Afvallen met shakes: afvallen met maaltijdvervangers

Laatste update: vrijdag, 12 januari, 2018
afvallen met shakes

Afvallen met shakes is een populaire manier om gewicht te verliezen. Een shake is snel bereid, heel lekker en handig mee te nemen.

Shakes komen in veel verschillende soorten en smaken en zijn meestal niet zo duur. Daarom is het een populaire manier om gewicht te verliezen.

Wil jij ook afvallen met shakes? In dit artikel lees je alles over afvallen met shakes!

Hoe kun je afvallen met shakes?

Je kunt afvallen met shakes door één of twee maaltijden per dag te vervangen door een shake.

Een shake bevat ongeveer 100 kcal, veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Dit is een stuk minder dan een gemiddelde maaltijd waardoor de meeste mensen afvallen met shakes. De ervaringen van de meeste mensen zijn heel positief.

Je kunt de shake op verschillende manieren bereiden. Je schept één cupje eiwitpoeder in een blender met water of amandelmelk (liever geen koemelk). De shake heeft vaak een smaakje zoals aarbei, vanille of chocolade waardoor deze al heel lekker is.

Je kunt er eventueel ook wat fruit doorheen doen als je dat lekker vind. Daar wordt de shake alleen nog maar gezonder van! Krijg je geen vol gevoel van een shake met amandelmelk en fruit dan kan je de amandelmelk eventueel vervangen met yoghurt. Hierdoor wordt de shake dikker en raak je er nog wat voller van!

Tip: bij veel supermarkten verkopen ze ingevroren fruit. Als je deze aan de shake toevoegd heb je een lekker koude shake!

Schema voor afvallen met shakes

Als je graag wilt afvallen met shakes dan kun je in onderstaand schema een idee krijgen hoe een dag eruit ziet. Mijn advies is om maar één maaltijd per dag te vervangen door een shake.

Hiermee blijft de impact op je lichaam klein.

Maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee maaltijden per dag te vervangen. Het ontbijt is een hele belangrijke maaltijd om de verbranding op te gang te krijgen. Vandaar dat geadviseerd wordt om deze niet te vervangen door een shake.

Rustig afvallenSneller afvallenHeel snel afvallen
OntbijtGewone maaltijdGewone maaltijdGewone maaltijd
TussendoorFruit/kwarkFruit/kwarkFruit/kwark
LunchShakeGewone maaltijdShake
TussendoorFruit/kwarkFruit/kwarkFruit/kwark
DinerGewone maaltijdShakeShake
TussendoorFruit/kwarkFruit/kwarkFruit/kwark

Afvallen met eiwitshakes

flinndal-shakesNiet alle shakes zijn kwa samenstelling even goed. Mijn voorkeur gaat bij afvallen met shakes uit naar de eiwitshake. De eiwitshake heeft een aantal duidelijke voordelen t.o.v. van andere shakes.

 

  1. Het eerste voordeel is dat eiwitten beter verzadigen dan koolhydraten of vetten. Wanneer je dus een eiwitshake neemt zal je hongergevoel langer wegblijven dan bij andere shakes.
  2. Het tweede voordeel is dat het spierverlies bij eiwitshakes minder is dan bij andere soorten shakes.

Er zijn veel webshops waar je eiwitshakes kunt bestellen. Ons advies is om eiwitshakes te kopen van een goede kwaliteit. Kijk hieronder in de tabel. Hierin hebben we de beste eiwitshakes op een rij gezet.

Eiwitshakes producten en prijzen

 Product Prijs
flinndal-product-fotoFlinndal eiwitshakes€14,95Bekijk

Afvallen met Modifast shakes

afvallen met modifastEen andere aanbieder van afvallen met shakes is Modifast. Modifast bied bijvoorbeeld de Modifast protiplus  productlijn aan. Dit is een hele productrange van shakes, puddingen en repen. Er is een weekschema voor de vrouw en een weekschema voor de man. In deze weekschema’s worden de producten uit de Modifast protiplus lijn gebruikt om gewicht te verliezen. De protiplus producten zijn ook eiwitrijke producten. Je hebt hierbij dus ook de voordelen van eiwitten. Op deze manier kun je afvallen met modifast.

Verdere ondersteuning met voeding

Door één maaltijd per dag te vervangen met een shake zal je gewicht verliezen. Een nadeel is bij afvallen met shakes is dat een shake niet dezelfde voedingsstoffen bevat als een reguliere maaltijd. Probeer dus de tussendoortjes uit het bovenstaande schema aan te houden. Op deze manier krijg je toch voldoende vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen. Probeer ook de reguliere maaltijden zo gezond mogelijk te eten. Op deze manier zorg je ervoor dat je toch de benodigde goede voedingstoffen binnen krijgt.