Tunturi Fitrun 90i Pro review

Tunturi Fitrun 90i Pro

Wil jij alles weten over de Tunturi Fitrun 90i Pro? Deze topklasse loopband bied heel veel mogelijkheden voor de serieuze hardloper. In deze Tunturi Fitrun 90i Pro review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Tunturi Fitrun 90i Pro in het kort

De Tunturi Fitrun 90i Pro is een topklasse loopband voor de serieuze hardloper met breed loopvlak van 51 cm, een topsnelheid van 20 km/u, hellingshoek van 10% en interactieve mogelijkheden!

Plus- en minpunten

  • Maximale snelheid van 20km/u
  • Interactieve mogelijkheden
  • Duidelijke display met tablethouder
  • Breed loopvlak van 51 cm
  • Hellingshoek van 10%
  • Inklapbaar
  • Vrij groot apparaat

Reviews op andere sites:

De Tunturi Fitrun 90i Pro krijgt goede review scores op verschillende sites:

9

(179+ reviews) bekijk reviews

Reviews
Consumenten reviews

179+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Tunturi Fitrun 90i Pro

De Tunturi Fitrun 90i is een topklasse loopband die serieuze hardlopers alles biedt om thuis serieus te hardlopen. Met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur kan de training behoorlijk uitdagend worden. Je hebt de keuze uit allerlei trainingsprogramma’s en met een maximale hellingshoek van 10% kun je zelfs simuleren dat je door de heuvels of de bergen loopt. Tijd in deze Tunturi Fitrun 90i review om de belangrijkste onderdelen van deze loopband te bekijken:

Een groot loopvlak van 51 cm

FitRun 90i loopvlak Pin

Het belangrijkste onderdeel van een loopband is het loopvlak. En zeker bij hardlopen is het heel prettig wanneer het loopvlak ook breed genoeg is zodat je niet bij een kleine misstap al op de rand van de loopband zit. Bij de Tunturi Fitrun 90i Pro heb je een lekker groot loopvlak van 51 centimeter breed en 140 centimeter lang. Ruimte genoeg om er goed op te kunnen hardlopen. Zoek je een nog groter loopvlak dan zit je bij de Focus Fitness Senator goed met een loopvlak van 57 cm breed.

Het loopvlak heeft een T-Flex comfort plus schokdempingsysteem. Hierdoor kun je comfortabel lopen en worden de klappen van het hardlopen opgevangen om de impact voor je gewrichten te beperken.

Een duidelijke 5 inch LCD display

display van de Tunturi Fitrun 90i Pro Pin

De Tunturi Fitrun 90i Pro komt met een duidelijke 5 inch LCD display. De AUX-aansluiting en USB-aansluiting zorgen ervoor dat je handig gebruik kunt maken van jouw mobiele apparaten. Dus wil je trainen met jouw favoriete muziek uit Spotify, met een podcast of met de muziek die je op jouw apparaat hebt staan? Je speelt het eenvoudig af via de ingebouwde speakers. En is je telefoon of de tablet die je gebruikt bijna leeg? Geen probleem, met de USB-aansluiting zorg je ervoor dat je die tijdens het trainen kunt opladen. Zo kun je ook langere tijd blijven trainen, zonder je zorgen te hoeven maken om de accu of batterij.

Handige tablethouder

display met tablethouder Pin

De Tunturi Fitrun 90i Pro heeft een handige tablethouder, waarop je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van de Tunturi Routes-app. Dankzij iConsole+ zorg je eenvoudig voor een verbinding, gewoon via Bluetooth. Het betekent dat je ook in heel andere omgevingen kunt lopen of dat je een handige trainingsvideo kunt volgen.

Tegelijkertijd beschikt de Tunturi Fitrun 90i Pro over hartslagsensoren en zie je op het display alle belangrijke informatie. Zo houd je eenvoudig bij hoe lang je al loopt, hoeveel afstand je hebt afgelegd en onder welke hellingshoek je traint. Bovendien zie je het calorieverbruik, om ook op dat gebied je doelen te halen.

Een hellingshoek van 10%

hellingshoek Pin

De hellingshoek is een instelling waarmee je de hoek van de loopband kunt instellen. Deze maakt het mogelijk om te trainen alsof je heuvelop loopt. Dat belast andere spieren dan wanneer je vlak loopt en maakt je training zwaarder. De hellingshoek van de Tunturi Fitrun 90i Pro is instelbaar van 0 tot 10%. Dit is voldoende maar iets minder dan bijvoorbeeld de 15% van de VirtuFit Elite TR-500i. Wanneer je gebruik maakt van een programma, zal de loopband automatisch de hellingshoek aanpassen. Maar deze kun je ook zelf via de display met sneltoetsen instellen.

Interactieve mogelijkheden

Tunturi Routes Pin

Benieuwd naar de interactieve mogelijkheden van de Tunturi Fitrun 90i Pro? Met de meeste Tunturi loopbanden heb je 2 mogelijkheden voor interactieve trainingen: Tunturi Routes en de Fitshow app. Met Tunturi Routes kun je interactief lopen door het bos, door een grote stad of in een andere omgeving. Je verbindt de Tunturi Fitrun 90i Pro eenvoudig met de route-app van Tunturi. Zo loop je waar je wilt, terwijl je op dat moment natuurlijk gewoon thuis bent. En met de Fitshow-app houd je eenvoudig je trainingen en de voortgang bij. Het helpt je om jezelf uit te blijven dagen, door goed te kijken naar de eerdere resultaten die je hebt geboekt.

Een handige bidonhouder

Tijdens langere trainingen is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. De Tunturi Fitrun 90i Pro heeft een bidonhouder. En dat lijkt een simpele toevoeging, maar het kan in de praktijk het verschil maken tussen je doel net wel of net niet halen. Vul vooraf een bidon met water of met sportdrank, zodat je het langer vol kunt houden en jouw prestaties keer op keer kunt verbeteren.

Voor nog meer informatie over deze loopband kun je in deze Tunturi Fitrun 90i Pro review de officiële video van Tunturi bekijken:

Hoe loopt de Tunturi Fitrun 90i Pro?

De Tunturi Fitrun 90i Pro onderscheidt zich van andere loopbanden door een breed en stabiel loopvlak. Hierdoor loop je heel prettig op de loopband. Je hebt niet snel het idee dat je je moet inhouden omdat het loopvlak te krap is wat ik vaak wel bij andere loopbanden heb. Ook bij hogere snelheden voelt de loopband stabiel en prettig aan. Dit komt o.a. door het hoge eigen gewicht van 90 kg.

Verder beschikt de Tunturi Fitrun 90i Pro over alle extra’s die je als hardloper maar zou willen hebben. In de handvatten zitten hartslagsensoren, wat het mogelijk maakt om op hartslag te trainen. Je kunt je telefoon of tablet makkelijk op de tabletsteun plaatsen en muziek luisteren of films kijken tijdens het sporten. En doordat je de 90i Pro kunt koppelen met apps via Bluetooth, kun je gebruik maken van sportieve- en gezondheidsapps. Dat maakt trainen leuker en uitdagender.

Je hebt verder keuze uit een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s op de trainingscomputer. Dus zelfs als je geen gebruik maakt van de interactieve mogelijkheden, heb je voldoende om uit te kiezen en je training afwisselend te houden.

Voor wie is de Tunturi Fitrun 90i Pro een goede keuze?

De Tunturi Fitrun 90i Pro is een perfecte loopband voor de serieuze hardloper. De loopband heeft een stevige constructie en is bestand tegen intensief gebruik. Je kunt de Tunturi Fitrun 90i Pro gebruiken met een gewicht tot 130 kilogram. Dankzij de goede bouwkwaliteit van de Tunturi Fitrun 90i Pro kun je de loopband zeer intensief gebruiken. Je kunt er prima met het hele gezin gebruik van maken.

Met een breed loopvlak van 52 cm en een maximale snelheid van 20 km/u kun je als fanatieke hardloper alles geven. De hellingshoek van 10% geeft je de mogelijkheid om de training nog uitdagender te maken en de interactieve mogelijkheden en tablethouder zijn hele fijne extra’s.

Dus ben je een beginner die wil kunnen groeien in je training of een ervaren hardloper dan is de 90i Pro een loopband waar je veel plezier aan kunt hebben. Door deze stevige specificaties valt deze wel in de hogere prijsklasse. Wil je liever een goedkopere loopband? Dan kun je ook kijken naar het kleinere broertjes van de 90i: Tunturi Fitrun 40i of de Tunturi Fitrun 50i. Wil je de 90i Pro vergelijken met andere loopbanden, dan kun je dat hier doen in onze loopbanden top 10.

Tunturi Fitrun 90i Pro

De Tunturi Fitrun 90i Pro is een topklasse loopband voor de serieuze hardloper met breed loopvlak van 51 cm, een topsnelheid van 20 km/u, hellingshoek van 10% en interactieve mogelijkheden!

Andere leuke artikelen