijk om te gebruiken. Je kunt het trainingsprogramma dat je wilt doen kiezen via de display en met behulp van sneltoetsen kun je tijdens het hardlopen eenvoudig de snelheid aanpassen. Op de display zie je je snelheid, de afstand, de tijd, verbrande calorieën en je hartslag. Deze wordt gemeten via de handsensoren op het frame. De M2000 heeft verder geen interactieve mogelijkheden zoals de Focus Fitness Jet 9 of de Focus Fitness Senator wel hebben.

Trainingsprogramma’s

Er staan 36 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op de computer van de M2000. Er staat een manueel programma op dat je zelf kunt samenstellen. Maar er zijn ook snelheidsprogramma’s en hartslagprogramma’s. Je hartslag kun je meten via de sensoren op het frame. Maar je kunt ook een losse hartslagband gebruiken, die gekoppeld kan worden met de computer. Wat handig is als je wilt afvallen: de loopband heeft een body fat function. Dit geeft de mogelijkheid om doelgericht te trainen op het verbranden van vet.

De motor

De Senz Sports M2000 is voorzien van een motor met 1,5 pk. De maximum snelheid van de loopband is 12 km per uur. Dit is een van de redenen waarom deze loopband geschikt is voor thuissporters. Een gemiddelde hardloper zal meestal niet sneller dan 12 km per uur rennen. Ben je echter goed getraind, dan zul je hogere snelheden willen kunnen halen. Dan kun je beter op zoek gaan naar een loopband met een krachtiger motor.

Het verschil tussen de M1000 en M2000

Senz Sports heeft twee loopbanden in het assortiment zitten die ingeklapt of opgevouwen kunnen worden: de M1000 en de M2000. Ze zijn vergelijkbaar in prijs en ook in prestaties.

Ze hebben allebei een motor van 1,5 pk, en een topsnelheid van respectievelijk 12 (M2000) en 13 (M1000) km per uur. Het loopvlak van de M1000 is iets smaller en wat minder lang. Beide loopbanden zijn bedoeld voor thuissporters. De M1000 is echter een inklapbare loopband. Je kunt het loopvlak inklappen, waardoor het apparaat in het horizontale vlak minder ruimte inneemt. De M2000 kan opgevouwen worden, waardoor het een klein pakketje wordt. Op de M2000 kun je trainen op hartslag, op de M1000 niet.

Hieronder zie in je een overzicht de verschillen en overeenkomsten tussen beide loopbanden. Ze liggen qua prestaties redelijk dicht bij elkaar, maar verschillen op een paar kleine details.

 

M1000 M2000
Inklapbaar/ opvouwbaar Inklapbaar Opvouwbaar
Afmetingen loopvlak 125 x 42 cm 130 x 45 cm
Belastbaar gewicht 100 kg 100 kg
Gewicht loopband 48 kilo 49 kilo
Motor vermogen 1,5 pk 1,5 pk
Maximum snelheid 13 km/uur 12 km/uur
Aantal trainingsprogramma’s 40 36
Hartslagsensoren Ja Ja
Koppeling borstband Nee Ja
Trainen op hartslag Nee Ja
Hellingshoek Nee Nee
Armsteunen Ja Ja, demonteerbaar
Vetmeting Ja Ja
Bekijk de M1000 Bekijk de M2000

Voor wie is de Senz Sports M2000 een goede keus?

Met de Senz Sports M2000 haal je een leuke loopband in huis, die compact opgeborgen kan worden. Dit is een handige optie voor iedereen die altijd al een loopband wilde hebben, maar tegengehouden werd doordat deze apparaten zoveel ruimte in beslag nemen. Het is daarbij een goed functionerend apparaat, waar je comfortabel op kunt sporten. Hij is voorzien van een uitgebreide trainingscomputer, waardoor je een grote keuze hebt uit verschillende programma’s. Hij beschikt zelfs over hartslagsensoren en kan gekoppeld worden met een hartslagband.

Uit deze Senz Sports M2000 review blijkt wel dat deze loopband bedoeld is voor de gemiddelde thuissporter, en niet bedoeld voor urenlange intensieve workouts. Wil je gewoon regelmatig lekker kunnen hardlopen en zoek je een opvouwbare loopband, dan is de M2000 precies de goede loopband voor jou. Wil je M2000 nog vergelijken met andere loopbanden dan kun je dat hier doen: 10 beste loopbanden vergelijken.

De plus en minpunten

Een groot pluspunt van de M2000 is natuurlijk het feit dat je de loopband kunt opvouwen. Hij neemt zo veel minder ruimte in dan een normale loopband, zelfs een die je kunt inklappen (er is namelijk een verschil tussen opvouwen en inklappen, zie verderop in de tekst). Verder is het apparaat toch heel robuust en staat hij stevig. De trainingscomputer kun je alleen maar uitgebreid noemen met 36 trainingsprogramma’s. De M2000 is voorzien van twee armsteunen, wat erg handig is voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht of die slecht ter been zijn. Er zit ook een tablethouder op, waardoor je je favoriete tv series kunt kijken tijdens het sporten.

De M2000 is geschikt voor eenvoudig thuisgebruik. Hij is niet bedoeld voor de fanatieke hardloper, die dagelijks duurtrainingen wil doen. De loopband is verder niet voorzien van een hellingshoek, waarmee je het loopoppervlak omhoog kunt zetten. Je kunt er dus geen bergtrainingen mee doen.

Senz Sports M2000

De Senz Sports M2000 is een hele complete loopband, voorzien van een trainingscomputer met verschillende programma’s en een tablethouder en is super compact in te klappen. Ideaal wanneer je weinig ruimte hebt.

Andere leuke artikelen