Ga terug
Meatza is een recept voor de echte vleesliefhebber. Het is een pizzabodem gemaakt van vlees.  Maak deze plaat-meatza en beleg met je favoriete toppings. Ook koud erg lekker.
De meatza is ernorm makkelijk om te maken. Even het gehakt op smaken brengen en kneden en afbakken in de oven. Voor de toppings kun je kiezen wat jij lekker vind: natuurlijk kaas, misschien wat groente of nog meer vlees voor de echte liefhebber! Smullen maar!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Westers
Porties 4 personen
calorieën 2986 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 750 gr half-om-half gehakt
  • 2 eetlepel lijnzaad
  • 2 eieren
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zeezout en (versgemalen) peper, naar smaak
  • Geraspte kaas
  • Uienringen
  • Plakjes tomaat
  • Plakjes mozzarella
  • Plakjes ontbijtspek
  • Plakjes salami of ham
  • Groenten naar keuze (champignons, artisjok, prei, courgette, paprika)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een siliconen vorm).
  • Kneed alles voor de bodem door elkaar en beleg hiermee een bakplaat (goed uitdrukken).
  • Bak de “pizzabodem” ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Laat deze daarna even afkoelen en giet eventueel vrijgekomen vet af.
  • Smeer de tomatenpuree uit over de bodem en beleg met je toppings naar keuze.
  • Bak de meatza nog een keer 10-15 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en serveer. Lekker met bijvoorbeeld nog een groene salade ernaast.
Trefwoord Koolhydraatarm, Vlees liefhebber