Review

Schwinn IC8 review

schwinn ic8

Wil jij alles weten over de Schwinn IC8? Deze populaire spinningfiets komt goed naar voren in reviews en tests. Geen wonder, want het apparaat heeft veel interactieve mogelijkheden en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Schwinn IC8 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze spinbike en wat ik er van vind.

Schwinn IC8

De Schwinn IC8 is een topklasse spinningfiets met Zwift koppeling tegen een scherpe prijs. Met een magnetische weerstand, een vliegwiel van 18 kg en Zwift koppeling heeft deze spinbike alles voor de fanatieke fietser.

Plus- en minpunten

 • Koppelen met Zwift app
 • Magnetische weerstand
 • Groot LCD-display met USB-oplaadpunt
 • Stevige SPD pedalen
 • Ruimte voor jouw smartphone of tablet
 • Sterke handvatten
 • De weerstand kan alleen handmatig ingesteld worden niet via apps
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd

Reviews op andere sites:

De Schwinn IC8 krijgt goede review scores op verschillende sites:

9

(10+ reviews)

(17+ reviews)

(1 reviews) bekijk reviews

Bekijk de laagste prijs!

De belangrijkste onderdelen van de Schwinn IC8

De Schwinn IC8 is het nieuwste model van het populaire spinningfiets merk, die we in deze review eens uitgebreid langs de fanatieke fietsers-meetlat leggen. Hoe scoort de spinningbike en wat zijn de belangrijkste voordelen? En met welke nadelen moet je rekening houden als je kiest voor dit model? We zetten het voor je op een rij, om na te gaan of de IC8 van Schwinn z’n motto ‘vrij van grenzen, vol met mogelijkheden’ waarmaakt.

De IC8 staat als een huis

Het design van de IC8 viel mij in deze test meteen op. Hij ziet er sportief uit, met zijn mooie rode accenten. Als je op de de spinningbike stapt valt meteen op hoe robuust hij is. De spinbike weegt 48 kilo en staat daardoor als een huis. Tijdens het fietsen heb ik geen last gehad van een wiebelende fiets. Het frame bestaat uit brede en stevige onderdelen en het vliegwiel is 18 kg zwaar. Hierdoor kost het wat moeite om het vliegwiel op gang te krijgen maar fietst hij daarna heerlijk soepel.

De magnetische weerstand werkt heerlijk stil

schwinn ic8 handmatige weerstand Pin

De IC8 heeft een magnetische weerstand. Met een magnetische weerstand kan je training geruisloos plaatsvinden, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert (zoals bij viltjes het geval is). Je kunt gemakkelijk instellen hoe zwaar je wilt trainen, met een draaiknop op het frame. De fiets is stil en biedt je 100 microniveaus om de weerstand precies zo in te stellen als je wilt. Een nadeel van de handmatige weerstand is natuurlijk dat de weerstand niet door interactieve apps geregeld kan worden.

Interactief trainen met Zwift en andere apps

schwinn ic8 zwift Pin

Een belangrijk voordeel van de Schwinn IC8 is de koppeling met de Zwift-app. Waarschijnlijk heb je de app al in gebruik of weet je van anderen waarmee je graag sport dat ze dit hebben. Het is een populaire app, waarmee je virtuele fietsroutes kunt rijden. Dus wil jij jezelf blijven uitdagen en zoek je een manier om je prestaties bij te houden? Dan is de Zwift-app haast onmisbaar.

Er zijn nog niet zoveel spinbikes met een Zwift koppeling maar de Schwinn IC8 is gelukkig een uitzondering (Net zoals de Senz Sports S5000)! De Schwinn IC8 spinningfiets koppel je namelijk eenvoudig aan de Zwift app. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de vermogens die je trapt kunt opslaan in de app. Op basis daarvan bepaalt de app je FTP, zodat je een gepersonaliseerde training kunt doen. De spinningbike biedt je bovendien de mogelijkheid om handmatig de weerstand waarmee je trapt in te stellen.

Let op: dat je de weerstand zelf kunt instellen is aan de andere kant ook meteen een belangrijk nadeel. Je kunt dit met de Schwinn IC8 in combinatie met de Zwift-app niet automatisch laten doen. In plaats daarvan gebruik je de draaiknop die op het model beschikbaar is.

Naast Zwift kun je de Schwinn IC8 ook koppelen met met apps zoals: Explore The World, Sufferfest, Rouvy, Fulgaz, Tacx en andere fiets en healthapps. Dat doe je draadloos via Bluetooth, waardoor je telefoon alleen maar in dezelfde ruimte hoeft te zijn.

Tip: Je kunt hier een complete lijst van spinningfietsen met Zwift vinden als je deze spinbike wilt vergelijken met andere.

Stuur met lekker groot LCD-display en media rack

stuur met media rack Pin
Het grote LCD-display op de spinning bike geeft je een overzicht met alle belangrijke informatie. Zo zie je bijvoorbeeld hoe lang je bezig bent, de gereden afstand, verbrande calorieën en het aantal RPM en jouw hartslag.

Boven de display heb je een steun met voldoende ruimte om een smartphone of een tablet te plaatsen. Zo kijk je via de apps mee met de routes die je rijdt of zorg je voor een filmpje of een video terwijl jij met de workout bezig bent.
Tip: de Schwinn IC8 heeft een USB-oplaadpunt, zodat je jouw apparaat gewoon bij kunt laden op het moment dat je gaat spinnen. Zo heb je nooit meer last van een lege batterij.

De stevige en sterke handvatten zorgen ervoor dat je voldoende grip hebt op het moment dat jij je volgende uitdagingsniveau wilt halen. Ideaal om steun bij te vinden of om zelfs op bij te komen, als jij tot het uiterste gaat.

Andere voordelen van de Schwinn IC8 die ik in deze review heb ondervonden zijn:

 • Stevige pedalen
  De stevige klikpedalen zijn goed geschikt om tot het uiterste te gaan. Dankzij de SPD-clips kun je ze gebruiken met veel verschillende schoenen, om jouw volgende topprestatie neer te zetten.
 • Ultieme verstelbaarheid
  Je kunt de spinningsfiets op een groot aantal manieren verstellen, zowel horizontaal als verticaal. Het helpt je om zowel de zitting als de handvatten op de gewenste manier voor je in te stellen.
 • Twee bidonhouders
  Met ruimte voor twee bidons weet je op de Schwinn IC8 in ieder geval zeker dat je voldoende te drinken hebt. Voorkom dat je dorst krijgt, door tijdens de workout in ieder geval goed te blijven hydrateren.

Tip: wil je de workout op de Schwinn IC8 nog wat zwaarder maken? Er is ruimte voor twee dumbbells van maximaal 1,5kg per stuk. Ze worden niet meegeleverd, maar de spinningfiets zorgt ervoor dat je ze eenvoudig binnen handbereik hebt.

De Schwinn IC8 heeft een uitgebreide trainingscomputer

De Schwinn IC8 komt bij ons goed uit de review. Dat komt door de bouwkwaliteit en interactieve mogelijkheden maar ook zeker door de trainingscomputer. Je hebt daarmee de mogelijkheid om je hartslag te meten, net als een aantal andere belangrijke gegevens:

 • Afstand: hoe ver ben je gekomen of welke afstand heb je nog te gaan? De trainingscomputer van de Schwinn IC8 houdt het netjes voor je bij..
 • Snelheid: wat is de snelheid waarmee je fietst en klopt dit met het doel dat je had gesteld? Merk het wanneer je het tempo verliest, om een tandje bij te zetten en je prestaties op hoog niveau te houden.
 • Trainingstijd: hoe lang ben je al aan het trainen? En ben je er al bijna of merk je dat je lekker onderweg bent? De trainingscomputer van de Schwinn IC8 houdt het voor je bij, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Verbrande calorieën: stel een doel om een bepaald aantal calorieën te verbranden of houd bij hoe ver je al bent gekomen. Zo werk je aan je fitness en zorg je ervoor dat je met de spinningfiets beter op gewicht kunt blijven.
 • RPM: draai je voldoende rotaties per minuut? De Schwinn IC8 laat het je zien, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het spinnen en trainen op het apparaat.

Bovendien kun je jouw hartslag meten. Daarvoor kun je gebruik maken van een hartslagband, die je er los bij kunt kopen. Zo train je eenvoudig in een lagere hartslagzone of houd je in de gaten dat de hartslag niet al te hoog oploopt. Het is een waardevol inzicht tijdens het trainen, waarmee je ervoor zorgt dat je vet verbrandt of werkt aan je conditie.

In de officiële video van Schwinn IC8 kun je nog wat meer informatie vinden:

De Schwinn IC8 kopen: voor wie is dit een goede spinbike?

Ben jij een fanatieke fietser en wil je graag een interactieve fietsbeleving? Dan is de Schwinn IC8 een goede keuze. Zoals uit onze Schwinn IC8 review blijkt heb je de mogelijkheid om de weerstand heel precies in te stellen. Daarnaast kun je op een interactieve manier gebruik maken van bijvoorbeeld de Zwift-app. Zo houd je de trainingsgegevens eenvoudig bij, kun je gebruik maken van gepersonaliseerde schema’s en weet je zeker dat je jezelf iedere keer opnieuw kunt blijven uitdagen. Heb je geen behoefte aan interactieve mogelijkheden? Dan kun je beter naar de Fitbike Magnetic Pro kijken of Schwinn IC7 kijken. Deze topklasse spinbikes hebben geen interactieve mogelijkheden en zijn daardoor een stuk goedkoper.

Houd er rekening mee dat je de weerstand op de Schwinn IC8 handmatig moet instellen, met de draaiknop die daarvoor beschikbaar is. De koppeling met de apps werkt dankzij Bluetooth aan de andere kant heel eenvoudig en dankzij de uitgebreide trainingscomputer houd je eenvoudig bij hoe je traint. Het is op die manier een heel complete spinning bike, die ervoor zorgt dat jij nieuwe doelen kunt stellen en tot meer in staat zal zijn dan je vooraf had verwacht.

Schwinn IC8

De Schwinn IC8 is een topklasse spinningfiets met Zwift koppeling tegen een scherpe prijs. Met een magnetische weerstand, een vliegwiel van 18 kg en Zwift koppeling heeft deze spinbike alles voor de fanatieke fietser.

Andere leuke artikelen