Focus Fitness Jet 7 review

focus fitness jet 7

Wil jij alles weten over de Focus Fitness Jet 7 loopband? Deze populaire loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Focus Fitness Jet 7 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 56 reviews

€799

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

18 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

48 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 15%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

140 kg

 • Het loopvlak is lekker breed in tegenstelling tot veel andere loopbanden
 • Met een maximale snelheid van 18 km/h kun je lekker hardlopen
 • De montage is super makkelijk en in een half uurtje geregeld

Focus Fitness Jet 7 in het kort

De Focus Fitness Jet 7 is een degelijke en stevige loopband. Met een snelheid van 18 km per uur en een lekker breed loopvlak van 48 cm kun je heerlijk hardlopen. Op de trainingscomputer staan al 36 verschillende trainingen, maar de keuze wordt nog groter als je kiest voor de iPlus versie.

Voor wie is de Focus Fitness Jet 7 een goede keuze?

De Focus Fitness Jet 7 is een goede keuze wanneer jij een goede loopband zoekt om te hardlopen. Met een extra breed loopvlak en een maximale snelheid is dit echt een loopband voor hardlopers. Wanneer je interactief wilt trainen kun je deze module voor 50 euro erbij kopen, wat een leuke aanvulling is op de normale trainingscomputer. Met een stevige prijs is dit niet het juiste model wanneer je op zoek bent naar een loopband om af en toe te wandelen of joggen. Dan kun je beter kijken naar een goedkoper model zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 2.

Plus- en minpunten

 • Breed loopvlak van 48 cm
 • Stevig en stabiel apparaat
 • 8 voudige Flex Suspension vering
 • Aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding
 • 36 Trainingsprogramma’s
 • Koppeling met hartslagband mogelijk
 • Borstband wordt er niet bij geleverd
 • Hoge aanschafprijs

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Jet 7 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 7 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Focus Fitness Jet 7 is 4 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Focus Fitness Jet 7 is 4 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Focus Fitness Jet 7 is 8 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness Jet 7 is 20 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de Focus Fitness Jet 7 is 32 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Focus Fitness Jet 7 is 0 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Focus Fitness Jet 7 is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak48 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen2.5 pk
Demping8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht140 kg
Gewicht87 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitiPlus module (optioneel)
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 56 reviews

20 reviews

6 reviews

logo kieskeurig

20 reviews

10 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Jet 7 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze loopband de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Jet 7

Deze degelijke loopband is bedoeld voor de serieuze sporter, die graag een intensieve training wil doen. De motor heeft genoeg vermogen om een snelheid van 18 km per uur te halen. Het loopoppervlak is goed geveerd, zodat je veilig kunt hardlopen. In deze Focus Fitness Jet 7 review heb ik de belangrijkste eigenschappen van deze loopband bekeken:

Het loopvlak

loopvlak Pin

Het loopvlak van de Jet 7 is 48 cm en dat is erg breed. Doe je eens een stapje opzij omdat je je evenwicht verliest, dan is dat geen probleem. Het geeft een veilig gevoel tijdens het hardlopen. Het loopvlak is daarbij voorzien van het 8-voudige Flex Suspension systeem. Dit dempt de klappen van het hardlopen en helpt je gewrichten, pezen en spieren te beschermen. Het zorgt er verder ook voor dat het hardlopen minder geluiden maakt.

De Jet 7 is inklapbaar

focus fitness jet 7 inklapbaar Pin

Een handige optie van de Focus Fitness Jet 7 is dat dit apparaat inklapbaar is. Het loopvlak kan omhoog geklapt worden, zodat de loopband minder ruimte inneemt. Dat is natuurlijk een voordeel, vooral als je niet zoveel ruimte hebt. Je kunt het loopvlak inklappen door het omhoog te duwen totdat het vastklikt. Daarna kun je de loopband makkelijk verplaatsen met behulp van de wieltjes. Het loopvlak kun je daarna weer makkelijk uitklappen door met je voet op de rode knop te duwen. Het loopvlak komt dan automatisch en langzaam weer omlaag.

De display van de focus fitness jet 7

jet 7 display Pin

De display van deze loopband van Focus Fitness is duidelijk en kan eenvoudig bediend worden via sneltoetsen en pijltjestoetsen. De snelheid kan per tiende ingesteld worden en de hellingshoek in 15 niveaus. Tijdens het trainen kun je op de display al je gegevens bekijken, zoals afstand, tijd, snelheid, verbrande calorieën, hartslag en de hellingshoek. Het display is niet super luxe maar doet zijn werk prima.

De hellingshoek met 15 niveaus

hellingshoek Pin

De hellingshoek van de Focus Fitness Jet 7 kan via de display ingesteld worden. Er zijn 15 niveaus. Hoe steiler de helling is, hoe zwaarder de training. Je kunt hiermee het hardlopen in de bergen simuleren. Trainen met een hellingshoek heeft als voordeel dat je er andere spieren mee traint. Zowel je beenspieren (kuiten, hamstrings en dijbeenspieren) als je bilspieren worden flink aan het werk gezet. Ook is het lopen op een helling goed voor het trainen van je conditie en om meer calorieën te verbranden.

De motor

jet 7 motor Pin

De Focus Fitness Jet 7 is voorzien van een motor van 2,5 pk. De maximum snelheid die de loopband kan behalen is 18 km per uur. Deze snelheid is prima voor gemiddelde en ervaren hardlopers, die hier voldoende uitdaging in zullen vinden. Wanneer dit niet voldoende voor je is kun je kijken naar de Focus Fitness Jet 9. Deze loopband heeft een topsnelheid van 20 km per uur.

36 trainingsprogramma’s

Er zijn 36 verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Dat geeft je veel mogelijkheden om variatie in je training te brengen. De lengte en het niveau van de trainingen wisselt, evenals waar de nadruk op ligt. Er zijn hartslagprogramma’s, hellings-, snelheids- en intervalprogramma’s. Via de trainingscomputer kun je ook zelf een trainingsprogramma samenstellen. Je kunt gebruik maken van deze programma’s om snel en effectief naar je doel te werken, of dat nu afvallen is, je conditie verbeteren of trainen voor een wedstrijd.

Hoe traint de jet 7?

focus fitness jet 7 Pin

Wie een loopband zoekt om een fijne hardlooptraining op te doen, zit met de Jet 7 goed. Dat viel me direct op in deze review. Het is een hele goede loopband en voelt degelijk en robuust. Hij is gemakkelijk in gebruik, ook de trainingscomputer. Navigeren door de opties is niet moeilijk en het is snel duidelijk hoe je instellingen aanpast.

Mij viel direct op hoe stabiel de Focus Fitness Jet 7 tijdens het hardlopen blijft, waardoor je echt zonder problemen een stevige training kunt doen. Het brede loopvlak maakt het hardlopen comfortabel. Ook de grote hoeveelheid programma’s waar je uit kunt kiezen, maken de Jet 7 aantrekkelijk. Je hebt veel keus en je kunt werken aan je eigen persoonlijke doelen.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus mogelijkheden

iplus Pin

De iPlus versie van de Focus Fitness Jet 7 is tegen een meerprijs verkrijgbaar. Hiermee kan de loopband door middel van Bluetooth een koppeling maken met een smartphone (of tablet). Hierdoor kun je je smartphone gebruiken als vervanging voor de trainingscomputer. Door een trainingsapp te starten, kun je daarmee je loopband aansturen. Je kunt een route lopen, deze op het scherm volgen en de snelheid van de loopband wordt automatisch aangepast, evenals de hellingshoek.

Online zijn veel trainingen te vinden, dus deze optie geeft je oneindig veel extra mogelijkheden. De meeste apps maken ook gebruik van Google Maps om routes op te plannen. Via Streetview kun je dan precies zien waar je aan het hardlopen bent, of dat in New York is of door het platteland van Nederland. Ook kun je interactief trainen, samen met anderen en je gegevens vergelijken. De iPlus module kan met meerdere apps gebruikt worden, maar het is aan te raden om even na te gaan welke dat zijn.

De Focus Fitness Jet 7 vergeleken met de Jet 9

Focus fitness Jet heeft nog een betere model in zijn loopband serie: de Jet 9. Deze loopband is weer zo’n 150 euro duurder. Is dit de overweging waard? Hieronder vind je de complete vergelijking:

Focus Fitness Jet 7Focus Fitness Jet 9
Prijs€799€1099
Score
Reviews

4 / 5 van 56 reviews

4.5 / 5 van 79 reviews

Breedte loopvlak48 cm54 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen2.5 pk2.5 pk
Demping8-voudig Flex Suspension Vering8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid18 km/h20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 15%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht140 kg150 kg
Gewicht87 kg89 kg
Aantal programmas3615
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, TijdCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitiPlus module (optioneel)Kinomap
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien heb je eigenlijk alleen een hogere snelheid en hogere maximale belastbaarheid. Wanneer je deze niet absoluut nodig hebt is het eigenlijk de meerprijs dus niet waard.

Conclusie: de Focus Fitness Jet 7 wel of niet kopen?

De Focus Fitness Jet 7 is een degelijke en stevige loopband voor gemiddelde tot gevorderde sporters. Uit deze focus fitness jet 7 review blijkt dat het apparaat veel mogelijkheden biedt om je trainingen interessant en uitdagend te maken. Op de trainingscomputer staan al 36 verschillende trainingen, maar de keuze wordt nog groter als je kiest voor de iPlus versie. Je kunt dan gebruik maken van het online aanbod van apps voor Focus Fitness loopbanden.

De Jet 7 heeft niet veel minpunten. Een nadeel is dat hij in de hogere prijscategorie zit, het is geen budget loopband zoals de Focus Fitness Jet 2. Maar voor een goed apparaat moet je natuurlijk wel wat investeren. Een ander nadeel is dat er geen hartslagband wordt meegeleverd.

Deze loopband is in het bijzonder aantrekkelijk voor enthousiaste hardlopers door de hartslagsensoren en de mogelijkheid om een borstband te gebruiken. Er zijn eveneens programma’s om op hartslag te trainen. Ook de hellingshoek maakt de Jet 7 aantrekkelijk. Het is daarmee een prima allround loopband, die intensief gebruikt kan worden. Wie thuis wil trainen en een goede loopband zoekt, zal van de Focus Fitness Jet 7 veel plezier hebben.

Focus Fitness Jet 7

De Focus Fitness Jet 7 is een degelijke en stevige loopband. Met een snelheid van 18 km per uur en een lekker breed loopvlak van 48 cm kun je heerlijk hardlopen. Op de trainingscomputer staan al 36 verschillende trainingen, maar de keuze wordt nog groter als je kiest voor de iPlus versie.

Alternatieven voor de Focus Fitness Jet 7

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen