Senz Sports M500 review

Senz Sports M500

Wil jij alles weten over de Senz Sports M500? Deze walkingpad van topmerk Senz Sports is heel populair. Deze Loopband biedt heel veel voor een scherpe prijs. In deze Senz Sports M500 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

€399

2 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

Geen

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

6 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

45 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Nee

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

  • De M500 heeft geen armsteunen en is een echte wandelband
  • Met de afstandbediening kun je de loopband makkelijk bedienen

Senz Sports M500 in het kort

De Senz Sports M500 is ideaal voor iedereen die meer wilt bewegen tijdens het werk of tv kijken. Deze loopband is super plat en heeft geen armsteunen. Ideaal om te wandelen tijdens computerwerk, een vergadering of tijdens het film kijken!

Voor wie is de Senz Sports M500 een goede keuze?

De M500 is een goede keus voor iedereen die thuis meer wilt wandelen. Je kunt op de loopband wandelen tijdens computerwerk of tv kijken. Deze loopband is hiervoor een hele goede keus. Het is geen goede keus voor mensen die echt een loopband zoeken om te hardlopen. Hiervoor is de M5oo niet geschikt.

Plus- en minpunten

  • Slechts 13 cm hoog, makkelijk op te bergen
  • Normaal formaat loopvlak
  • Duidelijke display met trainingsgegevens
  • Maximum snelheid van 6 km/uur
  • Gewicht van 28 kilo is nog goed te verplaatsen
  • Handige afstandsbediening
  • Maximale gebruikersgewicht is 100 kilo
  • Geen trainingsprogramma's

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Senz Sports M500 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Senz Sports M500 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Senz Sports M500 is 1 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Senz Sports M500 is 8 km/h langzamer dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Senz Sports M500 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Senz Sports M500 is 27 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Senz Sports M500 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Senz Sports M500 is -19 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak45 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk
Demping8-voudige demping
Maximale Snelheid6 km/h
HellingshoekNee
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht28 kg
Aantal programmasGeen
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Stappen, Tijd
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

9 reviews

3 reviews

6 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports M500

Voldoende bewegen is belangrijk, maar met een volle agenda is het lastig om hier de tijd voor te vinden. En juist als je veel stil zit, is het goed om tussendoor te blijven bewegen. De Senz Sports M500 loopband is de manier om bewegen makkelijker te maken, tussen de bedrijven door.

Deze Senz Sports loopband heeft geen armsteunen en kan daardoor gebruikt worden op de werkplek of thuis. Hij is klein en compact en neemt weinig ruimte in. De loopband is bedoeld om op te wandelen. Of je nu aan het werk bent of televisie wilt kijken, je kunt tegelijkertijd even wat aan beweging doen. Zo blijf je fit en houd je een goede conditie. In deze Senz Sports M500 review bekijken we eerst de belangrijkste eigenschappen van deze loopband:

Een loopvlak van 45 cm breed

Senz Sports m500 loopvlak Pin

Het loopvlak van de Senz Sports M500 is 122 cm lang en 45 cm breed. Dit is net zo groot als normale loopbanden en maakt het mogelijk dat je comfortabel kunt wandelen. Daarbij is het loopvlak voorzien van een 8-voudige demping. Deze vangt eventuele schokken op en beschermt de gewrichten tijdens de workout.

Duidelijk display met extra grote cijfers

duidelijk display Pin

Aan de bovenkant van het loopvlak zit een groot LCD display, waarop je je trainingsgegevens kunt zien. Het display zit natuurlijk veel lager dan bij een normale loopband, maar de cijfers zijn extra groot, zodat je ze goed kunt zien. Het display geeft je snelheid, trainingstijd, aantal stappen, verbrande calorieën en de afstand weer. Voldoende informatie dus voor tijdens de training.

De Senz Sports M500 heeft geen trainingsprogramma’s

afstandsbediening Pin

De Senz Sports M500 is niet voorzien van een trainingscomputer met programma’s. Dat komt omdat de loopband is bedoeld om te wandelen, niet om te hardlopen. Het is een eenvoudig apparaat, waarbij je zelf de snelheid kunt instellen. Daarvoor kun je de afstandsbediening gebruiken. Hiermee zet je de loopband aan of uit en kun je de snelheid aanpassen.

Geen armsteunen

De Senz Sports M500 is een loopband die speciaal ontwikkeld is voor gebruik op de werkvloer en in huis. Hij is niet voorzien van armsteunen, wat het gevoel kan geven dat je er makkelijker vanaf zou kunnen vallen. Deze loopband is echter niet bedoeld om op hard te lopen. De maximum snelheid is 6 km per uur. Doordat je op normaal tempo wandelt, is er weinig kans dat je van het apparaat af zult vallen.

Daarnaast is het voordeel van een loopband zonder armsteunen, dat je hem makkelijker onder je bureau kunt plaatsen en na gebruik kunt opbergen. Had de loopband armsteunen gehad, dan zou je hem niet tijdens het werk aan je bureau kunnen gebruiken. Daarom zijn walkingpads zo ontworpen.

Een motor van 1 pk

De motor van de Senz Sports M500 heeft een vermogen van 1 pk. De maximum snelheid van de loopband is 6 km per uur. Dit is voldoende om lekker stevig te wandelen.

De plus- en minpunten

De Senz Sports M500 is een loopband zonder armsteunen, ook wel een walkdesk of walkingpad genoemd. Dit soort loopbanden is niet bedoeld om op te joggen of hardlopen, maar alleen om op te wandelen. Hij maakt het makkelijker om tijdens het werk of het televisiekijken te bewegen. Dit zijn momenten waarop je normaal zit (vaak lange tijd achter elkaar). Met de M500 kun je dus op een laagdrempelige manier meer gaan bewegen.

De maximum snelheid is 6 km per uur: goed voor een stevige wandeling, maar niet om hard te lopen. Daarom is het ook veilig dat er geen armsteunen zijn, die zijn niet nodig als je rustig wandelt. Doordat de loopband laag is, 13 cm, past het apparaat makkelijk onder je bed of je bureau. Met behulp van de transportwieltjes kun je het apparaat ook makkelijk verplaatsen. Het loopvlak is van normaal formaat met 45 cm breedte, wat het wandelen comfortabel maakt. De Senz Sports M500 is voorzien van een duidelijke display voor op het apparaat.

Natuurlijk zou je als minpunt kunnen noemen dat de loopband geen armsteunen heeft, maar dat is een kenmerk van de walkdesks. Doordat ze deze niet hebben, kunnen ze gemakkelijk op de werkvloer of in de huiskamer gebruikt worden. Verder is de maximale belastbaarheid 100 kilo, wat voor sommige mensen wellicht niet genoeg is.

Hoe traint de Senz Sports M500?

Wat direct opviel in deze Senz Sports M500 review is dat deze loopband erg makkelijk in gebruik is. Je kunt hem direct neerzetten en gaan wandelen. Het apparaat geeft je een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen. Hierdoor kun je echt meer gaan wandelen, waardoor je je fitter en gezonder zal voelen. In deze Sens Sports M500 review vond ik het apparaat wat meer lawaai maken dan verwacht. Door een dempende rubber mat onder de loopband te leggen, kun je hier wel wat verbetering in krijgen.

Het grote display is goed af te lezen tijdens het wandelen en de M500 is zo plat dat hij makkelijk op te bergen is. Met een gewicht van bijna 30 kilo moet je wel rekening houden met het feit dat hij redelijk zwaar is, ook met gebruik van de transportwieltjes. De M500 presteert heel goed en maakt het tussendoor bewegen echt eenvoudiger!

De Senz Sports M500 vergeleken

Hieronder kun je de Senz Sports M500 vergelijken met de Flow Fitness DTM400i. Dit is geen wandelband maar een inklapbare loopband:

Senz Sports M500Flow Fitness DTM400i
Prijs€399€899
Score
Reviews

4.3 / 5 van 18 reviews

4.5 / 5 van 89 reviews

Breedte loopvlak45 cm49 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen1 pk1,25 pk
Demping8-voudige dempingJa
Maximale Snelheid6 km/h14 km/h
HellingshoekNeeJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg120 kg
Gewicht28 kg57 kg
Aantal programmasGeen12
HartslagsensorNeeIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa-
DisplayLCDLED
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Stappen, TijdAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeenFitshow app
BekijkBekijk

Voor wie is dit een goede keuze?

Uit onderzoek blijkt duidelijk hoe gevaarlijk voor de gezondheid het is om vele uren achtereen te zitten. De sedentaire leefstijl brengt veel risico’s voor de gezondheid met zich mee, van een grotere kans op diabetes en hart- en vaatziekten, tot depressie en bepaalde vormen van kanker. Daarom is meer aandacht voor beweging voor iedereen met een zittend beroep belangrijk.

Voor mensen met een bureaubaan

De Senz Sports M500 is dus een geschikt apparaat voor iedereen die bureauwerk doet: of je nu computerprogrammeur bent, voor de gemeente werkt of vertaler bent. Gemiddeld blijken de meeste mensen met een kantoorbaan meer dan 11 uur per dag te zitten, wat de kans op gezondheidsklachten groot maakt. Niet alleen de bovengenoemde ernstige ziekten, je kunt ook last krijgen van rug- en nekklachten of van andere gewrichten.

Met een walkdesk zoals de M500, die onder een zit/sta bureau geplaatst kan worden, wordt meer bewegen een eitje. Op momenten waarop je normaal gesproken geen mogelijkheid hebt te bewegen, kun je nu gaan wandelen. Je kunt dus werken en bewegen op hetzelfde moment. Zelfs als je niet zo’n speciaal bureau hebt, kun je wandelen op deze compacte loopband. Zet hem in de kantine of in een hoek van je kantoor en wandel terwijl je moet bellen of even een pauze hebt. Op die manier kun je makkelijk je stappen per dag halen.

De Senz Sports M500 voor thuis

De loopband is natuurlijk ook geschikt voor thuis gebruik. Wanneer je weinig beweegt, bijvoorbeeld als je een hele avond televisie gaat kijken, kun je hem voor de televisie leggen. Dan kun je wandelen terwijl je je favoriete series of films kijkt. De walking pad is echter ook geschikt voor gamers. Na je workout schuif je de M500 onder de bank of een tafel en hij staat netjes uit het zicht.

Uit deze Senz Sports M500 review blijkt dat deze loopband een goede keuze is voor iedereen die zich zorgen maakt over voldoende lichaamsbeweging. Of je nu jong of oud bent, zittend werk hebt of gewoon niet houdt van sporten, het gevaar van onvoldoende beweging is relevant voor bijna iedereen. Je kunt dit probleem nu makkelijk oplossen met een walkdesk zoals de Senz Sports M500.

Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is ideaal voor iedereen die meer wilt bewegen tijdens het werk of tv kijken. Deze loopband is super plat en heeft geen armsteunen. Ideaal om te wandelen tijdens computerwerk, een vergadering of tijdens het film kijken!

Alternatieven voor de Senz Sports M500

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen