Top 3 beste fitbit en activity trackers van 2018! (Check snel de nr 1!)

Laatste update: 26 september, 2018
beste activity tracker

Wil jij een activity tracker of fitbit kopen? Waar moet je dan precies op letten en wat zijn de beste activity trackers van dit moment? 

In dit artikel geef ik je antwoord op deze vragen en laat ik je precies zien waar je op moet letten wanneer je een fitbit horloge wilt kopen. En natuurlijk geef ik je de top 3 beste activity trackers van dit moment!

Dit vind je allemaal in dit artikel:

 1. Waar moet ​je op letten als je een activity tracker ​koopt?
 2. De top 3 allerbeste activity trackers van 2018!
 3. Waarom zou je een ​fitbit kopen?
 4. Wat is beter: een activity tracker of sporthorloge?
 5. Hoe werkt een activity tracker?
 6. Welke accessoires en gadgets heb je voor een tracker?
 7. Conclusie

Waar moet je op letten als je een activity tracker koopt?

Een activity Tracker houdt 24 uur per dag bij hoe actief je bent. Naast je activiteiten overdag worden bijvoorbeeld ook je hartslag, calorieverbruik en slaapritme bijgehouden.

Je kunt al een ​activity tracker of fitbit kopen ​voor bedragen tussen de 50 en 300 euro. Het meest bekende merk is de Fitbit, maar je hebt ook andere prima trackers zoals bijvoorbeeld een Garmin Vivosmart of Samsung Gear.

​Wil je graag een ​activity tracker kopen? Bedenk dan op voorhand welke van de functies voor jou het meest van belang zijn. Gaat het uitsluitend om het tellen van stappen? Of spelen hartslag en slaapritme ook een rol? Plus, past de ​fitbit goed bij de sporten die je doet?

Hartslag sensor

Iedere sporter kent de borstband als het gaat om het meten van de hartslag bij inspanning. Deze banden, die real time corresponderen met een hartslagmeter (meestal horloge) zijn nog steeds populair.

Maar sinds enkele jaren is er echter een nieuwe technologie beschikbaar waarmee je de hartslag ook kunt meten met een sensor aan de binnenkant van een armband. Bij de meeste Trackers en Fitbits wordt deze technologie toegepast.

Bij een Fitbit heb je dus geen aparte borstband nodig om je hartslag te meten. Als je tracker gedurende de dag draagt wordt je hartslag continue gemonitord!

Sensoren

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk informatie verzamelen wanneer je een fitbit of andere tracker draagt. Kies daarom voor een tracker die zeker de volgende sensoren heeft:

 • ​Hartslag
 • chevron-right
  Slaap
 • ​Stappenteller
 • Traptreden
 • Afstand

​Het is zonde om een activity tracker te kopen die deze sensoren niet heeft. Zeker als je kijkt naar de prijzen van de huidige fitbit horloges of andere trackers. Voor een kleine meerprijs verzamel je veel meer gegevens.

Slaap sensor

Een goede nachtrust is belangrijk. Wanneer je de activity tracker gedurende de nacht draagt zal deze je nachtrust monitoren en kun je precies analyseren hoe jouw nachtrust eruitziet.

Stappenteller

Iedere dag voldoende bewegen is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Ook naast het sporten moet je iedere dag voldoende stappen zetten. Je fitbit helpt je hierbij. Stel jezelf een doel en je tracker helpt je om iedere dag voldoende stappen te zetten!

fitbit smartphone app

Smartphone verbinding

Om je prestaties en statistieken te bekijken werken bijna alle activity trackers samen met een app op je smartphone. De apps maken inzichtelijk hoeveel je gemiddeld beweegt, wat je calorieverbruik is geweest en in hoeverre je je eigen doelstelling hebt gehaald. Ook is het leuk om je eigen prestaties te zien in relatie tot bijvoorbeeld vrienden, collega’s of familieleden.

Er zijn activity trackers met én zonder display. Wil je echt serieus aan de slag is een display eigenlijk onvermijdelijk. Je hebt dan continue zicht op je prestaties en voortgang zonder dat je daarvoor iedere keer je smartphone hoeft te raadplegen.

Ook kan een Fitbit wanneer eenmaal verbonden de GPS van je telefoon gebruiken. Wat natuurlijk nog meer mogelijkheden met zich meebrengt.

Zoek daarom een tracker die verbinding kan maken met je smartphone. Dit geeft je een legio aan mogelijkheden meer.

​De beste activity tracker kopen met de top 3 ​van 2018

Wil jij een fitbit kopen? Er zijn veel soorten en maten ​fitbits en andere trackers. Maar als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding dan komt de Fitbit Charge 2 overtuigend op nummer 1.

De Fitbit Charge 2 is geschikt voor zowel de casual- als de heavy user, ziet er geweldig uit en biedt veel waar voor zijn geld. Tel daarbij op de uitstekende reputatie van het merk Fitbit en de Fitbit Charge 2 blijft voor ons de beste ​fitbit van ​dit moment.

​Sensoren

​Activiteiten

​Smartphone koppeling

​Garantie

​1. Fitbit Charge 2

Mijn keus voor ​​het beste fitbit horloge!

fit horloge

Slaap
Stappen
Hartslag
Traptreden
Afstand

Wandelen

Ja, via bluetooth.

2 jaar

​2. Garmin Vivosmart HR+

Mijn keus voor ​de ​sportieveling!

sportieveling
activity tracker beste koop

Slaap
Stappen
Hartslag
Traptreden
Afstand
GPS

Fietsen
Wandelen
Hardlopen

Ja, via bluetooth.

2 jaar

​3. Fitbit Alta HR

activity tracker vergelijken

Slaap
Stappen
Hartslag
Traptreden
Afstand

Wandelen

Ja, via bluetooth.

2 jaar

Waarom zou je een ​fitbit kopen?

Het is meer regel dan uitzondering om vandaag de dag een zittend leven hebben. Onze huidige levensstijl is comfortabel, maar ook veel te inactief geworden. Iets wat niet zonder gevaar is, door te weinig lichaamsbeweging liggen hartfalen en overgewicht op de loer.

Een fijn hulpmiddel is dan een ​activity ​tracker of Fitbit.​

Een ​tracker, zoals de Fitbit Charge, maakt je bewust van je (in) activiteit. Er is inmiddels voldoende bewijs dat het gebruik van dit soort devices overgewicht helpt verminderen en de gezondheid verbeterd. Je moet dan denken aan je dagelijks afgelegde loop- of hardloopafstand, je verbruikte calorieën, je gemiddelde hartslag en de kwaliteit van je slaap.

fitbit horloge

Wat is beter: een activity tracker of sporthorloge?

Sporthorloges, smartwatches en activity trackers worden nogal eens over één kam geschoren. ​​Moet je dan een smartwatch, sporthorloge of fitbit kopen? Wat is het beste?

​Er is veel overlap tussen deze wearables. Sommige smartwatches bieden een aantal functionaliteiten die de beste Fitbits ook bieden.

Een smartwatch kan echter meer, denk daarbij aan het afhandelen van inkomende telefoongesprekken, het weergeven van social media berichten en het tonen van e-mails. Sommige smartwatches doen ook dienst als navigatiesysteem of agenda.

Een sporthorloge is meer gericht op trainingen en wedstrijden

Daarbij is een activity tracker ook geen sporthorloge. Het verschil is dat een Fitbit 24 uur per dag je gegevens meet, terwijl een sporthorloge veel meer is gericht op uitsluitend trainingen en wedstrijden. Hij meet dus alleen de sport die jij doet op het moment dat je actief bent.

Ben jij op zoek naar een sporthorloge dan kun je beter hier kijken naar de top 5 beste sporthorloges. En wil je liever een smartwatch? Dan kun je hier kijken om de beste smartwatches te vergelijken. Wil jij alle hartslagmeters vergelijken? Dan kun je die vergelijken en de beste hartslagmeter kopen.

fitbit kopen

Hoe werkt een Activity tracker?

Een Activity Tracker is in feite een geavanceerd meetstation. De meeste ​fitbit horloges beschikken over een accelerometer die jouw bewegingen in alle richtingen meet. Het principe van de accelorometer is niet onbekend, er zit er ook een in iedere smartphone. Hij zorgt ervoor dat beelden op het scherm van je telefoon altijd rechtop gepresenteerd worden.

Daarnaast hebben veel ​trackers een gyroscoop aan boord, deze meet oriëntatie en rotatie. Wil jij een tracker die ook beschikt over een hoogtemeter (wintersport, bergwandelen, traplopen), temperatuur meter, GPS-ontvangers (navigatie) of bio-impedantie meter dan kan dat. Realiseer je alleen wel dat het prijskaartje van een ​tracker stijgt naarmate het aantal functies toeneemt.

De activity tracker meet continue de hartslag

Voor het meten van de hartslag wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarmee de hartslag kan worden gemeten door een sensor aan de binnenkant van de ​fitbit. Dankzij deze nieuwe technologie kun je dus 24 uur per dag je hartslag op je Tracker zien.

Het werkt als volgt: er wordt een bundel licht (led) door je huid gestraald die wordt gereflecteerd. Iedere hartslag zorgt ervoor dat er nieuw bloed door je aderen stroomt, iets wat de reflectie van het licht verandert. Op deze wijze is de tracker in staat om je hartslag te berekenen.

Het grote voordeel is dat je nu én geen borstband meer nodig hebt én je je hartslag 24 uur per dag kunt volgen. Op deze manier krijg je een betrouwbaar beeld van de ontwikkeling van je rusthartslag. De gemiddelde variatie in je rusthartslag wordt als een goede indicatie gezien voor je lichamelijke conditie. Alle grote fabrikanten van Trackers hebben hun devices inmiddels uitgebreid met deze led-technologie.

Wat voor informatie haal ik uit mijn Fitbit horloge?

Welk type ​tracker of Fitbit je ook ​koopt, alle data die wordt verzameld wordt verwerkt in allerlei formules en algoritmen. Het resultaat van deze rekenarij wordt uiteindelijk op het scherm van je smartphone vertoont.

De apps zijn in staat om veel nuttige info tevoorschijn te toveren en op deze wijze kun je heel goed je prestaties vergelijken met je gestelde doelen. Of dit nu wandelen is of trainen op je crosstrainer thuis. En uiteraard deze doelen aanpassen als dat nodig is.

Het komt voor dat twee ​trackers afwijkende waarden op het display tevoorschijn toveren. Dit komt omdat geen twee apparaten exact hetzelfde meten en ook gebruik maken van net even wat andere rekenformules. Maar de gegevens zullen op hoofdlijnen nooit veel van elkaar verschillen.

Welke accessoires en gadgets kan ik kopen voor mijn Activity Tracker?

De meeste ​activity ​trackers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Sommige merken bieden ook de mogelijkheid om losse bandjes in andere kleuren bij te bestellen. Daarnaast kunt je bij een aantal merken ook een losse hartslagmeters kopen om de accuratesse van de Tracker bij hoge inspanning te verhogen. Voor de fitbit kun je kijken op de ​officiële website. Hier staat hun hele productaanbod.

Conclusie

Activity ​trackers of fitbit horloges zijn populair. Niet vreemd, ze zijn buitengewoon gebruiksvriendelijk, zeer toegankelijk, klein, licht en je hoeft ze niet meer dan 2 x per week op te laden.

Met andere woorden, een ​activity ​tracker is niet alleen een interessante gadget, hij kan daadwerkelijk bijdragen om meer te gaan bewegen en daarmee je persoonlijke gezondheidsdoelstellingen te realiseren.