Flow Fitness Runner DTM100i review

Flow Fitness Runner DTM100i

De Flow Fitness Runner DTM100i is een populaire walking pad voor iedereen die thuis wat meer wilt bewegen. In deze review laten we je alle plus en minpunten van deze loopband zien.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 89 reviews

2 winkels

Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

1

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

6 km/h

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

-

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

  • Te gebruiken tijdens werken, gamen en tv kijken
  • Is alleen te gebruiken om te wandelen
  • De DTM100i heeft geen armsteunen en daardoor schuif je hem makkelijk onder je bureau

Flow Fitness Runner DTM100i in het kort

Wil jij graag meer bewegen? De walking pad geeft je de mogelijkheid om makkelijk tussen de bedrijven door wat aan beweging te doen. Of het nu in je pauze tijdens het werk is of als je televisie kijkt. Dat komt doordat het apparaat licht is en makkelijk te verplaatsen, waardoor je hem overal kunt neerzetten.

Wat opvalt aan de walking desk is dat er geen bedieningsconsole en handgrepen op zitten. Boven aan de loopband zit een display, waarop je trainingsgegevens te zien zijn. Bedienen van het apparaat gaat via een afstandsbediening. Het automatische programma maakt het sporten makkelijk. Het zorgt ervoor dat de snelheid automatisch aangepast wordt aan jouw tempo.

Deze walking pad heeft een maximum snelheid van 6 km per uur. Je kunt er dus een stevige wandeling op maken, maar niet op hardlopen. Verder kun je de DTM100i via Bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet. Hierdoor kun je beschikken over meer trainingsopties via de app WalkingPad. Als je de app gebruikt, heb je de afstandsbediening niet nodig.

Ook mensen die weinig ruimte in huis hebben, kunnen de Flow Fitness Runner DMT100i gebruiken. Hij kan namelijk ingeklapt worden. Met een gewicht van 28 kilo is hij prima te hanteren. Hij is klein genoeg om onder een bed geschoven te worden of onopvallend in een hoek te staan.

Voor wie is de Flow Fitness Runner DTM100i een goede keuze?

Denk jij erover om de Flow Fitness Runner DTM100i aan te schaffen, maar twijfel je of dit iets voor je is? De walking pad is een uitkomst voor mensen die graag meer willen bewegen, maar daar eigenlijk te weinig tijd voor hebben. Doordat de walking pad zo compact is en licht is, kun je hem overal gebruiken. Wandel terwijl je kijkt, gamet of werkt! Ook is hij natuurlijk geschikt voor als je weinig ruimte in huis hebt.

Verder is de walking pad ideaal voor ouderen, mensen met een blessure of zij die moeten revalideren. Zij kunnen hiermee veilig wandelen, ook als het weer niet mee zit (zoals ijzel, sneeuw, te heet of te koud). En verder is dit apparaat natuurlijk heel geschikt voor iedereen die wandelen wil gebruiken als manier om aan de conditie te werken.

Flow Fitness DTM100i walkingpad Pin
De DTM100i is een lekker compacte walkingpad met een maximum snelheid van 6 km/h.

De Flow Fitness Runner DTM100i is een goede loopband voor mensen die:

• Meer willen bewegen
• Weinig ruimte in huis hebben
• Last van een blessure hebben of moeten revalideren
• Hun conditie en kracht willen verbeteren door te wandelen

Voor wie is de Flow Fitness Runner DTM100i geen goede keuze?

Wanneer jij een lekkere hardloop workout wilt doen, is de DTM100i niet de juiste keuze voor jou. Deze walking pad is geschikt om te wandelen en de maximum snelheid is dan ook maar 6 km per uur. Daarnaast is de DTM100i ook niet voorzien van trainingsprogramma’s en luxe opties, dus als je daar naar op zoek bent, zou je beter voor een ander apparaat kunnen gaan. Als laatste zijn walking pads niet uitgerust met handgrepen. Heb jij problemen met je evenwicht en heb je de steun van handgrepen nodig, dan is de DTM100i evenmin een goede keuze voor jou.

De Flow Fitness Runner DTM100i is geen goede keuze voor mensen die:

• Willen hardlopen
• Graag trainingsprogramma’s willen volgen
• Problemen hebben met hun evenwicht

Plus- en minpunten

  • Opklapbaar
  • Met interactieve mogelijkheden via Bluetooth
  • Geen armsteunen en daardoor te gebruiken onder een bureau
  • Met de afstandbediening kun je de loopband makkelijk bedienen
  • Alleen te gebruiken om te wandelen (max 6 km/h)
  • Maximum belastbaar gewicht is vrij laag (100 kg)

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness Runner DTM100i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness Runner DTM100i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Flow Fitness Runner DTM100i is 44 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Flow Fitness Runner DTM100i is 8 km/h langzamer dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Flow Fitness Runner DTM100i is 7 % kleiner dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Flow Fitness Runner DTM100i is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Flow Fitness Runner DTM100i is 27 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Flow Fitness Runner DTM100i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Flow Fitness Runner DTM100i is 18 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk
Demping-
Maximale Snelheid6 km/h
Hellingshoek-
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht28 kg
Aantal programmas1
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLED
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Snelheid, Stappen, Tijd
ConnectiviteitBluetooth
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 89 reviews

1 reviews

3 reviews

16 reviews

logo kieskeurig

1 reviews

coolblue

68 reviews


Wie thuis wil sporten heeft veel keuze. Er zijn allerlei verschillende fitnessapparaten, van hometrainers tot roeimachines en loopbanden. Flow Fitness is een bedrijf dat al jarenlang kwalitatief goede fitnessapparaten op de markt brengt. De Flow Fitness Runner DTM100i is hun nieuwste model walking pad.

Een walking pad is vergelijkbaar met een loopband, maar het verschil is dat de walking pad alleen geschikt is om op te wandelen. Verder is het apparaat heel plat en dus ook makkelijk verplaatsbaar. Een walking pad maakt het eenvoudig om elke dag wat aan je conditie te werken. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van de Flow Fitness Runner DTM100i.

Oordeel

Wil jij graag een walking pad in huis halen om regelmatig te kunnen trainen, dan is de Flow Fitness Runner DTM100i een prima optie. Het is een eenvoudig, compact apparaat, dat elke dag wandelen makkelijk maakt. Doordat hij weinig weegt, eenvoudig verplaatst en klein opgeborgen kan worden, kun je hem overal in huis gebruiken. Hieronder kun je lezen wat gebruikers over de walking pad zeggen.

Pluspunten van de DTM100i

De walking pad is ideaal voor oudere mensen en mensen met een blessure. Wandelen is een heel goede vorm van beweging en met deze walking pad kun je elke dag op een veilige manier aan je conditie en kracht werken. Een vrouw die moet revalideren, vindt de walking pad geweldig, omdat deze het mogelijk maakt om veilig in huis te kunnen sporten. Als ze moe is of pijn krijgt, kan ze direct stoppen en meteen gaan zitten.

inklapbaar Pin
Je kunt de Flow Fitness DTM100i lekker compact inklappen.

Ook mensen met weinig ruimte zijn enthousiast over de DTM100i. Het apparaat is op te vouwen tot een klein compact pakketje en past gemakkelijk onder het bed. Dat is natuurlijk wel anders met een gewone loopband. En toch is de walking pad stevig en voelt hij ook stabiel aan als je er op loopt. Wil je hem opruimen, dan is dat voor vrijwel iedereen goed te doen omdat hij maar 28 kilo weegt.

De Flow Fitness Runner DTM100i is een eenvoudig apparaat, zonder veel poespas. Dat heeft als voordeel dat hij makkelijk is om te bedienen. Ook oudere mensen voelen zich er veilig op en ondervinden geen problemen om hem aan te sturen. Wat snelheid betreft vinden de meeste mensen 6 km per uur prima, want dat is een stevig wandeltempo.

Wat zijn de nadelen van DTM100i?

Hoewel je lekker kunt wandelen op de DTM100i, zitten er ook enkele nadelen aan. Gebruikers geven aan dat het jammer is dat er geen extra functies op zitten, zoals trainingsprogramma’s. Dat beperkt de trainingsmogelijkheden natuurlijk wel. Er is wel een app, maar ook die is redelijk beperkt en werkt ook niet altijd even goed. Verder is de maximum snelheid maar 6 km per uur. Als je sneller wilt wandelen of hardlopen, is de DTM100i hier niet geschikt voor.

Voor mensen die een minder goed evenwicht hebben, kan het lastig zijn dat de walking pad geen handgrepen heeft. Het is even wennen om op een loopband te lopen, zonder je te kunnen vasthouden. Daarnaast geven sommige gebruikers ook aan dat ze de loopband wat smal vinden (het oppervlak is 41,5 cm breed). Vooral als je op hogere snelheden loopt, kan het zijn dat dit onstabiel aanvoelt.

De Flow Fitness Runner DTM100i vergeleken met de Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is een walking pad in dezelfde prijsklasse als de DTM100i. Hieronder zie je een vergelijking tussen deze twee loopbanden:

Flow Fitness Runner DTM100iSenz Sports M500
Score
Reviews

4.6 / 5 van 89 reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk1 pk
Demping-8-voudige demping
Maximale Snelheid6 km/h6 km/h
Hellingshoek-Nee
Maximaal belastbaar gewicht100 kg100 kg
Gewicht28 kg28 kg
Aantal programmas1Geen
HartslagsensorNeeNee
Waterpas verstelbaarNeeJa
DisplayLEDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Snelheid, Stappen, Tijd Calorieverbruik, Afstand, Snelheid, Stappen, Tijd
ConnectiviteitBluetoothGeen
BekijkBekijk

Flow Fitness Runner DTM100i

De Flow Fitness Runner DTM100i is een hele goede walkingpad voor iedereen die thuis wat meer wil bewegen tijdens het werken, gamen of tv kijken. Deze walkingpad doet precies waarvoor hij is bedoeld.

Alternatieven voor de Flow Fitness Runner DTM100i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen