De top 10 weegschalen met lichaams/vet analyse

weegschaal met lichaamsanalyse

Met een goede weegschaal met lichaamsanalyse krijg je meer inzicht in je gezondheid. Niet zo lang geleden kon een weegschaal je enkel vertellen hoeveel je woog. Daar heb je niet zoveel aan. Het is belangrijk om te weten wat de verhouding is tussen vet, spieren en botmassa. Moderne weegschalen met lichaamsanalyse kunnen je daarbij helpen.

Niet alleen zie je op deze weegschalen wat je vetpercentage is, maar vaak kunnen ze ook verbinding maken met je smartphone. Dit kan je helpen om beter op je gezondheid te letten en zo gezonde keuzes te maken. Maar welke weegschaal met lichaamsanalyse is de beste? In deze top 10 zie je alle weegschalen overzichtelijk op een rijtje met hun plus- en minpunten.

De 10 beste weegschalen met lichaamsanalyse van 2023

Hieronder vind je de 10 beste weegschalen met lichaamsanalyse van dit moment:

1. Withings Body +

withings body + Pin

Met de Withings Body + heb je een weegschaal met lichaamsanalyse die je veel inzicht in je gezondheid geeft. Behalve je gewicht, wordt je spiermassa berekend, je vetpercentage en krijg je een volledige lichaamsanalyse. De weegschaal is erg nauwkeurig, tot op 100 gram. Hij bewaart je gegevens, zodat je je voortgang kunt zien. Je kunt hem koppelen met de Health Mate app op je smartphone.

Als je een account aanmaakt, kun je eenvoudig en snel je resultaten inzien. Volgens reviews gaat dit erg snel en gemakkelijk. De weegschaal geeft je informatie direct door aan je smartphone, waar de gegevens in een grafiek worden weergegeven. Het is mogelijk om 8 verschillende gebruikersprofielen aan te maken. De Whithings Body + kan dus iedereen in je huishouden helpen om te werken aan een betere gezondheid.

Pluspunten

 • Meet spiermassa, vetpercentage en geeft een lichaamsanalyse voor meer inzicht
 • Instellen van een persoonlijk streefgewicht mogelijk
 • Nauwkeurig tot op 100 gram
 • Koppeling met de Health Mate app

Minpunten

 • Hogere aanschafprijs

Bekijk de Withings Body+ of lees hier de volledige review

2. Medisana BS 444

Medisana BS 444 Pin

De Medisana BS 444 is een stijlvolle weegschaal, die je goed kan helpen beter op je gezondheid te letten. Niet alleen meet hij je gewicht, lichaamsvet, vochtgehalte en bot- en spiermassa. De weegschaal kan tevens vaststellen wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is. Zo hoef je daar zelf niet over te piekeren en heb je goed zicht op alle gegevens die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

De lichaamsanalyse weegschaal kan via Bluetooth gekoppeld worden aan je smartphone. Hij gebruikt de VitaDock+ app, waarmee je je metingen op een rijtje kunt krijgen. Gebruik de weegschaal en de app met de Vivit activity tracker. Daarmee heb je de handvatten die je nodig hebt om je gezondheid op peil te houden.

Pluspunten

 • Complete lichaamsanalyse met o.a. meting van vet, vochtgehalte, bot- en spiermassa
 • Verbind de weegschaal met VitaDock app en Vivit activity tracker
 • Instellen van persoonlijk streefgewicht mogelijk

Minpunten

 • Onverlicht display

Bekijk de Medisana BS 444

3.  Inventum PW720ZW

Inventum PW720ZW Pin

Op het grote display van de Inventum PW720ZW zie je direct hoe het gesteld is met je gezondheid. De weegschaal meet vet, spiermassa, botmassa, BMI en vochtpercentage. Kortom, alles wat je nodig hebt, als je wilt werken aan je gezondheid en dat voor een heel redelijke prijs.

De Inventum kan de gegevens van 8 gebruikers opslaan. Ook zal hij direct een gebruiker herkennen, zodra deze op de weegschaal gaat staan. Deze weegschaal met vetanalyse ziet er modern en aantrekkelijk uit, maar is niet alleen mooi. Hij is ook erg nauwkeurig, namelijk tot op 100 gram.

Pluspunten:

 • Grote en heldere display
 • Herkent elke individuele gebruiker automatisch
 • Snelle lichaamsanalyse

Minpunten:

 • Lichaamsanalyse is niet erg accuraat, is meer een indicatie

Bekijk de Inventum PW720ZW

4. Omron VIVA

Omron VIVA Pin

Ben jij bewust met je gezondheid bezig, dan is de Omron Viva lichaamsanalyse weegschaal iets voor jou. Het apparaat meet behalve je gewicht ook het vetpercentage, spiermassa, buikvet, caloriebehoefte en spiermassa. Vooral het meten van buikvet is belangrijke informatie. Visceraal vet, het vet dat om je organen zit, heeft een negatieve impact op je gezondheid.

De Omron Viva kan samenwerken met Omron Connect, een app op je smartphone. Je gegevens worden door de app verzameld en duidelijk weergegeven. Zo kun je goed bijhouden hoe het met je voortgang gaat. Je kunt vier gebruikersprofielen instellen. De weegschaal is nauwkeurig tot op 100 gram.

Pluspunten:

 • Koppeling mogelijk met Omron app
 • Stabiel dankzij antislip bodem
 • Erg nauwkeurig
 • Kan veel verschillende metingen doen

Minpunten:

 • Niet geschikt voor gebruikers met een gewicht van meer dan 150 kilo

5. Tanita BC587

Tanita BC-587 Pin

De Tanita BC587 is een nauwkeurige weegschaal, geschikt voor iedereen die graag meer inzicht in zijn of haar gezondheid krijgt. Deze weegschaal met vetanalyse kan het gewicht meten van personen tot 200 kilo. En meten kan hij erg nauwkeurig, namelijk tot op 100 gram. Ga je op de weegschaal staan, dan meet hij behalve gewicht nog een groot aantal extra gegevens: buikvet, spiermassa, botmassa, vochtgehalte, vetpercentage en BMI.

Ook kom je te weten wat je caloriebehoefte is en krijg je een lichaamsanalyse. Deze weegschaal kan niet gekoppeld worden met een app, maar alle gegevens zijn wel op de display te zien. Je kunt de Tanita BC587 met vier personen gebruiken en alle individuele gegevens worden opgeslagen.

Pluspunten:

 • Nauwkeurig tot op 100 gram
 • Veel verschillende metingen
 • Geschikt voor gebruikers tot 200 kilo

Minpunten:

 • Geen koppeling met app voor meer inzicht

6. Silvergear Bluetooth Personenweegschaal

Silvergear Bluetooth Personenweegschaal Pin

Krijg meer inzicht in je gewicht en lichamelijke gezondheid met de Silvergear Bluetooth weegschaal. Dit apparaat geeft je alle gegevens die je nodig hebt om eventueel je eet- en beweegpatroon aan te passen. Natuurlijk meet hij je gewicht, maar ook je BMI, vochtgehalte, spiermassa, buikvet, caloriebehoefte en botmassa. Ook krijg je te zien wat je caloriebehoefte is, zowel in rust als bij activiteit.

Je kunt heel handig een streefgewicht invoeren, zodat je gericht naar dit doel kunt toewerken. Deze vetanalyse weegschaal kan gekoppeld worden met meerdere apps, zowel voor Apple als voor Android. Zo kun je bijvoorbeeld Fitdays, Google Fit of Apple Health gebruiken. De weegschaal heeft een geheugen voor 5 gebruikers.

Pluspunten:

 • Te gebruiken in combinatie met verschillende apps
 • Geeft een complete lichaamsanalyse
 • 5 Gebruikersprofielen

Minpunten:

 • Niet veilig te gebruiken als je zwanger bent

7. Tanita RD-953

Tanita RD-953 Pin

Met de Tanita RD-953 heb je een degelijke weegschaal in huis, die je meer informatie over je gezondheid kan geven. Behalve gewicht, buikvet, spiermassa, BMI en vetpercentage, krijg je eveneens inzicht in je spierkwaliteit, metabolische leeftijd en je dagelijkse behoefte aan calorieën. Het voordeel van deze weegschaal met lichaamsanalyse is verder dat hij elke gebruiker automatisch herkent.

Je kunt dan ook vier gebruikers aanmaken. Haal meer uit je weegschaal door hem te koppelen met de My Tanita app, zodat je je gegevens kunt bekijken. Uit reviews blijkt dat de Tanita RD-953 zeer nauwkeurig is en dat je er veel nuttige informatie mee krijgt.

Pluspunten:

 • Zeer nauwkeurig
 • Veel verschillende metingen
 • Kan gebruikt worden tot een gewicht van 200 kilo

Minpunten:

 • Hoge aanschafprijs

8. Fitbit Aria Air

Fitbit Aria Air Pin

De Fitbit Aria Air is net uitgekomen en nu al een succes. Natuurlijk kun je deze weegschaal gebruiken in combinatie met de activity trackers van Fitbit, zoals de Fitbit Inspire 2 of de Fitbit Sense. Hij is niet ingewikkeld in gebruik, maar heeft dan ook wat minder opties dan de uitgebreide weegschalen die hierboven genoemd staan. Er kunnen 8 gebruikersprofielen aangemaakt worden.

De Fitbit Aria Air geeft je inzicht in je BMI en je vetpercentage. De app houdt de gegevens van de Fitbit activity tracker bij. Dit maakt het nog leuker om te sporten, want je kunt meteen zien hoe je activiteiten invloed hebben op je gewicht.

Pluspunten:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Slaat gegevens op in app
 • De app kan gekoppeld worden met Fitbit activity trackers

Minpunten:

 • Geen uitgebreide metingen, zoals botmassa of vochtpercentage

9. Bodivis Smart H1

Bodivis Smart H1 Pin

Met de vele functies van de Bodyvis Smart H1 heb je een veelzijdige weegschaal met lichaamsanalyse in huis, die er ook nog eens stijlvol uitziet. Je zult je niet meer hoeven afvragen hoe het met je gezondheid zit. Met een BMI meting, vet- en vochtpercentage meting, verhouding tussen spier- en botmassa en een visceraal vetindex weet je in een keer alles over je eigen lichaam.

Koppel deze vetanalyse weegschaal met je mobiel en je hebt nog meer mogelijkheden. De app geeft je analyses en advies op het gebied van voeding en sport, die je kunnen helpen om sneller af te vallen en fit te worden. Je hebt echter wel de app nodig om de Bodivis Smart H1 te gebruiken, de weegschaal heeft geen display waarop je je gegevens kunt zien.

Pluspunten:

 • Veel verschillende metingen
 • Apps voor meer advies en tips
 • Modern design

Minpunten:

 • Hogere aanschafprijs
 • Afhankelijk van de app, geen display

10. Xiaomi Mi Body Composition Smart Scale 2

Xiaomi Mi Body Composition Smart Scale 2 Pin

Betaalbaar, nauwkeurig en veelzijdig, dat is de Xiaomi Mi Body slimme weegschaal. Deze glazen weegschaal kan 13 verschillende metingen doen, waaronder BMI, vetweefsel, visceraal vet index, botmassa, spiermassa, gewicht en gezondheidsbeoordeling. En dit niet alleen van jou alleen, maar voor maximaal 16 personen. Daarbij kan elke persoon automatisch herkend worden via ieders individuele voetafdruk.

De gegevens zijn duidelijk af te lezen van de display en je kunt vertrouwen op wat je ziet. De gevoelige sensor heeft een nauwkeurigheid tot op een halve kilo. De Xiaomi Mi Body Composition Smart Scale 2 is koppelbaar met je smartphone, met de Mi Fit app. Al je gegevens worden in een overzichtelijke grafiek gezet, zodat je goed kunt zien wat de stand van zaken is. En dit alles krijg je voor een lage aanschafprijs.

Pluspunten

 • Geheugen kan meer dan 16 gebruikersprofielen opslaan
 • Automatische herkenning van gebruikers
 • Koppeling met smartphone en Mi Fit app
 • 13 Verschillende metingen
 • Lage aanschafprijs

Minpunten

 • Is niet veilig om te gebruiken als je zwanger bent

Veel gestelde vragen over weegschalen met lichaamsanalyse

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over een weegschaal met lichaamsanalyse:

Hoe kan een lichaamsanalyse weegschaal helpen met afvallen?

Als je op een gewone weegschaal staat, krijg je alleen je lichaamsgewicht te zien. Dit zegt niets over je gezondheid. Het maakt namelijk heel veel uit, wat de verhouding is tussen vet en spieren in je lichaam. Je kunt namelijk een gezond gewicht hebben, maar toch teveel buikvet. Of juist zwaar gespierd zijn, waardoor je voor je lengte aan de zware kant bent. Dat kan zorgen voor een hogere BMI, terwijl je wel gezond bent.
Een lichaams- of vetanalyse geeft je meer inzicht. Daardoor kun je namelijk zien wat de verhouding is tussen vet, spieren en botten. Met die gegevens kun je je dieet- of je beweegpatroon indien nodig aanpassen.

Welke weegschaal past het beste bij mij?

Je kunt een weegschaal kiezen die het beste bij jouw doelen past. Wil je vooral graag afvallen en wil je daar zoveel mogelijk inzicht in krijgen, ga dan voor een weegschaal die een vetanalyse (ook van buikvet) kan doen en gekoppeld kan worden aan een app. Meestal geven deze het meeste inzicht in de voortgang van het afvallen en je kunt gericht werken naar je streefgewicht.
Heb je sportieve doelen, dan zou je weegschaal liefst, naast de vetmassa, ook je spiermassa meten. Een andere handige optie is de segmentale lichaamsanalyse. Hierbij meet de weegschaal per lichaamsdeel de verhouding tussen spieren, botten en vet. Ook voor sportieve doelen is een koppeling met een app handig, zodat je je gegevens overzichtelijk op een rijtje terugziet.

Hoe werkt een weegschaal met lichaamsanalyse?

Om de verhouding van de verschillende weefsels te kunnen meten, wordt er door de weegschaal een heel licht stroomstootje door je lichaam gestuurd. Daar voel je gelukkig niks van. Vet, botten of spieren zijn weefsels met een verschillende weerstand, waar het stroompje sneller of minder snel doorheen gaat. Op die manier kan de weegschaal berekenen wat de verhouding van vet, spieren of botten in je lichaam is.

Andere leuke artikelen