Withings Body+ weegschaal review

Withings Body+ weegschaal

Een slimme weegschaal kan helpen inzicht te krijgen in je gezondheid. Met een gewone weegschaal krijg je alleen maar je gewicht te zien en dat zegt lang niet alles over hoe gezond je bent. Door een slimme weegschaal te gebruiken, zoals de Withings Body+, krijg je veel meer data, van je BMI tot je botmassa. Door de weegschaal te koppelen aan de bijbehorende app en andere gezondheidsapps kun je naar je streefgewicht werken en alle informatie over je gezondheid in een oogopslag bekijken. Een weegschaal kan tegenwoordig veel meer dan alleen wegen. In deze review bespreken we de mogelijkheden en zetten we de plus- en minpunten op een rijtje.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 3478 reviews

€100

2 winkels

Laagste prijzen

Withings Body+ weegschaal in het kort

De Withings Body+ is een hele complete weegschaal. Met een mooi design, nauwkeurige metingen (vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte) en een hele complete app geeft deze weegschaal je alles wat je nodig hebt voor een complete lichaamsanalyse. Een dergelijke analyse geeft een completer beeld van je gezondheid, dan wanneer je alleen je gewicht te weten komt.

Plus- en minpunten

 • Direct inzicht in je gezondheid
 • 8 Gebruiksprofielen, je hele gezin kan de weegschaal gebruiken
 • Koppeling met Health Mate App voor meer inzicht
 • Instellen van een streefgewicht
 • Kan gekoppeld worden met eerdere apps
 • Complete lichaamsanalyse
 • Strak design
 • Antislip oppervlak
 • Data sync via Wifi
 • Geen segmentale meting van lichaamsdelen
 • Prijs
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 3478 reviews

417 reviews

51 reviews

3010 reviews

De installatie van de weegschaal

Withings Body+ installeren Pin

Als je de batterijen in de Withings Body+ stopt, kan de installatie beginnen. Het LCD display zal oplichten en je kunt vervolgens de setup van de weegschaal via je smartphone regelen. Daar heb je wel de bijbehorende app, de Health Mate app, voor nodig. Je maakt daar een account voor aan en kunt dan een koppeling met de weegschaal maken. Dat gaat in eerste instantie via Bluetooth, omdat de verbinding via Wifi nog aangezet moet worden.

Je kunt voor het installeren de instructies op je smartphone volgen. Dat gaat heel gemakkelijk en wijst zich vanzelf. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om de weegschaal te verbinden met het Wifi netwerk. Als de installatie klaar is, kun je aangeven welke gegevens je wilt bijhouden:

 • Gewicht
 • Vetpercentage
 • Spiermassa
 • Botmassa
 • Vochtgehalte
 • BMI

De weegschaal vraagt vervolgens om enkele gegevens, zoals lengte en je leeftijd. Je kunt nu ook een streefgewicht invullen, met daarbij een schatting van hoeveel je zou willen afvallen per week. Dat is natuurlijk een mooie manier om zicht te houden op je voortgang. Nu is de Body+ weegschaal klaar voor gebruik. Instructies voor de installatie kun je hier vinden.

Meten van je gewicht en lichaamssamenstelling

meten van je gewicht Pin

De Withings Body+ weegschaal kan zoals gezegd meer meten dan alleen je gewicht. Het is een weegschaal met lichaamsanalyse. Metingen van spiermassa of vochtgehalte en dergelijke kunnen worden gedaan door middel van een analyse van de weerstand van je lichaam. De weegschaal stuurt een heel klein elektrisch signaal door je lichaam heen (dat is volkomen veilig en kun je niet eens voelen). Het apparaat meet hoe lang het duurt voor het signaal terugkomt door de verschillende weefsels van je lichaam. Door vet zal het signaal  namelijk trager gaan, dan door steviger weefsels zoals spieren. Een meting duurt slechts enkele seconden en dan kan de Body+ de samenstelling van je lichaam berekenen.

De weegschaal herkent jouw lichaamssamenstelling

Vrijwel meteen nadat je op de weegschaal bent gestapt krijg je de informatie te zien. Op het display zullen de verschillende gegevens een voor een te zien zijn. Ook handig: je hoeft geen gebruiker te selecteren of aan te geven wie er op de Body+ staat. De weegschaal herkent jouw lichaamssamenstelling en hij laat je naam op het display zien. De gegevens worden direct ook gesynchroniseerd met de app. Deze kun je dan ook gelijk bekijken en aanklikken voor meer informatie.

De weegschaal beschikt ook over de Athlete Mode

De weegschaal beschikt ook nog over een speciale instelling, de Athlete Mode. Deze is bedoeld voor fanatieke sporters, omdat hun lichaam flink kan verschillen van mensen die alleen als hobby sporten. Je zou deze instelling kunnen gebruiken wanneer je meer dan 8 uur per week traint en je hartslag onder de 60 slagen per minuut ligt. Gebruik je de Athlete Mode, dan past de weegschaal een uniek algoritme toe om de gegevens te verwerken.

Hoe nauwkeurig is de weegschaal?

Withings Body+ nauwkeurigheid Pin

Als je zoveel informatie van je weegschaal krijgt, wil je natuurlijk wel dat deze ook nauwkeurig is. Uit onze en externe reviews blijkt dat gebruikers erg tevreden zijn over de Withings Body+, zowel over wat er gemeten wordt, als de nauwkeurigheid van de gegevens. Ze kunnen dat beoordelen door de metingen van de Body+ te vergelijken met wat de weegschaal in de sportschool of bij de huisarts bijvoorbeeld aangeeft.

De Withings Body+ is erg nauwkeurig

De nauwkeurigheid van de Body+ is erg groot en dat wordt o.a. mogelijk gemaakt door verschillende technieken. Zo is de weegschaal uitgerust met de Positon Control technologie. Dit zorgt ervoor dat je gewicht juist verdeeld is over de weegschaal, zodat er een nauwkeurige meting kan plaatsvinden. Wanneer je op de Body+ gaat staan en je staat niet helemaal recht of in het midden, zie je pijlen op het display die aangeven dat je je gewicht wat moet verplaatsen.

Het design en bouwkwaliteit

Het oppervlak van de Withings Body+ weegschaal is gemaakt van gehard glas, met een markering zodat je weet waar je je voeten neer moet zetten (de lichaamsanalyse gaat via de voeten). Het oppervlak is groot en meet 32,7 bij 32,7 cm. Het LCD display is helder en vrij groot met een afmeting van 6 bij 4 cm. Het is prettig te weten dat het oppervlak anti-slip is, zodat je er goed grip op hebt. Soms kan de weegschaal er wel stoffig uit gaan zien, maar je ziet er ondanks dat geen vlekken of voetsporen op komen. De weegschaal heeft een strak en modern uiterlijk, wat de meeste mensen mooi vinden.

De Withings Body+ is makkelijk in gebruik en is verkrijgbaar in een zwarte of een witte uitvoering. Er gaan drie AAA batterijen in, waar je als het goed is, anderhalf jaar mee kunt doen. Bij dagelijks gebruik is dat best lang. Op de weegschaal zit 2 jaar garantie.

Wat kun je met de app?

health mate Pin

De weegschaal gebruik je samen met de Health Mate App. Je hebt daarvoor wel Wifi en een smartphone of tablet nodig met Android of iOS. Voor iPhone geldt dat deze minstens een 4S moet zijn of nieuwer of een 5e generatie iPod Touch. Gebruik je een Android telefoon, dan moet hierop minstens 5.0 op staan.

De app houd je voortgang bij

De app geeft je meer inzicht in de gegevens van de Body+ weegschaal. Het synchroniseren gaat over het algemeen erg snel. Op de app zie je direct al je huidige gewicht op het home scherm, met daarbij een overzicht van je laatste zeven metingen. Daardoor krijg je snel zicht op de voortgang van je gewicht. Als je op je dashboard klikt, zie je je huidige lichaamssamenstelling. Een pijltje geeft aan of er sprake is van een stijgende, dalende of stabiele trend. Als je niet veel tijd hebt, kun je op het dashboard snel de benodigde informatie krijgen. Als je wel verder klikt, zie je een overzicht van je voortgang per week, maand, kwartaal of jaar.

Voor advies over je gezondheid klik je Health Insights aan. Hier kun je zien of het nodig is dat je je doelen moet aanpassen. Deze kunnen namelijk toch te hoog of te laag blijken te zijn. In de Health Insights kun je advies krijgen van gezondheidsexperts.

Meer uit je metingen halen

Bij alle data zit de mogelijkheid om meer informatie aan te klikken, zodat je dieper op de gegevens in kunt gaan. Je krijgt dan meer informatie over het belang van bepaalde metingen. Eigenlijk zijn alle gebruikers tevreden over de app en wat je er mee kunt. De app is makkelijk in gebruik. Natuurlijk heb je wel altijd Wifi nodig. Heb je een keer geen Wifi, dan kun je ook je gegevens niet bijhouden. Maar mocht dat een keer gebeuren, kun je zelfs met de hand je gegevens invoeren. De Body+ weegschaal heeft tevens zelf een geheugen, waarin de laatste 16 metingen kunnen worden opgeslagen. Staat Wifi weer aan, dan zal het apparaat ervoor zorgen dat deze gegevens meteen worden geüpload.

De app kan ook verbonden worden met andere apps, zoals MyFitnessPal, Google Fit, RunKeeper, Apple Health en Nest. Maar dit is geen verplichting, je kunt het ook gewoon houden bij de Health Mate App. Gebruik je er wel andere apps bij, dan kunnen gegevens van je workouts ook weergegeven worden in de Health Mate app. Deze worden dan zonder enige moeite geïmporteerd en in de app verwerkt. Zo zie je het aantal stappen en andere statistieken van je workouts.

Nog meer informatie vind je in deze video:

Conclusie

De Withings Body+ weegschaal is eigenlijk veel meer dan een weegschaal. Ten eerste doet hij meer dan alleen wegen. Het apparaat levert je een complete lichaamsanalyse. Een dergelijke analyse geeft een completer beeld van je gezondheid, dan wanneer je alleen je gewicht te weten komt. Vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte geven je het inzicht dat je nodig hebt om te werken aan een betere gezondheid.

Met deze informatie kun je gericht aan de slag en de Body+ helpt je daarbij. Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden van de app en deze te combineren met andere gezondheidsapps, heb je alle gegevens bij de hand. Hierdoor kun je beter inzicht krijgen in hoe je workouts gaan en of je in de buurt van je streefgewicht komt.

De Body+ weegschaal is mooi ontworpen, is gemakkelijk in gebruik en maakt werken aan je gezondheid eenvoudig. Hij vergroot je inzicht in je lichaam en in gezondheid in het algemeen. De mogelijkheden worden vergroot doordat de gegevens van verschillende apps bij elkaar worden gebracht in de Health Mate App. Overweeg jij de Withings Body+ weegschaal te kopen, maar liet je je tegenhouden door de prijs? Laat je daar dan niet door tegenhouden, want deze weegschaal biedt veel waar voor zijn geld.

Withings Body+ weegschaal

De Withings Body+ is een hele complete weegschaal. Met een mooi design, nauwkeurige metingen (vetpercentage, spiermassa en vochtgehalte) en een hele complete app geeft deze weegschaal je alles wat je nodig hebt voor een complete lichaamsanalyse. Een dergelijke analyse geeft een completer beeld van je gezondheid, dan wanneer je alleen je gewicht te weten komt.

Andere leuke artikelen