Afvallen op de heupen: 2 dingen die écht werken!

afvallen op de heupen Pin

Vet op de heupen: het is veel vrouwen een doorn in het oog. Het liefste willen vrouwen als ze afvallen, dat het vet op de heupen zo snel mogelijk verdwijnt. Vet rondom de heupen, bovenbenen en billen zorgt er snel voor dat je je broeken niet meer past en het kan ook zijn dat je je er onzeker door voelt. Dit vet is de reden dat veel vrouwen een peervormig figuur hebben.

Maar specifiek vet kwijtraken in deze zone is helaas erg lastig. In principe kun je je lichaam niet aansturen om op een bepaalde plek van je lichaam vet te verbranden. Gelukkig kun je dit heupvet toch kwijtraken. In deze blog lees je alles over afvallen op de heupen.

Het lastige vet op de heupen

Heb jij last van vet op de heupen? Je bent niet de enige. Het is zo dat de plek waar lichaamsvet wordt opgeslagen, deels wordt bepaald door genen en deels door hormonen. Mannen hebben meer kans op buikvet, en bij vrouwen wordt vet meestal rondom de heupen en bovenbenen opgeslagen. Veel vrouwen vinden dit erg vervelend. Je broeken gaan te strak zitten of ze gaan zelfs niet meer dicht! Is dit bij jou ook het geval, dan is de kans groot dat je er alles aan doet om dat irritante heupvet kwijt te raken. Maar is het mogelijk om specifiek af te vallen op de heupen?

Je kunt niet sturen waar je vet verliest

Gezien het feit dat vet rondom de heupen bepaalt wordt door de genen en de hormonen, is dat iets dat je niet kunt veranderen. Je kunt evenmin je lichaam aansturen om op een bepaalde plek vet te gaan verbranden. Dat lukt helaas ook niet met oefeningen. Maar dat betekent niet dat je niet kunt afvallen op de heupen. Gelukkig zijn er verschillende manieren die je helpen van dat overtollige vet op je bovenbenen, heupen en billen af te komen. Hieronder vind je een aantal manieren om het vet op je heupen te verliezen:

Wil je direct beginnen met afvallen met lekker en normaal eten dan kun je starten met ons weekmenu. Hiermee kun je afvallen zonder honger te lijden!

Afvallen op de heupen: hoe pak je dat aan?

afvallen op de heupen met een dieet Pin

Wie graag vet op de heupen wil kwijtraken, zou moeten focussen op de volgende aandachtsgebieden: gewichtsverlies en training. Beiden zijn belangrijk om heupvet te kunnen kwijtraken. Heb je last van overtollig vet op de heupen, dan is er eveneens sprake van overgewicht. Daarom is afvallen belangrijk. Daarnaast kun je door te trainen, je spieren te versterken en je conditie verbeteren ook vet op de heupen kwijtraken. Hieronder lees je hier meer over.

Gewichtsverlies

Vet op de heupen stapelt zich op wanneer er sprake is van overgewicht. Je lichaam krijgt dan de bekende peervorm. De kans is groot dat je een te hoog BMI en een te hoog vetpercentage hebt. Daarom is het nodig om in het algemeen gewicht kwijt te raken, wil je ook van dat vervelende heupvet af.

Het kan zijn dat je niet echt te dik bent, dus niet veel overgewicht hebt, en toch vet op je heupen hebt. Bij veel mensen komt het voor dat het heupvet de laatste plek op het lichaam is, waar vet nog blijft zitten. Ook dan kun je dat vet kwijtraken door nog wat meer af te vallen en meer te bewegen. Wil jij afvallen op de heupen, dan kun je dat doen door te focussen op voeding en beweging.

Afvallen op de heupen met voeding

Zoals gezegd is overgewicht de reden dat je last hebt van heupvet. Wil je afvallen en dit vet kwijtraken, dan zul je anders moeten gaan eten. Er zijn allerlei diëten die je kunt gebruiken, maar we raden af een crashdieet te volgen. Met een crashdieet krijg je zo weinig calorieën binnen, dat je voedingsstoffen gaat missen en je lichaam spieren zal gaan afbreken als bron van energie. Uiteindelijk kun je zo’n dieet niet volhouden en ben je snel weer terug bij af.

Om af te vallen is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen, de hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt te verminderen. Niet zo drastisch als bij een crashdieet, maar met 500 calorieën per dag. Op die manier kun je rustig maar gestaag afvallen en krijg je toch alle voedingstoffen binnen die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld mijn gezonde weekschema gebruiken. Hierin vind je een planning voor alle maaltijden van de week met recepten om ze te maken. Je kunt dus afvallen, heupvet kwijtraken en gewoon drie keer per dag genieten van een lekkere maaltijd.

Wil jij 2 kilo per week afvallen?

Met mijn dieetschema kun je moeiteloos 2 kilo per week afvallen! Klik hieronder op de knop om mijn gratis dieetschema te downloaden.

Start direct met afvallen!

Verlies vet op de heupen met behulp van training

beweging Pin

Ook regelmatig trainen kan helpen om heupvet kwijt te raken. Maar wat is dan de beste manier om te trainen? Om van vet op de heupen (en eigenlijk alle soorten lichaamsvet) af te komen zijn zowel cardiotraining als krachttraining nuttig. Niet iedereen gaat graag sporten, maar het is toch aan te raden in ieder geval een of twee keer per week te trainen. En houd je niet van kracht- of conditietraining, probeer dan in ieder geval meer te gaan bewegen. Ook wandelen, zwemmen of fietsen helpen met afvallen.

Het verstevigen van de heupspieren

Er zijn oefeningen die je kunt doen om de heupspieren te versterken. Het voordeel daarvan is dat de spiertonus in dit gebied verhoogd wordt. Vaak zijn deze spieren door het vele zitten dat we allemaal doen, verslapt, waardoor je hele bekkengebied verzwakt raakt. Doe je de juiste oefeningen, dan worden deze spieren sterker en blijven ze ook wanneer je niet actief bent, meer gespannen. Ze voelen steviger aan en geven je hele onderlichaam meer stabiliteit. En het grote pluspunt is dat ze ervoor zorgen dat je heupen er strakker uit gaan zien.

Oefeningen die je kunt doen om je heupspieren te versterken zijn bijvoorbeeld lunges, squats, de brug, de monsterwalk, deadlift op een been en de side leg raise. Gebruik een weerstandsband om deze oefeningen intensiever te maken.

Conditietraining

Met conditietraining kun je het kwijtraken van heupvet makkelijker maken. Duursporten zorgen ervoor dat je lichaam veel energie nodig heeft en dat betekent dat je veel calorieën kunt verbranden. Om af te vallen hoef je geen marathons af te leggen. Het is voldoende om regelmatig een half uur op matig niveau te trainen. Je kunt een activity tracker of sporthorloge gebruiken om de juiste hartslagzone te bereiken (rond de 120 bpm is het meest effectief om vet te verbranden).

Welke sport kun je doen om je conditie te trainen? Fietsen, zwemmen, roeien en hardlopen zijn hier heel geschikt voor. Is een half uur trainen nog te zwaar voor je? Begin op je eigen niveau. Als dat een paar minuten is, is dat ook goed. Bouw vandaar uit, tot je het steeds langer vol kunt houden. Train je regelmatig, dan zul je snel vooruit gaan!

Krachtsport om af te vallen

Ook krachtsport kan bijdragen aan het afvallen. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je spieren sterker worden en je spiermassa toeneemt. Meer spieren betekent een hoger verbruik van calorieën. Dat helpt uiteindelijk om meer vet te verbranden, ook het vet op je heupen. Krachttraining betekent niet dat je enorm massieve spieren aan het kweken bent. Je hoeft enkel te focussen op sterker worden, op een manier die bij je eigen lichaam past.

Er zijn verschillende manieren om aan krachttraining te doen

Je kunt thuis oefeningen doen, met een setje dumbbells, weerstandsbanden of kettlebells. Natuurlijk kun je ook naar de sportschool gaan. Wees je ervan bewust dat het niet nodig is (en zelfs niet zinvol) om puur en alleen op je heupen, benen of billen te focussen. Een full body workout is het meest effectief en zal je helpen om in het algemeen meer lichaamsvet te verbranden en daarmee ook het vet op je heupen.

Is het mogelijk plaatselijk heupvet kwijt te raken?

Nu denk je misschien, kan ik geen oefeningen doen waarmee ik mijn lichaam aanzet om direct, op de heupen, vet te verbranden? Helpen die heup verstevigende oefeningen daar niet mee? Helaas is dat niet het geval. Je kunt je lichaam niet aansturen om op een bepaalde plek meer vet te gaan verbranden, ook niet met oefeningen.

Je lichaam kan namelijk niet specifiek op een bepaalde plek vet verbranden. Het kan wel zijn dat je toevallig op je buik of billen eerder vet kwijtraakt, dan ergens anders. Maar daar heb je zelf helaas niets over te zeggen. Het advies is dus om ervoor te zorgen dat je in het algemeen gewicht verliest en vet verbrandt. Door minder calorieën te eten en meer te bewegen, zal je lichaam gestimuleerd worden om lichaamsvet te verbranden. Misschien is dat eerst op je buik of je armen, maar uiteindelijk zul je ook het vet op je heupen kwijtraken.

Andere leuke artikelen