Schwinn Airdyne AD2i

Schwinn Airdyne AD2i

Zou jij willen trainen op een airbike, dan is de Schwinn Airdyne AD2i je ideale fitnesspartner. Deze airbike heeft een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit, waardoor hij ook voor beginners interessant is. Met een airbike kun je zowel je boven- als je onderlichaam trainen. Een airbike werkt door middel van luchtweerstand en dit heeft als voordeel dat hij meer weerstand geeft, naarmate jij je harder inspant. De AD2i is een instapmodel. Is hij alleen aantrekkelijk voor beginners of kunnen ook gevorderden hier hun ei op kwijt?

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 862 reviews

€699

3 winkels

Laagste prijzen

Schwinn Airdyne AD2i in het kort

De Schwinn Airdyne AD2i is een airbike met een hele hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs! Met de AD2i krijg je een airbike met een hoge kwaliteit zonder extra's. Ideaal voor fanatieke sporters die niets geven om extra opties en voor beginners die gewoon een topklasse airbike willen voor een scherpe prijs!

Plus- en minpunten

  • Solide en stabiel apparaat
  • Luchtweerstand
  • Ergometer
  • Geschikt voor duurtrainingen (12 uur gebruik per dag)
  • Je traint zowel je boven- als onderlichaam
  • Geschikt voor HIIT training
  • Geen voorgeprogrammeerde trainingen
  • Geen extra opties, zoals een hartslagsensor
  • Display zit laag op het frame en is minder goed af te lezen
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht113 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
Hartslagsensor-
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Wattage
ConnectiviteitNee
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 862 reviews

1 reviews

1+ reviews

1+ reviews

852+ reviews

coolblue

7+ reviews

De Schwinn Airdyne AD2i in detail

De airbike is een geweldig effectief apparaat. Het is een kruising tussen een crosstrainer en een hometrainer, waardoor je al je spiergroepen kunt trainen in een enkele workout. De Schwinn Airdyne AD2i is geschikt voor intervaltraining. In korte tijd kun je een zeer intensieve training doen. Normaal gesproken train je op een airbike altijd je hele lichaam, maar de AD2i maakt het mogelijk om ook alleen je boven- of onderlichaam te trainen. Boven de trappers zitten steunen, om je voeten op te zetten, zodat je alleen je armen kunt bewegen.

Op een airbike wordt gebruik gemaakt van luchtweerstand. Dit betekent dat je deze niet zelf hoeft in te stellen, de weerstand is evenredig aan de inspanning die je levert. Deze is dus ook traploos en er zit geen maximum aan. De Airdyne AD2i is zeer robuust en bestand tegen een langdurige belasting. Het apparaat blijft goed op zijn plek staan. Wat ook prettig is, is dat er op het frame een ventilator zit die de wind die je zelf hebt opgewekt, omhoog blaast. Zo heb je dus altijd verkoeling tijdens je training.

De Schwinn Airdyne AD2i is dus een interessante optie voor beginners. Maar gevorderden zullen waarschijnlijk wel wat mogelijkheden missen. Zo is de AD2i niet uitgerust met een trainingscomputer met programma’s. Ook kun je hem niet gebruiken in combinatie met een hartslagsensor. Er zit wel een display op, maar deze zit behoorlijk laag, waardoor hij voor sommige mensen moeilijk af te lezen is.

Een luchtweerstand

luchtweerstand Pin

Een airbike, de naam zegt het al, gebruikt luchtweerstand om een training zwaarder te maken. Op dit apparaat wek je de weerstand zelf op door de hoeveelheid inspanning die je levert. Hoe harder jij je inspant, hoe zwaarder de weerstand. Er zit dus ook geen limiet op. Het is een zeer effectieve manier van trainen en is eveneens geschikt voor HIIT. Luchtweerstand brengt wel wat geluid voort, het klinkt als een flinke ventilator die aanstaat.

Stuur en de handgrepen

Ondanks dat je op de Schwinn Airdyne AD2i zit als op een hometrainer, heeft dit fitnessapparaat geen gewoon stuur. In plaats daarvan zitten voorop twee handvatten die heen en weer bewegen, vergelijkbaar met die van een crosstrainer. De hendels zijn voorzien van een schuimrubber laag, die zorgt voor een fijne grip, ook als je zweethanden hebt.

Mooie LCD display

Schwinn Airdyne AD2i lcd display Pin

De display van de Schwinn Airdyne AD2i is laag geplaatst, voor op het vliegwiel. Dat is behoorlijk laag als je op de airbike zit. Ondanks dat de cijfers groot worden weergegeven, kan het voor sommige mensen een probleem zijn om alles goed af te lezen. Natuurlijk zou je tijdens het trainen liever geen bril op doen, alleen om de display beter te kunnen zien. Dat is dus wel een klein nadeel.

De LCD display laat verder de nodige informatie zien, zoals tijd, RPM, afstand, verbrande calorieën en snelheid. Dit geeft je meer inzicht in je progressie. De computer heeft een geheugen voor 1 gebruiker.

Geen trainingsprogramma’s

De Schwinn Airdyne AD2i is niet uitgerust met een trainingscomputer en er kunnen dan ook geen programma’s gebruikt worden.

V-Belt aandrijving

v-belt aandrijving Pin

De aandrijving van de Airdyne AD2i gebeurt door middel van een V-belt. Bij een groot deel van de airbikes wordt een ketting gebruikt (zoals bij een fiets) en dat veroorzaakt behoorlijk wat geluidsoverlast. Het voordeel van een V-belt is dat deze vrijwel geruisloos is. Bij het sporten zul je dan ook geen last hebben van bijgeluiden die door de aandrijving worden veroorzaakt. Een V-belt is een groot voordeel bij een airbike omdat je anders flink wat last tijdens het sporten hebt van het geluid van de ketting!

Kwaliteit van de Schwinn Airdyne AD2i

Hoewel de Airdyne AD2i geclassificeerd is als een middenklasse airbike, zou je dat niet zeggen als je hem ziet. Het apparaat heeft een luxe uitstraling, alle onderdelen zijn keurig afgewerkt en de gebruikte materialen zijn zeer goed. Ook de gebruikers melden dit. Ze geven aan dat de AD2i solide in elkaar zit en dat ze onder de indruk zijn van de kwaliteit. Hoe intensief je ook traint, de Airdyne AD2i blijft goed op zijn plek staan. Hij weegt dan ook 44 kilo en kan, ondanks dat hij primair geschikt zou zijn voor beginners, toch 12 uur per dag gebruikt worden.

De belangrijkste specificaties op een rij:

Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze mooie airbike op een rij:

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze airbike:
Apparaatairbike
WeerstandLucht
Weerstand verstellingTraploos
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht113 kg
Gewicht44 kg
Gewicht vliegwiel4,5 kg
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
Hartslagsensor-
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Wattage
ConnectiviteitNee

Hoe traint de AD2i

De Airdyne AD2i wordt gezien als een betaalbare airbike voor beginners. Zij verwachten niet teveel luxe opties, maar willen wel gewoon lekker kunnen trainen. Dat kun je zeker op deze airbike. Het is een basic apparaat, er zit natuurlijk geen trainingscomputer op, maar dat is ook de reden dat de AD2i zo aantrekkelijk geprijsd is.

Ondanks dat is het opvallend dat deze airbike zeer robuust en duurzaam is. Je kunt er echt een intensieve workout op doen en dat kan hij allemaal goed hebben. Verder is het zadel in hoogte verstelbaar, zodat je hem op je eigen lengte kunt afstellen. De ventilator is nog een extra pluspunt. Tijdens het trainen op een airbike kun je flink gaan zweten en de ventilator zorgt voor een heerlijk windje om je te verkoelen. Alles bij elkaar is trainen op de Airdyne AD2i luxe wat kwaliteit betreft, maar sober als je kijkt naar de extra opties.

Voor wie is de AD2i een goede keuze?

Als je op zoek bent naar een goede airbike, dan kijk je naar stevigheid, gebruikte materialen en trainingsmogelijkheden. De AD2i is eigenlijk een combinatie van beiden. Wat kwaliteit betreft, levert hij een goede prestatie. In principe is dit apparaat geschikt voor intensieve trainingen en daardoor een geschikte keuze voor beginners en gevorderden. Doordat hij 12 uur per dag gebruikt kan worden, kunnen gevorderden er eveneens op trainen.

Er zitten niet veel opties op deze airbike

Echter, wat opties betreft stelt hij misschien wat teleur. Er zijn geen trainingsprogramma’s, geen hartslagmeting en geen interactieve trainingen. De meeste ervaren sporters vinden dat soort opties wel belangrijk. Zeker als je intensief traint of naar een doel toe wilt werken, zijn programma’s een manier om zicht te houden op je voortgang en bieden ze de nodige structuur. Ondanks de hoge kwaliteit van de Airdyne AD2i, zou hij vanwege die reden misschien niet de beste keuze zijn voor deze doelgroep.

Een hele goede keuze voor beginners

Voor beginners is de Schwinn Airdyne AD2i echter wel een goede optie. Zij hebben meestal niet zoveel luxe opties nodig en kunnen hiermee kennis maken met trainen op een airbike. Door zijn robuuste bouw kun je er jarenlang plezier van hebben. De AD2i is verder ook een goede keuze voor mensen die weinig tijd hebben en toch in een kwartier of half uur thuis een intensieve workout willen doen. Daar ligt de kracht van deze airbike.

Alternatieven voor de Schwinn Airdyne AD2i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Schwinn Airdyne AD2i

De Schwinn Airdyne AD2i is een airbike met een hele hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs! Met de AD2i krijg je een airbike met een hoge kwaliteit zonder extra's. Ideaal voor fanatieke sporters die niets geven om extra opties en voor beginners die gewoon een topklasse airbike willen voor een scherpe prijs!

Andere leuke artikelen