Schwinn IC8 review

schwinn ic8

Wil jij alles weten over de Schwinn IC8? Deze populaire spinningfiets komt goed naar voren in reviews en tests. Geen wonder, want het apparaat heeft veel interactieve mogelijkheden en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Schwinn IC8 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 43 reviews

€1199

3 winkels

Laagste prijzen
 • De Schwinn IC8 spinningfiets werkt samen met je favoriete apps, zoals Zwift en Explore the World.
 • De display is geschikt voor de toekomst met een VR ready LCD-display met toerenteller
 • De hartslag kun je meten met een draadloze borstband.

Schwinn IC8 in het kort

De Schwinn IC8 is een topklasse spinningfiets met Zwift koppeling tegen een scherpe prijs. Met een magnetische weerstand, een vliegwiel van 18 kg en Zwift koppeling heeft deze spinbike alles voor de fanatieke fietser.

Voor wie is de Schwinn IC8 een goede keuze?

Deze topklasse spinningfiets is perfect voor de serieuze fietser die graag een kwaliteit spinningfiets in huis haalt met de laatste interactieve trainingsmogelijkheden!

Plus- en minpunten

 • Koppelen met Zwift app
 • Magnetische weerstand
 • Groot LCD-display met USB-oplaadpunt
 • Stevige SPD pedalen
 • Ruimte voor jouw smartphone of tablet
 • Sterke handvatten
 • De weerstand kan alleen handmatig ingesteld worden niet via apps
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Schwinn IC8 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
10/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagneetrem
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus100
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht48 kg
Gewicht vliegwiel15 kg
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ZwiftJa
ConnectiviteitBluetooth
SPD PedalenJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 43 reviews

coolblue

16 reviews

1 reviews

6 reviews

17 reviews

3 reviews

De belangrijkste onderdelen van de Schwinn IC8

De Schwinn IC8 is het nieuwste model van het populaire spinningfiets merk, die we in deze review eens uitgebreid langs de fanatieke fietsers-meetlat leggen. Hoe scoort de spinningbike en wat zijn de belangrijkste voordelen? En met welke nadelen moet je rekening houden als je kiest voor dit model? We zetten het voor je op een rij, om na te gaan of de IC8 van Schwinn z’n motto ‘vrij van grenzen, vol met mogelijkheden’ waarmaakt.

De IC8 staat als een huis

Het design van de IC8 viel mij in deze test meteen op. Hij ziet er sportief uit, met zijn mooie rode accenten. Als je op de de spinningbike stapt valt meteen op hoe robuust hij is. De spinbike weegt 48 kilo en staat daardoor als een huis. Tijdens het fietsen heb ik geen last gehad van een wiebelende fiets. Het frame bestaat uit brede en stevige onderdelen en het vliegwiel is 18 kg zwaar. Hierdoor kost het wat moeite om het vliegwiel op gang te krijgen maar fietst hij daarna heerlijk soepel.

De magnetische weerstand werkt heerlijk stil

schwinn ic8 handmatige weerstand Pin

De IC8 heeft een magnetische weerstand. Met een magnetische weerstand kan je training geruisloos plaatsvinden, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert (zoals bij viltjes het geval is). Je kunt gemakkelijk instellen hoe zwaar je wilt trainen, met een draaiknop op het frame. De fiets is stil en biedt je 100 microniveaus om de weerstand precies zo in te stellen als je wilt. Een nadeel van de handmatige weerstand is natuurlijk dat de weerstand niet door interactieve apps geregeld kan worden.

Draadloze hartslagmeting met borstband

Je kunt bij de Schwinn IC8 gebruik maken van een borstband om je hartslag te meten. De borstband kun je met Bluetooth koppelen aan de spinning bike om de gegevens daarvan heel nauwkeurig over te nemen. Zo ben je goed op de hoogte van je hartslag. Dat helpt je bijvoorbeeld om precies in de juiste hartslagzone te trainen, zowel om vet te verbranden als om aan je conditie te werken.

Interactief trainen met Zwift en andere apps

schwinn ic8 zwift Pin

Een belangrijk voordeel van de Schwinn IC8 is de koppeling met de Zwift-app. Waarschijnlijk heb je de app al in gebruik of weet je van anderen waarmee je graag sport dat ze dit hebben. Het is een populaire app, waarmee je virtuele fietsroutes kunt rijden. Dus wil jij jezelf blijven uitdagen en zoek je een manier om je prestaties bij te houden? Dan is de Zwift-app haast onmisbaar.

Er zijn nog niet zoveel spinbikes met een Zwift koppeling maar de Schwinn IC8 is gelukkig een uitzondering! De Schwinn IC8 spinningfiets koppel je namelijk eenvoudig aan de Zwift app. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de vermogens die je trapt kunt opslaan in de app. Op basis daarvan bepaalt de app je FTP, zodat je een gepersonaliseerde training kunt doen. De spinningbike biedt je bovendien de mogelijkheid om handmatig de weerstand waarmee je trapt in te stellen.

Let op: dat je de weerstand zelf kunt instellen is aan de andere kant ook meteen een belangrijk nadeel. Je kunt dit met de Schwinn IC8 in combinatie met de Zwift-app niet automatisch laten doen. In plaats daarvan gebruik je de draaiknop die op het model beschikbaar is.

Naast Zwift kun je de Schwinn IC8 ook koppelen met met apps zoals: Explore The World, Sufferfest, Rouvy, Fulgaz, Tacx en andere fiets en healthapps. Dat doe je draadloos via Bluetooth, waardoor je telefoon alleen maar in dezelfde ruimte hoeft te zijn.

Tip: Je kunt hier een complete lijst van spinningfietsen met Zwift vinden als je deze spinbike wilt vergelijken met andere.

Stuur met lekker groot LCD-display en media rack

stuur met media rack Pin
Het grote LCD-display op de spinning bike geeft je een overzicht met alle belangrijke informatie. Zo zie je bijvoorbeeld hoe lang je bezig bent, de gereden afstand, verbrande calorieën en het aantal RPM en jouw hartslag.

Boven de display heb je een steun met voldoende ruimte om een smartphone of een tablet te plaatsen. Zo kijk je via de apps mee met de routes die je rijdt of zorg je voor een filmpje of een video terwijl jij met de workout bezig bent.
Tip: de Schwinn IC8 heeft een USB-oplaadpunt, zodat je jouw apparaat gewoon bij kunt laden op het moment dat je gaat spinnen. Zo heb je nooit meer last van een lege batterij.

De stevige en sterke handvatten zorgen ervoor dat je voldoende grip hebt op het moment dat jij je volgende uitdagingsniveau wilt halen. Ideaal om steun bij te vinden of om zelfs op bij te komen, als jij tot het uiterste gaat.

Andere voordelen van de Schwinn IC8 die ik in deze review heb ondervonden zijn:

 • Stevige pedalen
  De stevige klikpedalen zijn goed geschikt om tot het uiterste te gaan. Dankzij de SPD-clips kun je ze gebruiken met veel verschillende schoenen, om jouw volgende topprestatie neer te zetten.
 • Ultieme verstelbaarheid
  Je kunt de spinningsfiets op een groot aantal manieren verstellen, zowel horizontaal als verticaal. Het helpt je om zowel de zitting als de handvatten op de gewenste manier voor je in te stellen.
 • Twee bidonhouders
  Met ruimte voor twee bidons weet je op de Schwinn IC8 in ieder geval zeker dat je voldoende te drinken hebt. Voorkom dat je dorst krijgt, door tijdens de workout in ieder geval goed te blijven hydrateren.

Tip: wil je de workout op de Schwinn IC8 nog wat zwaarder maken? Er is ruimte voor twee dumbbells van maximaal 1,5kg per stuk. Ze worden niet meegeleverd, maar de spinningfiets zorgt ervoor dat je ze eenvoudig binnen handbereik hebt.

Handige SPD combi-pedalen

Schwinn 800ic ic8 combi pedalen Pin

De handige SPD combi-pedalen op de bike zorgen ervoor dat je daar op meerdere manieren gebruik van kunt maken. Heb je schoenen met SPD-clips dan kun je de ene kant van de pedaal gebruiken. Wil je liever gebruik maken van de toeclips? Dan kun je de andere kant van de pedaal gebruiken. Op een spinningfiets is dat ideaal, want op die manier kunt je na een neerwaartse trapbeweging de trapper weer omhoog trekken. Je fietst daardoor actiever, gebruikt je beenspieren intensiever en kunt harder fietsen.

