Flow Fitness DTM200i review

Flow Fitness DTM200i

Wil jij alles weten over de Flow Fitness DTM200i? Deze inklapbare loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Flow Fitness DTM200i review lees je alles over deze loopband. Ik test de belangrijkste onderdelen en laat zien of dit de juiste loopband voor thuis is.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 75 reviews

2 winkels

Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

2

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

12 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

48 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Geen

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

 • De Flow Fitness DTM200i een wandelband en loopband in één.
 • Interactieve mogelijkheden met de KS Fit app
 • Lekker breed loopvlak van 48 cm
 • Wordt geleverd met een handige afstandbediening

Flow Fitness DTM200i in het kort

De Flow Fitness DTM200i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van interactieve mogelijkheden, 2 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 48cm breed. De Flow Fitness DTM200i is een goede allround inklapbare loopband.

Voor wie is de Flow Fitness DTM200i een goede keuze?

De Flow Fitness Runner DTM200i is de ideale loopband voor iedereen die graag meer wil bewegen, maar (nog) geen fanatieke hardloper is. Wil je je conditie verbeteren door te wandelen, dan zul je veel hebben aan de DTM200i. Je kunt hiermee wanneer je maar wilt en veilig, droog en comfortabel trainen. De loopband is eveneens ideaal voor oudere mensen of wanneer je moet herstellen van een blessure. Het brede loopoppervlak zorgt voor een veilig gevoel en door de stevige handrail kun je altijd steun zoeken.

Maar ook als je net begint met hardlopen is deze loopband geschikt voor jou. De meeste beginnende hardlopers halen nog geen hoge snelheden en zoeken ook een eenvoudige loopband zonder teveel toeters en bellen. Dat is precies wat de DTM200i is. Doordat hij te koppelen is met de KS Fit app, heb je wel de beschikking over handige trainingsschema’s.

Doordat de Flow Fitness Runner DTM200i ingeklapt kan worden, is het apparaat natuurlijk ook zeer geschikt voor iedereen die weinig ruimte in huis heeft. Normale loopbanden nemen erg veel ruimte in beslag. Deze loopband klap je in, waarna hij makkelijk onder een bed of bank geschoven kan worden.

Voor wie is de Flow Fitness Runner DTM200i geen goede keuze?

Zoals gezegd ligt de maximum snelheid van de DTM200i op 12 km per uur. Deze band is dus niet geschikt voor fanatieke hardlopers. Een gemiddelde hardloper loopt zo’n 10 tot 12 km per uur. Hoewel je dat op deze loopband kunt halen, betekent het wel dat je nooit een sprintje kunt trekken of jezelf kunt uitdagen om je maximum snelheid te verhogen. Ook als je gemiddelde snelheid hoger ligt, is dit dus geen geschikte loopband voor jou.

Daarnaast is de Flow Fitness Runner DTM200i een eenvoudig apparaat. Hij heeft geen display op de handrail, waardoor je tijdens het lopen geen zicht hebt op je trainingsgegevens, zoals afstand, calorieën, gemiddelde snelheid en dergelijke. Wanneer je wilt weten of je voortgang boekt of een record wilt breken, is inzicht in dit soort gegevens wel van belang. Wil je dit kunnen zien, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander type loopband. Ook als je je fitnessapparaat via de display wilt aansturen en niet via een afstandbediening, is deze loopband niet de juiste voor jou.

Plus- en minpunten

 • Koppeling via Bluetooth voor interactief trainen
 • Breed loopvlak van 48 cm
 • Compact inklapbaar
 • Wandelband en loopband in één
 • Geschikt voor intensief trainen
 • Hartslagsensor via borstband mogelijk
 • Maximum snelheid van 12 km/uur

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness DTM200i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
10/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness DTM200i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Flow Fitness DTM200i is 4 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Flow Fitness DTM200i is 2 km/h langzamer dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Flow Fitness DTM200i is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Flow Fitness DTM200i is 22 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Flow Fitness DTM200i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Flow Fitness DTM200i is 17 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak48 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk
DempingJa
Maximale Snelheid12 km/h
HellingshoekGeen
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht33 kg
Aantal programmas2
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Snelheid, Stappen, Tijd
ConnectiviteitKS Fit app
InklapbaarJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 75 reviews

4 reviews

1 reviews

2 reviews

coolblue

68 reviews

Wil jij graag thuis een wandeltraining kunnen doen of wil je beginnen met hardlopen? De ideale loopband voor jou zou dan wel eens de Flow Fitness DTM200i kunnen zijn. Deze eenvoudige loopband heeft een maximale snelheid van 12 km per uur, een extra breed loopvlak en wordt aangestuurd met een afstandbediening of via een app.

Meer bewegen is makkelijk met de DMT200i. Bij het televisie kijken, tijdens het thuiswerken of zomaar ergens tussendoor, pak je de loopband erbij en geniet je van een lekkere wandeltraining. In deze blog lees je wat de Flow Fitness DTM200i je precies te bieden heeft en voor wie deze loopband geschikt is.

Flow Fitness Runner DTM200i in het kort

Flow Fitness DTM200i Pin
De Flow Fitness DTM200i is zowel een wandelband als een hardloopband.

Flow Fitness is een bekende naam als je op zoek bent naar een fitnessapparaat. Eerder hebben zij de Flow Fitness DTM100i op de markt gebracht, eveneens een compacte loopband. Maar hierop kon je niet hardlopen. Dat kan wel op de DTM200i, omdat de maximale snelheid van de band hoger is, namelijk 12 km per uur. Het is daarbij fijn dat het loopoppervlak lekker breed is met 48 cm. Dat geeft een veilig gevoel.

Je kunt kiezen uit wandelen of hardlopen

De DTM200i is voorzien van een handrail. Ga je wandelen, dan kun je deze omlaag geklapt laten. De band is dan begrensd op een snelheid van 6 km per uur. Dat is nog altijd een stevig wandeltempo. Wil je hardlopen, dan klap je de handrail omhoog, waarna de maximum snelheid 12 km per uur is. Voor beginnende hardlopers is dit een prima snelheid. En heb je bijvoorbeeld problemen met je evenwicht of voel je je niet zo stabiel, dan kun je natuurlijk ook wandelen met de handrail omhoog.

De Flow Fitness DTM200i heeft handige extra’s

Deze loopband van Flow Fitness is uitgerust met enkele handige opties. Zo is er geen display op de handrail, maar gebruik je een afstandbediening om de loopband aan te sturen. Hierop zit wel een kleine display en je kunt er de snelheid mee instellen. Maar de Flow Fitness DTM200i is tevens via Bluetooth te koppelen met je smartphone. Je kunt dan gebruik maken van de KS Fit app, die je looptraining kan begeleiden. Je kunt kiezen uit verschillende trainingsschema’s, zowel voor wandelen als voor hardlopen.

Een andere handige optie is dat je zelf een snelheid in kunt stellen, maar het is eveneens mogelijk om het apparaat op automatisch te zetten. Hij reageert dan op jouw loopsnelheid en past de snelheid daarop aan. Verder is de loopband zeer compact. Klap je de handrail omlaag, dan is het apparaat slechts 13,9 cm hoog.

De voor- en nadelen van de Flow Fitness DTM200i

Als je op zoek bent naar een degelijke, compacte loopband, dan is de DTM200i een goede optie. Of je nu gebruik maakt van wat de trainingsapp te bieden heeft of niet, het apparaat biedt je een pittige wandel workout of een fijne hardloop sessie. Je kunt hem na gebruik makkelijk onder je bed of bank wegschuiven. Hieronder kun je zien wat de voor- en nadelen van de Flow Fitness Runner DTM200i zijn.

Voordelen

compact inklapbaar Pin
De Flow Fitness DTM200i kun je super compact inklappen en makkelijk onder je bed opbergen.

Sommige mensen zijn niet op zoek naar een loopband die voorzien is van de laatste snufjes. Ze willen gewoon wandelen of hardlopen en hebben geen extra poespas nodig. De DTM200i is een basic fitnessapparaat dat je precies dat biedt. Je kunt er fijn op trainen wanneer je dat maar wilt. En doordat hij klein op te bergen is, kun je hem altijd kwijt, waar je hem gebruiken wilt. Daardoor kun je bijvoorbeeld wandelen of hardlopen, terwijl je je favoriete serie op televisie kijkt en hem daarna onder de bank schuiven.

De loopband is heel makkelijk te bedienen

Mensen die hem gekocht hebben, geven aan dat ze de loopband makkelijk vinden om te bedienen. Dat geldt ook voor ouderen. Dat maakt de drempel om hem te gebruiken heel laag. De loopband kan met zijn zeer lage beginsnelheid (0,8 km per uur) door vrijwel iedereen gebruikt worden, ook als je slecht ter been bent of een blessure hebt.

Het apparaat heeft een breed loopoppervlak, waardoor je veel ruimte hebt tijdens het wandelen of hardlopen. De loopband is verder stil en voorzien van handige opties, zoals de trainingsapp KS Fit, een houder voor je tablet of smartphone en een afstandsbediening om de loopband aan te sturen.

 • Makkelijk te bedienen
 • Opvouwbaar, dus neemt weinig ruimte in
 • Breed loopoppervlak
 • Stil in gebruik
 • Bluetooth koppeling mogelijk met trainingsapp
 • Tablethouder
 • Besturing via afstandsbediening

Nadelen

Flow Fitness DTM200i tablethouder Pin
De Flow Fitness DTM200i heeft een tablethouder wanneer de beugel uitgeklapt is.

De Flow Fitness Runner DTM200i is een goede loopband voor beginnende hardlopers. Wanneer je deze aanschaft, zal duidelijk zijn dat deze band niet echt geschikt is voor de fanatieke sporter. Het nadeel van dit apparaat is dan ook de relatief lage maximum snelheid van 12 km per uur.

Je mist wel een display

Daarnaast is de loopband niet voorzien van een display, waarop je makkelijk je trainingsgegevens kan zien. Via een display heb je meer inzicht in je workout en je voortgang, omdat je tijdens het sporten je gegevens kunt bekijken. Ook het apparaat aansturen via een afstandbediening is omslachtiger dan het gebruik van knoppen op het apparaat zelf. Verder is de DTM200i eenvoudig en zitten er geen extra opties op die je op uitgebreidere loopbanden wel kunt vinden, zoals trainingsprogramma’s, een hellingshoek of speakers.

 • Maximum snelheid van 12 km per uur
 • Geen display
 • Bediening via afstandsbediening
 • Geen extra opties
 • Geen trainingsprogramma’s

De Flow Fitness DTM200i vergeleken met de Flow Fitness DTM400i

De DTM200i is een goede inklapbare loopband. Flow Fitness heeft nog een beter model in de inklapbare loopbanden lijn. Dat is de Flow Fitness DTM200i. Dit is een goede inklapbare loopband met meer extra’s. Een vergelijking vind je hieronder:

Flow Fitness DTM200iFlow Fitness DTM400i
Score
Reviews

4.8 / 5 van 75 reviews

4.5 / 5 van 89 reviews

Breedte loopvlak48 cm49 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk 1,25 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid12 km/h14 km/h
HellingshoekGeenJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg120 kg
Gewicht33 kg57 kg
Aantal programmas212
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband Ingebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaar--
DisplayLCDLED
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Snelheid, Stappen, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitKS Fit appFitshow app
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Oordeel

Als je de voor- en nadelen van de Flow Fitness Runner DTM200i op een rijtje zet, is het al snel duidelijk. Wanneer je een loopband wilt met veel opties met een hoge maximale snelheid, is de DTM200i niet voor jou. Maar met deze loopband heeft een beginnende hardloper echt een prachtig apparaat. Ook mensen die graag elke dag even willen wandelen doen hiermee geen verkeerde koop. De loopband heeft met zijn comfortabele en brede loopvlak alles in huis om je een lekkere training te geven. Daarnaast heb je het voordeel dat deze loopband ingeklapt kan worden, zodat hij niet in de weg staat. Kortom, de Flow Fitness Runner DTM200i is een geweldige loopband, eenvoudig maar degelijk, die regelmatig thuis bewegen toegankelijk maakt voor jong en oud.

Flow Fitness DTM200i

De Flow Fitness DTM200i is compact, robuust en inklapbaar en voorzien van interactieve mogelijkheden, 2 trainingsprogramma’s en een loopvlak van 48cm breed. De Flow Fitness DTM200i is een goede allround inklapbare loopband.

Alternatieven voor de Flow Fitness DTM200i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen