TOP 3 beste walking pads van 2022

walkingpad

Wil je makkelijker thuis of op je werk kunnen bewegen, dan is een walking pad ideaal. Het is een compact fitness apparaat, dat lijkt op een loopband. De walking pad is echter speciaal gemaakt om gemakkelijk op te kunnen bergen en heeft een lagere maximum snelheid dan een loopband.

Kom je niet genoeg toe aan wandelen? Kun je wel wat meer beweging tussendoor gebruiken op je werk? Wil je meer stappen zetten op een dag? De walking pad maakt het veel gemakkelijker om de hele dag door meer te wandelen. En na gebruik schuif je hem zo onder je bed of onder de bank.

Het verschil tussen een walkingpad en een normale loopband

Een walking pad lijkt op een loopband, maar is op bepaalde details net wat anders:

 1. Het apparaat is plat en neemt daardoor al niet veel ruimte in.
 2. Er zitten dus geen handvatten of bedieningspaneel op en de band is zeer compact. Dat maakt de walkingpad nog compacter dan de inklapbare loopband.

Wil je thuis meer stappen halen, pak de walking pad, loop je gewenste afstand en schuif het apparaat weer onder de bank. Sommige walking pads zijn ook inklapbaar, waardoor ze nog efficiënter op te bergen zijn.

Het grootste verschil met de loopband is de maximum snelheid

De meeste walking pads kunnen op zijn hoogst een snelheid van 8 km per uur halen. Het gemiddelde is 6 km per uur.  De meeste loopbanden zijn bedoeld om op te hardlopen, waardoor de gemiddelde snelheid veel hoger ligt, tot wel 18 km per uur. Op de walking pad kun je alleen wandelen, al is dat met 6 km per uur toch nog met een behoorlijk tempo.

De walking pad, ook wel een walk desk genoemd, is zeker ook heel praktisch om tijdens je werk te gebruiken. Het grote voordeel is dan ook dat deze apparaten vrijwel geruisloos werken. Dat is wel belangrijk als je in een ruimte gaat wandelen waar meerdere mensen zitten. Een loopband is niet speciaal ontworpen om zeer stil te zijn, maar een walking pad dus wel.

De bediening van een loopband gaat via de display die op het paneel zit. Een walking pad heeft geen bedieningspaneel. Je stuurt de pad aan met een afstandsbediening (met of zonder display) of via een app die je op je smartphone kunt zetten. Voorop de walking pad zit wel een display, waarop je je trainingsgegevens kunt zien.

De top 3 walkingpads van 2021

De beste walkingpads die je op dit moment kunt kopen zijn:

 1. Senz Sports M500
 2. Flow Fitness Walker DTM100i
 3. Toorx Walkingpad

Hieronder vind je alle voor en nadelen van deze walkingpads:

1 Senz Sports M500

Senz Sports M500 Pin

De Senz Sports M500 is je ideale trainingsmaatje tijdens je werk of thuis. Hij is slechts 13 cm hoog, waardoor je hem zo onder je bureau schuift en een training kunt doen. De maximum snelheid is 6 km per uur, maar je kunt de snelheid zelf aanpassen met de afstandsbediening. Er zit een display voor op het apparaat, waarop je de trainingsgegevens kunt aflezen. Hierop zie je tijd, aantal stappen, afstand, snelheid en verbrande calorieën. Het scherm is door de grote cijfers goed af te lezen, zodat je niet hoeft te bukken.

Qua afmetingen van het loopvlak verschilt de M500 niet van een normale loopband (lengte 122 cm en breedte 45 cm). Het loopvlak is voorzien van een 8-voudige demping, zodat je altijd comfortabel zult lopen, of je dat nu doet tijdens het werk of thuis terwijl je televisie kijkt.

Het apparaat weegt 28 kilo, dat is redelijk zwaar, maar geeft ook aan dat er degelijke materialen zijn gebruikt. Je kunt ondanks dit gewicht, het apparaat nog steeds goed verplaatsen. De Senz Sports M500 is niet voorzien van trainingsprogramma’s.

Plus en minpunten:

 • Plat, dus makkelijk op te bergen
 • Gewicht van 28 kilo is nog goed te verplaatsen
 • Duidelijk display
 • Handige afstandsbediening
 • Geen trainingsprogramma’s
 • Niet in klapbaar
 • Geluidsoverlast bij hogere snelheid

De Senz Sports M500 is een mooi apparaat dat vaker bewegen makkelijk maakt. Je kunt hem gemakkelijk aansturen met de afstandsbediening. Doordat de M500 zo plat is past hij gemakkelijk onder je bed of de bank. Ook is hij erg geschikt voor op kantoor. Hij kan ertegen om elke dag gebruikt te worden. Gebruikers geven aan dat hij prettig loopt, maar dat hij wel wat meer geluid gaat maken bij maximum snelheid.

Bekijk de Senz Sports M500 of lees hier de volledige Senz Sports M500 review.

2 Flow Fitness Walker DTM100i

Flow Fitness Walker DTM100i Pin

Elke dag wandelen is geen probleem met de Flow Fitness Walker DTM100i. Hij neemt maar weinig ruimte in, want deze walking pad is inklapbaar. Je stuurt de DTM100i aan met een afstandsbediening. De maximum snelheid is 6 km per uur. Het tempo kun je zelf bepalen. Stel van tevoren met de afstandsbediening een snelheid in, waardoor je continu kunt blijven doorlopen.

Je kunt ook voor het automatische programma gaan. Wandel zo snel je zelf wilt en de band past zich vanzelf aan, aan jouw tempo. Dat wordt mogelijk gemaakt door sensoren in het loopoppervlak. Je hoeft je dan niet te concentreren op je tempo en vertragen of versnellen is geen probleem. Het loopoppervlak is verder voorzien van demping, waardoor het wandelen op de DTM100i geen overlast geeft voor de buren. De display zit voorop en is verlicht. Hierop zie je de tijd, de afgelegde afstand en je snelheid.

Via Bluetooth is de Flow Fitness Walker DTM100i te koppelen met je smartphone of tablet. Je kunt daarmee gebruik maken van de Walking Pad app.  Gebruik je die tijdens het wandelen, dan houdt deze je prestaties vast. Je kunt je eigen gebruikersgegevens invullen en tevens doelen aangeven. De app vervangt de afstandsbediening.

Plus en minpunten:

 • Opklapbaar, dus neemt weinig ruimte in
 • Automatisch programma dat zich aanpast aan je snelheid
 • Handige afstandbediening
 • Bluetooth koppeling met Walking Pad app voor meer mogelijkheden
 • Loopoppervlak gedempt
 • Hogere aanschafprijs

De Flow Fitness Walker DTM100i is een zeer compacte walking pad, die nog ingeklapt kan worden ook. Hij is stil in gebruik, dus zeker ook geschikt om op de werkplek te gebruiken. De koppeling via Bluetooth geeft meer mogelijkheden voor het trainen en je kunt ook je gegevens delen met anderen. De aanschafprijs van de DTM100i ligt wel wat hoger dan van andere walking pads.

Bekijk de Flow Fitness Waler DTM100i

In deze officiële video van Flow Fitness vind je nog meer informatie over deze walkingpad:

3 Toorx Walkingpad

toorx walkingpad Pin

De Toorx Walkingpad helpt je elke dag te wandelen, of je nu thuis of op je werk bent. De Toorx is makkelijk op te bergen, doordat hij opvouwbaar is. Hij meet dan nog maar 82 bij 55 bij 12,9 cm. Hij is dus nog geen 13 cm hoog en zal dus in elk huis of kantoor passen. De maximum snelheid van het apparaat is 6 km per uur. Met de afstandsbediening kun je de snelheid zelf aanpassen. Voor een rustige wandeling zet je hem op 3,5 km per uur, maar wil je een pittige wandeltraining, dan kun je kiezen voor 5 of 6 km per uur.

De Toorx Walkingpad heeft twee trainingsmogelijkheden. Met de handmatige trainingsmodus kies je zelf je snelheid. Die stel je in met de afstandsbediening of de Walkingpad app. Je kunt ook de automatische modus kiezen. De Walkingpad heeft adaptive speed control. Je begint met wandelen en de snelheid past zich automatisch aan je wandeltempo aan. Dit is mogelijk door de druksensoren in het loopoppervlak. Aan de voorkant van het apparaat zit een LCD display, daarop is alleen de snelheid te zien.

De walking pad kan gekoppeld worden met je smartphone of tablet, zodat je gebruik kunt maken van de Walkingpad app. Deze is beschikbaar voor Android en iOS. Je kunt via de app je gegevens bekijken, voorkeuren instellen en de Walkingpad aansturen. Verder maakt de app het ook mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken en een kinderbeveiliging in te stellen.

Plus en minpunten:

 • Opvouwbaar
 • Automatisch programma met adaptive speed control
 • Handige afstandbediening
 • Bluetooth koppeling met Walkingpad app voor meer mogelijkheden
 • Duurder in aanschaf

De Toorx Walkingpad is een fitnessapparaat met een moderne uitstraling. Hij is verkrijgbaar in grijs en roze. Ook opgevouwen is de Toorx zeer compact, waardoor hij praktisch in elk huishouden of kantoor te gebruiken is. De adaptive speed control is handig voor iedereen die graag tijdens het wandelen nog iets anders doet. De band zal nooit sneller gaan dan je zelf wilt. Op de display is alleen je snelheid te zien. Maar gebruik je de Walkingpad app dan kun je meer gegevens inzien. Die geeft je sowieso meer mogelijkheden, waaronder een extra gebruiker aanmaken. Ook de Toorx Walkingpad is duurder in aanschaf.

Bekijk de Toorx Walkingpad

In de onderstaande video van Toorx krijg je een goede indruk hoe je de walkingpad kunt gebruiken:

Wanneer kies je voor een walkingpad?

Dat bewegen goed voor je is, is een bekend feit. Maar het kan nog lastig zijn om de tijd te vinden om te bewegen. Als je een volle werkweek hebt en ook nog tijd voor gezin of vrienden wilt vinden, is bewegen vaak die activiteit die erbij in schiet. De walking pad kan daar de oplossing voor zijn.

Je kiest voor een walking pad als je:

1. Meer wilt bewegen op je werk

Tussendoor meer in beweging zijn tijdens werkuren heeft veel voordelen. Doordat je wandelt, stimuleer je de bloedsomloop. Stijve spieren komen weer los en ook je hart en longen worden getraind. Dit frist niet alleen je lichaam, maar ook je geest op. Door regelmatig te wandelen tijdens je werk, behoud je overdag meer energie. Het is bewezen dat dit soort activiteit zorgt voor meer creativiteit en minder ziekmeldingen. De walking pad is geschikt om te gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau.

2. Klachten wilt voorkomen

Langdurig stilzitten kan veel klachten veroorzaken: van gewrichtspijn, hoofd-, nek en rugpijn tot overgewicht. Om gezondheidsklachten te voorkomen, kun je de walking pad inzetten. Je kunt tijdens het werk wandelen om je gewrichten soepel te houden. Maar ook thuis is hij ideaal om tussen de bedrijven door meer te bewegen. Elke dag wandelen op de pad is natuurlijk ook dè manier om je stappendoel te behalen als je een stappenteller gebruikt.

3. Wilt afvallen

Afvallen en wandelen gaan heel goed samen. Je verbrandt er namelijk een behoorlijke hoeveelheid calorieën mee (zet de pad op 6 km per uur en in een half uur wandelen verbrand je 180 calorieën). De walking pad is laagdrempelig: je bent niet afhankelijk van het weer. En je kunt tijdens het lopen ook nog wat anders doen. Zo kom je gemakkelijk van die kilo’s af.

Conclusie

De walkingpad is een handig fitnessapparaat voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer wil bewegen. Naar buiten gaan is niet altijd handig vanwege het weer of het tijdstip. De walkingpad maakt het je makkelijk. Door zijn compacte formaat is hij altijd bij de hand. Je hoeft er maar op te stappen en je gaat “op weg”. En het handige is dat je tegelijkertijd nog wat anders kunt doen: je werk of lekker televisie kijken terwijl je beweegt.

De hierboven genoemde walking pads zijn alle drie compact en presteren goed. Het ziet er naar uit dat thuis of op je werk wandelen steeds populairder wordt, want bewegen is belangrijk. De walkingpad is altijd bij de hand. Even tussendoor een kwartier of half uur wandelen is nu zo gedaan.

Alles over fitness