De top 5 allerbeste Crosstrainers van 2018! Bekijk snel de nr 1!

Laatste update: vrijdag, 15 juni, 2018

    Op zoek naar de beste ​crosstrainer voor thuis? Ik laat je precies zien waar je ​op moet letten en geef je de 5 beste ​crosstrainers voor thuis! Ook geef ik je de beste goedkope ​crosstrainers als je budget iets kleiner is.

    Dit vind je in dit artikel:

  1. Waar moet je op letten als je een crosstrainer wilt kopen?
  2. De top 5 beste crosstrainers van 2018.
  3. De beste goedkope crosstrainer.
  4. De top 2 beste professionele crosstrainers.
  5. De voordelen van een crosstrainer?
  6. Tips voor trainen met een crosstrainer.
de beste crosstrainer kopen

​Waar moet je op letten wanneer je een crosstrainer wilt kopen?

Als je voor thuis de beste crosstrainer wilt kopen dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Hieronder zet ik de belangrijkste zaken voor je op een rij. De aanschaf is een hele investering dus neem even de tijd om je te verdiepen in de belangrijkste eigenschappen van een goede crosstrainer.

crosstrainer waar op letten

​Reardrive of frontdrive

​Het vliegwiel van een crosstrainer kan aan de voor of achterzijde zitten. Als het vliegwiel aan de voorkant zit dan is de beweging van de crosstrainer horizontaal en voelt wat aan als een langlauf beweging. Dit zijn de crosstrainers die je vaak ook ziet bij de sportschool. Bij een vliegwiel aan de achterzijde geeft dit een wat rondere beweging.Wanneer het vliegwiel aan de achterkant zit dan neemt deze ook minder ruimte in beslag. Belangrijk om rekening mee te houden wanneer je een crosstrainer voor thuis koopt.

crosstrainers vergelijken

​Het aandrijfsysteem

​Wanneer je een crosstrainer koopt kun je kiezen tussen twee soorten aandrijving. Je hebt de kettingaandrijving en de zogenaamde V-aandrijfriem of V-belt. Een kettingaandrijving moet regelmatig worden geolied en maakt meer geluid tijdens het gebruik. Een V-aandrijfriem maakt minder geluid en is onderhoudsvrij maar ​duurder dan de kettingaandrijving. Een v-aandrijfriem is dus te adviseren en de beste crosstrainers hebben deze meestal ook.

crosstrainer aanbieding

​Crosstrainer gewicht

​​Het gewicht van de hele crosstrainer zegt iets over de kwaliteit van ​het product. Over het algemeen kun je stellen dat hoe zwaarder de crosstrainer is des te meer ijzer in de crosstrainer constructie is verwerkt.Wanneer er meer ijzer in de constructie is gebruikt dan is deze beter van kwaliteit dan wanneer er bijvoorbeeld veel plastic is gebruikt.

crosstrainer test

Maximaal belastbaar gewicht

​​Ook een goede indicatie voor de kwaliteit van een goede crosstrainer is het maximaal belastbaar gewicht. Dit is het maximale gewicht wat de crosstrainer aankan. Een goede constructie kan aardig wat gewicht hebben. Is het maximaal belastbaar gewicht heel laag? Dan is de kwaliteit van de crosstrainer waarschijnlijk niet zo groot en dan zou ik even verder kijken. De beste crosstrainers moeten toch wel een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg aankunnen.

goedkope crosstrainer

​Vliegwiel gewicht

Het vliegwiel is het grote en zware wiel wat aan de voor of achterkant van de crosstrainer zit. Dit wiel zet de crosstrainer eigenlijk in beweging. 

Een zwaarder vliegwiel loopt over het algemeen lekkerder dan een licht vliegwiel. Een zwaarder vliegwiel geeft ook een vloeiende beweging en kan een grotere weerstand geven dan een lichter vliegwiel. Kies daarom altijd voor een zwaarder vliegwiel.

crosstrainer beste koop

​De kogellagers

​Een ander belangrijk punt voor een crosstrainer zijn de kogellagers. 

Een crosstrainer met kogellagers draait langer soepel en maakt minder geluid. Een apparaat met dubbele kogellagers zijn nog beter. Deze vergen namelijk minder onderhoud. 

SKF-lagers zijn bijvoorbeeld heel erg goed.

goede crosstrainer

Crosstrainer garantie

Zoals bij ieder product is de garantie die door de fabrikant wordt gegeven een goede indicator van het vertrouwen dat de fabrikant heeft van zijn product. Een fabrikant met de beste crosstrainers geeft een langere garantie op zijn product. 

De garantie is meestal opgedeeld in garantie op onderdelen en het frame. Een goede fabrikant geeft minstens 2 jaar garantie op de onderdelen en 3 jaar op het frame. Langer is natuurlijk beter!

crosstrainer lengtepas

​De lengtepas

De lengtepas is belangrijk voor een goede ​beleving op een crosstrainer. Een korte lengtepas geeft een stepachtige beweging terwijl een lange lengtepas ​een intensievere hardloop beweging geeft. ​Een langere lengtepas is daarom over het algemeen beter maar is ook afhankelijk van de lengte van de gebruiker.​

Voor mensen tot ongeveer 160 cm is een lengtepas van 40 - 45 cm voldoende. Ben je tussen de 170 en 200 cm? Dan past een lengtepas van ​45 - 55 cm beter bij je. 

​De top 5 beste crosstrainers van 2018

​Wil jij een crosstrainer kopen? Hieronder vind je onze top 5 van ​beste crosstrainers waarbij we de bovenstaande eigenschappen en natuurlijk de prijs hebben vergeleken!

Op de ​1e plek staat de Proform 420i Front Drive​. ​Met een vliegwiel van 22 kilo en een totaal gewicht van 94 kilo is de ​Proform 420i heel stabiel. Ook heeft de ​Proform 420i Front Drive ​een belastbaar gewicht van 130 kg wat zeer goed is voor een crosstrainer uit deze prijsklasse.

Vliegwiel gewicht

Crosstrainer gewicht

Max. belastbaar gewicht

​Rear of Front drive

Lengte pas

Mijn keuze voor de beste crosstrainer voor thuis gebruik!

Prijs: 849,00 679,00
Proform 420 crosstrainer

​22 kg

​94 kg

​130 kg

​Front

​51 cm

Mijn keuze voor een goedkope crosstrainer!

Prijs: 499,00 449,00
Tunturi Fitcross crosstrainer

​9 kg

​48 kg

​150 kg

​Rear

​81 cm

Prijs: 429,00
Proform 325
inSPORTline Klegan

​19 kg

​47 kg

​140 kg

​Rear

​42 cm

Prijs: 549,00 359,00
Kettler cross p

​14 k​​​​g

​​63 kg

​130 kg

​Rear

​​38.5 cm

Prijs: 599,00 499,00
Flow fitness crosstrainer

​18 kg

​52 kg

​​135 kg

​Rear

​​42 cm

​De beste goedkope crosstrainer van 2018

Een goede crosstrainer is een hele investering. Een gemiddelde crosstrainer is toch zeker 400 - 500 euro. Wil jij graag een goedkope crosstrainer kopen? Dan zou ik je de Tunturi FitCross 50i​ aanbevelen.

De ​Tunturi FitCross 50i​ is een goede crosstrainer met een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met een gewicht van ​48 kg en een vliegwiel van ​9 kg is dit een stabiele crosstrainer die zorgt voor een fluisterstille training.

Deze crosstrainer is heel populair.​​ Zoek jij een goede crosstrainer voor niet teveel geld? Dan is de 
Tunturi FitCross 50i​ een hele goed keus!

​De beste professionele crosstrainers van 2018

Wil jij thuis liever met een (semi) professionele crosstrainer trainen? Dan heb ik hieronder de 2 beste professionele crosstrainers op een rij gezet. Wil jij liever een goedkopere crosstrainer? Dan kun je hierboven kijken naar de top 5 beste crosstrainers voor thuisgebruik. Als je budget niet zo heel groot is dan kun je nog kijken naar de beste goedkope crosstrainers.

Op de eerste plaats staat de
Tunturi FitCross 150i. Dit is een semi professionele frontdrive crosstrainer voor een aantrekkelijke prijs! De ​Fitcross 150i is met een gewicht van 64 kg heel stabiel en biedt een hele natuurlijke loopbeweging door zijn lengtepas van maar liefst ​96 cm. De ​Tunturi FitCross 150i is een goede crosstrainer met een fijne prijs/kwaliteit verhouding.

​Vliegwiel gewicht

Crosstrainer gewicht

​Max belastbaar gewicht

​Front of rear drive

Lengte pas

​Mijn keuze voor de beste professionele crosstrainer voor thuis!

Prijs: 799,00 599,00
Tunturi fitcross 150

​9 kg

​64 kg

​150 kg

​Front

​96 cm

Prijs: 1.999,00
bowflex m5

​-

​64,7 kg

​1​30 kg

​Front

​40 cm

​De voordelen van een crosstrainer

​​​​Trainen op een crosstrainer heeft verschillende voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

Combineren met andere activiteiten

Lekker een filmpje of tv-serie kijken. Dit kun je perfect combineren met sporten op een crosstrainer. Tijdens het trainen blijft je bovenlichaam en hoofd redelijk stabiel. Hierdoor kun je makkelijk je favoriete serie kijken en flink zweten en afvallen! Doordat je afgeleid bent gaat de tijd ook nog eens veel sneller. Voordat je het doorhebt heb je een uurtje getraind op de crosstrainer!

fitnessapparaat

Je traint het hele lichaam

Bij een crosstrainer gebruik je het hele lichaam. Tijdens de oefening gebruikt je benen, bovenlichaam en armen. Het hele lichaam is in beweging. Je verbrand hierdoor meer calorieën en traint alle spieren.

​Weinig belasting voor de gewrichten

​Trainen op een crosstrainer is niet belastend voor je gewrichten. Dit is één van de grote voordelen van een crosstrainer! Bij andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen of tennis is de belasting voor de spieren en gewrichten veel groter en daarbij ook de kans op een blessure. Een blessure zal je daarom niet snel oplopen op een crosstrainer!

​Voor en achteruit

​​Trainen op een crosstrainer is niet belastend voor je gewrichten. Dit is één van de grote voordelen van een crosstrainer! Bij andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen of tennis is de belasting voor de spieren en gewrichten veel groter en daarbij ook de kans op een blessure. Een blessure zal je daarom niet snel oplopen op een crosstrainer!

Calorieën verbranden

Het spreekt voor zichzelf dat je tijdens het trainen op een crosstrainer calorieën verbrand. Met een crosstrainer verbrand je ongeveer 500 tot 600 kcal per uur. Met een paar keer per week trainen op een goede crosstrainer kun je dus prima afvallen! Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je let op de voeding.

​De beste tips voor trainen op een crosstrainer

​Trainen op een crosstrainer is niet moeilijk maar er zijn wel een aantal dingen waarop je moet letten tijdens het trainen. Hieronder de belangrijkste  punten waarop je moet letten tijdens het trainen op een crosstrainer.

​Daag jezelf uit

​Daag jezelf uit en verleg je grenzen. Probeer iedere week het tempo, de weerstand of de duur van de workout te verhogen! Dat is de enige manier waarop je vooruitgang zal zien in je conditie en gewicht.

​Drink voldoende

​​Als je flink traint dan verlies je vocht. Zoals bij elke sport is het belangrijk dat je voldoende water drinkt tijdens het trainen. Je lichaam heeft het echt nodig.

​Gebruik je hele lichaam

​​​Het is verleidelijk om de meeste voorwaartse kracht uit de benen te laten komen. Als je zorgt dat je armen goed meedoen dan train je echt het hele lichaam. Zorg dus dat je de armen goed gebruikt tijdens de oefening.

​Zorg voor de juiste houding

​Een goede houding is belangrijk. Zorg tijdens het uitvoeren dat je de rug recht houd en probeer de buikspieren iets aan te spannen. Op deze manier zorg jij ervoor dat je alle spieren juist traint.

​Andere populaire fitnessapparaten

Wil je een crosstrainer kopen? Of misschien toch een loopband of hometrainer?

Je bent op zoek naar het cardio apparaat wat het beste bij jou past. En er is veel keuze. Daarom heb ik al aan verschillende fitnessapparaten aandacht besteed zoals spinningfietsen, hometrainers, loopbanden en roeitrainers.

Het beste kun je kijken naar wat je het leukst vind om te doen. Als je het leuk vind dan gebruik je de crosstrainer of loopband ook vaker en dat is uiteindelijk de bedoeling.

Op een loopband verbrand je iets meer calorieën dan op een crosstrainer omdat je iedere stap weer loskomt van de loopband. Dit kost meer energie dan dat je continue aan een crosstrainer verbonden bent. Maar vind je hardlopen niet leuk? Koop dan geen loopband want je hebt een grote kans dat je de loopband dan ook niet gaat gebruiken. Je kunt dan beter een crosstrainer kopen.

Het zijn allemaal verschillende apparaten met een hele andere beweging. Een crosstrainer is niet beter dan een loopband of hometrainer. Koop het fitnessapparaat wat je leuk vind.

Wil jij meer informatie over een fitnessapparaat? Hieronder vind je alle artikelen over de verschillende fitnessapparaten:

hometrainers vergelijken

De ​beste ​hometrainers op een rij + de belangrijkste eigenschappen waar jij op moet letten wanneer je een ​hometrainer koopt!

loopband of hometrainer

De ​beste ​​loopbanden op een rij ​+ de belangrijkste eigenschappen waar jij op moet letten wanneer je een ​loopband koopt!

roeitrainer of hometrainer fiets

De beste roeitrainers op een rij + de belangrijkste eigenschappen waar jij op moet letten wanneer je een roeitrainer koopt!

Spinningfiets of hometrainer

De beste ​spinbikes op een rij + de belangrijkste eigenschappen waar jij op moet letten wanneer je een ​spinningfiets koopt!