De top 5 beste loopbanden van 2017 (Bekijk snel de nr 1!)

Laatste update: woensdag, 16 augustus, 2017

Wil jij graag een loopband kopen om thuis aan je conditie werken? Of wil je wat afvallen?beste loopband kopen

Dan is een loopband perfect.

Maar een loopband kopen is natuurlijk best een investering! Daarom is het belangrijk om een goede hardloopband te kopen waar je lang plezier van hebt!

Waar moet je op letten wanneer je een loopband gaat kopen? En wat zijn de beste loopbanden van dit moment?

In dit artikel geef ik je de 10 eigenschappen die een goede elektrische loopband zeker moet hebben en tips waarop je moet letten wanneer je een loopband koopt.

En natuurlijk geef ik je de vijf beste loopbanden en de beste goedkope loopband van dit moment!


Dit vind je in dit artikel:

  1. Waar op letten als je een loopband wil kopen?
  2. De top 5 beste loopbanden
  3. De beste goedkope loopband
  4. Wat is beter: een loopband of crosstrainer
  5. De voordelen van trainen met een loopband
  6. Tips voor het trainen op een loopband

Een goede loopband kopen? Waar moet je dan op letten?

Er zijn een aantal verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je de beste loopband voor thuis wilt kopen. Hieronder zet ik de belangrijkste voor je op een rij.

Het gewicht van de loopband

Het gewicht van de loopband zegt iets over de constructie. Een constructie waarin veel metaal is verwerkt is zwaarder en degelijker dan een constructie waarin weinig metaal is verwerkt. Een elektrische loopband met veel metaal is een loopband van betere kwaliteit.

Ook is een zwaardere loopband stabieler. Tijdens het lopen krijgt de loopband veel klappen te verduren. Een zwaardere loopband zal tijdens de training stabieler blijven dan een lichte.

De garantie

De garantie die een fabrikant aan zijn product meegeeft zegt iets over het vertrouwen wat de fabrikant in zijn product heeft. En natuurlijk over de kwaliteit van het product.

Ook is het fijn om een wat langere garantie te hebben voor het geval er iets stuk gaat aan de hardloopband. De garantie is daarom belangrijk om mee te nemen wanneer je een loopband gaat kopen.

Afmeting van het loopvlak

loopbandDe lengte en breedte van het loopvlak zijn ook een belangrijk criteria wanneer je een loopband wilt kopen. Een elektrische loopband met een breed loopvlak is namelijk veiliger en prettiger dan een smal loopvlak. Je loopt bij een breed loopvlak namelijk minder kans om tijdens het lopen naast het loopvlak te landen.

Zeker als je langere tijd of op een hoge snelheid traint zal je minder goed in een rechte lijn kunnen rennen. Een breder loopvlak is dan wel prettig. Een loopvlak van minimaal 45 cm breed is dan aan te bevelen.

Motorvermogen

Het motorvermogen is belangrijk wanneer je op lage snelheid gebruik maakt van de loopband. Dan is het belangrijk om te kijken naar het continu vermogen van de loopband en niet naar het piekvermogen. Loop jij altijd op snelheden tussen de 5 en 20 km/h? Dan is het motorvermogen voor jou wat minder interessant.

Maximale snelheid

De maximale snelheid van de loopband spreekt natuurlijk voor zich en is heel persoonlijk. Een goedkope loopband gaat meestal niet harder dan zo’n 13 km/h. Wil je harder kunnen lopen dan kun je een duurder model kiezen. Een duurder model heeft meestal een maximale snelheid van 16 of 20 km/h.

Dempingssysteem in de loopband

Bij iedere stap krijgen je knieën en gewrichten toch een klap te verduren. Een actief dempingssysteem zorgt ervoor dat deze klap iets gedempt wordt. Bijna alle loopbanden hebben een dempingssysteem. Alleen hebben duurdere modellen natuurlijk een beter dempingssysteem dan een goedkope loopband.

Een inklapbare loopband

loopband kopenAls je de loopband voor thuis gebruikt is het heel fijn als je deze na gebruik kunt opklappen en opbergen. Een inklapbare loopband scheelt namelijk een hoop plek thuis. Vaak betekent dit dat je het loopvlak inklapt naar de standaard toe. De meeste loopbanden zijn inklapbare modellen, maar het is zeker iets wat je in de gaten moet houden!

Al modellen die geselecteerd zijn voor de top 5 zijn in ieder geval inklapbare loopbanden.

Hartslagmeting en hartslagprogramma’s

Trainen aan de hand van je hartslag is de beste manier om in je optimale vetverbrandingszone te trainen. Op deze manier verbrand je meer vet dan zonder hartslagmeting!

Er zijn verschillende manieren om je hartslag te meten tijdens het trainen. Je kunt de handsensoren in de grip gebruiken. Deze zijn alleen niet zo nauwkeurig en de grip is lastig vast te houden tijdens het hardlopen.

Een tweede optie is een borstband. Deze is nauwkeuriger en makkelijk tijdens het trainen. Alleen niet alle loopbanden zijn geschikt voor een borstband. Meestal ondersteunen de wat duurdere modellen een koppeling met een borstband.

Dan kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van een sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter als je deze toevallig hebt.

De top 5 beste loopbanden

Dus wat is de beste koop voor een elektrische loopband op dit moment? Er is namelijk heel veel keus en de prijs en kwaliteit varieert flink!

In de top 5 loopbanden hieronder heb ik de vijf beste loopbanden van dit moment op een rijtje gezet! In de vergelijking heb ik rekening gehouden met bovenstaande eigenschappen en natuurlijk de prijs.

Op nummer 1 staat de Focus Fitness Jet 5. Dit is een goede hardloopband met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Met een maximale snelheid van 16 km/h is deze voor de meeste mensen snel genoeg. Ook is het loopvlak met 130 x 44 cm voldoende ruim. Een hele goede loopband voor thuis gebruik.

Zoek je een goedkope loopband? Dan is wellicht de Focus Fitness Jet 2 een betere keus voor je.

ModelLoopband
gewicht
Max.
belastbaar
gewicht 
GarantieMaximale
snelheid
loopvlak
afmetingen
Opklap
baar?
Prijs

1. Focus Fitness Jet 5

focus-fitnes-jet-560 kg120 kgFrame 5 jaar
Onderdelen 2 jaar
16 km/h130 x 44 cmJa€549Bekijk

2. Focus Fitness Jet 2

 loopband focus fitness jet 255 kg100 kgFrame 5 jaar
Onderdelen 2 jaar
13 km/h128 x 41 cmJa€385Bekijk

3. Focus Fitness Slimline

 focus-fitness-slimline65 kg110 kgFrame 5 jaar
Onderdelen 2 jaar
16 km/h 130 x 42 cm Ja€449Bekijk

4. Insport 2.0

opklapbare loopband50 kg100 kgFrame 5 jaar
Onderdelen 2 jaar
15 km/h120 x 41 cm Ja€399Bekijk

5. InSport 3.0

loopband-ultrasport-3.070 kg100 kgFrame 30 jaar
Onderdelen 5 jaar
15 km/h122 x 43 cmJa€475Bekijk

De beste goedkope loopband

Een goede loopband kopen is een hele investering. Een gemiddelde loopband kost toch zeker rond de 500 euro en duurder. Wil je een goedkopere loopband? Dan zou ik kijken naar de Focus Fitness Jet 2. Als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding is dit een hele goede loopband.

De Jet 2 heeft wel beperkingen ten opzichte van de duurdere modellen. Zo is de maximale snelheid 13km/h en is het loopvlak met 128 x 41 cm niet heel groot. Ook heeft deze goedkopere loopband maar 7 training programma’s. Kun je hiermee leven dan is de Focus Jet 2 de perfecte goedkope loopband voor jou.

Wil je harder kunnen lopen, een groter loopvlak en meer programma’s? Dan kun je beter 150 bijleggen voor de Focus Fitness Jet 5.

Wat is beter: Loopband of crosstrainer

De keuze voor een fitnessapparaat is heel persoonlijk. Een hardloopband of crosstrainer zijn beide goede apparaten. Het gaat erom wat jij het leukst vind om te doen.

Vind je hardlopen leuk? Dan is een elektrische loopband perfect voor je. Je kunt lekker binnen trainen als het buiten slecht weer is en je hebt verschillende trainingsprogramma’s die je kunt doen.

Vind je hardlopen eigenlijk niet leuk maar wil je puur een machine om je conditie te verbeteren of om af te vallen. Dan is een loopband misschien niet de beste keus. Hardlopen is namelijk best zwaar, zeker als je overgewicht hebt. Dan is het belastend voor je spieren en gewrichten.

Dan kun je misschien beter kiezen voor een crosstrainer. De crosstrainer is voor beginners wat toegankelijker en minder belastend. Maar het is zeker ook een prima apparaat om aan je conditie te werken of om vet te verbranden.

Past een crosstrainer beter bij jou wensen. Dan heb ik speciaal voor de crosstrainer een pagina met de top 5 beste crosstrainers. Hiermee kun je de beste crosstrainer vergelijken.

De voordelen van een loopband

Lopen op een loopband kent verschillende voordelen. Hieronder heb ik er een aantal voor je opgesomd.

Het loopvlak is altijd gelijk

Het loopvlak van een loopband is altijd gelijk. Je zal geen last hebben van ongelijke of losliggende stoeptegels of andere ongemakken. Hierdoor is hardlopen op een goede loopband anders dan buiten en zal je even moeten wennen wanneer je switcht tussen de ene of de andere.

Hardlopen zonder afleidingen

Je kunt op een hardloopband altijd doorlopen. Je hoeft nooit te stoppen voor verkeer met voorrang of een stoplicht. Je hoeft er niet eens voor op te letten. Je kunt je volledig focussen op de training!

Ook is binnen trainen veiliger. Zeker in de winter als het donker is en je minder zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Je hebt geen risico om een ongeluk te krijgen.

Verschillende trainingsschema’s

loopbandenKoop een goede loopband en je hebt de beschikking over een aantal verschillende trainingsschema’s. Je kunt deze vooraf instellen en je daaraan proberen te houden. De loopband zal het schema voor je afdwingen. Op deze manier is het makkelijker om je te houden aan een schema wat je graag wil lopen.

Je kunt altijd trainen op een loopband

Als je thuis een loopband hebt ben je niet afhankelijk van het weer of openingstijden van de fitnessclub. Ook als het regent of het heel erg warm is kun je gewoon gaan trainen! In de zomer kan het een stuk cooler zijn om thuis te trainen i.p.v. buiten in het warme weer.

Alle gemakken van thuis

Je kunt tijdens het trainen een filmpje opzetten of een tv-serie kijken. Een trainingssessie is dan zo voorbij. En na de training spring je lekker in je eigen douche!

Minder belasting voor je spieren en gewrichten

Lopen op een goede loopband is minder belastend voor je spieren dan buiten lopen. De zachte ondergrond in combinatie met het actief dempingssysteem wat de meeste loopbanden hebben zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten minder belast worden dan als je buiten loopt.

Natuurlijk heb je op een loopband meer belasting voor je spieren en gewrichten dan op bijvoorbeeld een hometrainer, crosstrainer of roeitrainer.

Tips voor het trainen op een loopband

Trainen op een loopband is niet moeilijk. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Zorg voor goede schoenen

Heel belangrijk is het gebruik van de juiste loopschoenen. Dit geld zowel voor binnen als buiten hardlopen. Je kunt het beste naar een hardloop speciaalzaak en laat ze kijken welke loopschoenen voor jouw voeten het beste zijn. En koop op basis van hun advies goede schoenen!

Pas natuurlijk wel op

Een loopband is niet heel gevaarlijk. Maar stap bijvoorbeeld niet op een draaiende hardloopband. Er zijn al genoeg filmpjes van mensen die daarmee hun nek breken 😉

Zorg voor een warming up en cooling down

Begin niet direct met hardlopen. Loop eerst een paar minuten in een wandeltempo om even op te warmen. En wandel na het hardlopen ook even een paar minuutjes op een wandeltempo voor een cooling down.

Een loopband kopen is een hele investering! Hopelijk heb je iets aan deze informatie zodat jij de beste loopband voor thuis kunt kopen!

Delen:
2
Shares
Share on Pinterest