De beste smartwatch kopen met de top 5 smartwatches van 2018!

Laatste update: 19 september, 2018

​​Wil jij weten welke smartwatch het beste bij jou past? Lees dan snel verder dan laat ik je precies zien ​waar je op moet letten als je een smartwacht koopt. Zo kun jij de perfecte smart voor jou vinden!

​Dit vind je in dit artikel:

 1. ​​​Wat is de beste smartwatch voor jou?
 2. Top 5 beste smartwatches van 2018
 3. Apple horloge of Android Smartwatch?
 4. Wat kun je allemaal met een smartwatch?
 5. Smartwatch, activity tracker of sporthorloge?
beste smartwatch kopen

​Hoe vind je de beste smartwatch ​voor jou?

Bij je keuze voor een smartwatch is het belangrijk om te overwegen waar je hem voor wilt gebruiken. De meeste smartwatches hebben een aantal verschillende functies en kenmerken. Door meer software te installeren kun je de mogelijkheden nog uitbreiden.

Welke opties zijn voor jou belangrijk? Denk aan:

smartwatch of activity-tracker

​Afmetingen smartwatch scherm

​​Vind je het handig dat op je smartwatch e-mails en andere berichten komen en ga je die functie vaak gebruiken? Dan is de schermgrootte iets om rekening mee te houden. Het display van een smartwatch is niet heel groot. Voor de meldingen is een scherm van 1,5 inch groot genoeg. Maar wil je het hele bericht lezen, dan heb je een groter scherm nodig.

horloge apple

​Touchscreen

​​Als je meerdere apps installeert en bijvoorbeeld je agenda op je smartwatch wilt bedienen, is touchscreen een belangrijke optie.

smartwatch dames

​GPS en routeinformatie

​​Voor onderweg, maar ook tijdens het sporten, is een GPS op je smartwatch handig. De mogelijkheid een route in te plannen voor als je hardloopt of fietst maakt het sporten nog leuker. Daarom kan deze optie voor jou ook belangrijk zijn om te overwegen.

android smartwatch

​Smart horlogebandje

​​Gebruik je je smartwatch op kantoor en moet je stijlvol voor de dag komen, dan is een leren bandje of een van metaal de mooiste optie. Wil je er mee sporten, dan is dit materiaal niet zo geschikt. Kies dan een rubberen of kunststof bandje. Dan heb je ook nog de mogelijkheid te kiezen voor leuke kleuren.

​Wat vind je belangrijk? Een klein horloge dat niet in de weg zit of een met een groter scherm, zodat je beter de gegevens kunt aflezen? Vind je het belangrijk dat je je smartwatch niet elke dag hoeft op te laden of maakt dat niet uit? Wil je veel opties en alles op je smartwatch kunnen invoeren, of wil je ook je smartphone nog gebruiken? Kijk ook goed of de sport die je beoefent, past bij de smartwatch. En natuurlijk is ook de prijs van belang. Voor de populairste smartwatches betaal je toch gemiddeld 350 euro.

​De top 5 beste smartwatches van ​2018

​Er zijn verschillende topmodellen op dit moment. ​Hieronder vind je mijn keuzes voor de beste Apple horloge of Android smartwatch!

Model

Werkt met*

Garantie

Accuduur

Sensoren

​Analyse van

​1. Fitbit ​Versa

De beste allround smartwatch voor de beste prijs!

Fitbit versa

Android, IOS, Windows Phone

2 jaar

​120 uur

​​Traptreden, Stappenteller, Calorieënteller, Slaapmonitor

Slaap, ​

Stappen, Hartslag, ​ Calorieën, Traptreden

​2. ​Apple Watch series 3

Mijn keus voor de beste Apple Watch!

apple watch series 3

IOS

2 jaar

18 uur

GPS, Stappenteller, Barometer, Calorieënteller,

Slaapmonitor

Slaap, Afstand, Stappen, Hartslag, Snelheid, Calorieën

​3. Samsung Gear S3 Frontier

Samsung gear s3 frontier android

Android, IOS

2 jaar

96 uur

GPS,
Traptreden, Stappenteller, Calorieënteller, Slaapmonitor

Slaap, Afstand, Stappen, Hartslag, Snelheid, Calorieën

​4. Samsung Gear Sport

Samsung Gear Sport

Android, IOS

2 jaar

72 uur

GPS, Kompas,
Traptreden, Stappenteller, Calorieënteller, Slaapmonitor

Slaap, Afstand, Stappen, Hartslag, Snelheid, Calorieën, Traptreden

​5. Samsung Gear S3 Classic

Mijn keus voor ​​een stijlvolle Smartwatch!

Samsung S3 Classic

Android, IOS

2 jaar

​96 uur

GPS, ​​ Stappenteller,

Barometer,

Thermometer

Calorieënteller

Slaap, Afstand, Stappen, Hartslag, Snelheid, Calorieën

Apple horloge of Android smartwatch?

Wil je een ​smartwatch kopen, dan zul je ook rekening moeten houden met het operating system van je smartphone. Apple heeft zelf meerdere smartwatches op de markt gebracht, de Apple Watch series.

Als Apple gebruiker kun je ​uiteraard kiezen voor een Apple smartwatch​. De smartwatches van Apple hebben allemaal hetzelfde design, alleen verschillen ze in de afmeting van het scherm (38-42 mm). Het scherm van de Apple watch is wel mooi scherp met heldere kleuren. De batterijduur van de Apple watch is helaas niet om over naar huis te schrijven. Je zult hem waarschijnlijk elke dag moeten opladen, vooral als je de GPS functie wilt gebruiken. Naast de Apple watch zijn er verschillende Android smartwatches die gekoppeld kunnen worden aan IOS. ​Check even welke versie van IOS de smartwatch ondersteund.

Bij Android heb je de keuze uit verschillende merken

Android smartwatches verschillen in afmeting, vorm van het scherm, design en verschillende bandjes. Sommige smartwatches zien er zelfs uit als gewone horloges. Ook bij Android gaat de batterij waarschijnlijk maar maximaal twee dagen mee. Wil je een Android smartwatch, dan heb je dus de keuze uit verschillende merken.

Samsung smartwatches zijn compatible met zowel Android als Apple en ook Fitbit, Asus en Huawei kunnen met beide systemen werken. Of je nu een Android of een Apple smartwatch wilt, er zijn geen grote verschillen tussen de mogelijkheden van de smartwatches. 

​Wat ​kun je allemaal met een smartwatch?

Met de gegevens die de smartwatch of andere hartslagmeter verzamelt, heb je de handvatten om te zorgen voor een betere levensstijl. Heb je te weinig stappen gelopen op een dag? Dan is het zaak na je werk nog even een wandeling te maken of de trap een paar keer op en neer te lopen. Of doe een van de vele workouts die via een app te krijgen zijn. Ben je aan het sporten, dan kun je zien of je hartslag  optimaal is en hoeveel calorieën je verbrandt. De smartwatch helpt je om je gezondheidsdoelen te bereiken, doordat je goed kunt zien wat je hebt gedaan op een dag.

De smartwatch geeft inzicht in je slaappatroon

Inzicht in je slaappatroon kan ook nuttig zijn. Als je de smartwatch ‘s nachts omhoudt, registreert hij je bewegingen. Je kunt daardoor zien hoe diep en hoe lang je slaapt. ​Je kunt daarom zorgen Te denken valt aan regelmatige bedtijden, een gezonde slaapomgeving (raam open, goed ventileren, een goede matras) en niet televisie kijken vlak voor je gaat slapen.

Met extra handige apps op je smartwatch krijg je nog meer inzicht in je levensstijl en hoe je kunt zorgen voor een optimale gezondheid. Zo kun in bepaalde apps invoeren hoeveel en wat je eet. Hij houdt de calorieen bij en je krijgt meer inzicht in je voedingspatroon. Er zijn apps voor voeding, mindfulness en sport. 

​De functies van een Smartwatch

De meeste smartwatches hebben de volgende functies:

 • ​Geeft kort weer welke berichten binnenkomen: whatsappjes, facebookupdates, e-mails en dergelijke.
 • ​Herinnert je aan afspraken, door de koppeling met je agenda.
 • ​Geeft routenavigatie weer
 • Kan muziek afspelen, via intern geheugen
 • Heeft GPS

Maar wat een smartwatch nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat hij je kan helpen te kiezen voor een gezondere levensstijl. ​We leven over het algemeen een zittend leven, en dat kan risico’s voor de gezondheid opleveren. We hebben totaal geen inzicht in hoeveel we bewegen en of we wel gezond bezig zijn. De smartwatch kan je helpen hier inzicht in te krijgen.

​Op de meeste smartwatches vind je de volgende opties:

 • ​Een stappenteller
 • Hartslagmeter
 • ​Calorieën teller
 • ​Afstandsmeter
 • Slaapsensor

​Je kunt er verschillende apps op installeren, die nog meer mogelijkheden bieden. Denk hierbij aan:

 • ​Calorieën bijhouden van je voeding
 • ​Calorieën tellen bij verschillende sporten (roeien, fietsen, skeeleren)
 • ​Apps die verschillende workouts aanbieden

​Smartwatch, activity tracker of sporthorloge?

Weet je niet zeker hoe je moet kiezen tussen deze drie gadgets? Ze hebben ieder andere mogelijkheden. 

De smartwatch

De smartwatch heeft de meest gevarieerde functionaliteiten. Je kunt hem voor je normale dagelijkse bezigheden gebruiken, op het werk, maar ook in je vrije tijd en bij het sporten. Hij functioneert, zoals gezegd, als een soort persoonlijke assistent. Vooral de agendafunctie en het weergeven van social media berichten, maakt de smartwatch erg veelzijdig.

De activity tracker

De Activity Tracker meet de hele dag door je gegevens. Je kunt je eigen doelen invoeren en de tracker houdt bij of je die haalt. De tracker hoeft niet altijd om je pols gedragen te worden. De functie van de tracker draait dus om het meten van je bewegingen en je inzicht geven in hoeveel je beweegt en dat gebeurt of je nu werkt, slaapt, wandelt of op de bank zit. De gegevens die hij kan meten, zijn je stappen, eventueel je hartslag en de calorieën die je verbrandt.

Bekijk hier ​mijn artikel over de beste activity trackers.

Het sporthorloge

Het sporthorloge is weer meer gericht op trainen en sporten. Hij meet alleen je gegevens op het moment dat je sport en biedt mogelijkheden om je trainingen te registreren en die gegevens daarna te analyseren. Je kunt ermee voor specifieke doelen trainen (bijvoorbeeld een marathon lopen) en het horloge kan je hiermee helpen. Hij helpt je je sportprestaties te verbeteren.

Bekijk hier ​mijn artikel over de beste sporthorloges.

Hieruit blijkt dat deze drie slimme gadgets ieder iets verschillends te bieden hebben. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je nu een afgewogen keuze maken. De smartwatch is de veelzijdigste van de drie. Met een smartwatch om je pols heb je zeer veel mogelijkheden in een klein apparaatje. Niet alleen kun je gemakkelijk snel zien wat voor berichtjes je binnen krijgt, heb je muziek, GPS en navigatie bij de hand, maar je hebt ook de mogelijkheid om eenvoudig bezig te zijn met je gezondheid.