Focus Fitness jet 2 review

Focus Fitness jet 2

In deze Focus Fitness Jet 2 review kom jij alles te weten over deze populaire loopband! Deze instap loopband heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 157 reviews

€449

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

13 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

41 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, handmatig 2%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

Focus Fitness jet 2 in het kort

De Focus Fitness Jet 2 is een goede loopband in deze prijsklasse. Voor een instapmodel loopt deze loopband heel lekker en heeft deze voldoende functionaliteiten!

Voor wie is de Focus Fitness jet 2 een goede keuze?

De Focus Fitness Jet 2 is een goede keus voor iedereen die thuis wil trainen op een loopband. Deze loopband geeft voldoende uitdaging voor beginners om te wandelen en te joggen. Wil je de loopband gebruiken om serieus te hardlopen? Dan is deze loopband is niet geschikt en kun je beter kiezen voor een loopband met een breder loopvlak en een hogere maximale snelheid.

Plus- en minpunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Voldoende trainingsprogramma’s (7)
  • 6-Voudige demping in het loopvlak
  • Hartslagsensoren
  • Slechts 2 standen voor de hellingshoek
  • Geen koppeling met hartslagband
  • Maximum snelheid van 13 km per uur

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness jet 2 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
6/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness jet 2 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Focus Fitness jet 2 is 3 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Focus Fitness jet 2 is 1 km/h langzamer dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Focus Fitness jet 2 is 5 % kleiner dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness jet 2 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Focus Fitness jet 2 is gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Focus Fitness jet 2 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Focus Fitness jet 2 is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak41 cm
MotorDC-Motor
Continu motorvermogen1.5 pk
Demping6-voudige demping
Maximale Snelheid13 km/h
HellingshoekJa, handmatig 2%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht55 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNee
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 157 reviews

95 reviews

logo kieskeurig

45 reviews

17 reviews

Wat zit er in de doos van de Focus Fitness Jet 2?

Hoe is de eerste indruk van de Focus Fitness Jet 2 in deze review?

focus fitness jet 2 doos Pin

De Jet 2 komt in een stevige doos

onderdelen jet 2 Pin

De Focus Fitness Jet 2 komt in een stevige en is goed verpakt. Alles samen weegt het zo’n 55 kg. Dus het is handig om de doos eerst even met zijn 2e op de juiste plek te zetten. Mocht dit te zwaar zijn dan kan je de doos ook eerst open maken en de loopband in onderdelen op zijn plek zetten.

Wanneer je de doos open maakt zie je dat alles netjes verpakt zit in beschermende folie en piepschuim.

De eerste indruk is positief. Het product is met aandacht bezorgd en ingepakt.

De losse onderdelen

losse onderdelen jet 2 Pin

Het aantal losse onderdelen valt eigenlijk reuze mee. De band zelf is 1 geheel. Je hebt dan eigenlijk alleen het frame met display wat je moet monteren.

Alle losse onderdelen kun je er makkelijk uitnemen en zijn allemaal verpakt in folie en doosjes zodat er niks beschadigt.

Er zit een duidelijke handleiding bij en het gereedschap wat je nodig hebt voor de montage wordt ook meegeleverd.

De Focus Fitness Jet 2 in details

De Jet 2 is de grote broer van de Focus Fitness Jet 1 en geeft wat meer functionaliteit en betere specificaties. Laten we in deze Focus Fitness Jet 2 review in detail kijken naar de belangrijkste onderdelen van deze loopband.

Een goede loopband is stevig, stabiel en biedt een goede demping. Ook zou het prettig zijn als er op de trainingscomputer een aantal verschillende trainingen staan. Als je wilt uitproberen of hardlopen wat voor je is, is het aanschaffen van een loopband een behoorlijk grote investering. Maar de Focus Fitness Jet 2 is dan precies wat je nodig hebt: een betaalbare loopband met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Deze loopband biedt je alles om het hardlopen uit te proberen. Op de trainingscomputer vind je 7 verschillende programma’s, maar het apparaat is niet met luxe snufjes uitgerust. Als beginnende of enthousiaste thuissporter kun je met de Focus Fitness Jet 2 je sportdoelen behalen.

Het loopvlak

jet 2 loopvlak Pin

De breedte van het loopvlak van de Jet 2 is 41 cm. Dat is redelijk smal. Tijdens het hardlopen heb je niet al te veel ruimte om een stapje opzij te doen. Dat kan een probleem zijn voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht. De maximum snelheid is echter ook niet zo hoog. Over het algemeen hebben loopbanden met een hogere snelheid ook een breder loopoppervlak. Sommige mensen geven aan dat ze hierdoor liever wandelen dan hardlopen op de Jet 2.

Een goed dempingssysteem is belangrijk tijdens het hardlopen. Dit systeem kan helpen de klappen van het neerkomen deels op te vangen. Dat is beter voor de gewrichten. De Focus Fitness Jet 2 beschikt over een zesvoudige Flexdemping, wat de gewrichten ontziet. Je loopt hierdoor comfortabeler. Ook zorgt het voor een betere demping van het geluid van het hardlopen.

Display

display Pin

De display van deze Focus Fitness loopband ziet er van een afstand al overzichtelijk uit. Het aantal knoppen is beperkt. De trainingsgegevens worden in cijfers weergegeven, er worden geen grafieken weergegeven. Op de display zie je afstand, snelheid, tijd, hartslag en calorieën. Er zijn een paar sneltoetsen waarmee je sneller kunt navigeren tussen de verschillende opties. Verder heb je de bekende noodstop knop. Een vrij bekende layout voor een loopband.

De motor

motor Pin

De motor van 1,5 PK is krachtig genoeg om de band met 13 km per uur te laten ronddraaien. Deze snelheid is hoog genoeg voor de gemiddelde hardloper. Het is niet een enorm sterke motor, daarom is het maximum belastbaar gewicht 100 kilo. De motor is wel heel stil, veel sporters vinden dat een positief punt. Voor ervaren en fanatieke sporters is de Jet 2 waarschijnlijk niet geschikt. Zij hebben een krachtiger motor nodig, die ook een hogere snelheid kan behalen.

Makkelijk inklappen

focus fitness jet 2 is inklapbaar Pin

Een loopband is best groot dus het is makkelijk wanneer je deze een beetje kunt inklappen zodat hij wat minder ruimte in beslag neemt. De Focus Fitness Jet 2 kun je makkelijk inklappen door het loopvlak omhoog te duwen. Wanneer hij vastklikt kun je de loopband ook makkelijk verplaatsen doordat er wieltjes onder het frame zitten. Het loopvlak kun je ook weer makkelijk omlaag laten komen door één keer op de rode knop in de stang in het frame te duwen. Het loopvlak komt dan rustig en automatisch omlaag. Hij is niet opvouwbaar zoals bijvoorbeeld de Flow Fitness DTM400i.

Trainingsprogramma’s

Als er een aantal trainingsprogramma’s zijn om uit te kiezen, kun je gemakkelijker je doel bereiken. De Focus Fitness Jet 2 heeft 7 verschillende programma’s, zoals een duurloop, die helpt om vet te verbranden of een intervaltraining. Tijdens een dergelijke training wisselt de computer af tussen hoge en lagere snelheden. Hiermee kun je goed je conditie verbeteren. Je kunt ook zelf een manueel programma samenstellen. Wat handig is, is dat bij elk programma de maximum snelheid staat aangegeven. Dat helpt je om een passende training te kiezen.

Trainingsprogramma’s maken het sporten op een loopband een stuk interessanter. Ze dagen je uit om net dat stapje extra te zetten en verder te komen dan je dacht dat je kon. Ze bieden je tevens houvast en structuur, zodat je consequent naar je doel werkt.

Hellingshoek

Er zijn twee standen waarop je de hellingshoek van de Focus Fitness Jet 2 kunt instellen. Het instellen gebeurt handmatig. Gebruikers geven aan dat de hellingshoek slechts 5% is. Het is handig om te beseffen dat de gemiddelde loopband een hogere hellingshoek heeft, meestal zo’n 10%. De hellingshoek maakt je training wat zwaarder, het is alsof je hellingop loopt. Je verbrandt daardoor meer calorieën en traint je beenspieren.

Hoe loopt de Focus Fitness Jet 2?

Toch wel het belangrijkste van een loopband. Kun je lekker lopen op de Jet 2?

focus fitness jet 2 Pin

De Focus Fitness Jet 2 is een loopband die je zal verrassen. Omdat hij in een lage prijsklasse zit, verwachtte ik niet echt veel van dit fitnessapparaat. Toch levert hij verrassend veel kwaliteit. Zit hij eenmaal in elkaar, dan zie je dat hij stabiel staat en erg stevig is. De loopband biedt een goede demping met een zesvoudige Flexdemping.

De loopband is redelijk smal met 41 cm, dus dat betekent dat je niet veel ruimte hebt om uit te wijken. Dat is wel iets om rekening mee te houden. De maximum snelheid is 13 km per uur. Dat is niet erg hoog voor ervaren sporters, maar een gemiddelde hardloper loopt meestal niet sneller dan dat. De motor van de Jet 2 is behoorlijk stil, dit viel mij meteen op.

Ook de trainingscomputer maakt trainen op de Jet 2 aangenaam. Je hebt 7 programma’s om uit te kiezen. Keuze genoeg om je training elke keer afwisselend en uitdagend te maken. En ben je klaar met sporten? Dan klap je de loopband eenvoudig op, zodat hij minder ruimte inneemt.

De Focus Fitness Jet 2 vergeleken met de Jet 5

Focus Fitness heeft nog een beter model in de loopband lijn: de jet 5. Deze is in een aantal opzichten een stuk beter. Hieronder vind je de volledige vergelijking:

Focus Fitness jet 2Focus Fitness Jet 5
Prijs€449€649
Score
Reviews

4.3 / 5 van 157 reviews

4.3 / 5 van 178 reviews

Breedte loopvlak41 cm44 cm
MotorDC-MotorDC-motor
Continu motorvermogen1.5 pk2 pk
Demping6-voudige demping8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid13 km/h16 km/h
HellingshoekJa, handmatig 2%Ja, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg120 kg
Gewicht55 kg66 kg
Aantal programmas3636
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, TijdCalorieverbruik, Grafiekweergave, Circuitweergave, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNee-
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de Focus Fitness Jet 2 een goede loopband?

De Focus Fitness Jet 2 is een leuke loopband die zeer betaalbaar is en toch goede kwaliteit levert. Uit deze Focus Fitness Jet 2 review blijkt dat dit apparaat voornamelijk voor beginners is aan te raden. Hij biedt wat je nodig hebt: een stabiele loopband met een maximum snelheid van 13 km per uur, 7 trainingsprogramma’s en een uitstekend dempingsmechanisme. De motor is stil en de band loopt soepel. Je kunt er prima enkele keren per week op trainen.

Minder geschikt voor de serieuze hardloper

Deze loopband is minder geschikt voor serieuze en ervaren hardlopers. Voor hen is de maximum snelheid niet hoog genoeg en de band is ook niet geschikt voor zware belasting. Zij zouden waarschijnlijk ook meer opties willen zien, zoals trainen op hartslag en een hellingshoek die instelbaar is in meerdere standen. Meestal hebben luxere loopbanden ook de optie om de computer te koppelen met andere apparaten via Bluetooth. Dat kan de Focus Fitness Jet 2 allemaal niet. Dan is de Focus Fitness Jet 5 of de Focus Fitness Senator loopband misschien een betere keus. Maar wie op zoek is naar een eenvoudige, degelijke loopband, die je maatje wordt waarmee je je sportieve doelen zult behalen, die zal zeker slagen met de Focus Fitness Jet 2. Je kunt de Jet 2 hier ook vergelijken met andere loopbanden.

Alternatieven voor de Focus Fitness jet 2

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Focus Fitness jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is een goede loopband in deze prijsklasse. Voor een instapmodel loopt deze loopband heel lekker en heeft deze voldoende functionaliteiten!

Andere leuke artikelen