FitBike Race Magnetic Pro review

FitBike Race Magnetic Pro

Wil jij alles weten over de FitBike Race Magnetic Pro spinningfiets? De magnetic Pro is een populaire spinbike met een hele goede kwaliteit. In deze FitBike Race Magnetic Pro review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

€599

2 winkels

Laagste prijzen
 • Standaard geleverd met SPD en toeclip pedalen
 • Geschikt voor heel intensief tot professioneel gebruik
 • Een zwaarder vliegwiel van 22 kg en het magnetisch weerstandsysteem maakt een weerstand tot maar liefst 600 watt mogelijk

FitBike Race Magnetic Pro in het kort

De FitBike Race Magnetic Pro is een hele mooie spinningfiets die heel lekker fietst. De spinbike is stil door de magnetische weerstand en wiebelt nauwelijks doordat het frame en het vliegwiel flink wat weegt. Door het zware vliegwiel en de stille magnetische weerstand kun je met een flinke weerstand trainen met deze fiets. Fitbike levert een topklasse spinningfiets met de Magnetic Pro.

Voor wie is de FitBike Race Magnetic Pro een goede keuze?

De FitBike Race Magnetic Pro is bedoeld voor fietsers die op zoek zijn naar een topklasse spinningfiets met een hoge weerstand maar geen waarde hechten aan extra’s zoals een uitgebreid display of interactieve trainingsmogelijkheden. Wanneer je graag wilt trainen met interactieve mogelijkheden dan zou je de Senz Sports S5000 kunnen overwegen. Hiermee kun je wel interactief trainen met Zwift.

Plus- en minpunten

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Zwaar vliegwiel van 22 kilo
 • Zeer stabiel
 • Nauwkeurig af te stellen op lichaamslengte van gebruiker
 • Fietst heel lekker
 • Er wordt geen trainingscomputer meegeleverd (wel los bij te bestellen)
 • De bidonhouder zit een beetje onhandig
 • Geen interactieve mogelijkheden

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de FitBike Race Magnetic Pro op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht61 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarJa
DisplayExclusief
Meetgegevens op display-
ConnectiviteitGeen
SPD PedalenJa
Toeclip pedalenJa
ZwiftNee
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

41 reviews

17 reviews

logo kieskeurig

91 reviews

Awards en prijzen:

De FitBike Race Magnetic Pro heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze spinningfiets de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De FitBike Race Magnetic Pro in details

Hoe zien alle onderdelen van de FitBike Race Magnetic Pro eruit? En hoe fietst de spinbike? Laten we eens in detail gaan kijken in deze FitBike Race Magnetic Pro review.

Helemaal opgebouwd Pin

De FitBike Magnetic Pro viel mij in deze test meteen op. Hij is met veel aandacht voor design ontworpen. Hij ziet er sportief uit, met zijn contrasterende kleuren. Hij lijkt door het donkergrijze frame en de felgele accenten wel wat op een echte racefiets en het geeft hem ook een wat speels uiterlijk. Als je de spinningbike ziet valt meteen op hoe robuust hij eruit ziet. Het frame bestaat uit brede en stevige onderdelen en het vliegwiel is dik. Dat geeft de indruk dat deze fiets wel wat kan hebben.

Het vliegwiel

het vliegwiel Pin

Wat het vliegwiel betreft, is het gewicht hiervan belangrijk voor een comfortabele fietservaring. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe vloeiender het fietsen zal gaan. Een licht vliegwiel wordt makkelijk in beweging gezet, maar het kan zo snel draaien dat je voelt dat het sneller draait dan jij kunt trappen. Daardoor ontstaat een schokkerige beweging. Het vliegwiel van de FitBike Race Pro weegt 22 kilo. Het kost dan wel meer moeite om het aan het draaien te krijgen, maar het zorgt daarmee voor een prettige, soepele beweging.

Ook staat de spinningfiets stevig door het gewicht van het vliegwiel. De FitBike Magnetic Pro weegt 61 kilo, een derde daarvan wordt dus gevormd door het vliegwiel. Dit zware gewicht krijg je niet zomaar in beweging. De fiets zal niet makkelijk verschuiven of wiebelen.

De weerstand

magnetische weerstand Pin

De weerstand van de FitBike Magnetic Pro wordt magnetisch opgewekt. Met dit soort weerstand kan je training geruisloos plaatsvinden, omdat het systeem geen directe wrijving oplevert. Dit is een groot voordeel t.o.v. een weerstand met remblokken. Je kunt gemakkelijk instellen hoe zwaar je wilt trainen, met een draaiknop op het frame. De weerstand kan verhoogd worden tot 600 watt. Magnetische weerstand is vrijwel onderhoudsvrij.

Het zadel

fitbike race magnetic pro zadel Pin

Het zadel is ergonomisch ontworpen, zodat je er comfortabel op zit. Het is in hoogte en op het horizontale vlak in te stellen. Zo kun je het op een goede positie zetten die past bij je lengte, maar ook in verhouding tot het stuur.

Om het zadel vast te zetten, wordt een pop in systeem gebruikt. Als je het zadel in de goede positie hebt gezet, zal het door dit systeem niet meer verschuiven, ook niet bij zware belasting. Je kunt het zadel op 9 standen in hoogte verstellen. Horizontaal kun je het zadel op de millimeter nauwkeurig instellen.

Het stuur

het stuur Pin

Het stuur kan net als het zadel goed afgesteld worden op je lichaamslengte. Ook hier wordt het pop in systeem toegepast en het stuur is op 5 verschillende hoogtes in te stellen. Het is eveneens horizontaal in te stellen, je kunt het per millimeter verschuiven, zodat het nauwkeurig op de juiste positie gezet kan worden. Het stuur is ergonomisch ontworpen, de beugels maken het mogelijk om het stuur vanuit verschillende houdingen vast te grijpen.

De pedalen

spd pedalen Pin

De pedalen van de FitBike Magnetic Pro bestaan uit toe clips met een SPD systeem. Je kunt er dus je eigen fietsschoenen op dragen, die je vastklikt op de pedalen.

Op een spinningfiets is dat ideaal, want op die manier kunt je na een neerwaartse trapbeweging de trapper weer omhoog trekken. Je fietst daardoor actiever, gebruikt je beenspieren intensiever en kunt harder fietsen.

Makkelijk verplaatsen

wieltjes Pin

De FitBike Magnetic Pro heeft zoals bijna alle fitnessapparaten wieltjes onderaan het frame. Je kunt de spinningfiets aan één kant optillen en dan de fiets wegrollen.

Je kunt na de training het apparaat dus heel makkelijk verplaatsen naar een hoek in de kamer waar de spinningbike niet zo in de weg staat. Heel handig als je spinbike in een multifunctionele kamer staat.

Een hoge bouwkwaliteit

Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de FitBike Magnetic Pro. De spinbike is zeer robuust en kan daardoor ook zwaar belast worden. Hij is zelfs geschikt voor licht commercieel gebruik. De spinningfiets ziet er heel mooi en sportief uit en elk onderdeel is netjes afgewerkt. Dat je vertrouwen in het apparaat kunt hebben, blijkt ook wel uit het feit dat je levenslange garantie op het frame en laswerk krijgt. De spinningfiets wordt aangedreven met een industriële V-belt, wat veel stiller in gebruik is dan een ketting. En met een eigen gewicht van 61 kg en een vliegwielgewicht van 22 kg staat deze fiets als een huis. Ook bij een fanatieke training.

Hoe fietst de Fitbike race magnetic pro?

Ik heb in deze review natuurlijk gekeken hoe de FitBike Race Magnetic Pro fietst. De FitBike Race is ontworpen om zware belastingen te kunnen weerstaan. Je zou er dus zeker een stevige training op moeten kunnen doen. En dat kan ook. Hij fietst zeer soepel met een gelijkmatige beweging. Het zware vliegwiel is daar mede verantwoordelijk voor. Dat zorgt voor extra stabiliteit en een vloeiende fietsbeweging.

Daarbij komt dat deze spinningfiets heel stil is. Bij andere vormen van weerstand, zoals door viltblokjes of luchtweerstand, komt vrij veel geluid vrij. Dat kan voor jezelf en anderen vervelend zijn. De weerstand van de Fitbike Race Magnetic Pro wordt opgewekt met magneten, wat volledig stil is. Geen zorgen dus, je kunt je volledig concentreren op je training.

Het is wel jammer dat bij deze fiets geen trainingscomputer wordt meegeleverd, waardoor je niet gebruik kunt maken van trainingsprogramma’s. Deze kunnen je goed helpen een effectieve training te doen en bijvoorbeeld op hartslag te trainen. Dat is een gemis, maar je kunt er wel een losse computer bij bestellen.

Onze conclusie: is de Fitbike Race Magnetic Pro een goede keus?

Uit deze Fitbike Race Magnetic Pro review blijkt dat dit een ideale spinningfiets is voor enthousiaste thuissporters. Hij biedt veel mogelijkheden voor een zeer redelijke prijs. Het is een allround spinningfiets met leuke opties, zoals de SPD pedalen, magnetische weerstand, zwaar vliegwiel en hoge stabiliteit. Hij is bestand tegen zware belasting van meerdere uren per dag. Spinningfietsen van deze kwaliteit kosten normaal gesproken echt een paar honderd euro meer.

Zoek je een spinningfiets met een hele hoge kwaliteit en heb je geen behoefte aan veel extra’s dan is de de Fitbike Race Magnetic Pro de beste keuze voor jou!

Interactief trainen?

De Magnetic Pro heeft geen interactieve trainingsmogelijkheden. Wanneer je graag interactief wilt trainen dan kun je de Senz Sports S5000 overwegen. Deze is vergelijkbaar maar heeft wel interactieve mogelijkheden zoals Zwift.

Heb je een lager budget?

Ik kan me goed voorstellen dat je deze spinbike wat aan de prijzige kant vind. In dat geval zou je de Fitbike Race Magnetic Home kunnen overwegen. Deze spinningfiets is redelijk vergelijkbaar qua specificaties maar zo’n 100 euro goedkoper.

Wil jij alleen het allerbeste?

Train jij graag in luxe? Dan kun je ook de NordicTrack S10i overwegen. Met een 10 inch HD scherm en een instelbare hellingshoek gaat deze spinningfiets net een stapje verder dan andere.

Fitbike Race Magnetic Pro vergeleken

Hieronder zie je Ride 5 vergeleken met zijn grotere broer de Fitbike ride 6:

FitBike Race Magnetic ProFitbike Ride 6 iPlus
Prijs€599€449
Score
Reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

4.3 / 5 van 99 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Maximaal belastbaar gewicht150 kg150 kg
Gewicht61 kg38 kg
Gewicht vliegwiel22 kg10 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorNeeHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayExclusiefLCD
Meetgegevens op display-Calorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenBluetooth
SPD PedalenJa
Toeclip pedalenJa
ZwiftNee
BekijkBekijk
Wat kost de Fitbike Race Magnetic Pro?

Deze spinningfiets op dit moment €599. Dat is een scherpe prijs voor een spinningfiets met een dergelijk kwaliteit. Wat wel jammer is dat je voor deze prijs er geen (interactieve) trainingsmogelijkheden bij krijgt.

Wat is het verschil tussen de Magnetic Pro en de Magnetic Home?

De twee fietsen zijn redelijk vergelijkbaar. Er zijn wel een aantal verschillen zoals: het vliegwiel gewicht is 2 kilo lichter, de spinbike zelf weegt zo’n 11 kilo minder en de fiets heeft geen SPD pedalen. Hierdoor is de Home zo’n 100 euro goedkoper. Als je de 100 euro kan missen dan is de Magnetic Pro wel de betere keuze.

FitBike Race Magnetic Pro

De FitBike Race Magnetic Pro is een topklasse spinningfiets met magnetische weerstand. Door het zware vliegwiel en de stille magnetische weerstand kun je met een flinke weerstand trainen. Een goede keus voor fietsers die lekker fanatiek willen fietsen!