VirtuFit Elite TR-500i review

VirtuFit Elite TR-500i review

Wil jij alles weten over de VirtuFit Elite TR-500i? Deze topklasse loopband bied je enorm veel functionaliteiten. In deze VirtuFit Elite TR-500i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

VirtuFit Elite TR-500i in het kort

De VirtuFit Elite TR-500i is een geweldige loopband voor de fanatieke hardloper met breed loopvlak, hoge topsnelheid, flinke hellingshoek en Zwift of Fitshow app koppeling!

Plus- en minpunten

 • Vrijwel geruisloos op elke snelheid
 • 3 PK motor met maximum van 6 PK
 • 30 trainingsprogramma's
 • Hellingshoek (tot 15%)
 • Opklapbaar
 • Mogelijkheid om Zwift en Fitshow te gebruiken
 • Ingebouwde speakers
 • Hoge aanschafprijs

Reviews op andere sites:

De VirtuFit Elite TR-500i krijgt goede review scores op verschillende sites:

(3+ reviews) bekijk reviews

(18+ reviews)

9

(43+ reviews)

Awards en prijzen:

De VirtuFit Elite TR-500i heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

Reviews
Consumenten reviews

3+ reviews

18+ reviews

logo kieskeurig

43+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-500i

De VirtuFit TR-500i is een zeer hoogwaardige loopband, die serieuze hardlopers alles biedt wat ze nodig hebben om hun sport te kunnen beoefenen. Hij beschikt dan ook over vele functies, die je helpen om alles uit het hardlopen te halen en het nog uitdagender en leuker te maken.

De loopband is ontwikkeld op duurzaamheid en kan elke dag intensief gebruikt worden. De opties die de VirtuFit Elite onderscheiden van andere banden, zijn bijvoorbeeld het feit dat je Zwift kunt gebruiken, en dat het apparaat een maximum snelheid van 20 km/uur heeft. Tijd in deze VirtuFit Elite TR-500i review om de belangrijkste eigenschappen van deze loopband te bekijken:

Een loopvlak van 51 cm breed

loopvlak van de TR-500i Pin

Hoe breder het loopvlak van een loopband, hoe comfortabeler het hardlopen gaat. Het is wel zo prettig als je een beetje de ruimte hebt. Je kunt dan wat van de rechte lijn afwijken, zonder het risico dat je misstapt. Met 51 cm heb je op de VirtuFit Elite TR-500i ruimte zat. Alleen de Focus Fitness Jet 9 en Focus Fitness Senator hebben een groter loopvlak. Ook is het loopoppervlak voorzien van een speciaal schokdempingssysteem (Multi Shock Absorption). Dit zal de klappen van het hardlopen opvangen, zodat je gewrichten minder zwaar belast worden.

Een 7inch TFT display

7 inch TFT display Pin

Het display van de VirtuFit Elite is op zijn zachtst gezegd opvallend. Het beslaat de hele breedte van het apparaat: er zijn 4 vensters die informatie over je training laten zien, zoals de hellingshoek, de tijd, snelheid, hartslag en verbrande calorieën. In het midden zit een 7 inch TFT kleurenscherm. Hierop zie je ook je informatie, maar kun je eveneens een virtuele training volgen.

Wil je nog meer kunnen zien, dan zijn er houders voor je smartphone of tablet. Op de loopband zul je kunnen genieten van goed geluid (ook van films of muziek) want hij is voorzien van ingebouwde speakers.

Enorm veel trainingsprogramma’s

trainingprogrammas Pin

Als een loopband over trainingsprogramma’s beschikt, kunnen die je helpen om sneller naar je doel toe te werken. Maar ze maken het trainen ook afwisselender en uitdagender. De VirtuFit Elite TR-500i biedt je hierin enorm veel mogelijkheden: met 30 programma’s raak je niet snel op het trainen uitgekeken!

Je kunt kiezen uit de volgende trainingen:

 • 24 Voorgeprogrammeerde trainingen met verschillend niveau, zodat er altijd wel keuze voor je is.
 • 3 Gebruikersprogramma’s
 • Vetmeting programma
 • 2 Programma’s waarmee je kunt trainen op hartslag.

 

Je kunt makkelijk op hartslag trainen

Deze VirtuFit loopband beschikt over hartslagsensoren die een indicatie geven van de hartslag. Maar je kunt ook een borstband gebruiken. Wanneer je aan het trainen bent en je past de snelheid aan, dan zal de loopband zelf de hellingshoek aanpassen, zodat je de juiste doelhartslag behoudt. Volg je een van de programma’s, dan worden de snelheid en hellingshoek automatisch ingesteld en gewijzigd. Je kunt je dus lekker blijven focussen op je workout en hoeft je niet bezig te houden met de instellingen.

Een andere leuke optie is het racen tegen de computer. Op het scherm zie je jezelf en je kunt het tegen de computer opnemen. Je stelt de snelheid van je tegenstander in en bepaalt zelf de afstand die je gaat lopen. Dit is een leuke manier om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen.

Een hellingshoek van 15%

De hellingshoek is een instelling waarmee je de hoek van de loopband kunt instellen. Deze maakt het mogelijk om te trainen alsof je heuvelop loopt. Dat belast andere spieren dan wanneer je vlak loopt en maakt je training zwaarder. De hellingshoek van de TR-500i is instelbaar van 0 tot 15%. Wanneer je gebruik maakt van een programma, zal de loopband automatisch de hellingshoek aanpassen. Maar deze kun je ook zelf via de display met sneltoetsen instellen.

De VirtuFit Elite TR-500i heeft een krachtige motor

De krachtige motor zorgt voor een comfortabele training. De band zal soepel blijven doordraaien, ook als deze zwaarder belast wordt. De 3 pk motor is op vrijwel alle snelheden stil en kan maximaal 6.0 pk leveren.

De interactieve mogelijkheden

hardlopen met zwift Pin

Een opvallende en waardevolle feature van de VirtuFit Elite is Zwift. De loopband is compatibel met de app en maakt het mogelijk om virtuele routes te lopen. Dit kun je alleen doen, maar ook tegen andere sportievelingen. Op het scherm zie je een virtuele weergave van het landschap waar je doorheen loopt, waardoor je ook nog kunt genieten van een mooie omgeving. Door van Zwift gebruik te maken, kun je met wedstrijden meedoen en je trainingsgegevens met anderen delen. Een supertoffe feature die je nog maar op weinig loopbanden ziet!

Naast Zwift kun je ook Fitshow gebruiken

Een andere interactieve trainingsapp is de gratis app Fitshow, beschikbaar via de Apple Store of Google Play. De app kan via Bluetooth contact maken met je loopband en je kunt hem daardoor via de app besturen (bijvoorbeeld snelheid of de hellingshoek aanpassen). Ook leuk is dat Fitshow tevens zonder de loopband gebruikt kan worden. Kies voor Outdoor gebruik en je kunt buiten gaan hardlopen. De app houdt je resultaten bij en die kun je daarna vergelijken met je indoor trainingen op de loopband.

Voor nog meer informatie kun je in deze VirtuFit TR-500i review de officiële video bekijken:

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-500i een goede keuze?

Deze loopband met vele opties is ideaal voor de fanatieke hardloper. Hij is bestand tegen intensief gebruik en biedt enthousiaste sporters veel uitdaging en afwisseling. De loopband is zeer stabiel en door zijn brede loopvlak kunnen fanatieke hardlopers echt alles geven. Ook de hellingshoek biedt volop mogelijkheden om je training pittiger te maken.

Maar voor beginners is de TR-500i eveneens een uitstekende loopband. Hoewel de aanschafprijs wat aan de hoge kant is voor iemand die nog niet zeker weet of hardlopen echt zo leuk is, kun je er met dit apparaat er van op aan dat je met plezier zult gaan trainen. Met Zwift of Fitshow kun je virtueel hardlopen en door de trainingsprogramma’s heb je inzicht in je eigen vooruitgang. Dat zal zeker motiveren om regelmatig te trainen. En daarbij is het een duurzaam fitnessapparaat, waar je nog lang gebruik van zult kunnen maken. De VirtuFit Elite is dus een loopband die veel te bieden heeft. Er zijn eigenlijk geen minpunten te vinden, behalve dan misschien de hogere aanschafprijs. Maar als je ziet wat je er voor krijgt, is dit een heel redelijke prijs.

VirtuFit Elite TR-500i

De VirtuFit Elite TR-500i is een geweldige loopband voor de fanatieke hardloper met breed loopvlak, hoge topsnelheid, flinke hellingshoek en Zwift of Fitshow app koppeling!

Andere leuke artikelen