De TOP 6 beste spinningfietsen met Zwift

spinningfiets met zwift

Indoor trainen wordt nog leuker en uitdagender, als je gebruik maakt van een spinningfiets met Zwift. Door te spinnen train je je spieren om sterker te worden en ook is het een uitstekende manier om je conditie te verbeteren. Er zijn verschillende merken spinningfietsen op de markt. En je kunt ook kiezen voor een spinningbike met Zwift.

Zwift is een app die gebruikt kan worden in combinatie met je fiets. Interactief trainen is daarmee mogelijk: train samen met anderen en rijd routes over de hele wereld. Je kunt gewoon vergeten dat je in je slaapkamer aan het trainen bent. Trainen wordt met Zwift veel afwisselender. Zin om te gaan spinnen? Bekijk hieronder de beste spinningfietsen met Zwift.

De voordelen van een spinningfiets met zwift

Zwift is een handige app die je kunt gebruiken tijdens je training met een spinningfiets. De trainingscomputer is gekoppeld met je smartphone of tablet, waardoor je toegang hebt tot alle opties van de app. Zwift is veelzijdig en je kunt je training er op verschillende manieren leuker, uitdagender en afwisselender mee maken.

1. Groot aanbod van routes

Via de app vind je een groot aanbod van routes en parcoursen om uit te kiezen. Deze lopen overal op de wereld, je kunt in de bergen of op het platteland rijden. Op je scherm zie je precies waar je bent (Google Streetview), wat het sporten natuurlijk erg leuk maakt. Je kunt met deze optie elke training ergens anders rijden. Zwift biedt ook de mogelijkheid om met anderen samen te rijden. Deze sporters zijn op dat moment ook op hun spinningfiets aan het trainen.

2. Zwift helpt je bij je workout

Om meer uit je training te halen, kan je Zwift gebruiken als trainer in de workout modus. Je kunt hiermee gericht aan je trainingsdoelen werken. Als de weerstand automatisch kan worden aangepast, zal Zwift dit regelen en hoef je je training niet te onderbreken. Zwift maakt het mogelijk om altijd op je eigen niveau te sporten. Als je je omslagpunt (FTP waarde) invoert, houdt de app hier rekening mee en worden de trainingen precies aangepast aan jouw niveau.

3. Racen

Via de Zwift app kun je meedoen met wedstrijden, samen met andere sporters. Het voordeel hiervan is dat je meer druk voelt om te presteren (wat zorgt voor meer uitdaging) en het is ook nog eens gezellig. Je kunt altijd meedoen in een race die past bij je eigen niveau.

De 5 beste spinningfietsen met Zwift

Er zijn helaas nog niet heel veel spinbikes met Zwift. Maar we hebben de 6 beste hieronder voor je op een rij gezet:

1. Fitbike Race 4

Fitbike Race 4 Pin

De Race 4 eigenlijk een stapmodel spinningfiets maar met veel te bieden. Door de magnetische weerstand is deze spinningfiets zeer geruisloos. Ook staat het apparaat, ondanks het lage gewicht van de fiets en vliegwiel, stevig en voelt het altijd stabiel aan, hoe hard je ook aan het trainen bent.

Het is ook fijn dat je het zadel zowel horizontaal, als verticaal kunt instellen. In combinatie met het stuur, dat je in hoogte kunt aanpassen, kun je ervoor zorgen dat je elke training in de juiste houding zit. Wel is het zadel naar mijn mening nogal hard.

De magnetische weerstand zorgt voor een prettige en soepele fietsbeweging. De weerstand voelt natuurlijk aan en kan makkelijk handmatig via een knop ingesteld worden. De handmatige bediening werkt heel fijn hoewel ik zelf de voorkeur geef aan een elektrische verstelling.

Maar het grootste voordeel aan deze fiets is natuurlijk de Zwift koppeling. Dit is vrij uniek voor een spinfiets in deze prijsklasse. De fiets beschikt over sensoren in het weerstandsysteem die het Wattage kunnen doorgeven naar Zwift. Dit is iets dat weinig voorkomt in fietsen met een manuele weerstand en maakt deze fiets uniek in deze prijsklasse!

Pluspunten

 • Hele scherpe prijs
 • Koppeling met Zwift app
 • Magnetische weerstand
 • Vliegwiel van 6 kilo
 • Horizontaal en verticaal instelbaar zadel en stuur

Minpunten

 • Hartslagband koppeling niet mogelijk
 • Manuele weerstand

Waarom is de Fitbike Race 4 een goede keus?

De Fitbike Race 4 is een spinningfiets met Zwift tegen een hele scherpe prijs. Het is eigenlijk de enige spinningfiets in deze prijsklasse die ondersteuning heeft voor Zwift. Dit maakt hem uniek! Wil jij niet teveel uitgeven aan een spinningfiets met zwift dan zit je met de Fitbike Race 4 helemaal goed!

Bekijk de Fitbike Race 4 of lees hier de complete review.

2. Schwinn IC8i

schwinn ic8 Pin

De Schwinn IC8i heeft alles in huis om je te helpen je doelen te bereiken. Deze spinningfiets met Zwift is geschikt om de zwaarste trainingen te kunnen weerstaan. Met zijn 48 kilo blijft hij altijd op zijn plek staan en het hele apparaat voelt solide aan. Afwisselend trainen is op de IC8i geen probleem: je hebt 100 weerstandsniveaus om uit te kiezen, maar daarbij kun je ook nog eens gebruik maken van de Zwift app.

Comfortabel spinnen is belangrijk en dat kan zeker op de Schwinn IC8i. Het stuur en het zadel zijn beiden zowel horizontaal als verticaal af te stellen en het XL triathlon stuur is ergonomisch gevormd. Het vliegwiel is met 18 kilo zwaar genoeg om de meest fanatieke sporter uit te dagen. Je kunt dus genieten van een soepele fietsbeweging.

Leuke extra opties van de IC8i zijn het mediarek, waarin je je smartphone of tablet op kwijt kunt. Er zit zelfs een USB oplaadpunt in, zodat je je apparaten tijdens het gebruik kunt opladen. Verder zit er aan het frame een opbergrek voor twee dumbbells. Zo kun je op je spinningfiets een echte fullbody workout doen, waarbij ook je armspieren worden meegenomen.

Pluspunten

 • Bestand tegen intensief gebruik
 • Koppeling met Zwift app
 • Magnetische weerstand
 • Zwaar vliegwiel van 18 kilo
 • Horizontaal en verticaal instelbaar zadel en stuur

Minpunten

 • Hoge aanschafprijs
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd

Waarom is de IC8i een goede keus?

De Schwinn IC8i is een kwalitatief goede spinningfiets met Zwift die veel waar voor zijn geld levert. Zo is de fiets goed af te stellen op je lichaamslengte, wat belangrijk is om in de goede houding te kunnen trainen. Hij is uitstekend bestand tegen zware en intensieve trainingen, waardoor de IC8i geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Elke veeleisende sporter zal hier zijn ei op kwijt kunnen. Door de mogelijkheid een hartslagband en de Zwift app te gebruiken komen met de IC8i al je sportieve doelen binnen handbereik.

Bekijk de Schwinn IC8i of lees hier de complete review.

In onderstaande video van Schwinn kun je een goede indruk van deze spinbike krijgen:

3. VirtuFit Indoor Cycle S2i

virtufit spinbike s2i Pin

Ook de VirtuFit Indoor Cycle S2i is een spinningfiets met Zwift mogelijkheden, geschikt voor intensieve workouts. Hij kan zwaar belast worden, wat te zien is aan het robuuste frame en de 3 delige crank. Met de S2i werk je snel naar je trainingsdoelen toe. Niet alleen kun je gebruik maken van een trainingscomputer met verschillende programma’s (15 in de categorie beginner, advanced, sporty, cardio en watt), maar je kunt ook interactief trainen met Zwift.

Op de S2i is het aangenaam trainen. Op het racezadel zit je goed en het ergonomisch ontworpen stuur helpt je om in elke houding alles te kunnen geven. De weerstand wordt magnetisch opgewekt (er zijn 32 weerstandsniveaus) en in combinatie met de V-snaar aandrijving zul je geruisloos kunnen trainen. De Virtufit Indoor Cycle S2i heeft een zwaar vliegwiel van wel 23 kilo. Daarmee zit hij een heel stuk boven het gemiddelde gewicht van vliegwielen bij spinningfietsen. Verder kan je hartslag gemeten worden via een borstband.

Pluspunten

 • Zwaar vliegwiel van 23 kilo
 • Trainingscomputer met 15 programma’s
 • Zwift
 • Magnetische weerstand (32 niveaus)
 • Hartslagmeting via borstband

Minpunten

 • Hoge aanschafprijs

Waarom is de S2i een goede keus?

Zoek je een spinningfiets met Zwift die wel tegen een stootje kan, waarop je dagelijks kunt trainen en die over veel opties beschikt? Dan is de Virtufit Indoor Cycle S2i een goede keuze. Deze bike is geschikt voor de serieuze sporter. Het zware vliegwiel wat voor meer weerstand zorgt, de uitgebreide trainingscomputer en de mogelijkheid Zwift te gebruiken, maken deze spinningfiets het ideale fitnessapparaat. De S2i is stevig gebouwd. Ook al is een dergelijke spinningfiets een behoorlijke investering, je zult lange tijd plezier hebben aan dit apparaat.

Bekijk de VirtuFit Indoor Cycle S2i

4. Tunturi Competence S40

tunturi competence s40 Pin

Tunturi heeft met de Competence S40 een spinningfiets met Zwift op de markt gebracht waar je sportershart sneller van gaat kloppen. Het vliegwiel van 17 kilo zorgt ervoor dat je onbezorgd en soepel kunt trainen. Maak gebruik van de trainingscomputer om je training vorm te geven. Er zijn 20 programma’s om uit te kiezen. Maar als dat niet genoeg uitdaging biedt, kun je er ook voor kiezen om de Zwift app te gebruiken. Met je tablet of smartphone in de handige houder kun je precies de aanwijzingen van de app volgen.

De Competence S40 helpt je om snel fit te worden. Je kunt gebruik maken van de hartslagsensoren of een borstband, zodat je kunt trainen op hartslag. Je loopt minder kans op blessures of ongemak, omdat de spinningfiets goed op je eigen lengte afgesteld kan worden. Het zadel en stuur zijn beiden horizontaal en verticaal in te stellen. Op het kleurendisplay heb je inzicht in je trainingsgegevens. De S40 is een robuuste spinbike, die goed tegen zware belasting kan.

Pluspunten

 • Trainingscomputer met 20 programma’s
 • Zwift
 • Zadel en stuur goed af te stellen
 • Koppeling met borstband mogelijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

Bekijk de Tunturi VirtuFit Indoor Cycle S2i

Waarom is de S40 een goede keus?

De Tunturi Competence S40 is een spinningfiets die veel kwaliteit levert voor een aantrekkelijke prijs. De bike zit in de gemiddelde prijsklasse, maar biedt net zoveel kwaliteit en functies als een duurdere spinningfiets. Voor elke sporter is hij een goede keuze. Omdat hij niet al te duur is, kunnen beginners overwegen de S40 aan te schaffen. Je hebt dan meteen een apparaat dat veel mogelijkheden heeft. Ook de enthousiaste en ervaren sporter kan kiezen voor de S40. Hij kan zwaar belast worden en biedt je alle uitdaging die je nodig hebt.

5. Senz Sports S5000

Senz Sports S5000 Pin

De Senz Sports S5000 is een degelijke en goed uitgeruste spinningfiets met zwift voor de enthousiaste thuissporter. In tegenstelling tot veel spinningbikes wordt de weerstand van de S5000 niet opgewekt met filtblokjes, maar met een magneet. Dit zorgt voor een geruisloos opgewekte en soepel aanvoelende weerstand.

Wat de S5000 een uitzondering maakt onder de spinningfietsen, is het vrijloopsysteem. Normaal gesproken zijn spinningfietsen voorzien van een doortrapsysteem. De trappers zijn dan verbonden met het vliegwiel. Als dat eenmaal draait, draaien de trappers mee en kun je niet op elk moment dat je dat wilt stoppen. Omdat de S5000 een vrijloopsysteem hebt, zullen de trappers niet bewegen als je zelf niet meer trapt. Dat maakt de fiets veiliger in gebruik. Verder is de S5000 uitgerust met een vliegwiel van 18 kilo en zitten er hartslagsensoren in het stuur.

Pluspunten

 • Vrijloopsysteem
 • Magnetische weerstand
 • Stil in gebruik
 • Bluetooth koppeling met Zwift app
 • Hartslagmeting via sensoren en borstband

Minpunten

 • Niet geschikt voor intensief gebruik

Waarom is de S5000 een goede keus?

De Senz Sports S5000 is een uitstekende spinningfiets met Zwift koppeling. Het vliegwiel van 18 kilo zorgt voor een vloeiende en comfortabele fietsbeweging, ook bij hoge snelheden. De S5000 beschikt over alle technische opties die enthousiaste sporters nodig hebben: hartslagsensoren (koppeling met een hartslagband ook mogelijk), stil in gebruik en trainen via Zwift.

Door het vrijloopsysteem is deze spinningfiets aantrekkelijk voor verschillende gebruikers. Het doortrapsysteem brengt een risico met zich mee. En het idee dat je niet kunt stoppen wanneer je wilt, kan veel sporters tegenhouden om te gaan spinnen. Daarom is de Senz Sports S5000 zeker een goede keuze als dat voor jou het geval is.

Bekijk de Senz Sports S5000 of lees de complete review hier.

6. Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

life fitness tomahawk indoor bike ic7 zwift compatible Pin

De Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 is een opvallende verschijning. Achter dit design zitten enkele technische en ergonomische hoogstandjes verborgen. De magnetische weerstand is in te stellen via een wijzerplaat. Deze kun je instellen tot 300 graden in de rondte om de weerstandsniveaus van 1 tot 100 in Watt aan te geven. Ergonomisch trainen is vanzelfsprekend op de IC7. Het stuur is extra breed, zodat ook langere sporters de steun vinden die ze nodig hebben. Je kunt je handen in meerdere posities zetten. Er is zelfs een speciale positie voor tijdrijden en een breder vlak dat het mogelijk maakt relaxt te rijden in de easy-ride positie.

Natuurlijk kun je ook het zadel en het stuur verstellen, waarbij gebruik is gemaakt van een geïntegreerde gasveer technologie. Ook opvallend is het feit dat er geen extra stoom of batterijen nodig zijn. De bike gebruikt de energie die je zelf opwekt om de accu weer op te laden. Daarmee worden alle technische applicaties gevoed. Er staan geen trainingsprogramma’s op de computer, maar je kunt wel gebruik maken van Zwift. De aandrijving is voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor je inspanningen efficiënt worden overgebracht op het vliegwiel.

Pluspunten

 • Ergonomisch zadel en stuur
 • Afstellen op eigen lengte wordt makkelijk gemaakt
 • 2-traps aandrijving, met ICG’s Hybrid Poly-V & Tooth belt Technology
 • Magnetische weerstand instellen via 300 graden wijzerplaat
 • Zwift

Minpunten

 • Hoge aanschafprijs

Waarom is de Tomahawk Indoor Bike IC7 een goede keus?

Wie het beste van het beste zoekt, komt uit bij de IC7. De allerlaatste technologieën zijn in deze bike toegepast. Hiermee wordt je verzekerd van comfortabel fietsen, een intuïtieve bediening en een bike die je helpt om alles uit je training te halen. De Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7 is voornamelijk geschikt voor serieuze thuissporters. Dat komt door de hoge aanschafprijs en de opties die meer passend zijn voor de veeleisende sporter die dagelijks intensief wil trainen.

Bekijk de Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC7

Hieronder vind je in de video nog meer informatie over deze topklasse spinbike met Zwift:

Nawoord

Wie wil spinnen en op zoek is naar een spinningfiets met de mogelijkheid om interactief te trainen met Zwift, heeft inmiddels veel keuze. De bovenstaande vijf spinbikes zijn van uitstekende kwaliteit. In elke prijsrange is wel een spinningfiets te vinden, met meer of minder opties. Door gebruik te maken van Zwift krijg je enorm veel mogelijkheden erbij. Of je spinningfiets nu een uitgebreide trainingscomputer heeft of niet, de interactieve mogelijkheden van Zwift maken trainen nog leuker. Zeker nu het op dit moment lastig kan zijn met anderen samen te sporten, is digitaal samen trainen in ieder geval nog wel mogelijk.

Alles over spinningfietsen