VirtuFit etappe 1

Wil jij alles weten over de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets? De Etappe 1 is een populaire spinbike met een scherpe prijs. In deze VirtuFit Etappe 1review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 53 reviews

€399

2 winkels

Laagste prijzen
  • Deze spinningfiets heeft een heel zwaar vliegwiel, zeker in deze prijsklasse.
  • De Etappe 1 staat als een huis. Ook tijdens het fietsen blijft hij goed staan.

VirtuFit Etappe 1 in het kort

De VirtuFit Etappe 1 is aantrekkelijke geprijsd en een goede investering voor zowel beginners als gevorderden. Deze bike staat als een huis, is redelijk stil in gebruik en fietst lekker soepel. De spinbike is stevig en uitgerust met een zwaar vliegwiel. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede middenklasse spinbike!

Voor wie is de VirtuFit Etappe 1 een goede keuze?

De VirtuFit Etappe 1 is een hele goede keus voor iedereen die op zoek is naar een basis spinningfiets. De kwaliteit van deze fiets is top, alleen zitten er niet veel extra’s op. Dus zoek je een goede fiets zonder poespas dan is dit een goede keus!

Plus- en minpunten

  • Zwaar vliegwiel van 22 kilo
  • Robuust frame, kan zwaar belast worden
  • Bestand tegen intensief gebruik (max. 4 uur per dag)
  • Extra lange zadelstang
  • Zadel en stuur beiden verstelbaar
  • Weerstand moet handmatig ingesteld worden
  • Geen trainingscomputer
  • Onverlicht display

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de VirtuFit Etappe 1 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblokken
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus-
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht41 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-Belt
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband
Aantal programmas8
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
Toeclip pedalenJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 53 reviews

15 reviews

11 reviews

coolblue

27 reviews

Awards en prijzen:

De VirtuFit Etappe 1 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze spinningfiets de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Etappe 1

Spinnen, fietsen, crossen, duurtrainen: het kan allemaal op de VirtuFit Etappe 1. Deze robuuste spinbike kan de meest intensieve trainingen doorstaan. Hij is voorzien van een vliegwiel van wel 22 kilo en kan belast worden tot 135 kilo. Je hoeft je dus over stabiliteit geen zorgen te maken.

De weerstand van de VirtuFit wordt opgewekt door middel van vilt blokjes. Met de weerstandsknop op het frame stel je zelf de weerstand in. Deze spinbike is uitgerust met een comfortabel stuur, dat het mogelijk maakt in verschillende houdingen te zitten. Dus wil je thuis gaan trainen, kijk dan eens naar de VirtuFit Etappe 1.

Een weerstand met remblokken

zwaar vliegwiel Pin

De weerstand wordt opgewekt door een systeem van viltblokjes. Dit werkt net zo goed als magneetweerstand, het kan echter wel wat meer geluid opleveren. Gebruikers geven aan dat dit zo is, maar dat is zeker niet altijd storend. Als de blokjes erg piepen, kun je siliconenspray gebruiken, dan werken ze beter en verdwijnt het geluid.

Bij veel spinningfietsen kun je de weerstand aanpassen via de display, dat is echter bij de VirtuFit Etappe 1 niet zo. Wil je de weerstand hoger of lager zetten, dan doe je dit door aan de weerstandsknop te draaien, die op het frame zit. Er zijn geen standen, de weerstand wordt traploos ingesteld van licht naar zwaar. In principe werkt dit systeem, maar gebruikers geven wel aan dat je erg veel aan de knop moet draaien, voor de weerstand merkbaar zwaarder wordt. Bij spinnen komt het regelmatig voor dat je snel wilt wisselen tussen sprinten en een rustiger tempo. Dan is het wel hinderlijk om elke keer aan de knop te moeten draaien en niet soepel te kunnen doortrainen.

Een zwaar vliegwiel van 22 kilo

Met een vliegwiel van 22 kilo is de VirtuFit Etappe 1 een zwaargewicht onder de spinbikes. Dit zorgt ervoor dat hij geschikt is voor intensief gebruik en ook voor trainen met hogere snelheden. Het vliegwiel zorgt met zijn gewicht voor meer stabiliteit en een hogere weerstand. Ook bij intensieve trainingen zal het fietsen soepel en natuurlijk aanvoelen.

Een ergonomisch stuur

ergonomisch stuur Pin

Vooral als je gaat spinnen is een goed stuur erg belangrijk. Je zit tijdens een training in verschillende houdingen en moet het stuur op verschillende punten kunnen vastgrijpen. Dat kan op de VirtuFit Etappe 1. Maar het is eveneens geschikt voor wielrennen. Je kunt je onderarmen op de lange handvatten leggen en deze bovenaan vastpakken.

Het stuur is voorzien van een schuimrubber laag, die een goede grip geeft, zelfs als je zweethanden krijgt. Niet alleen is het stuur ergonomisch gevormd, maar het kan eveneens in hoogte versteld worden, zodat je in de juiste houding kunt zitten.

Pedalen met toeclips

toeclips Pin

De VirtuFit Etappe 1 is uitgerust met standaard pedalen met toe clips. Ze zijn van massief ijzer en verbonden met een professionele driedelige crank. Op de pedalen staan is geen probleem, de trapas is zeer stevig en is bestand tegen zware belasting. De Etappe 1 heeft geen SPD pedalen. Wanneer je dit wel zoekt in een spinbike kun je bijvoorbeeld kijken naar de Fitbike Race Magnetic Pro.

Een LCD display

eenvoudig display Pin

De display is eenvoudig, maar laat alle gegevens zien die je nodig hebt, zoals afstand, hartslag, calorieverbruik, snelheid, tijd en RPM. De VirtuFit is niet uitgerust met hartslagsensoren, dus de hartslag kan alleen weergeven worden als je een hartslagband gebruikt. De display is helaas wel onverlicht en kan als er direct zonlicht op valt, minder goed af te lezen zijn. Op de display kun je verschillende dingen aflezen zoals de: Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Zodra je op de Etappe 1 stapt, kun je merken dat deze spinbike staat als een huis. Ook al maak je wilde bewegingen tijdens het trainen, het stevige frame en onderstel geven je een gevoel van veiligheid. De spinningfiets heeft daarbij ook nog een eigen gewicht van 41 kilo, dus ook dat draagt bij aan de stabiliteit.

De draaipunten zijn voorzien van industriële lagers en het stuur en zadel worden bevestigd met een L-bolt. Deze manier van bevestiging (een L-vormige schroefhendel) zorgt ervoor dat zowel het stuur als het zadel goed vast blijven zitten. Ook bij zware trainingen zal de L-bolt niet losschieten. De Etappe 1 kan belast worden tot 135 kilo, wat ook wel duidelijk maakt dat de bouwkwaliteit van de spinbike uitstekend is.

De plus- en minpunten

Zoek je een spinningfiets waarop je je elke dag kunt uitleven met een intensieve training? Bij de VirtuFit Etappe 1 is veel aandacht besteed aan de bouwkwaliteit. De bike heeft een stevig frame en kan ook bij hoge intensiteit alle bewegingen goed opvangen. Hij is dan ook geschikt voor een dagelijkse belasting van 4 uur. Het vliegwiel heeft een gewicht van 22 kilo en dat is erg hoog. Hierdoor is hij geschikt voor enthousiaste sporters die hoge snelheden willen behalen.

Geschikt voor lange mensen door het lange zadelpen

Een ander groot pluspunt van de Etappe 1 is de lange zadelpen. Daardoor kan deze spinbike gebruikt worden door mensen met een lengte tot 2 meter. Het zadel en het stuur kunnen beiden in hoogte versteld worden en het zadel kan eveneens horizontaal aangepast worden. De bike is voorzien van een display waarop je je trainingsgegevens kunt bekijken en een bidonhouder.

Een handmatige weerstand is minder prettig

Een minpunt van de Etappe 1 is het feit dat de weerstand handmatig moet worden ingesteld. Op het frame zit een knop waarmee je deze zwaarder of lichter zet. Verder is de spinbike niet voorzien van een trainingscomputer en is de display onverlicht.

Hoe fietst de VirtuFit Etappe 1?

De VirtuFit Etappe 1 is een populaire spinningfiets (hij is niet voor niks vaak uitverkocht). Mensen zijn zeer tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Deze bike staat als een huis, is redelijk stil in gebruik en fietst lekker soepel. Door de lange zadelpen kunnen ook lange mensen comfortabel op deze spinningfiets sporten. Dat maakt hem voor iedereen een goede keuze.

De Etappe 1 zit prettig en is goed op je eigen lichaamslengte af te stellen. Hierdoor kun je in de juiste houding zitten, wat voor soort training je ook doet. De bike is geschikt voor allerlei soorten trainingen. Hij wordt dan wel een spinningfiets genoemd (en is uitgerust met een doortrapsysteem), maar hij wordt ook gebruikt als racefiets en hometrainer.

Wel zijn er gebruikers die aangeven dat ze het handmatig instellen van de weerstand hinderlijk vinden. Dat komt vooral omdat je behoorlijk vaak aan de knop moet draaien, voordat de weerstand zwaarder wordt. Dat zorgt natuurlijk voor een vervelende onderbreking van je training. Daarnaast missen sommige mensen ook wel een trainingscomputer. Op de display kun je enkel gegevens aflezen. Wel wordt er een DVD met trainingen bij geleverd (het is niet bekend hoeveel trainingen daarop staan) en er zijn ook gebruikers die daar heel tevreden mee zijn.

VirtuFit Etappe 1 vergeleken met de Senz Sports S5000

De Etappe 1 is een degelijke spinbike, maar voor iets meer geld kun je ook de Senz Sports S5000 kopen. Daarmee krijg je toch een stuk meer spinningfiets voor je geld. Daarom hieronder een vergelijking tussen deze 2 spinningfietsen:

VirtuFit Etappe 1Senz Sports S5000
Prijs€399€649
Score
Reviews

4.7 / 5 van 53 reviews

5 / 5 van 8 reviews

WeerstandRemblokkenMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Weerstand niveaus-
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg130 kg
Gewicht41 kg59 kg
Gewicht vliegwiel22 kg18 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-BeltV-belt
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband Handsensoren, Hartslagmeter
Aantal programmas8
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDEenvoudig
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd Calorieverbruik, Afstand, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenBluetooth ontvanger
Toeclip pedalenJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de VirtuFit Etappe 1 een goede keuze?

Deze spinbike is eigenlijk geschikt voor alle sporters. Vanwege zijn aantrekkelijke prijs is hij een goede investering voor zowel beginners als gevorderden. De Etappe 1 kan gebruikt worden om op te spinnen, maar is ook geschikt voor wielrentraining, crossen of normaal fietsen. Dat maakt hem erg veelzijdig. De spinbike is stevig en uitgerust met een zwaar vliegwiel.

Waar je bij je keuze voor een spinfiets wel rekening mee moet houden, zijn de twee belangrijke minpunten van de Etappe 1: De weerstand moet handmatig ingesteld worden. Daarbij komt ook nog dat je flink aan de knop moet draaien voor de weerstand daadwerkelijk wat zwaarder staat. En de bike is niet voorzien van een trainingscomputer. Dit kan ervoor zorgen dat de Etappe 1 toch minder aantrekkelijk is voor de serieuze sporter.

Wanneer je een HIIT training aan het doen bent en snel wilt kunnen wisselen tussen lichte en zware weerstand, werkt dit handmatige systeem tegen. Ook kun je een trainingscomputer eigenlijk niet missen. Deze geeft structuur aan je trainingen en biedt meer uitdaging. Als dat voor jou geldt, is een andere spinbike misschien een betere optie. Vind jij het geen probleem om kort je training te onderbreken om de weerstand aan te passen en ga je de meegeleverde trainings-DVD gebruiken, dan heb je met de VirtuFit Etappe 1 een duurzame en kwalitatief goede spinfiets.

VirtuFit Etappe 1

De VirtuFit Etappe 1 is aantrekkelijke geprijsd en een goede investering voor zowel beginners als gevorderden. Deze bike staat als een huis, is redelijk stil in gebruik en fietst lekker soepel. De spinbike is stevig en uitgerust met een zwaar vliegwiel. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede middenklasse spinbike!

Alternatieven voor de VirtuFit Etappe 1

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: