Fitbike the Beast review

fitbike the beast review

Wil jij alles weten over de Fitbike The Beast? Deze populaire airbike komt goed naar voren in alle reviews en tests. Daarom heb ik een uitgebreide review van deze airbike gedaan! In deze Fitbike The Beast review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze airbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 12 reviews

€1099

2 winkels

Laagste prijzen

Fitbike the Beast in het kort

De Fitbike The Beast is een beest van een apparaat. Hij staat als een huis, is heel stil door de V-Belt en kan iedere training moeiteloos aan. De workout die je op dit apparaat kunt doen is geweldig.

Plus- en minpunten

  • Robuust en stevig met een eigen gewicht van 73 kilo
  • Stil in gebruik door aandrijving met V-belt
  • Ergonomisch ontwerp
  • Trainingscomputer met 7 programma’s
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Hoge aanschafprijs
  • Geen borstband meegeleverd
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht73 kg
Aantal programmas7
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 12 reviews

5+ reviews

5+ reviews

2+ reviews

De eerste indruk van ‘The Beast’

Wat is de eerste indruk in deze Fitbike The beast review?

fitbike the beast doos Pin

Alles zit netjes verpakt

onderdelen van the beast Pin

De doos en alle onderdelen zitten goed verpakt. Alles zit netjes in piepschuim en beschermende doosjes en folie.

De gehele doos was nogal zwaar en groot. Daarom heb ik zelf alle onderdelen uit de doos gehaald en de losse onderdelen allemaal naar de plek gebracht waar ik hem ging opbouwen.

Zeker voor het frame was dit wel makkelijk. Deze is best zwaar namelijk. Maar er zitten wel makkelijke handvatten aan.

The beast monteren

het frame Pin

Wanneer je alle onderdelen uit de doos haalt merk je dat het eigenlijk maar heel weinig onderdelen zijn die je nog moet monteren.

Het hele frame, vliegwiel en zadel zijn eigenlijk 1 geheel. Hierdoor hoef je eigenlijk alleen de steunen, trappers, display en handvatten te monteren.

De handleiding die erbij zit is heel duidelijk en het gereedschap wat je nodig hebt wordt er ook bijgeleverd. Ik had de airbike in een half uurtje gemonteerd.

Wanneer hij op zijn plek staat is het een prachtig fitnessapparaat om te zien. Hij is ook niet te groot en heeft geen stopcontact nodig.

De Fitbike The Beast in details

In deze test heb ik de Fitbike The Beast op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je alle details van deze review. Allereerst de specificaties:

Zoals je hieronder kunt zien is de airbike geschikt voor lange mensen (tot 200 cm) en heeft deze een ruim maximaal belastbaar gewicht van 150kg!

Technische specificaties:

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht73 kg
Aantal programmas7
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen

De weerstand

de aandrijving Pin

De airbike werkt, de naam zegt het al, door luchtweerstand op te wekken. Als je de pedalen ronddraait, wordt aan de voorkant een wiel met schoepen in beweging gezet. Deze veroorzaken luchtweerstand en dat maakt het trappen zwaar. Hoe harder je trapt, hoe meer weerstand dat opwekt. Bij trainen met luchtweerstand is het zo, dat je dus zelf bepaalt hoe intensief je training is. Dit maakt de airbike heel geschikt voor HIIT trainingen en trainen op hartslag.

Het stuur en de handgrepen

de handvaten Pin

Anders dan bij een hometrainer heeft een airbike niet zozeer een stuur, als twee lange hendels. Deze bewegen gelijktijdig met de trappers mee, zodat niet alleen je benen, maar ook je armen in beweging moeten komen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de handgrepen op een ergonomische manier kunt vastpakken en daar is bij de Fitbike The Beast goed over nagedacht.

De lange hendels beschikken ieder over twee handvatten, een met een horizontale grip en een met een verticale. Daardoor kun je zelf de positie kiezen die het beste aanvoelt. Maar het geeft je eveneens de mogelijkheid om andere spiergroepen te trainen, omdat je je handen en armen in een andere positie brengt. Het vasthouden van de ene greep traint de biceps meer, terwijl dat bij de andere greep de triceps zijn.

De kwaliteit van de Fitbike The Beast

bouwkwaliteit fitbike the beast Pin

De Fitbike The Beast is een apparaat dat kwaliteit levert. Het apparaat heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. De airbike is heel degelijk en robuust is presteert uitstekend.

De gebruikte materialen zijn eersteklas en dat blijkt ook uit het feit dat er levenslange garantie op het frame en laswerk gegeven wordt. Hij wordt ook verkocht voor professionele sporters.

Het display

overzichtelijk display Pin

Het display ziet er overzichtelijk uit. Op het scherm kun je de belangrijkste gegevens in een oogopslag zien, zoals de afgelegde afstand, de tijd, verbrande calorieën, je snelheid, rotaties per minuut en het wattage.

Het scherm is verlicht en de bediening gaat via knoppen. Er zijn ook een aantal handige sneltoetsen. Ik kon prima overweg met het display zonder de gebruikshandleiding te hoeven raadplegen.

De trainingsprogramma’s

trainingprogrammas Pin

Via de trainingscomputer kies je het programma dat je wilt gebruiken. Er zijn 7 programma’s om uit te kiezen, zoals een HIIT training en trainen op hartslag. Je moet er wel rekening mee houden dat er geen borstband meegeleverd wordt.

Voor de HIIT training is het makkelijk dat je op de computer speciale interval knoppen vindt. Hierdoor kun je snel je HIIT training starten door op de knop 20/10 of 10/20 te drukken.

Het geluid van de Fitbike The beast

Het geluid die een airbike maakt is afhankelijk van de aandrijving die wordt gebruikt. Er zit een groot verschil in het geluid dat een airbike maakt. Daarom heb ik een filmpje gemaakt waarin je het verschil goed horen. Je hoort eerst een Assault bike met ketting aandrijving (herrie) en als 2e hoor je de Fitbike the Beast met V-Belt aandrijving (stil).

Een ketting maakt veel geluid

Zoals je in de video kunt horen is er een groot verschil in geluid tussen een V-Belt en een ketting aandrijving. Zo groot dat ik bovenstaande video heb gemaakt. Tijdens de test van de Assault Bike begon ik mij te storen aan het geratel van de ketting. Zeker wanneer je de intensiteit van de training opvoert wordt het geluid van de ketting vrij vervelend.

Een V-Belt aandrijving zoals bij deze The Beast airbike of de Schwin airbike maakt bijna geen geluid. Je hoort dan alleen nog maar de wind van de luchtweerstand. Hierdoor zou ik zeker voor een airbike met V-Belt kiezen dan voor een ketting.

Hoe traint deze airbike?

De Fitbike The Beast traint heerlijk

hoe traint the beast Pin

Een workout op The Beast is een goede manier om je echt helemaal te geven in een training. Je doet een full-body workout in een fractie van de tijd. Na 15 minuten op deze airbike was ik compleet gesloopt..

Je merkt dat het apparaat zwaar belast kan worden: ook tijdens een intensieve HIIT training, bij staan op de pedalen en hoge snelheden blijft hij stevig staan.

Verder is het apparaat opvallend stil. Maar dat heb je hierboven in de video al kunnen zien.

Ook de handvatten vond ik heel prettig bij deze airbike. Je kunt aan de handgrepen al zien dat deze anders zijn dan bij andere airbikes. Aan de lange hendel is een horizontale greep geplaatst, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt om de handvatten vast te pakken. Ik vond het heel prettig om af en toe te wisselen tussen de verschillende grepen.

Hier vind je nog een leuke video van The Beast in actie:

Voor wie is deze airbike een goede keus?

Uit deze review blijkt dat de Fitbike The Beast een topklasse airbike is tegen een scherpe prijs. Een goede keus voor een topklasse airbike.

Voor wie is deze airbike een goede keus?

Deze airbike lijkt door zijn solide bouw en professionele ontwerp specifiek geschikt voor de fanatieke en serieuze sporter. Maar ook voor de normale thuissporter, die gewoon aan zijn conditie en fitheid wil werken is The Beast prima geschikt.

Het is wel zo dat deze airbike in een wat hogere prijsklasse zit (maar zeker niet zo duur als de Schwinn Airdyne AD8 pro). Dat houdt sommige mensen misschien tegen om hem aan te schaffen, zeker als je leest dat het apparaat geschikt is voor fanatieke sporters. Maar als je graag thuis wilt sporten, kun je overwegen in dit toestel te investeren. Deze airbike gaat jaren mee en levert kwaliteit voor zijn geld. En hij kan je zomaar transformeren van een rustige thuissporter tot een enthousiaste sportfanaat, juist omdat het trainen op de Fitbike The Beast zo leuk is.

Alternatieven voor de Fitbike the Beast

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Fitbike the Beast

De Fitbike The Beast is een beest van een apparaat. Hij staat als een huis, is heel stil door de V-Belt en kan iedere training moeiteloos aan. De workout die je op dit apparaat kunt doen is geweldig.

Andere leuke artikelen