Van afvalshakes tot strenge sportschema’s, hoe val je het best af?

afvallen met glucomannan Pin

Hik je er al een tijd tegenaan dat je graag wilt afvallen en zoek je naar een oplossing om daar effectief mee bezig te gaan? Misschien heb je al talloze pogingen gedaan en lukt het maar niet om af te vallen. Of reageert jouw lichaam erg op verschillende eetpatronen met als gevolg een jojo-effect. In deze blog vind je een aantal tips die jou helpen met afvallen. Of je nu een afvalshake inneemt of iedere dag een uur gaat sporten, met deze tips behaal je het beste resultaat.

Afvalshakes drinken

afvallen met afvalshakes Pin

Afvalshakes winnen aan populariteit onder mensen vanwege hun gemak. Afvalshakes maken is niet ingewikkeld, maar vereist wel wat tijd en geduld. Het belangrijkste onderdeel van het proces is het mengen van de ingrediënten, wat moet gebeuren zonder dat er klontjes ontstaan. Een ander belangrijk aspect is om een pot te hebben die groot genoeg is om alle ingrediënten op te bergen en goed te schudden.

Met een afvalshake kun je makkelijk een maaltijd vervangen met een shake. Hierdoor krijg je minder calorieën binnen en heb je een negatieve energiebalans. Hierdoor kun je afvallen.

Andere afvalsupplementen

Naast het drinken van afvalshakes zijn er naast de juiste voeding ook verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Glucomannan is een voorbeeld van een hulpmiddel wat veel wordt gebruikt. Glucomannan is een vorm van oplosbare voedingsvezels die over het algemeen ook veilig is voor mensen met diabetes. Glucomannan absorbeert heel veel water en wordt dan een soort gel. Deze gel zorgt ervoor dat je een vol gevoel hebt, waardoor je minder eet en minder calorieën binnenkrijgt (bron).

Suikers vermijden

In je voedingspatroon kun je heel goed afvalshakes en glucomannan opnemen. Maar als je een ongezond eetpatroon hebt en zoetigheid niet kunt weerstaan, hebben deze dingen weinig effect. Gezond afvallen begint dus met het verbannen van geraffineerde suikers, verzadigde vetten en andere ongezonde voedingsstoffen.

Probeer zoveel mogelijk geraffinieerde suikers te vermijden, omdat ze veel onnodige calorieen leveren. Schrap dus bijvoorbeeld frisdrank en vruchtensappen. En vervang deze met water of light frisdrank. Op deze manier krijg je minder calorieën binnen wat er voor zorgt dat je kunt afvallen.

Gezond eten

Een van de belangrijkste redenen om gezond te eten is dat het goed is voor je gezondheid. Door een gezond dieet te volgen, kun je je risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes en sommige soorten kanker verlagen. Je kunt zonder problemen afvalshakes en pillen als glucomannan slikken, maar dan moet je tegelijk wel een gezond voedingspatroon aanhouden met voldoende eiwitten, gezonde koolhydraten en veel water. Je kunt ook supplementen nemen die de productie van spijsverteringssappen in de maag bevorderen.

Gezond eten is tegenwoordig een grote trend. Het belangrijkste hierbij is om te onthouden dat niet alle gezonde voeding biologisch of duur hoeft te zijn. Enkele van de beste opties voor gezond eten zijn:

  • vers fruit en groenten,
  • volkoren brood en pasta’s,
  • magere zuivelproducten,
  • mager vlees en gevogelte.

Iedere dag wandelen

Houd je van beweging maar vermijd je de sportschool zoveel mogelijk. Gezond leven en bewegen betekent niet automatisch dat je je moet aanmelden voor een sportclub. Bewegen kan ook perfect in de vorm van een dagelijkse wandeling of fietstocht. Heb je een hond, dan heb je een extra stok achter de deur om de deur uit te gaan. Maar iedere dag 20 minuten tot een half uur lopen is al een heel begin als je wilt afvallen. Met wandelen verbrand je best veel calorieen. Je zult echt het effect gaan zien.

Krachttraining

krachttraining Pin

Houd je er nu juist wel van om naar de sportschool te gaan, dan is een lidmaatschap bij een must. Krachtraining is immers een heel effectieve manier om af te vallen. Ook nu kun je dat weer heel goed combineren met eiwit- en afvalshakes voor een optimaal resultaat.

Gewichtstraining is een vorm van lichaamsbeweging waarbij gewichten worden verplaatst om de kracht, grootte en vorm van spiergroepen te vergroten. Het is bewezen dat krachttraining veel voordelen biedt voor een individu, waaronder stressvermindering en een betere fysieke conditie.

Gewichtstraining is elke vorm van lichaamsbeweging waarbij gewichten worden gebruikt om spieren te trainen. Gewichtheffen kan worden gedaan met losse gewichten of gewichtmachines in de sportschool. Het primaire doel van krachttraining is het vergroten van de kracht van een specifiek lichaamsdeel of spiergroep om de atletische prestaties te verbeteren en een optimale gezondheid te bevorderen door middel van verhoogde botdichtheid en vetverlies.

Het is aangetoond dat gewichtheffen veel voordelen heeft, waaronder minder stress, een beter evenwicht, meer zelfvertrouwen en meer onafhankelijkheid voor ouderen.

Welke tip ga jij toepassen?

Tijd om in actie te komen en afvalshakes samen te stellen die voor het beste resultaat zorgen, om een abonnement te nemen op de sportschool of om comfortabele wandelschoenen te kopen. Jij bent er klaar voor om die kilo’s te verbranden en op een gezonde manier af te vallen. Zet ‘m op en vergeet niet op een gezonde en verantwoorde manier voor je lichaam te zorgen.

Andere leuke artikelen