Review

Fitbike the Beast review

Door:    |   Laatste update: 

fitbike the beast review

Wil jij alles weten over de Fitbike The Beast? Deze populaire airbike komt goed naar voren in alle reviews en tests. Daarom heb ik een uitgebreide review van deze airbike gedaan! In deze Fitbike The Beast review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze airbike en wat ik er van vind.

Lees verder

Review samenvatting

Fitbike the Beast

De voor- en nadelen

  • Robuust en stevig met een eigen gewicht van 73 kilo
  • Stil in gebruik door aandrijving met V-belt
  • Ergonomisch ontwerp
  • Trainingscomputer met 7 programma’s
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Hoge aanschafprijs
  • Geen borstband meegeleverd

Oordeel

De Fitbike The Beast is een beest van een apparaat. Hij staat als een huis, is heel stil door de V-Belt en kan iedere training moeiteloos aan. De workout die je op dit apparaat kunt doen is geweldig.

Bekijk de laagste prijs!

Reviews op andere sites:

De Fitbike the Beast is ook op andere websites met zeer goede scores beoordeeld. Hieronder vind je een aantal scores van andere sites:

5

(2+ reviews)

1/4

De Fitbike The Beast

In deze test heb ik de Fitbike The Beast op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je alle details van deze review.

fitbike the beast aandrijving

De weerstand

De airbike werkt, de naam zegt het al, door luchtweerstand op te wekken. Als je de pedalen ronddraait, wordt aan de voorkant een wiel met schoepen in beweging gezet. Deze veroorzaken luchtweerstand en dat maakt het trappen zwaar. Hoe harder je trapt, hoe meer weerstand dat opwekt. Bij trainen met luchtweerstand is het zo, dat je dus zelf bepaalt hoe intensief je training is. Dit maakt de airbike heel geschikt voor HIIT trainingen en trainen op hartslag.

de handvaten

Het stuur en de handgrepen

Anders dan bij een hometrainer heeft een airbike niet zozeer een stuur, als twee lange hendels. Deze bewegen gelijktijdig met de trappers mee, zodat niet alleen je benen, maar ook je armen in beweging moeten komen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de handgrepen op een ergonomische manier kunt vastpakken en daar is bij de Fitbike The Beast goed over nagedacht.

De lange hendels beschikken ieder over twee handvatten, een met een horizontale grip en een met een verticale. Daardoor kun je zelf de positie kiezen die het beste aanvoelt. Maar het geeft je eveneens de mogelijkheid om andere spiergroepen te trainen, omdat je je handen en armen in een andere positie brengt. Het vasthouden van de ene greep traint de biceps meer, terwijl dat bij de andere greep de triceps zijn.

bouwkwaliteit fitbike the beast

De kwaliteit

De Fitbike The Beast is een apparaat dat kwaliteit levert. Het apparaat heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. De airbike is heel degelijk en robuust is presteert uitstekend.

De gebruikte materialen zijn eersteklas en dat blijkt ook uit het feit dat er levenslange garantie op het frame en laswerk gegeven wordt. De Fitbike The Beast wordt ook verkocht als airbike geschikt voor professionele sporters.

display van the beast

Het display

Het display ziet er overzichtelijk uit. Op het scherm kun je de belangrijkste gegevens in een oogopslag zien, zoals de afgelegde afstand, de tijd, verbrande calorieën, je snelheid, rotaties per minuut en het wattage.

Het scherm is verlicht en de bediening gaat via knoppen. Er zijn ook een aantal handige sneltoetsen. Ik kon prima overweg met het display zonder de gebruikshandleiding te hoeven raadplegen.

trainingprogrammas

De trainingsprogramma's

Via de trainingscomputer kies je het programma dat je wilt gebruiken. Er zijn 7 programma’s om uit te kiezen, zoals een HIIT training en trainen op hartslag. Je moet er wel rekening mee houden dat er geen borstband meegeleverd wordt.

Voor de HIIT training is het makkelijk dat je op de computer speciale interval knoppen vindt. Hierdoor kun je snel je HIIT training starten door op de knop 20/10 of 10/20 te drukken.

De aandrijving

De Fitbike The Beast wordt aangedreven door middel van een V-belt. Deze is aan de strengste testen onderworpen om ervoor te zorgen dat hij de meest zware belasting aan kan. Je kunt er van op aan dat deze V-belt niet door zal slippen. Ook zal deze vorm van aandrijving geen geluidsoverlast opleveren.

2/4

Het geluid van de Fitbike The beast

Het geluid die een airbike maakt is afhankelijk van de aandrijving die wordt gebruikt.

In dit filmpje kun je het verschil goed horen. Je hoort eerst een Assault bike met ketting aandrijving (herrie) en als 2e hoor je de Fitbike the Beast met V-Belt aandrijving (stil).

Een ketting maakt veel geluid

Zoals je in de video kunt horen is er een groot verschil in geluid tussen een V-Belt en een ketting aandrijving. Zo groot dat ik bovenstaande video heb gemaakt. Tijdens de test van de Assault Bike begon ik mij te storen aan het geratel van de ketting. Zeker wanneer je de intensiteit van de training opvoert wordt het geluid van de ketting vrij vervelend.

Een V-Belt aandrijving zoals bij deze The Beast airbike of de Schwin airbike maakt bijna geen geluid. Je hoort dan alleen nog maar de wind van de luchtweerstand. Hierdoor zou ik zeker voor een airbike met V-Belt kiezen dan voor een ketting.

3/4

Hoe traint deze airbike?

hoe traint the beast

Hoe traint The Beast?

Een workout op The Beast is een goede manier om je echt helemaal te geven in een training. Je doet een full-body workout in een fractie van de tijd. Na 15 minuten op deze airbike was ik compleet gesloopt..

Je merkt dat het apparaat zwaar belast kan worden: ook tijdens een intensieve HIIT training, bij staan op de pedalen en hoge snelheden blijft The Beast stevig staan.

Verder is het apparaat opvallend stil. Maar dat heb je hierboven in de video al kunnen zien.

Ook de handvatten vond ik heel prettig bij deze airbike. Je kunt aan de handgrepen al zien dat deze anders zijn dan bij andere airbikes. Aan de lange hendel is een horizontale greep geplaatst, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt om de handvatten vast te pakken. Ik vond het heel prettig om af en toe te wisselen tussen de verschillende grepen.

4/4

Voor wie is de the beast een goede keus?

Uit deze review blijkt dat de Fitbike The Beast een topklasse airbike is tegen een scherpe prijs. Een goede keus voor topklasse airbike.

Voor wie is deze airbike een goede keus?

Deze airbike lijkt door zijn solide bouw en professionele ontwerp specifiek geschikt voor de fanatieke, serieuze sporter en voor personal trainers of fysiotherapeuten. Hij zal voor deze groepen zeker aan de verwachtingen voldoen. Maar ook voor de normale thuissporter, die gewoon aan zijn conditie en fitheid wil werken is The Beast prima geschikt.

Het is wel zo dat deze airbike in een wat hogere prijsklasse zit. Dat houdt sommige mensen misschien tegen om hem aan te schaffen, zeker als je leest dat het apparaat geschikt is voor fanatieke sporters. Maar als je graag thuis wilt sporten, kun je overwegen in The Beast te investeren. Deze airbike gaat jaren mee en levert kwaliteit voor zijn geld. En hij kan je zomaar transformeren van een rustige thuissporter tot een enthousiaste sportfanaat, juist omdat het trainen op de Fitbike The Beast zo leuk is.

Wil je nog andere airbikes bekijken dan kun je hier de top 6 airbikes van dit moment bekijken.

Pluspunten

Wat deze airbike onderscheidt van andere airbikes, is de robuustheid. Het apparaat heeft een eigen gewicht van 73 kilo, dus hij is gebouwd om de meest intensieve trainingen te kunnen doorstaan. Verder is deze airbike erg stil, doordat de aandrijving met een V-belt geschiedt.

De Fitbike is ontworpen met ergonomie in gedachten. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal in te stellen en het apparaat is waterpas af te stellen. Ook de handgrepen zijn ergonomisch, je kunt deze op verschillende manieren vastpakken. Op de trainingscomputer vind je 7 verschillende trainingen, waaronder hartslag- en HIIT programma’s.

Minpunten

Eerlijk gezegd kan ik niet veel minpunten noemen bij dit apparaat. Het is een apparaat dat gewoon goed in elkaar steekt en doet wat het moet doen. Als er nadelen genoemd moeten worden, dan zou een nadeel kunnen zijn, dat de Fitbike The Beast een hoge aanschafprijs heeft. En het zou handig zijn als er een borstband meegeleverd wordt voor hartslagtraining. Dat is nu niet het geval.

Fitbike the Beast

Oordeel

De Fitbike The Beast is een beest van een apparaat. Hij staat als een huis, is heel stil door de V-Belt en kan iedere training moeiteloos aan. De workout die je op dit apparaat kunt doen is geweldig.

Bekijk de laagste prijs!

Andere leuke artikelen