YellowFit review en ervaringen

In het digitale tijdperk waarin we nu leven, worden gezondheids- en fitnessapps steeds populairder. Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om hun gezondheid en welzijn eenvoudig te monitoren vanuit het comfort van hun smartphone. Terwijl sommige apps complexe dieetplannen of intensieve trainingsschema’s bieden, belooft YellowFit een terugkeer naar de basis: normaal eten en toch afvallen. Maar komt deze app zijn beloftes na? In dit artikel duiken we dieper in mijn persoonlijke ervaring met YellowFit om deze vraag te beantwoorden.

Wat is YellowFit?

YellowFit is een app en online platform waarmee je kunt afvallen door normaal te eten. Andere diëten richten zich vaak op het uitsluiten van koolhydraten, het vervangen van maaltijden met shakes of andere rare dingen.

Bij YellowFit zijn er geen verboden producten, maaltijdvervangers of shakes. Je eet gewoon normale maaltijden. De app maakt een weekmenu op basis van je persoonlijke voorkeuren en je kunt direct starten.

Hoe werkt de YellowFit app?

Je kunt direct starten met de app door je e-mailadres en naam in te vullen. Met dit account kun je direct starten met de vragenlijst. De app heeft eerst een aantal vragen voor je. Hiermee kan hij een weekmenu maken voor jouw persoonlijke caloriebehoefte en voorkeuren.

eerste stap yellowfit app Pin

Wat ik altijd heel opmerkelijk vind aan sommige diëten is dat ze maar 1 weekmenu aanbieden voor iedereen. Of je nu een man bent van 110 kg of een vrouw van 70 kg scheelt natuurlijk nogal in hoeveel je mag eten. Daarom vind ik dit persoonlijk heel goed van de YellowFit app. Hij maakt echt een persoonlijk weekmenu op basis van je leeftijd, gewicht lengte en hoeveel je beweegt op een dag.

Wat kun je zoal eten?

Bij YellowFit zijn er dus geen ‘verboden’ producten. En dat vond ik heel prettig. Ik heb al eens een koolhydraatarm dieet geprobeerd en hierbij voelde ik me helemaal niet lekker en miste een heleboel producten die ik normaal iedere dag eet.

De weekmenu’s van YellowFit lijken veel op wat ik normaal eet. Iedere week ontvang je een nieuw weekmenu. Overdag een boterham en tussendoor wat fruit en in de avond niet al te moeilijk. Een paar voorbeelden van de diner recepten: wraps, een ovenschotel, spaghetti en een lekkere pizza. De meeste recepten smaakte lekker en ik had eigenlijk niet het idee dat ik op dieet was.

recepten yellowfit Pin

Wat is mijn ervaring met de YellowFit weekmenu’s?

De app werkt heel makkelijk. De weekmenu’s zijn makkelijk te volgen en je kunt makkelijk voor iedere dag of recept een boodschappenlijstje maken. Dit vond ik persoonlijk heel makkelijk en scheelt heel veel tijd. Ik doe meestal voor 3 dagen boodschappen en deed gewoon de 3 dagmenu’s compleet in de boodschappenlijst. Op die manier had ik alles in huis.

Naast de app kreeg ik nog regelmatig e-mails met extra tips en trucs over voeding en afvallen. De ene mail vond ik wat beter dan de andere. Maar over het algemeen heb ik er zeker nog wat van geleerd.

Ik heb één keer gebruik gemaakt van de support. Ik had een vraag over een recept en heb deze ingestuurd via de app. Binnen een dag kreeg ik een reactie van de klantenservice met daarin een prima uitleg van mijn vraag. Mijn ervaring met de klantenservice was dus ook prima.

Hoeveel ben ik afgevallen?

Ik heb de YellowFit weekmenu’s zo’n 5 weken gevolgd. Ik heb hier en daar de weekmenu’s niet perfect gevolgd. Soms had ik een feestje waarbij ik een wijntje heb genomen en af en toe heb ik gezondigd met een stuk chocolade. (Het lukt me simpelweg niet om 5 weken zonder chocolade te leven.)

In deze 5 weken ben ik in totaal ongeveer 6 kilo afgevallen. Een mooi resultaat waar ik heel blij mee ben. Ik gebruik de app nu nog steeds voor de recepten en om op gewicht te blijven (dit kun je instellen in de app).

boodschappenlijst Pin

Wat zijn de voor en nadelen?

De YellowFit app werkt heel fijn maar is zeker niet perfect. Hieronder vind je voor en nadelen:

  • 6 kilo afgevallen in weken tijd
  • App werkt heel makkelijk
  • Boodschappenlijstjes schelen heel veel tijd
  • Ik kan gewoon brood eten
  • Niet het gevoel dat ik op dieet ben
  • Je kunt niet aangeven dat je alleen vegetarische recepten wilt
  • De app is niet te downloaden in de app store maar moet je zelf installeren
  • De boodschappenlijst kun je niet sturen naar AH of Jumbo voor een online bezorging

Is het een aanrader?

Ja, ik zou het zeker aanraden. Het is veel beter dan de meeste diëten die je nu kunt vinden. Bij de meeste diëten heb je ingewikkelde recepten of mag je bijna geen koolhydraten (ik kan brood niet missen..). Bij YellowFit kun je gewoon normaal eten. Niet heel veel anders als dat je normaal gesproken doet. En hierdoor is het heel makkelijk vol te houden. Ook staat er regelmatig iets lekker op het menu: zoals een frietje, pizza of een hamburger. Dit vond ik heel prettig. Wekenlang niks lekkers eten is namelijk (voor mij) niet mogelijk.

Wanneer je het wilt proberen kun je direct hier starten.

Conclusie

Na 5 weken YellowFit te hebben gebruikt, kan ik oprecht zeggen dat het een van de meer gebruikersvriendelijke en realistische afvalapps is die ik ben tegengekomen. In plaats van strenge beperkingen of gecompliceerde maaltijdplannen, kun je genieten van alledaagse maaltijden terwijl je nog steeds gewicht verliest. Natuurlijk heeft de app zijn gebreken, en YellowFit kan hier en daar verbeteringen aanbrengen. Desalniettemin, voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzame en flexibele manier om gewicht te verliezen zonder al te grote concessies, is YellowFit zeker het overwegen waard.

Andere leuke artikelen