VirtuFit TR-100 review

Virtufit TR 100

In deze VirtuFit TR-100 review laat ik je alles zien over deze complete loopband. Ik laat je zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik ervan vind. Bekijk snel alle plus en min punten van dit fitnessapparaat in deze test.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 291 reviews

€699

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

15

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

16 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

40 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

136 kg

 • Kwalitatief goede middensegment loopband
 • Goede keus voor de beginnende sporter

VirtuFit TR-100 in het kort

De VirtuFit TR-100 is een kwalitatief goede middensegment loopband. Met de max snelheid van 16 km/u, hellingshoek en 15 trainingsprogramma's heeft hij veel te bieden voor de beginnende en ervaren hardloper. Voor de fanatieke hardloper is dit geen goede keus door het smalle loopoppervlak van 40 cm.

Voor wie is de VirtuFit TR-100 een goede keuze?

De VirtuFit TR-100 is een goede keuze voor beginnende sporters die een goede middenklasse loopband zoeken. Voor gevorderde hardlopers is deze loopband niet de juiste keus. De beperkte maximale snelheid en smalle loopvlak zijn voor de fanatieke hardloper niet voldoende.

Plus- en minpunten

 • Eigen gewicht van 50 kilo: staat stevig
 • Hellingshoek tot 12%
 • Hartslagmeting via sensoren
 • Inklapbaar met automatisch mechanisme
 • 15 Trainingsprogramma’s
 • Stil in gebruik
 • Ingebouwde speakers
 • Gebruikersprofiel voor maar 1 persoon
 • Geen manueel programma in te stellen
 • Maximaal 2 uur per dag gebruiken

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de VirtuFit TR-100 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de VirtuFit TR-100 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de VirtuFit TR-100 is 4 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de VirtuFit TR-100 is 2 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de VirtuFit TR-100 is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de VirtuFit TR-100 is 16 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de VirtuFit TR-100 is 5 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de VirtuFit TR-100 is gemiddeld.

Aantal programmas van de VirtuFit TR-100 is 4 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak40 cm
MotorDC-Motor
Continu motorvermogen2 pk
DempingJa
Maximale Snelheid16 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht50 kg
Aantal programmas15
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 291 reviews

coolblue

65 reviews

30 reviews

40 reviews

logo kieskeurig

70 reviews

86 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-100

Zoek je een goede loopband voor thuis met een breed scala aan opties, dan is de VirtuFit TR-100 interessant voor jou. VirtuFit staat garant voor apparaten van hoge kwaliteit. De VirtuFit TR-100 is de kleine broer van de VirtuFit TR-200i en is uitgerust met een hellingshoek en heeft een maximale snelheid van 16 km/uur. Je hebt de keuze uit 15 programma’s, die zorgen voor meer variatie in je trainingen. Met de vet test kun je je vetpercentage laten meten, zodat je weet of je op dat gebied aan het werk moet. Tijd in deze VirtuFit TR-100 review om te kijken naar de belangrijkste eigenschappen van deze loopband.

Een loopvlak van 40 cm breed

loopvlak van de TR-100 Pin

Een dempingssysteem in het loopvlak is onmisbaar: het helpt de klappen van het neerkomen tijdens het hardlopen voor een deel te absorberen. Hardlopen kan de gewrichten zwaar belasten, maar door zo’n dempingssysteem is het risico op overbelasting al weer een stuk minder. Het loopvlak van de TR-100 is voorzien van het Total Belt Cushioning systeem. De schokdempers zitten gelijkmatig over het loopvlak verdeeld, zodat je, waar je ook staat, kunt profiteren van een comfortabele demping.

Het loopoppervlak is 40 cm breed. Gemiddeld zijn loopbanden tussen de 42 en 45 cm breed, dus de VirtuFit TR-100 is relatief smal. Dat betekent dat je niet veel ruimte hebt om af te wijken, wat een nadeel kan zijn als je hogere snelheden wilt behalen. Dat is ook een van de redenen dat deze loopband niet echt geschikt is voor de serieuze hardloper. Zij willen meestal wel een hoog tempo aanhouden. Je kunt dan beter kijken naar bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 9. Deze loopband heeft een loopvlak van 54 cm breed! Wel is de TR-100 voorzien van een veiligheidskoord. Als je dat aan je kleding bevestigt en je stapt mis, dan wordt het koord losgetrokken en stopt de band direct.

Een display met LCD scherm

display met lcd scherm Pin

Vooraan op de loopband zit een helder verlicht LCD scherm, waarop je al je trainingsgegevens ziet staan. Je huidige snelheid, de afstand, trainingstijd, hellingshoek, hartslag en calorieën staan constant in beeld, zodat je het overzicht over je training kunt behouden. Er wordt een kabel meegeleverd, zodat je je smartphone of tablet kunt aansluiten op de muziekpoort. Maak gebruik van de ingebouwde speakers om al je muziek in hoge kwaliteit te kunnen horen. Je devices zet je neer op de console, zodat je je handen vrij houdt en het scherm goed kunt zien.

Makkelijk opklapbaar

makkelijk opklapbaar Pin

Ben je klaar met trainen, dan kun je de VirtuFit TR-100 eenvoudig inklappen. Het automatische mechanisme zorgt ervoor dat dit nauwelijks enige inspanning vergt. Nadat de loopband ingeklapt is, neemt hij veel minder ruimte in. Door de transportwieltjes kun je het apparaat probleemloos onder het bed of in een hoek zetten. Het automatische mechanisme helpt ook om je loopband weer veilig uit te kunnen klappen.

Trainen met 15 trainingsprogramma’s

Hardlopen op een loopband kan enigszins eentonig worden. Door gebruik te maken van trainingsprogramma’s kun je meer afwisseling en uitdaging in je training krijgen. Kies de ene keer bijvoorbeeld voor een intervaltraining, die je helpt je conditie te verbeteren. En kies de andere keer voor een hartslag gestuurde training. Met behulp van de hartslagsensoren past de loopband de intensiteit van de training automatisch aan. De maximum snelheid van de TR-100 is 16 km/uur.

Naast de programma’s kun je een conditiemeting doen door een hartslaghersteltest. En je kunt je vetpercentage meten met behulp van de lichaamsvet test. Zo weet je precies wat de stand van zaken is en kun je je training daar ook op aanpassen. De programma’s op de VirtuFit kunnen je helpen om snel en efficiënt je doelen te bereiken. De TR-100 heeft helaas geen interactieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de VirtuFit Elite TR-500i.

Een hellingshoek van 12%

Op de TR-100 kun je hardlopen met een hellingshoek. Het loopvlak kan in een hoek verhoogd worden, zodat het heuvelop lopen nagebootst wordt. De hellingshoek kan ingesteld worden tot 12%. De hellingshoek kan automatisch aangepast worden via het trainingsprogramma, maar je kunt hem ook zelf instellen via de sneltoetsen op het display of de knoppen op de armsteunen.

Een krachtige motor met maximale snelheid van 16 km/u

Het is prettig hardlopen als de loopband over een krachtige motor beschikt, die de snelheid gelijkmatig houdt. Met een vermogen van 2 pk is dat voor de VirtuFit TR-100 geen probleem. Het piekvermogen is zelfs 4 pk. Het maximum draagvermogen van de loopband is 136 kilo.

Conclusie

De VirtuFit TR-100 is voorzien van een hellingshoek tot 12%. Dat maakt het hardlopen leuker, want ook een stukje intensiever. Je benen zullen harder moeten werken. Het eigen gewicht van 50 kilo zorgt ervoor dat het apparaat robuust is en stevig op zijn plek blijft staan. De 15 trainingsprogramma’s bieden je de mogelijkheid om allerlei verschillende trainingen te doen.

Je hartslag kan gemeten worden via sensoren in de handgrepen. Verder is deze VirtuFit loopband voorzien van ingebouwde speakers, dus je kunt tijdens het trainen lekker genieten van je muziek of een film. Gebruikers geven bovendien aan dat de TR-100 erg stil in gebruik is. En ook handig: na gebruik kan de TR-100 ingeklapt worden.

Voor de enthousiaste hardloper is de VirtuFit niet echt geschikt. Hij is bedoeld voor normaal thuisgebruik en zou niet langer dan 2 uur per dag gebruikt moeten worden. Verder kan er maar een gebruikersprofiel aangemaakt worden, dus je kunt niet met het hele gezin gebruik maken van het apparaat.

De VirtuFit TR-100 vergeleken met de VirtuFit TR-200i

De VirtuFit TR-100 heeft nog een hoger model in de loopband lijn. Deze is iets duurder maar heeft ook betere specificaties. Hieronder kun je de 2 loopbanden vergelijken:

VirtuFit TR-100VirtuFit TR-200i
Prijs€699€899
Score
Reviews

4.4 / 5 van 291 reviews

4.2 / 5 van 86 reviews

Breedte loopvlak40 cm50 cm
MotorDC-MotorDC-motor
Continu motorvermogen2 pk2,5 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid16 km/h18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Ja, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht136 kg140 kg
Gewicht50 kg75 kg
Aantal programmas1536
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor Ingebouwde borstsensor, Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar-Ja
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeenFitShow app
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de VirtuFit TR-100 een goede keuze?

Uit deze VirtuFit TR-100 review blijkt dat dit een kwalitatief goede loopband is, die qua prijs in het middensegment zit. Hij heeft veel te bieden voor de beginnende en meer ervaren hardloper. Hij is bestand tegen normaal gebruik en is daarom waarschijnlijk minder geschikt voor mensen die echt fanatiek bezig willen zijn met hun sport. Dat blijkt ook uit het wat smalle loopoppervlak van 40 cm. Een dergelijk smalle band is niet geschikt voor hogere snelheden. Wanneer je een breder loopvlak zoekt kun je die hier alle loopbanden vergelijken.

Maar wil jij graag hardlopen en zul je niet meer dan 2 uur per dag je sport beoefenen, dan is de VirtuFit een goede keuze. Met 15 trainingsprogramma’s, hartslagmeting en een topsnelheid van 16 kilometer per uur kun je zeker al je energie kwijt op de hardloopband. De hellingshoek zal je ook de nodige uitdaging bieden. En doordat het apparaat inklapbaar is, past de VirtuFit TR-100 in elk huishouden.

VirtuFit TR-100

De VirtuFit TR-100 is een kwalitatief goede middensegment loopband. Met de max snelheid van 16 km/u, hellingshoek en 15 trainingsprogramma's heeft hij veel te bieden voor de beginnende en ervaren hardloper. Voor de fanatieke hardloper is dit geen goede keus door het smalle loopoppervlak van 40 cm.

Alternatieven voor de VirtuFit TR-100

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen