Gratis dieet schema: Makkelijk en gezond tot 2 kilo per week afvallen!

Laatste update: woensdag, 11 januari, 2017
dieet schema

Zoek jij een dieet schema waarmee je op een makkelijke manier wat kunt afvallen?

Dan heb je die voor je!

Afvallen valt niet mee. Het is vaak lastig om je in de dagelijkse hectiek aan een bepaald dieet te houden. Een dieet schema kan je helpen om je structuur te geven.

In dit artikel geef ik je daarom een makkelijk te volgen dieet schema waarmee je snel wat kunt afvallen.

De principes van dit gratis dieet schema

Er zijn veel dieet schema’s op internet te vinden. De meeste schema’s zijn eigenlijk allemaal hetzelfde.

Ze zijn gebaseerd op een hele grote caloriebeperking.

Dit betekent dat je véél minder eet dan dat je lichaam nodig heeft. En dit heeft vervelende gevolgen voor je lichaam en de kans van slagen van het dieet.

Er is weinig kans dat je een dieet waarbij je heel weinig mag eten vol gaat houden. Misschien één week, misschien twee maar er komt een moment dat je het opgeeft en je helemaal volpropt…

Je valt daarna weer terug in je normale eetgedrag en het gewicht dat je bent afgevallen zit er binnen no time weer aan..

Tijdens het dieet heeft je lichaam ook veel te weinig energie gehad en is het gestart met het verbranden van de reserves (vet) maar ook met de spieren. Hierdoor heb je na het dieet een lager metabolisme dan voor het dieet. Ook een reden dat je na het dieet weer snel in gewicht toeneemt…

Dit dieet schema is anders

Een grote caloriebeperking werkt dus niet. Maar hoe dan wel?

Dit dieet schema kent geen grote caloriebeperking maar is ontwikkeld op basis van andere principes, namelijk:

 • voldoende eten
 • de juiste verhouding in koolhydraten/eiwitten en vet
 • simpele gerechten

De juiste verhouding in koolhydraten eiwitten en vet

In het “normale” (schijf van vijf) dieet haal je iedere dag 40 – 70% van je energie uit koolhydraten. Dit wordt ook zo geadviseerd door het voedingscentrum e.d.

Maar dit zijn veel te veel koolhydraten voor een inactieve westerse levenswijze en de reden dat iedereen steeds dikker wordt. Studie na studie toont aan dat een teveel aan koolhydraten zorgt voor overwicht. (bron)

Daarom is dit dieet schema samengesteld met een andere verhouding van koolhydraten, eiwitten en vet.

Bij dit dieet worden koolhydraten niet verbannen. Want een gezond lichaam heeft ook gewoon de juiste (complexe) koolhydraten nodig om te functioneren. Het bevat wel minder koolhydraten.

Je eet bij dit schema minder koolhydraten en meer eiwitten. Ook eet je normale hoeveelheden vet. Een vetvrij dieet is namelijk niet gezond. Je lichaam heeft vet nodig om goed te kunnen functioneren.

Je krijgt bij dit dieet schema meer eiwitten binnen dan je waarschijnlijk gewend bent. Dit heeft verschillende voordelen:

 • je bent langer verzadigd en zal waarschijnlijk minder honger hebben
 • de eiwitten zijn de brandstof voor je spieren. Hierdoor zal je weinig tot geen spierverlies hebben tijdens het dieet.

Doordat je wat minder koolhydraten eet zal je misschien even moeten wennen aan dit dieet maar dat is normaal. Na een paar dagen zal je je een stuk beter voelen en meer energie hebben dan ooit te voren!

Kan ik met dit dieet schema afvallen?

Jazeker, dit dieet schema is speciaal ontwikkeld voor afvallen. Maar wel voor een blijvend resultaat.

Dit is een heel goed dieet schema voor vrouwen. Maar ook mannen kunnen prima afvallen met dit schema!

Je hebt namelijk niks aan snel afvallen en daarna weer veel aankomen. Jojoën is slecht voor je lichaam en zelfvertrouwen. Daarom is dit dieetschema ontwikkeld zodat je:

 • het schema (langere tijd) kunt volhouden
 • je blijvend resultaat hebt
 • je meer energie hebt en je beter voelt

Download het gratis koolhydraat arm dieet schema

Je kunt het dieet schema makkelijk downloaden. Klik hieronder op de grote knop en vul je gegevens in. Ik stuur je het weekschema direct op!

Tussendoortjes?

Er staan tussendoortjes in het dieetschema, kan ik dan wel afvallen? Jazeker, afvallen en tussendoortjes eten gaan prima samen?

Gezonde tussendoortjes en snacks zijn belangrijk bij een goed dieet schema! Ze zorgen er namelijk voor dat je tussen de maaltijden door:

 • geen honger hebt
 • voldoende energie hebt
 • je vetverbranding op gang blijft

Het is wel belangrijk dat je de juiste tussendoortjes of snacks neemt. Dus geen sultana, liga, eierkoek of krentenbol. Maar de tussendoortjes die op het dieet schema staan!

Zijn de tussendoortjes te groot voor je? Neem dan bijvoorbeeld alleen een stuk fruit.

Heb je geen behoefte aan een tussendoortje? Geen probleem, dat neem je geen tussendoortje.

Zorg dat je het dieet schema bij de hand hebt

Zet het dieet schema als PDF op je telefoon! Zodat je het schema altijd bij de hand hebt.

Op deze manier voorkom je dat je een moment hebt dat je niet weet wat je kan eten. En daarom iets verkeerds eet of jezelf een excuus geeft om iets ongezonds te eten wat niet in het dieet schema staat.

Evalueer het dieet schema

Iedereen is verschillend. Daarom is het belangrijk om voor jezelf te bekijken hoe jouw lichaam reageert op het dieet schema. Vragen die je hierbij kunt gebruiken zijn:

Verwacht na een week geen wonderen. Je bent niet in een week 5 kilo aangekomen. Verwacht dus ook niet dat je 5 kilo in een week verliest. Zorg dat je het schema vol kunt houden en dat je je goed voelt.

Delen:
850
Shares
Share on Pinterest