De Schwinn IC8 heeft een uitgebreide trainingscomputer

De Schwinn IC8 komt bij ons goed uit de review. Dat komt door de bouwkwaliteit en interactieve mogelijkheden maar ook zeker door de trainingscomputer. Je hebt daarmee de mogelijkheid om je hartslag te meten, net als een aantal andere belangrijke gegevens:

 • Afstand: hoe ver ben je gekomen of welke afstand heb je nog te gaan? De trainingscomputer van de Schwinn IC8 houdt het netjes voor je bij..
 • Snelheid: wat is de snelheid waarmee je fietst en klopt dit met het doel dat je had gesteld? Merk het wanneer je het tempo verliest, om een tandje bij te zetten en je prestaties op hoog niveau te houden.
 • Trainingstijd: hoe lang ben je al aan het trainen? En ben je er al bijna of merk je dat je lekker onderweg bent? De trainingscomputer van de Schwinn IC8 houdt het voor je bij, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Verbrande calorieën: stel een doel om een bepaald aantal calorieën te verbranden of houd bij hoe ver je al bent gekomen. Zo werk je aan je fitness en zorg je ervoor dat je met de spinningfiets beter op gewicht kunt blijven.
 • RPM: draai je voldoende rotaties per minuut? De Schwinn IC8 laat het je zien, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het spinnen en trainen op het apparaat.

Bovendien kun je jouw hartslag meten. Daarvoor kun je gebruik maken van een hartslagband, die je er los bij kunt kopen. Zo train je eenvoudig in een lagere hartslagzone of houd je in de gaten dat de hartslag niet al te hoog oploopt. Het is een waardevol inzicht tijdens het trainen, waarmee je ervoor zorgt dat je vet verbrandt of werkt aan je conditie.

De Schwinn IC8 vergeleken met de IC7

Schwinn heeft nog een goedkoper model, de IC7. Deze verschilt op een aantal belangrijke punten maar is ook een stuk goedkoper. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

Schwinn IC8Schwinn IC7
Prijs€1199€749
Score
Reviews

4.8 / 5 van 43 reviews

4.3 / 5 van 150 reviews

WeerstandMagneetremRemblokken
Weerstand verstellingElektronischHandmatig
Weerstand niveaus10099
Maximale lichaamslengte195 cm195 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg136 kg
Gewicht48 kg45 kg
Gewicht vliegwiel15 kg18 kg
ErgometerJa-
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor Ingebouwde borstsensor
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ZwiftJaNee
ConnectiviteitBluetoothGeen
SPD PedalenJaJa
BekijkBekijk

De verschillen tussen de IC7 en IC8 vind je op 3 belangrijke punten:

 • het weerstandsysteem: de IC7 maakt gebruik van remblokken, de IC8 heeft een magnetisch weerstandssysteem.
 • elektronische weerstand: de weerstand van de IC8 is elektronisch en kan automatisch de weerstand verstellen in 100 niveaus. Bij de IC7 moet je handmatig de weerstand verstellen via de remunit.
 • interactieve mogelijkheden: het grootste nadeel van de IC7 vind ik het gebrek aan interactieve mogelijkheden zoals Zwift. Met de IC8 kun je wel gebruik maken apps zoals Zwift!

Wanneer je deze punten niet belangrijk vind in een spinningfiets dan is de Schwinn IC7 ook het overwegen waard.

De Schwinn IC8 kopen: voor wie is dit een goede spinbike?

Ben jij een fanatieke fietser en wil je graag een interactieve fietsbeleving? Dan is de Schwinn IC8 een goede keuze. Zoals uit onze Schwinn IC8 review blijkt heb je de mogelijkheid om de weerstand heel precies in te stellen. Daarnaast kun je op een interactieve manier gebruik maken van bijvoorbeeld de Zwift-app. Zo houd je de trainingsgegevens eenvoudig bij, kun je gebruik maken van gepersonaliseerde schema’s en weet je zeker dat je jezelf iedere keer opnieuw kunt blijven uitdagen. Heb je geen behoefte aan interactieve mogelijkheden? Dan kun je beter naar de Fitbike Magnetic Pro kijken of Schwinn IC7 kijken. Deze topklasse spinbikes hebben geen interactieve mogelijkheden en zijn daardoor een stuk goedkoper.

Houd er rekening mee dat je de weerstand op de Schwinn IC8 handmatig moet instellen, met de draaiknop die daarvoor beschikbaar is. De koppeling met de apps werkt dankzij Bluetooth aan de andere kant heel eenvoudig en dankzij de uitgebreide trainingscomputer houd je eenvoudig bij hoe je traint. Het is op die manier een heel complete spinning bike, die ervoor zorgt dat jij nieuwe doelen kunt stellen en tot meer in staat zal zijn dan je vooraf had verwacht.

Is de naam van de IC8 veranderd?

Ja, de naam is veranderd van IC8 naar 800IC. De spinbike zelf is verder precies hetzelfde gebleven alleen de naam is aangepast.

Wat kost de Schwinn IC8?

Op dit moment kost deze spinningfiets €.

Schwinn IC8

Met de IC8 haal je een kwaliteit spinningfiets in huis waarmee je jarenlang (interactief) kunt trainen.

Alternatieven voor de Schwinn IC8

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: