Review

Focus Fitness Jet 5 review

Door:    |   Laatste update: 

focus fitness jet 5 review

Wil jij alles weten over de Focus Fitness Jet 5? Deze populaire loopbband komt goed naar voren in alle reviews en tests. Dat is geen wonder, want het apparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Focus Fitness Jet 5 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Lees verder

Review samenvatting

Focus Fitness Jet 5

De voor- en nadelen

  • Een snelheid van max 16 km/u
  • Een breed loopvlak
  • Scherpe prijs
  • Degelijke en stabiele loopband
  • Makkelijk in en uitklappen
  • Een hellingshoek van 12 niveau's
  • Geen koppeling met borstband mogelijk
  • Geen interactieve mogelijkheden

Oordeel

De Focus Fitness Jet 5 is een hele goede loopband tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele loopband waarmee je fijn kunt hardlopen.

Bekijk de laagste prijs!

Reviews op andere sites:

De Focus Fitness Jet 5 is ook op andere websites met zeer goede scores beoordeeld. Hieronder vind je een aantal review scores van andere sites:

(42+ reviews)

8,9

(74+ reviews)

Awards en prijzen:

best reviewed

De Focus Fitness Jet 5 heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat de Focus Fitness Jet 5 de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

1/3

De eerste indruk van de Focus Fitness Jet 5

De Jet 5 is heel makkelijk te assembleren, je hebt namelijk maar een aantal onderdelen. Ik ben direct op de loopband gestapt om meteen een eerste indruk te krijgen van deze loopband!

focus fitness jet 5 test

De Jet 5 geeft een goede eerste indruk

Deze loopband van Focus Fitness is een goede allround loopband. Wat direct opvalt zijn de stabiliteit en stevigheid. Ondanks dat dit fitnessapparaat heel betaalbaar is, levert hij ook een veel extra opties. Zo heeft hij bijvoorbeeld een instelbare hellingshoek en veel trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Wel is het zo dat hij beperkt is in wat hij biedt op het gebied van interactiviteit.

De Focus Fitness Jet 5 heeft een stabiel en breed loopoppervlak en een versterkt frame. Daardoor is hardlopen op deze band comfortabel. Door de extra suspension vering worden je gewrichten zoveel mogelijk ontlast. Je kunt de hellingshoek instellen, waardoor je je training zwaarder kunt maken. Het is dan alsof je helling op loopt. Combineer dat met de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s en je ziet dat het op deze loopband heel afwisselend trainen is.

Het apparaat is heel eenvoudig te bedienen en loopt prettig en soepel. Je kunt er gewoon op wandelen, maar hij kan ook intensief gebruik goed aan. Het is een loopband die opvalt door zijn goede prijs-kwaliteit verhouding.

2/3

De Focus Fitness Jet 5 in detail

Hieronder vind je de belangrijkste onderdelen van de focus fitness jet 5 in detail bekeken.

loopvlak jet 5

Het loopvlak

Met een oppervlak van 44 cm breed en 130 cm lang, is het loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 5 ideaal voor hardlopen. De breedte zorgt ervoor dat je wat ruimte hebt om af te wijken. Dat is prettig als je op een hoger tempo loopt. De achtvoudige flex suspension vering maakt hardlopen zeer comfortabel. Dit systeem vangt de klappen op en beschermt daardoor je gewrichten.

Het maximale gebruikersgewicht dat de band aan kan is 120 kilo. Na gebruik kan het loopoppervlak ingeklapt worden, zodat de loopband minder ruimte inneemt. Door de wieltjes aan het frame, is het eenvoudig om het apparaat aan de kant te zetten.

het display van de focus fitness jet 5

Het display

Het display is groot met een helder en duidelijk LCD scherm. Daar kun je de gegevens inzien die bijgehouden worden tijdens het trainen, zoals de afstand, de ingestelde hellingshoek, de tijd, verbrande calorieën en je hartslag. Onder de display zitten een aantal sneltoetsen, waarmee je gemakkelijk en snel iets kunt aanpassen, zoals de snelheid van de band of het trainingsniveau. Via de display kun je een trainingsprogramma kiezen en je historie bekijken.

Wat de computer ook biedt is de mogelijkheid om je vetpercentage te berekenen. Op de handvatten zitten hartslagsensoren (die kunnen je hartslag ook tijdens de workout meten). Als je je persoonlijke gegevens invoert, krijg je een indictie van je vetpercentage. Daarmee kun je bijvoorbeeld gericht trainen op afvallen.

Op de display zit ook een tablet houder. Zet je tablet voor je neer en geniet tijdens het sporten van je favoriete muziek of kijk een film of serie. Een mooie optie voor elke gebruiker, maar vooral voor mensen die slecht ter been zijn, is de safety key (of noodstop). Deze zit op de display bevestigd en verbind je met een kabeltje aan je shirt. Mocht je vallen, dan wordt de safety key uit de display getrokken en stopt de band direct. Zo worden ergere ongelukken voorkomen.

trainingprogrammas

De trainingsprogramma's

Opvallend aan de Focus Fitness Jet 5 is de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s die aangeboden worden via de trainingscomputer. De loopband is dan misschien niet te koppelen aan een smartphone, maar hij biedt dan ook zelf genoeg variatie aan. Met 36 programma’s kun je wel even vooruit. Er zijn voorgeprogrammeerde programma’s, manueel, user, helling-, interval- en combinatie programma’s.

Ondanks dat er hartslagsensoren op de Focus loopband aanwezig zijn, zit er geen hartslagprogramma op. Dat komt natuurlijk ook omdat je niet constant je hartslag kunt meten tijdens het lopen. Je zult niet continu de handvatten vasthouden. De meting doe je dus hooguit even tussendoor. Er is evenmin een koppeling met een hartslagband mogelijk. Wil je graag trainen op hartslag, dan is bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet iPlus een goede optie.

hellingshoek jet 5

De hellingshoek

De hellingshoek is vanaf de display makkelijk instelbaar, maar kan ook via de programmering worden ingesteld. Als je een hellingsprogramma gebruikt, zal de computer zelf de hellingshoek aanpassen tijdens de workout. Er zijn 12 niveaus instelbaar.

Met de hellingshoek kun je een heuvellandschap simuleren en een accent leggen op andere spieren. Bij een hoge hellingshoek belast je namelijk weer meer je bovenbeen spieren.

De motor van de Jet 5

De loopband wordt aangedreven door een 4 PK motor, met een continu vermogen van 2 PK. Hij kan de band aandrijven tot 16 km per uur. De motor is opvallend stil is, hij geeft niet veel overlast. Ook je medebewoners zullen er niet veel van horen, het klinkt alsof er een wasmachine aan staat.

3/3

Voor wie is de Focus Fitness Jet 5 een goede keuze?

Uit deze review blijkt dat de Focus Fitness Jet 5 een stevige en robuuste loopband is voor thuis hardlopen.

jet 5

Een goede keus voor een loopband voor thuis

De Fitness Jet 5 is bedoeld voor mensen die graag intensief thuis willen sporten. Hij is dus goed bestand tegen zware belasting en regelmatige trainingen. Omdat hij een maximale snelheid van 16 kilometer per uur heeft, kunnen de meeste mensen op deze loopband zeker genoeg uitdaging vinden. Hij is dus voor zowel gevorderde als beginnende hardlopers een uitstekende keuze. Wanneer je de Jet wilt vergelijken met andere loopbanden dan kun je hier kijken bij de top 10 beste loopbanden.

Geen goede keus voor de interactieve sporter

Een nadeel is dat de Focus Fitness Jet 5 geen mogelijkheden heeft om verbinding te maken met smartphones/tablets en bijbehorende apps. Het gebruik van apps maakt het sporten net wat leuker. Vooral interactieve trainingen, waarbij je een route kunt uitstippelen in de echte wereld en die route dan op je scherm kunt zien, is een gewilde optie. Als je graag gebruik wilt maken van apps, is deze loopband niet geschikt voor jou.

Aan de andere kant biedt de Jet 5 met 36 trainingen toch ook voldoende variatie. Met verschillen in soorten trainingen, afstanden en zwaarte kan de gemiddelde sporter vast wel uit de voeten. Het is nu eenmaal zo, dat deze loopband in een prijscategorie valt die lager is dan de meeste luxe loopbanden, waardoor niet alle opties erop kunnen zitten. Maar juist voor deze prijs is het opvallend wat de Focus Fitness Jet 5 allemaal wel biedt. Het is een allround loopband, geschikt voor iedereen die graag wil sporten voor een betere gezondheid.

Focus Fitness Jet 5

Oordeel

De Focus Fitness Jet 5 is een hele goede loopband tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele loopband waarmee je fijn kunt hardlopen.

Bekijk de laagste prijs!

Andere leuke artikelen