Focus Fitness Jet 5 review

focus fitness jet 5

Wil jij alles weten over de Focus Fitness Jet 5? Deze populaire loopband komt goed naar voren in alle reviews en tests. Dat is geen wonder, want het apparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Focus Fitness Jet 5 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 178 reviews

€649

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

16 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

44 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

120 kg

 • Een loopvlak van 44 cm breed is prima om te hardlopen
 • Met 16 km/h voldoende uitdaging voor de meeste mensen
 • Helaas geen interactieve mogelijkheden

Focus Fitness Jet 5 in het kort

De Focus Fitness Jet 5 is een hele goede loopband tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele middenklasse loopband waarmee je fijn kunt hardlopen.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 5 een goede keuze?

De Fitness Jet 5 is een goede keus voor mensen die thuis willen hardlopen De loopband is bestand tegen zware belasting en regelmatige trainingen. Omdat hij een maximale snelheid van 16 kilometer per uur heeft, kunnen de meeste mensen op deze loopband zeker genoeg uitdaging vinden. Hij is dus voor zowel gevorderde als beginnende hardlopers een uitstekende keuze. Wanneer je harder wilt lopen dan 16 km/h dan kun je beter een duurder model overwegen. Ook wanneer je graag interactieve trainingen volgt dan kun je beter voor een ander model kiezen, de jet 5 heeft namelijk geen koppeling met apps.

Plus- en minpunten

 • Een snelheid van max 16 km/u
 • Een breed loopvlak
 • Scherpe prijs
 • Degelijke en stabiele loopband
 • Makkelijk in en uitklappen
 • Een hellingshoek van 12 niveau's
 • Geen koppeling met borstband mogelijk
 • Geen interactieve mogelijkheden

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Jet 5 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 5 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Focus Fitness Jet 5 is gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Focus Fitness Jet 5 is 2 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Focus Fitness Jet 5 is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness Jet 5 is gemiddeld.

Gewicht van de Focus Fitness Jet 5 is 11 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Focus Fitness Jet 5 is gemiddeld.

Aantal programmas van de Focus Fitness Jet 5 is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak44 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen2 pk
Demping8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid16 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht66 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Circuitweergave, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
Connectiviteit-
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 178 reviews

52 reviews

logo kieskeurig

77 reviews

20 reviews

29 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Jet 5 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze loopband de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De eerste indruk van de Focus Fitness Jet 5

De Jet 5 is heel makkelijk te assembleren, je hebt namelijk maar een aantal onderdelen. Ik ben direct op de loopband gestapt om meteen een eerste indruk te krijgen van deze loopband!

De Jet 5 geeft een goede eerste indruk

focus fitness jet 5 test Pin

Deze loopband van Focus Fitness is een goede allround loopband. Wat direct opvalt zijn de stabiliteit en stevigheid. Ondanks dat dit fitnessapparaat heel betaalbaar is, levert hij ook een veel extra opties. Zo heeft hij bijvoorbeeld een instelbare hellingshoek en veel trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Wel is het zo dat hij beperkt is in wat hij biedt op het gebied van interactiviteit.

De Focus Fitness Jet 5 heeft een stabiel en breed loopoppervlak en een versterkt frame. Daardoor is hardlopen op deze band comfortabel. Door de extra suspension vering worden je gewrichten zoveel mogelijk ontlast. Je kunt de hellingshoek instellen, waardoor je je training zwaarder kunt maken. Het is dan alsof je helling op loopt. Combineer dat met de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s en je ziet dat het op deze loopband heel afwisselend trainen is.

Het apparaat is heel eenvoudig te bedienen en loopt prettig en soepel. Je kunt er gewoon op wandelen, maar hij kan ook intensief gebruik goed aan. Het is een loopband die opvalt door zijn goede prijs-kwaliteit verhouding.

De Focus Fitness Jet 5 in detail

Tijd in deze Focus Fitness Jet 5 review om de belangrijkste onderdelen van deze loopband te bekijken.

Het loopvlak

focus fitness jet 5 loopvlak Pin

Met een oppervlak van 44 cm breed en 130 cm lang, is het loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 5 ideaal voor hardlopen. De breedte zorgt ervoor dat je wat ruimte hebt om af te wijken. Dat is prettig als je op een hoger tempo loopt. Met de Jet 5 heb je dus een loopvlak waarmee je prima kunt hardlopen. Het loopvlak is ook voorzien van een dempingssysteem. De achtvoudige flex suspension vering maakt hardlopen zeer comfortabel en vangt de grootste schokken op. Dit dempingssysteem vangt de klappen op en beschermt daardoor je gewrichten.

Na gebruik kan het loopoppervlak ingeklapt worden, zodat de loopband minder ruimte inneemt. Door de wieltjes aan het frame, is het eenvoudig om het apparaat aan de kant te zetten.

Het display

het display van de focus fitness jet 5 Pin

Het display is groot met een helder en duidelijk LCD scherm. Daar kun je de gegevens inzien die bijgehouden worden tijdens het trainen, zoals de afstand, de ingestelde hellingshoek, de tijd, verbrande calorieën en je hartslag. Onder de display zitten een aantal sneltoetsen, waarmee je gemakkelijk en snel iets kunt aanpassen, zoals de snelheid van de band of het trainingsniveau. Via de display kun je een trainingsprogramma kiezen en je historie bekijken.

Wat de computer ook biedt is de mogelijkheid om je vetpercentage te berekenen. Op de handvatten zitten hartslagsensoren (die kunnen je hartslag ook tijdens de workout meten). Als je je persoonlijke gegevens invoert, krijg je een indictie van je vetpercentage. Daarmee kun je bijvoorbeeld gericht trainen op afvallen.

Op de display zit ook een tablet houder. Zet je tablet voor je neer en geniet tijdens het sporten van je favoriete muziek of kijk een film of serie. Een mooie optie voor elke gebruiker, maar vooral voor mensen die slecht ter been zijn, is de safety key (of noodstop). Deze zit op de display bevestigd en verbind je met een kabeltje aan je shirt. Mocht je vallen, dan wordt de safety key uit de display getrokken en stopt de band direct. Zo worden ergere ongelukken voorkomen.

De trainingsprogramma’s

trainingprogrammas Pin

In deze Focus Fitness Jet 5 review viel mij direct de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s op die aangeboden worden via de trainingscomputer. De loopband is dan misschien niet te koppelen aan een smartphone, maar hij biedt dan ook zelf genoeg variatie aan. Met 36 programma’s kun je wel even vooruit. Er zijn voorgeprogrammeerde programma’s, manueel, user, helling-, interval- en combinatie programma’s.

Ondanks dat er hartslagsensoren op deze Focus Fitness loopband aanwezig zijn, zit er geen hartslagprogramma op. Dat komt natuurlijk ook omdat je niet constant je hartslag kunt meten tijdens het lopen. Je zult niet continu de handvatten vasthouden. De meting doe je dus hooguit even tussendoor. Er is evenmin een koppeling met een hartslagband mogelijk. Wil je graag trainen op hartslag, dan is bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet iPlus een goede optie.

De hellingshoek

hellingshoek jet 5 Pin

Met de hellingshoek kun je een heuvellandschap simuleren en een accent leggen op andere spieren. Bij een hoge hellingshoek belast je namelijk weer meer je bovenbeen spieren. De hellingshoek is vanaf de display makkelijk instelbaar, maar kan ook via de programmering worden ingesteld. Als je een hellingsprogramma gebruikt, zal de computer zelf de hellingshoek aanpassen tijdens de workout. Er zijn 12 niveaus instelbaar. Je kunt dus trainen met een hellingshoek van 12%. Dit is voldoende voor de meeste gebruikers. Wil je meer niveaus? Dan is de Focus Fitness Jet 7 met niveaus wellicht iets voor je.

De motor van de Jet 5

De loopband wordt aangedreven door een 4 PK motor, met een continu vermogen van 2 PK. Hij kan de band aandrijven tot 16 km per uur. De motor is opvallend stil is, hij geeft niet veel overlast. Ook je medebewoners zullen er niet veel van horen, het klinkt alsof er een wasmachine aan staat.

De maximale belastbaarheid van de Focus Fitness Jet 5

Een belangrijk onderdeel van een loopband is de maximale belastbaarheid. Dit zegt iets over de kwaliteit van de loopband en is ook belangrijk wanneer je wat zwaarder bent.

Wanneer een loopband een hoge belastbaarheid heeft dan is deze gemaakt van duurzame materialen en zal hij ook langer meegaan dan een loopband die gebouwd is met goedkopere materialen. De Focus Fitness Jet 5 heeft een belastbaar gewicht van 120 kg. Dit is een prima belastbaar gewicht voor een loopband uit deze prijsklasse. Wanneer je zwaarder bent dan dat dan kun je de Focus Fitness Jet 7 overwegen. Deze heeft een belastbaar gewicht van 140 kg.

Interactief trainen met de Jet 5?

Op steeds meer modellen kun je de loopband koppelen met Bluetooth aan een telefoon of tablet en interactieve trainingen volgen met verschillende apps. Op de duurdere modellen heeft Focus Fitness een ‘iPlus’ module. Hiermee kun je interactief trainen en wordt bijvoorbeeld de hellingshoek automatisch omhoog gezet wanneer je een ‘berg’ oploopt. De Jet 5 komt helaas niet met een iPlus module waardoor interactief trainen niet mogelijk is.

Wanneer je wel interactief wilt trainen dan kun je bijvoorbeeld de Focus Fitness Senator loopband overwegen, dit is een vergelijkbare loopband maar dan mét interactieve mogelijkheden.

Makkelijk te monteren

Soms kijken mensen op tegen de montage van een fitnessapparaat. En sommige apparaten moet je inderdaad met minimaal 2 mensen in elkaar zetten en soms is het ook een hele puzzel. De Focus Fitness Jet is heel te monteren. Eigenlijk is de loopband al helemaal gemonteerd in de doos. Je hoeft alleen een paar onderdelen met een paar schroeven vast te zetten en je bent klaar.

De Focus Fitness Jet 5 vergeleken met de Jet 7

De Focus Fitness serie heeft nog een beter model: de jet 7. De is op een aantal punten iets beter maar ook een dikke 200 euro duurder. Daarom vind je hieronder een volledige vergelijking van deze 2 modellen:

Focus Fitness Jet 5Focus Fitness Jet 7
Prijs€649€799
Score
Reviews

4.3 / 5 van 178 reviews

4 / 5 van 56 reviews

Breedte loopvlak44 cm48 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen2 pk2.5 pk
Demping8-voudig Flex Suspension Vering8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid16 km/h18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht120 kg140 kg
Gewicht66 kg87 kg
Aantal programmas3636
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Circuitweergave, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, TijdCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
Connectiviteit-iPlus module (optioneel)
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien heeft de Jet 7 een hogere snelheid, hogere hellingshoek en een hogere belastbaarheid. Dit maakt de Jet 7 een betere keus voor de gevorderde hardloper die echt hard wil kunnen lopen op de loopband.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 5 een goede keuze?

jet 5 Pin

Uit deze review blijkt dat de Focus Fitness Jet 5 een stevige en robuuste loopband is voor thuis hardlopen.

Een goede keus voor een loopband voor thuis

De Fitness Jet 5 is bedoeld voor mensen die graag intensief thuis willen sporten. Hij is dus goed bestand tegen zware belasting en regelmatige trainingen. Omdat hij een maximale snelheid van 16 kilometer per uur heeft, kunnen de meeste mensen op deze loopband zeker genoeg uitdaging vinden. Hij is dus voor zowel gevorderde als beginnende hardlopers een uitstekende keuze. Wanneer je de Jet wilt vergelijken met andere loopbanden dan kun je hier kijken bij de top 10 beste loopbanden.

Geen goede keus voor de interactieve sporter

Een nadeel is dat de Focus Fitness Jet 5 geen mogelijkheden heeft om verbinding te maken met smartphones/tablets en bijbehorende apps. Het gebruik van apps maakt het sporten net wat leuker. Vooral interactieve trainingen, waarbij je een route kunt uitstippelen in de echte wereld en die route dan op je scherm kunt zien, is een gewilde optie. Als je graag gebruik wilt maken van apps, is deze loopband niet geschikt voor jou dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Focus Fitness Senator loopband.

Aan de andere kant biedt de Jet 5 met 36 trainingen toch ook voldoende variatie. Met verschillen in soorten trainingen, afstanden en zwaarte kan de gemiddelde sporter vast wel uit de voeten. Het is nu eenmaal zo, dat deze loopband in een prijscategorie valt die lager is dan de meeste luxe loopbanden, waardoor niet alle opties erop kunnen zitten. Maar juist voor deze prijs is het opvallend wat de Focus Fitness Jet 5 allemaal wel biedt. Het is een allround loopband, geschikt voor iedereen die graag wil sporten voor een betere gezondheid. Zoek je nog een goedkopere loopband? Dan kun je nog kijken naar de Focus Fitness Jet 1 of Focus Fitness Jet 2.

Hoelang duurt de montage

De montage is heel makkelijk en een kwestie van een paar schroeven vastdraaien. Het pakket weegt wel bijna 70 kg en het is daarom even tillen om hem bijvoorbeeld boven op zolder te krijgen. Dit kost meer moeite dan het monteren.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 5 een goede keus?

De Jet 5 is een goede keus voor iedereen die een goede loopband zoekt voor thuis. Alleen fanatieke hardlopers hebben misschien behoefte aan een breder loopvlak en hogere snelheid. Zij kunnen beter kijken naar een topklasse loopband.

Focus Fitness Jet 5

De Focus Fitness Jet 5 is een hele goede loopband tegen een scherpe prijs. Het is een comfortabele en stabiele middenklasse loopband waarmee je fijn kunt hardlopen.

Alternatieven voor de Focus Fitness Jet 5

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen