Schwinn Airdyne AD8 Pro review

schwinn airdyne ad8 pro

Wil jij alles weten over de Schwinn Airdyne AD8 Pro? Deze populaire airbike is een echt krachtpatser en in deze Schwinn Airdyne AD8 Pro review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze airbike en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 325 reviews

€1499

3 winkels

Laagste prijzen
 • Met de ergometer train je super nauwkeurig
 • Door de hoge bouwkwaliteit heeft deze airbike een belastbaar gewicht van maar liefst 160 kg
 • Meet je hartslag met een borstband

Schwinn Airdyne AD8 Pro in het kort

De AD8 Pro is het topmodel van Swchinn en dat merk je aan deze airbike. De Airdyne AD8 Pro is gebouwd met hoogwaardige materialen en is tegen zware belasting bestand. Het is heerlijk om op deze airbike te trainen en is een aanrader wanneer je een topmodel airbike zoekt.

Voor wie is de Schwinn Airdyne AD8 Pro een goede keuze?

De Schwinn AD8 is iets voor jou wanneer jij een absolute topmodel airbike zoekt om thuis te trainen. De AD8 is het beste airbike model wat je op dit moment kunt krijgen. Met de hoge bouwkwaliteit, ergometer en V-belt aandrijving is de AD8 een absolute aanrader wanneer je een topklasse airbike zoekt!

Plus- en minpunten

 • V-Snaar in plaats van kettingaandrijving
 • Dubbel gecoat stalen frame
 • Professionele kwaliteit
 • Groot wiel met 26 bladen
 • Trainingscomputer met 9 programma’s
 • Ventilator
 • Stil voor een airbike
 • Hoge aanschafprijs
 • Geen borstband meegeleverd
 • Beperkte opties trainingscomputer

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Schwinn Airdyne AD8 Pro op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
10/10
Bouwkwaliteit
10/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte210 cm
Maximaal belastbaar gewicht160 kg
Gewicht52 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
Aantal programmas9
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitGeen
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.8 / 5 van 325 reviews

312+ reviews

1 reviews

coolblue

9 reviews

3+ reviews


De belangrijkste onderdelen van de Airdyne AD8 Pro

Er zijn een aantal onderdelen die deze Airdyne AD8 Pro speciaal maken. In deze Airdyne AD8 Pro review bekijk ik de belangrijkste onderdelen.

De weerstand

luchtweerstand ontwerp schwinn Pin

De luchtweerstand van de Airdyne wordt opgewekt met de schoepen in het wiel. Deze schoepen zijn speciaal door Schwinn zelf ontwikkeld, met extra aandacht voor het geluid dat ze veroorzaken. Een nadeel van luchtweerstand is dat het behoorlijk lawaaiig kan zijn (een luid suizen of blazen). Door het speciale ontwerp van de schoepen is dat bij deze airbike minder.

Het grote voordeel van luchtweerstand en de reden dat het zo populair is, is dat het niveau van de weerstand altijd zo zwaar is als je zelf wilt. Hoe harder je je namelijk inspant, hoe zwaarder de weerstand is. Je wekt dan namelijk meer luchtweerstand op. Daardoor train je precies op het juiste niveau. Iemand met een goede conditie kan zich helemaal uitleven op de airbike. Heb je nog niet zoveel ervaring met sporten, dan kun je een rustiger training doen.

Het stuur en de handgrepen

handvatten Pin

De handgrepen van de Airdyne AD8 Pro vallen direct op. De handvatten kun je op vier verschillende manieren vasthouden, met je handen horizontaal aan de vloer of verticaal. Je kunt dus afwisselen, wat prettig kan zijn om je gewrichten te ontlasten. Tevens is dat een goede manier om verschillende spieren in je armen en schouders te trainen.

De grepen zijn afgewerkt met rubber in plaats van foam, dit geeft een goede grip. Een handige optie zijn de voetsteunen onderaan de hendels. Als je hier op gaat staan, kun je een upper body workout doen, waarbij je dus alleen je bovenlichaam traint. Dit vond ik redelijk lastig, maar het kan wel.

De kwaliteit van de Airdyne AD8 Pro

kwaliteit van de Airdyne AD8 Pro Pin

Deze airbike is gebouwd om door professionals gebruikt te worden. Dus hij kan gebruikt worden door mensen die voor hun beroep met sport bezig zijn, maar ook door fysiotherapeuten en op sportscholen. Zelfs na jarenlang intensief gebruik functioneert de AD8 nog steeds naar behoren.

Er zijn details die bij de Airdine opvallen, die net even anders zijn dan bij andere airbikes. Zo is het wiel met schoepen wat groter. Het gewicht van het wiel is anders verdeeld en zit aan de buitenkant. Hierdoor komt het wiel soepel in beweging en geeft ook meer weerstand bij hoge intensiteit. De pedalen zijn van metaal en voorzien van clips om je voet op zijn plek te houden. In het stuur zit een bekerhouder. Het zijn juist die details die de airbike zo bijzonder maken.

De Airdyne AD8 Pro is een airbike van een hoge kwaliteit. Je kunt dit voelen tijdens het sporten (stabiliteit en robuustheid) maar ook zien aan een uitstekende afwerking en duurzame, mooie materialen.

Het display zit goed in elkaar

display van AD8 Pro Pin

Het display werkt heel prettig. Je kunt er de afstand, tijd, RPM, wattage, snelheid, hartslag en calorieverbruik op zien. Het display is onverlicht maar goed helder is. Alles is goed leesbaar op het display.

Een van de minpunten van de AD8 Pro is de beperktheid van de trainingscomputer. Die komt naar voren bij het werken met het display. Hoewel het display meerdere gegevens kan laten zien, is dat beperkt tot een aantal per keer. Dus wil je bijvoorbeeld de afgelegde afstand zien en niet de calorieën, dan moet je een knop indrukken. Hij kan dus niet al die gegevens tegelijkertijd laten zien. Het kan wel storend zijn om tijdens het trainen niet te kunnen zien wat je wilt zien.

De aandrijving

de aandrijving Pin

De aandrijving van de Schwinn Airdyne AD8 Pro gebeurt door een V-snaar. Het voordeel van dit systeem is dat het volledig geruisloos is en dat de overdracht van weerstand erg efficiënt is. Je kunt merken dat de airbike soepel in beweging komt en ook net zo makkelijk weer stopt.

Deze manier van aandrijving is wat deze airbike onderscheidt van andere. Je merkt dat de aandrijving opvallend stil is. Verder vergt het systeem redelijk weinig onderhoud.

De trainingsprogramma’s

Je kunt kiezen uit 9 verschillende trainingsprogramma’s als je traint op de Airdyne AD8 Pro. Daarmee heb je houvast om je training op te bouwen en ze bieden je afwisseling en uitdaging. Het zijn o.a. verschillende soorten HIIT trainingen, target programma’s, hartslagtraining en verder nog anaërobische en aërobische trainingen. Je kunt ook handmatig een HIIT training samenstellen. Helaas is het alleen mogelijk om maar een enkele custom training op te slaan in het geheugen.

Hoe traint de Airdyne?

Hoe ging het trainen op de Airdyne in deze Airdyne AD8 Pro review?

De Airdyne maakt een zeer goede indruk

trainen met de AD8 pro Pin

Trainen op de Airdyne is comfortabel. Het viel mij direct op hoe goed gebouwd de Airdyne is. Het frame is gemaakt van stevig en duurzaam staal, dat afgewerkt is met een dubbele coating. Hij staat stevig, zelfs als je er een intensieve training op doet. Zelfs wanneer je alles geeft blijft de airbike netjes staan. Ik heb geen gewiebel kunnen ontdekken. Ik ben daarom zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Airdyne.

Door de aandrijving met een V-snaar is er ook geen kans op geluidsoverlast. Een ketting maakt wel lawaai. Ook het wiel, dat groter is dan bij andere merken airbikes, maakt net wat minder geluid. De ergonomische handgrepen die bedekt zijn met rubber, zorgen voor een stevige grip. Verder is het frame van de Airdyne ook iets langer dan bij andere merken het geval is, wat ervoor zorgt dat ook lange mensen er goed op kunnen sporten.

In deze video kun je nog wat meer informatie over deze airbike vinden:

De Schwinn Airdyne AD8 vergeleken met de The Beast

Naast de AD8 is de Fitbike The Beast een hele populaire airbike. De prijzen van deze 2 apparaten verschillen niet heel veel. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 airbikes:

Schwinn Airdyne AD8 ProFitbike the Beast
Prijs€1499€1099
Score
Reviews

4.8 / 5 van 325 reviews

5 / 5 van 12 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingTraploosTraploos
Maximale lichaamslengte210 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht160 kg150 kg
Gewicht52 kg73 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
Aantal programmas97
ErgometerJa-
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstbandHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden, Wattage Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeenGeen
BekijkBekijk

Je ziet dat de AD8 eigenlijk in alle opzichten de betere airbike is maar het scheelt niet veel. Maar de AD8 is ook een paar honder euro duurder. Dus wanneer je een hoge kwaliteit airbike zoekt tegen een iets lagere prijs dan is de Fitbike The Beast wellicht de airbike om te overwegen.

Voor wie is de Airdyne een goede keus?

De Airdyne is de ideale airbike voor elke serieuze en professionele sporter, die aan conditie en kracht wil werken. De Schwinn Airdyne AD8 Pro geeft je alles wat je nodig hebt voor een serieuze training. Het professioneele apparaat is het uitgebreidste model dat Airdyne op de markt brengt. Door te trainen op een airbike krijgt je lichaam een full body workout. Dat betekent dat vrijwel al je spieren erbij betrokken zijn.

Schwinn is een bedrijf dat veel ervaring heeft in de ontwikkeling van airbikes. Ze hebben met de Airdyne AD8 alles uit de kast gehaald op het gebied van materiaal, design en ergonomie. Dat kun je merken als je erop gaat sporten.

De Airdyne is een fitnessapparaat van professionele kwaliteit. Hij is dan ook zeer geschikt voor beroepssporters, maar eveneens voor diegenen die thuis graag serieus bezig zijn met sport. De Airdyne is gebouwd om zwaar belast te worden, dus er elke dag meerdere uren gebruik van maken is voor dit apparaat geen probleem. Het is een geweldige airbike die precies zal doen wat je ervan verwacht.

Zoek je een goedkopere airbike?

De prijs van een topklasse apparaat is natuurlijk wel stevig. Wanneer je een budget airbike zoekt dan kun je de Schwinn Airdyne Ad2i overwegen. Dit is een ook een goede airbike maar dan een stuk goedkoper dan de AD8.

Schwinn Airdyne AD8 Pro

Zoek jij een geweldige airbike om thuis fanatiek te trainen? Dan is de Schwinn Airdyne AD8 Pro een hele goede keuze! Dit is de beste keus voor de beste airbike van dit moment!

Alternatieven voor de Schwinn Airdyne AD8 Pro

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen