Review

FitBike Race Magnetic Pro review

FitBike Race Magnetic Pro

Wil jij alles weten over de FitBike Race Magnetic Pro spinningfiets? In deze FitBike Race Magnetic Pro review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

FitBike Race Magnetic Pro

De FitBike Race Magnetic Pro is een hele mooie spinningfiets die heel lekker fietst. De spinbike is stil door de magnetische weerstand en wiebelt nauwelijks doordat het frame en het vliegwiel flink wat weegt. Met de FitBike Race Magnetic Pro krijg je een top spinningbike tegen een scherpe prijs.

Plus- en minpunten

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Zwaar vliegwiel van 22 kilo
  • Zeer stabiel
  • Nauwkeurig af te stellen op lichaamslengte van gebruiker
  • Fietst heel lekker
  • Er wordt geen trainingscomputer meegeleverd (wel los bij te bestellen)
  • De bidonhouder zit een beetje onhandig

Reviews op andere sites:

De FitBike Race Magnetic Pro krijgt goede review scores op verschillende sites:

(11+ reviews) bekijk reviews

8,6

(85+ reviews)

Awards en prijzen:

De FitBike Race Magnetic Pro heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat de FitBike Race Magnetic Pro de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Bekijk de laagste prijs!

De FitBike Race Magnetic Pro in details

Hoe zien alle onderdelen van de FitBike Race Magnetic Pro eruit? En hoe fietst de spinbike? Laten we eens in detail gaan kijken in deze FitBike Race Magnetic Pro review.

Helemaal opgebouwd Pin

De FitBike Magnetic Pro viel mij in deze test meteen op. Hij is met veel aandacht voor design ontworpen. Hij ziet er sportief uit, met zijn contrasterende kleuren. Hij lijkt door het donkergrijze frame en de felgele accenten wel wat op een echte racefiets en het geeft hem ook een wat speels uiterlijk. Als je de spinningbike ziet valt meteen op hoe robuust hij eruit ziet. Het frame bestaat uit brede en stevige onderdelen en het vliegwiel is dik. Dat geeft de indruk dat deze fiets wel wat kan hebben.

Het vliegwiel

het vliegwiel Pin

Wat het vliegwiel betreft, is het gewicht hiervan belangrijk voor een comfortabele fietservaring. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender het fietsen zal gaan. Een licht vliegwiel wordt makkelijk in beweging gezet, maar het kan zo snel draaien dat je voelt dat het sneller draait dan jij kunt trappen. Daardoor ontstaat een schokkerige beweging. Het vliegwiel van de FitBike Race Pro weegt 22 kilo. Het kost dan wel meer moeite om het aan het draaien te krijgen, maar het zorgt daarmee voor een prettige, soepele beweging.

Ook staat de spinningfiets stevig door het gewicht van het vliegwiel. De FitBike Magnetic Pro weegt 61 kilo, een derde daarvan wordt dus gevormd door het vliegwiel. Dit zware gewicht krijg je niet zomaar in beweging. De fiets zal niet makkelijk verschuiven of wiebelen.

De weerstand

magnetische weerstand Pin

De weerstand van de FitBike Magnetic Pro wordt magnetisch opgewekt. Met dit soort weerstand kan je training geruisloos plaatsvinden, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert. Je kunt gemakkelijk instellen hoe zwaar je wilt trainen, met een draaiknop op het frame. De weerstand kan verhoogd worden tot 600 watt. Magnetische weerstand is vrijwel onderhoudsvrij.

Het zadel

fitbike race magnetic pro zadel Pin

Het zadel is ergonomisch ontworpen, zodat je er comfortabel op zit. Het is in hoogte en op het horizontale vlak in te stellen. Zo kun je het op een goede positie zetten die past bij je lengte, maar ook in verhouding tot het stuur.

Om het zadel vast te zetten, wordt een pop in systeem gebruikt. Als je het zadel in de goede positie hebt gezet, zal het door dit systeem niet meer verschuiven, ook niet bij zware belasting. Je kunt het zadel op 9 standen in hoogte verstellen. Horizontaal kun je het zadel op de millimeter nauwkeurig instellen.

Het stuur

het stuur Pin

Het stuur kan net als het zadel goed afgesteld worden op je lichaamslengte. Ook hier wordt het pop in systeem toegepast en het stuur is op 5 verschillende hoogtes in te stellen. Het is eveneens horizontaal in te stellen, je kunt het per millimeter verschuiven, zodat het nauwkeurig op de juiste positie gezet kan worden. Het stuur is ergonomisch ontworpen, de beugels maken het mogelijk om het stuur vanuit verschillende houdingen vast te grijpen.

De pedalen

spd pedalen Pin

De pedalen van de FitBike Magnetic Pro bestaan uit toe clips met een SPD systeem. Je kunt er dus je eigen fietsschoenen op dragen, die je vastklikt op de pedalen.

Op een spinningfiets is dat ideaal, want op die manier kunt je na een neerwaartse trapbeweging de trapper weer omhoog trekken. Je fietst daardoor actiever, gebruikt je beenspieren intensiever en kunt harder fietsen.

Makkelijk verplaatsen

wieltjes Pin

De FitBike Magnetic Pro heeft zoals bijna alle fitnessapparaten wieltjes onderaan het frame. Je kunt de spinningfiets aan één kant optillen en dan de fiets wegrollen.

Je kunt na de training het apparaat dus verplaatsen naar een hoek in de kamer waar de bike niet zo in de weg staat.

Met de FitBike Race Magnetic Pro krijg je een hoogwaardige kwaliteit spinningbike! Wil je deze vergelijken met andere spinningfietsen? Hier kun je de review lezen van de Fitbike Magnetic home of van de Fitbike Race 8 of je kunt hier de 10 beste spinningfietsen vergelijken.

Hoe fietst de Fitbike race magnetic pro?

Ik heb in deze review natuurlijk gekeken hoe de FitBike Race Magnetic Pro fietst.

De Magnetic Pro fietst heerlijk

De FitBike Race is ontworpen om zware belastingen te kunnen weerstaan. Je zou er dus zeker een stevige training op moeten kunnen doen. En dat kan ook. Hij fietst zeer soepel met een gelijkmatige beweging. Het zware vliegwiel is daar mede verantwoordelijk voor. Dat zorgt voor extra stabiliteit en een vloeiende fietsbeweging.

Daarbij komt dat deze spinningfiets heel stil is. Bij andere vormen van weerstand, zoals door viltblokjes of luchtweerstand, komt vrij veel geluid vrij. Dat kan voor jezelf en anderen vervelend zijn. De weerstand van de Fitbike Race Magnetic Pro wordt opgewekt met magneten, wat volledig stil is. Geen zorgen dus, je kunt je volledig concentreren op je training.

Het is wel jammer dat bij deze fiets geen trainingscomputer wordt meegeleverd, waardoor je niet gebruik kunt maken van trainingsprogramma’s. Deze kunnen je goed helpen een effectieve training te doen en bijvoorbeeld op hartslag te trainen. Dat is een gemis, maar je kunt er wel een losse computer bij bestellen.

FitBike Race Magnetic Pro

De FitBike Race Magnetic Pro is een hele mooie spinningfiets die heel lekker fietst. De spinbike is stil door de magnetische weerstand en wiebelt nauwelijks doordat het frame en het vliegwiel flink wat weegt. Met de FitBike Race Magnetic Pro krijg je een top spinningbike tegen een scherpe prijs.

Andere leuke artikelen