Domyos Walk 500

Domyos W500

Wil jij alles weten over de Domyos Walk 500? Deze populaire wandelband is een mooi apparaat voor mensen die thuis meer willen bewegen. Maar is deze loopband een goede keus om thuis mee te sporten? In deze Domyos Walk 500 review lees je wat precies de plus- en minpunten zijn en welke mogelijkheden hij heeft.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 167 reviews

€399

1 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

Geen

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

8 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

40 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Nee

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

 • De Domyos W500 is een loopband specifiek voor wandelen
 • De loopband is heel compact in te klappen

Domyos W500 in het kort

Regelmatig bewegen is belangrijk, maar een volle agenda kan in de weg zitten om elke dag te sporten. Met de handige Domyos Walk 500 kun je nu wanneer je maar wilt, ook tussen de bedrijven door, aan je dagelijkse beweging komen. Wandelen is een goede manier om aan je conditie te werken en helpt je zelfs met afvallen.

De Domyos Walk is een degelijke loopband, waarop je kunt wandelen en joggen. Hij is inklapbaar, heeft een duidelijke display en een maximum snelheid van 8 km per uur. Ben jij benieuwd of deze loopband iets voor jou is, lees dan deze review.

Voor wie is de Domyos W500 een goede keuze?

De Domyos W500 is een goede loopband voor wandelaars. Deze halen met de Domyos W500 een goede loopband in huis met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze loopband is perfect om te wandelen met een maximale snelheid van 8 km/h en loopvlak van 40 cm. Wil je naast wandelen ook hardlopen op de loopband? Dan kun je beter bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 5 overwegen.

Plus- en minpunten

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Heel compact in te klappen
 • Wandelen tot 8 km/h
 • Stevig apparaat
 • Stil in gebruik
 • Goede demping
 • Geen hellingshoek

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Domyos W500 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Domyos W500 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Domyos W500 is 4 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Domyos W500 is 6 km/h langzamer dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Domyos W500 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Domyos W500 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Domyos W500 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Domyos W500 is -19 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak40 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk
DempingJa
Maximale Snelheid8 km/h
HellingshoekNee
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht35 kg
Aantal programmasGeen
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAantal stappen, afstand, verbrande calorieën, snelheid, tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 167 reviews

165 reviews

2 reviews


De belangrijke onderdelen van de Domyos Walk 500

Regelmatig bewegen is belangrijk, maar een volle agenda kan in de weg zitten om elke dag te sporten. Met de handige Domyos Walk 500 kun je nu wanneer je maar wilt, ook tussen de bedrijven door, aan je dagelijkse beweging komen. Wandelen is een goede manier om aan je conditie te werken en helpt je zelfs met afvallen.

De Domyos Walk is een degelijke loopband, waarop je kunt wandelen en joggen. Hij is inklapbaar, heeft een duidelijke display en een maximum snelheid van 8 km per uur. Ben jij benieuwd of deze loopband iets voor jou is, lees dan deze review.

Een loopvlak van 40 cm breed

Domyos W500 loopvlak Pin
Het loopvlak van deze loopband is echt bedoeld om te wandelen en niet om te hardlopen.

Het loopvlak van de Walk 500 meet 40 bij 100 cm. Dit is een prima formaat om met een gevoel van veiligheid te kunnen wandelen. Voor hardlopen is dit wel echt te klein. Wanneer je op deze loopband wilt hardlopen dan kun je beter een loopband zoeken die een wat groter loopvlak heeft.

De Domyos Walk 500 kan volledig ingeklapt worden

volledig inklapbaar Pin

Niet alle loopbanden kunnen ingeklapt worden. De Domyos Walk 500 is wel een inklapbare loopband, en dit is een groot voordeel. Met twee hendels kun je het frame met de display inklappen. Het apparaat neemt dan nog maar heel weinig ruimte in, het is slechts 27 cm hoog. Met wieltjes kun je de band op zijn plek rijden en bijvoorbeeld onder het bed schuiven of tegen een muur zetten. Je kunt loopband op die manier makkelijk onder je bed schuiven of rechtop in een kast plaatsen. Zeker wanneer je thuis weinig ruimte hebt om voor een dergelijk groot apparaat kun je op deze manier toch thuis een loopband gebruiken.

Een mooi verlicht LCD display

Domyos W500 display Pin

De Domyos Walk 500 is voorzien van een eenvoudig, maar wel verlicht, display. Hierop kun je je trainingsgegevens aflezen, zoals het aantal stappen, de afstand, verbrande calorieën, snelheid en de tijd. Er zijn slechts een paar knoppen (wat het bedienen dan ook heel gemakkelijk maakt): een start- en stop knop en een plus- en een minknop. Je kunt hiermee je training starten en stoppen en de snelheid van de band aanpassen. Druk je nogmaals op start, dan kun je een pauze inlassen, zonder dat je trainingsgegevens verloren gaan.

Geen trainingsprogramma’s

Met de knoppen op de display kun je de snelheid verhogen van 0 naar 8 km/h. Maar je hebt geen mogelijk om uit verschillende trainingsprogramma’s te kiezen. Bij een wandelband is dit natuurlijk ook niet nodig omdat je meestal alleen wandelt op een constante snelheid.

De motor

De motor drijft de loopband aan. De maximum snelheid van de Walk 500 is 8 km per uur.

De voor en nadelen van de Domyos Walk 500

De Domyos Walk 500 is een loopband, maar je kunt er niet op hardlopen. Hij is alleen geschikt voor wandelen of joggen. De maximum snelheid is dan ook 8 km per uur. De loopband is simpel: er zit alleen een display op die je trainingsgegevens laat zien, er is geen trainingscomputer of hartslagmeting. Wel kun je je smartphone of tablet in de houder zetten, dus je kunt tijdens het wandelen muziek luisteren of filmpjes kijken. De loopband is zeer compact op te ruimen, omdat hij inklapbaar is. Dit gaat snel en eenvoudig met twee hendels. Het apparaat is vervolgens op te bergen onder het bed of tegen de muur.

De Domyos W500 is een echte wandelband

Dit is een zeer eenvoudige loopband, vergelijkbaar met walking pads. Je kunt er niet op hardlopen en er zit geen trainingscomputer op. Dit weet je echter wanneer je dit apparaat koopt. Verwacht dus geen uitgebreide gadgets en trainingsmogelijkheden. Een nadeel aan de Domyos Walk is wel dat hij maximaal 5 uur per week gebruikt mag worden, volgens de instructies. Ook zitten er geen handvatten op voor stabiliteit. Dat kan een probleem zijn voor ouderen en mensen met evenwichtsproblemen.

Pluspunten

 • Duidelijk display met trainingsgegevens
 • Inklapbaar
 • Ideaal om regelmatig te wandelen
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen montage nodig

Minpunten

 • Maximaal 5 uur per week gebruiken
 • Geen handvatten

Hoe traint de Domyos Walk 500?

Deze loopband is eenvoudig en slechts uitgerust met het hoognodige. Als je de Domyos Walk 500 aanschaft, weet je wat je koopt: een simpele loopband met een display. Om dagelijks te wandelen heb je ook niet meer nodig. Hij is bedoeld om regelmatig bewegen makkelijk te maken. Met een maximum snelheid van 8 km per uur kun je rustig wandelen, op tempo lopen of zelfs joggen. Dit zal je conditie zeker ten goede komen.

De Walk 500 is stevig en voorzien van een comfortabel loopvlak van 40 cm bij 1 meter. Op de display kun je je gegevens zien, maar er zit ook een tablethouder op, zodat je je tablet of smartphone kunt neerzetten. Vind je binnen wandelen toch wat saai, dan kun je altijd nog een leuke film kijken.

De W500 heeft geen handvaten

Er zijn geen handvatten aan de zijkant, zoals bij veel standaard loopbanden. Hierdoor heb je niet de mogelijkheid om, wanneer je je evenwicht verliest of misstapt, snel steun te zoeken. Voor ouderen en mensen met evenwichtsproblemen is dat mogelijk een risico. Wel is de loopband uitgerust met een noodstop systeem. Een koortje dat je aan je kleding kunt vastmaken, zit verbonden met een veiligheidsknop. Als deze losgetrokken wordt, stopt de band direct. Het ontbreken van handvatten is echter meestal geen probleem, omdat je niet kunt hardlopen op de band.

Hele goede ervaringen

De meeste gebruikers zijn erg tevreden over de Domyos Walk 500. Het is een stevig apparaat en fijn in gebruik. Veel mensen gebruiken hem een half uur per dag en dat gaat prima. Dat hij ingeklapt kan worden is een groot pluspunt, vooral omdat het apparaat dan nog maar heel weinig ruimte inneemt. Voor de meeste mensen gaat inklappen erg makkelijk. De loopband maakt wel wat geluid, maar ook dat is voor de meeste gebruikers niet erg storend. De Domyos 500 maakt regelmatig wandelen makkelijk en de prijs-kwaliteit van het apparaat is goed.

De Domyos Walk 500 vergeleken met de Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is vergelijkbaar met de Walk 500 en valt in dezelfde prijsklasse. Hieronder vind je een volledige vergelijking tussen deze 2 loopbanden:

Domyos W500Senz Sports M500
Prijs€399€399
Score
Reviews

4.5 / 5 van 167 reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

Breedte loopvlak40 cm45 cm
MotorDC-motor DC-motor
Continu motorvermogen1 pk1 pk
DempingJa8-voudige demping
Maximale Snelheid8 km/h6 km/h
HellingshoekNeeNee
Maximaal belastbaar gewicht100 kg100 kg
Gewicht35 kg28 kg
Aantal programmasGeenGeen
HartslagsensorNeeNee
Waterpas verstelbaar-Ja
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAantal stappen, afstand, verbrande calorieën, snelheid, tijdCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Stappen, Tijd
ConnectiviteitGeenGeen
InklapbaarJa
BekijkBekijk

Conclusie: wel of niet de Domyos Walk 500 kopen?

Zoek jij een eenvoudige loopband, vergelijkbaar met een walkdesk, dan is de Domyos Walk 500 misschien wel iets voor jou. Het is een degelijk apparaat, uitgerust met een makkelijk te gebruiken display. Ook als je maar weinig ruimte hebt, kun je de Domyos Walk overwegen. Doordat hij in te klappen is, kun je hem na gebruik praktisch overal kwijt: onder het bed, in een kast of achter een deur. De loopband is makkelijk in gebruik, hij hoeft niet eens gemonteerd te worden en de display laat zich intuïtief bedienen.

Wandelen is een veilige en laagdrempelige manier om je gezondheid te verbeteren. De Domyos 500 is het ideale apparaat om dagelijks een stuk te wandelen. De loopband is geschikt voor alle leeftijden. Alleen mensen met evenwichtsproblemen kunnen misschien beter kiezen voor een loopband met stevige handvatten, zodat zij zich tijdens het lopen goed kunnen vasthouden.

Domyos W500

De Domyos W500 is een wandelband met een topsnelheid van 8 km/h, een loopoppervlak van 40 cm en een goede demping. Wanneer je een loopband zoekt om te wandelen is deze perfect. Wil je graag ook hardlopen, dan kun je beter een ander model kiezen.

Alternatieven voor de Domyos W500

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen