PowerSlim Dieet: 4 redenen om dit dieet over te slaan!

powerslim dieet Pin

Is het PowerSlim Dieet een goede manier om af te vallen? Overgewicht is een groot probleem in Nederland en er zijn genoeg bedrijven die daarop inspelen, door diëten te ontwikkelen die je kunnen helpen met afvallen. Het PowerSlim Dieet is daar een van.

Dit dieet combineert een voedingsschema met begeleiding van een voedingscoach. Er worden extra producten aangeboden en het dieet is koolhydraatarm. Maakt dit dieet afvallen gemakkelijk en werkt het zoals beloofd? In dit artikel lees je wat het PowerSlim Dieet inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is het PowerSlim Dieet?

veel eiwitten weinig koolhydraten bij het powerslim dieet Pin

Het PowerSlim Dieet bestaat sinds 2009 in de Benelux. Het is ontwikkeld om je te helpen met afvallen en de nadruk ligt op koolhydraatarm en eiwitrijk eten. Bij dit dieet kun je de hulp inschakelen van een gecertificeerde voedingscoach. Het voordeel is dat je dus altijd bij iemand terecht kunt met vragen en dat er iemand is die je helpt om het dieet vol te houden. De coach kan je gestructureerd begeleiden om je doelen te bereiken.

Het PowerSlim Dieet is opgedeeld in 4 fases, die je in een aantal weken of maanden doorloopt. Je hoeft geen calorieën te tellen, maar houdt in de gaten wat je eet, in plaats van hoeveel je eet. De begeleiding van de coach is op maat, waardoor je als het goed is, precies het voedingsplan krijgt dat je nodig hebt en snel kunt afvallen.

Hoe werkt het?

Dit dieet is opgedeeld in 4 fases. Samen met je voedingscoach stel je je doelen vast en aan de hand daarvan wordt er een plan opgesteld. De fases verlopen als volgt:

1. De strikte fase

In deze eerste fase is het de bedoeling dat je snel afvalt en dat kun je bereiken door meer eiwitten te eten en koolhydraten uit je eetpatroon te weren. Je volgt dus een eiwitrijk dieet, met veel magere zuivelproducten, vis of vlees. Elke 2 1/2 uur moet je iets eten, er zijn 6 eetmomenten per dag. Fruit is in deze fase niet toegestaan.

Een eiwitrijk dieet kan goed helpen om af te vallen. Eiwitten stimuleren de vetverbranding, maar zorgen ervoor dat je spieren behouden blijven. Ook is het zo dat als je een maaltijd hebt gegeten die rijk is aan eiwitten, je langere tijd een vol gevoel blijft houden. Dat komt natuurlijk goed uit als je wilt afvallen. Behalve dat je zelf maaltijden kunt koken, kun je gebruik maken van PowerSlim dieetproducten. Dit zijn bijvoorbeeld ontbijtproducten (havermoutpap, muesli), tussendoortjes (koekjes), drankjes (cappuccino, smoothies) en soepen (kippensoep, aspergesoep).

Deze strikte fase blijf je volgen tot je 80% van je streefgewicht hebt behaald. Over het algemeen doen mensen 42 dagen over de eerste fase en daarna kun je verder met fase 2. Je hebt elke week overleg met je coach.

2. De overgangsfase

Na ongeveer anderhalve maand kom je in de overgangsfase. Je hebt het grootste deel van het gewichtsverlies nu al achter de rug en in deze fase ga je op een rustiger manier door met afvallen. Het is de bedoeling dat je nu je streefgewicht gaat halen. Ook voor deze fase staat 42 dagen, maar je kunt er ook 56 dagen over doen.

In fase 2 mag je wat meer verschillende producten eten, zoals fruit, zuivel en brood. Je mag dus een beperkte hoeveelheid koolhydraten. Je hoeft nu niet meer elke week met je coach te overleggen. Jullie maken nu om de week een afspraak.

3. De stabilisatie fase

Na maximaal 98 dagen zou je je streefgewicht bereikt moeten hebben. Dat is goed nieuws, maar het is wel de bedoeling dat je dit natuurlijk vast gaat houden. Volgens het PowerSlim Dieet gaat je dat lukken met behulp van je coach, die je nog steeds blijft begeleiden. Jullie hebben een keer per maand overleg, om te voorkomen dat je niet terugvalt. Samen kijken jullie wat er nodig is.

In deze stabilisatie fase ga je weer normaal eten, alhoewel ook de producten van PowerSlim nog steeds gebruikt kunnen worden. De begeleiding van de coach duurt in ieder geval een jaar, maar langer is ook mogelijk. Door de persoonlijke begeleiding leer je te kiezen voor een gezond eetpatroon, zodat je op je ideale gewicht kunt blijven.

4. Gewichtsbehoud

De drie belangrijkste fases zijn afgerond en in principe is er geen laatste fase. Maar je kunt nog steeds begeleiding krijgen van je voedingscoach, om ervoor te zorgen dat je geen last zult krijgen van het jojo-effect. Je hebt geen producten van PowerSlim meer nodig en kunt nu op gewicht blijven met gewone voeding.

Wil jij 2 kilo per week afvallen?

Met mijn dieetschema kun je moeiteloos 2 kilo per week afvallen! Klik hieronder op de knop om mijn gratis dieetschema te downloaden.

Start direct met afvallen!

De voordelen

powerslim coach PinWat zijn de voordelen van het Powerslim dieet? Hieronder de 3 voordelen op een rij:

1. Gewicht kwijtraken zonder honger

Vooral in de eerste fase eet je meer eiwitten, die het afvallen stimuleren. Een ander kenmerk van eiwitten is dat ze meer tijd kosten om te verteren, dan koolhydraten. Daardoor blijven ze wat langer in de maag zitten en zul je na een maaltijd minder snel honger krijgen. Eiwitten vullen dus goed.

Een eiwitrijk dieet zoals het Powerslim dieet, het Dukan dieet of Eierdieet heeft dus als voordeel dat je minder honger hebt tijdens het dieet dan bij een dieet waarbij je veel koolhydraten of vet eet.

2. Begeleiding door een coach

Dit dieet kun je alleen volgen met de begeleiding van een PowerSlim coach. Je hebt vast al vaker geprobeerd af te vallen en dat kan nog best lastig zijn. Zelfs als het lukt, gebeurt het vaak dat je na enkele weken of maanden toch weer aankomt. De hulp van een coach kan bij het afvallen een uitkomst zijn.

Een voedingscoach kan je helpen gemotiveerd te blijven, geeft je inzicht in je eetgewoonten en kan je meer leren over voeding. De begeleiding via het PowerSlim Dieet stopt niet zodra je op je gewenste gewicht bent, maar gaat nog een heel jaar door (of zelfs nog langer als je wilt). Dat is een pluspunt, want het kan ervoor zorgen dat je niet snel terugvalt in oude gewoontes. Het is wel van belang dat je begeleid wordt door iemand die veel kennis heeft over voeding en afvallen.

3. Eiwitten stimuleren het afvallen

Als je het PowerSlim Dieet volgt, eet je meer eiwitten. De hoeveelheid koolhydraten in je voeding wordt sterk verminderd en het lichaam zal overschakelen naar het verbranden van eiwitten. Het voordeel daarvan is dat deze de vetverbranding stimuleren en dat je stofwisseling verhoogd wordt. Het lichaam heeft namelijk meer energie nodig om eiwitten te kunnen verteren.

De nadelen van het PowerSlim Dieet

Er zitten ook grote nadelen aan het Powerslim dieet. Hieronder vind je de 3 belangrijkste nadelen van dit dieet:

1. 6 keer eten op een dag

Wie het PowerSlim Dieet volgt, mag 6 keer per dag eten, dat komt neer op om de 2 ½ uur iets eten. Dit zou het hongergevoel beperken en schommelingen in de bloedsuikerspiegel voorkomen. Het is echter maar de vraag of het handig is om jezelf aan te wennen zes keer per dag iets te eten. Als je eenmaal op gewicht bent, loop je door meer eetmomenten in te plannen, sneller het risico teveel te eten.

Uit Canadees onderzoek blijkt dat je er niets bij wint om zoveel eetmomenten op een dag te hebben. Om af te vallen maakt het niet uit of je je calorieën binnenkrijgt in zes of drie maaltijden. En omdat je bij dit dieet eiwitrijk eet, kun je de uren tussen de maaltijden makkelijk doorkomen zonder trek te krijgen. Belangrijker voor gewichtsverlies is dat je minder calorieën gaat eten dan je gewend was. Als je je daar aan houdt, kun je afvallen. Of je dat doet met drie, vier of zes maaltijden per dag maakt dan niet uit.

2. Het dieet helpt je niet aan meer kennis over gezonde voeding

Het gebeurt bij veel diëten: tijdens het dieet word je bij de hand genomen om gewicht kwijt te raken. Ook bij het PowerSlim Dieet is dit het geval. Je krijgt hulp van een voedingscoach en je eet de dure producten en maaltijden van PowerSlim.

Om na het dieet op je ideale gewicht te kunnen blijven, is het echter heel belangrijk dat je weet waarom je nu bent afgevallen en hoe je kunt voorkomen dat je weer aankomt. Je zou moeten weten wat gezonde voeding is. De kans is groot dat je dat nog niet weet, omdat de voedingscoach touwtjes in handen had. Ook de kant-en-klaar producten van PowerSlim zijn handig, maar als je geen dieet meer volgt, zul je die niet meer gebruiken. En dan zul je dus zelf de kennis en vaardigheden moeten hebben om gezonde keuzes te maken. Helaas leer je dat niet door dit dieet.

3. Het is een duur dieet

Een van de grootste nadelen van het PowerSlim Dieet is dat het duur is. Je zult begeleid worden door een voedingscoach: de eerste twee maanden is dat wekelijks, daarna om de week en het laatste traject nog een keer per maand. Dat is een flinke investering.

Ook wordt geadviseerd dat je gebruik maakt van de PowerSlim producten, zoals tussendoortjes, soepen, repen en toetjes. De producten verschillen niets met vergelijkbare producten uit de supermarkt maar zijn wel een stuk duurder. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan, waarbij je al gauw boven de 100 euro voor een week zit. Het kan een reden zijn dat dit dieet voor jou niet betaalbaar is en het maakt het niet goedkoop om te volgen.

4. Fruit is niet toegestaan in de eerste fase

In de eerste fase van het dieet mag je geen fruit eten. Op zich is het waar dat fruit veel suiker bevat, maar dat is geen goede reden om fruit gedurende een groot aantal weken te weren uit je dieet. Waarom lees je hier: hoeveel fruit per dag is gezond. Het is namelijk ook een belangrijke bron van vitamines, vezels en antioxidanten. Stoffen die je lichaam altijd nodig heeft, ook als je wilt afvallen. En juist de vezels zorgen ervoor dat de suikers in fruit schommelingen in de bloedsuikerspiegel beperken. Of je nu afvalt of niet, fruit zou altijd onderdeel moeten uitmaken van je voedingspatroon.

De kosten van het dieet

De dieetproducten van PowerSlim worden gezien als een onmisbaar onderdeel. Daarom wordt aangeraden deze producten wel te gebruiken. Ze vervangen alle voeding die koolhydraten bevatten, zoals pasta, wraps, muesli en crackers. Voor elk eetmoment is er een product en per maaltijd ben je gemiddeld €2,50 tot €3,00 kwijt. Tijdens de eerste fase kunnen de kosten voor de producten oplopen tot zo’n €100 per week. Je kunt ze aanschaffen via je voedingscoach.

Daarnaast betaal je natuurlijk ook voor de begeleiding van de coach. Bestel je voor meer dan €60 aan producten, dan is de coaching inbegrepen. Bestel je minder, dan kost de coaching €20 per consult. Vooral in de eerste fase kunnen de kosten van het PowerSlim daardoor behoorlijk oplopen. In de latere fasen zullen ze lager zijn, doordat je minder producten nodig hebt en je ook minder vaak overleg met je coach hebt.

Is het dieet aan te raden?

Het positieve aan het PowerSlim dieet is dat het begeleid is waardoor de kans van slagen groter is. Het PowerSlim dieet heeft echter overduidelijk een hele commerciële insteek, waardoor de voordelen van het dieet op de achtergrond raken.

In plaats van gezonde keuzes te leren maken, word je gestimuleerd de (dure) PowerSlim producten te gebruiken, die ook nog eens allesbehalve natuurlijk zijn. Je krijgt dus geen handvatten waarmee je na je dieet weet, wat voor gezonde tussendoortjes je kunt nemen of hoe je gezonde maaltijden samenstelt.

De begeleiding van een coach kan handig zijn. Deze helpt je gemotiveerd te blijven en geeft je meer inzicht in je eigen eetgewoonten. Maar wat je eigenlijk zou moeten leren is waarom je was aangekomen en wat gezonde voeding is. Het PowerSlim Dieet helpt je helaas niet aan deze kennis.

Andere leuke artikelen