Focus Fitness Senator loopband review

focus fitness senator loopband

Wil jij alles weten over de Focus Fitness Senator loopband? Deze populaire loopband heeft hele mooie specificaties en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Focus Fitness Senator loopband review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 39 reviews

€1199

3 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

12

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

22 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

57 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 16%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

160 kg

 • Het loopvlak van 57 cm is één van de breedste in de loopband markt
 • Met de topsnelheid van 22 km/h heeft hij voldoende uitdaging voor zelfs de meeste geoefende hardloper

Focus Fitness Senator loopband in het kort

De Focus Fitness Senator is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 22 km/h. Het superbrede loopoppervlak van 57cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden en is te koppelen aan een borstband. Een prachtige loopband voor de veeleisende hardloper!

Voor wie is de Focus Fitness Senator loopband een goede keuze?

De Focus Fitness Senator is een goede keuze voor de fanatieke hardloper. Met deze loopband haal je een loopband in huis die niet onderdoet voor de loopband in de sportschool. Hij staat als een huis, heeft een heel breed loopvlak en een topsnelheid van maar liefst 22 km/h. Met deze loopband kun je thuis jaren lang met veel plezier hardlopen. Ben je geen fanatieke hardloper? Dan is deze loopband misschien niet de juiste keus. Dan kun je beter kijken naar een goedkopere loopband.

Plus- en minpunten

 • Super breed loopvlak van 57 cm
 • Duurzaam, robuust apparaat
 • Makkelijk in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Stil (motor en band)
 • Topsnelheid van 22 km/uur
 • Overzichtelijk display
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd
 • Zwaar, moeilijk te (ver)plaatsen

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Senator loopband op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Senator loopband met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Focus Fitness Senator loopband is 13 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Focus Fitness Senator loopband is 8 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Focus Fitness Senator loopband is 9 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Focus Fitness Senator loopband is 40 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de Focus Fitness Senator loopband is 48 kg zwaarder dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Focus Fitness Senator loopband is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Focus Fitness Senator loopband is 7 minder dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak57 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen3 pk
Demping8-voudig Flex Suspension Vering
Maximale Snelheid22 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 16%
Maximaal belastbaar gewicht160 kg
Gewicht103 kg
Aantal programmas12
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaar-
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitKinomap
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.4 / 5 van 39 reviews

13 reviews

logo kieskeurig

5 reviews

8 reviews

1 reviews

12 reviews

De Focus Fitness Senator loopband in details

In deze test heb ik de Senator op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je alle details van deze Focus Fitness Senator review.

focus fitness senator loopband review Pin

De Focus Fitness Senator loopband is er voor de serieuze hardloper. Deze robuuste loopband weegt een indrukwekkende 103 kilo, waardoor hij uitermate stevig staat en zwaar belast kan worden. Het is dan ook het topmodel van Focus Fitness.

Hij beschikt over een uitgebreide trainingscomputer, een instelbare hellingshoek en een comfortabel, breed loopoppervlak. Hij is geschikt voor alle soorten trainingen (o.a. HIIT, op hartslag, hellingsprogramma’s).

Het loopvlak is geweldig

senator loopvlak Pin

Het loopoppervlak van de Focus Fitness Senator is bijzonder, omdat het zeer breed is: 57 cm. Gemiddeld heeft een loopband een loopoppervlak van 40 tot 46 cm. Dus de brede loopband van de Senator is uitermate luxe. Tijdens het hardlopen zorgt dit voor een groter gevoel van veiligheid, omdat je meer ruimte hebt om van de middenlijn af te wijken.

De loopband is voorzien van vering, de achtvoudige flex suspension, die zorgt voor extra demping. Dit helpt je gewrichten te ontzien en voorkomt daarmee blessures aan knieën, enkels of heupen. Hardlopen op de Senator voelt hierdoor zeer comfortabel en stabiel.

Het display is eenvoudig te bedienen

focus fitness senator loopband display Pin

Op het display kun je je trainingsgegevens inzien en de loopband instellen. Je hebt makkelijk zicht op je snelheid, de gelopen afstand, de tijd, calorieën en je hartslag. Het display is helder en eenvoudig te bedienen.

Onderaan de display zitten enkele rijen sneltoetsen, waarmee je snel door de menu’s kunt gaan. Via de computer kies je een trainingsprogramma uit, je kunt de hellingshoek instellen, de ventilator en de snelheid.

Hellingshoek van 16 niveaus

senator hellingshoek Pin

De hellingshoek op een loopband geeft je de mogelijkheid om het hardlopen in heuvelachtig landschap na te bootsen. Dit is niet alleen leuk (het geeft je meer afwisseling en maakt je training zwaarder), maar traint ook weer andere spieren. Door de hellingshoek in te stellen zal de voorkant van de loopband een stukje omhoog gaan.

Deze Focus Fitness loopband beschikt over 16 levels, dus je kunt je training zo zwaar maken als je wilt.

25 verschillende trainingprogramma’s

display Pin

De trainingsprogramma’s op een fitnessapparaat hebben een grote invloed op hoeveel plezier je eraan hebt. Ze zorgen namelijk voor afwisseling en uitdaging. De Focus Fitness Senator loopband is voorzien van een uitgebreide trainingscomputer met 25 verschillende programma’s. Elk programma is verschillend van lengte, intensiteit en snelheid. Er zijn ook speciale trainingen, zoals intervaltraining, op basis van hartslag trainen en hellingprogramma’s. Dit biedt dus veel variatie voor elke sporter.

Een motor van 3 pk

De motor stuurt de loopband aan. De Senator beschikt over een motor van 3 PK en daarmee kan de band een topsnelheid van 22 km per uur behalen! De motor levert niet alleen een stabiel vermogen, maar is ook erg stil. Je kunt de snelheid nauwkeurig instellen via de display. Een andere handig optie is het feit dat de motor voorzien is van een koelsysteem, zodat deze niet oververhit kan raken.

Hoe loopt de Senator?

De Senator heeft alles om je een fijne, afwisselende training te bieden. Het apparaat is degelijk gebouwd van materialen van hoge kwaliteit. Tijdens het hardlopen wordt je niet afgeleid door gerammel of wiebelende onderdelen.

Het extra brede loopvlak maakt lopen op de Senator ook heel prettig. Je hebt lekker veel ruimte en hardlopen voelt heel comfortabel.

De interactieve mogelijkheden van de Senator

Interactieve mogelijkheden maken een loopband nog leuker om te gebruiken. Welke interactieve mogelijkheden heeft de senator?

De Senator heeft IPlus

interactieve mogelijkheden Pin

De Senator iPlus kan net als de Focus Fitness Jet 9 via de iPlus module gekoppeld worden aan een smartphone of tablet. Daarmee vergroot je de mogelijkheden van de loopband nog meer. Dat kan door gebruik te maken van apps. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Ehealth app. Start de app op en zet je tablet of smartphone in de houder, en daarmee kun je nu de loopband aansturen.

Binnen de app is er de keuze uit verschillende routes, die overal ter wereld kunnen lopen. Op het scherm van je apparaat kun je het landschap zien en het leuke is dat de loopband automatisch de hellingshoek instelt. Dus loop jij een route in de Ardennen en het gaat het helling op, dan zul je dat merken aan de loopband. Dat maakt het hardlopen een stuk realistischer, maar ook leuker. Er zijn meerdere apps die gecombineerd kunnen worden met de Senator, dus zoek ze op in Google Play of de Apple Store.

Nog een aantal leuke extra’s

De Focus Fitness Senator heeft naast interactive mogelijkheden nog een paar extra’s: de loopband beschikt over twee geïntegreerde speakers, waardoor je tijdens het sporten naar muziek kunt luisteren. En dat kan dus zonder oordopjes, zodat je niet met snoeren hoeft te worstelen. Een andere luxe optie is het ventilatiesysteem. Dat zorgt voor wat extra verkoeling als het warm is. De loopband kan tevens gekoppeld worden met een borstband, maar dan alleen van het merk Polar Bluetooth H7. Voor tussentijdse metingen kun je de sensoren gebruiken die voor de display zitten.

De Focus Fitness Senator vergeleken met de Virtufit Elite TR-500i

De Virtufit Elite TR-500i is een topklasse loopband in dezelfde prijsklasse. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 loopbanden:

Focus Fitness Senator loopbandVirtuFit Elite TR-500i
Prijs€1199€1299
Score
Reviews

4.4 / 5 van 39 reviews

4.8 / 5 van 101 reviews

Breedte loopvlak57 cm51 cm
MotorDC-motorDC-motor
Continu motorvermogen3 pk3 pk
Demping8-voudig Flex Suspension VeringMulti Shock Absorption
Maximale Snelheid22 km/h20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 16%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht160 kg150 kg
Gewicht103 kg77 kg
Aantal programmas1230
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterHandsensoren, borstband
Waterpas verstelbaar-Nee
DisplayLCDTFT
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Hellingshoek, Snelheid, TijdTijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag, Helling
ConnectiviteitKinomapKinomap, Zwift, FitShow
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Voor wie is de Focus Fitness Senator loopband een goede keuze?

De Focus Fitness Senator is een loopband voor de serieuze (semi professionele) sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd. Omdat de Senator zo zwaar is, is hij stabiel en degelijk. Het brede loopoppervlak met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. De loopband kan belast worden tot 160 kilo. Met de trainingscomputer heb je de mogelijkheid om precies zo te trainen als jij wilt.

De Senator is een loopband die veel pluspunten heeft. De minpunten zijn in principe al duidelijk bij aankoop: de afmetingen staan altijd vermeld, dus dat hij zwaar en groot is, is geen geheim. Het feit dat de loopband zo groot en zwaar is, zorgt juist voor zijn stabiliteit en stevigheid, kwaliteiten die ik zeer kon waarderen aan deze loopband. Deze loopband is erop gebouwd om intensief op te sporten en dat kun je er zeker goed op doen.

Is de Senator te groot of valt deze buiten je budget? Dan kun je kijken naar zijn kleinere broertje: de Focus Fitness Jet 5 review, een instapmodel zoals de Focus Fitness Jet 2 of vergelijk de 10 beste loopbanden van dit moment.

Pluspunten

Focus Fitness Senator is een duurzaam apparaat waarop iedereen kan sporten. De loopband is heel makkelijk in gebruik. Dat geldt zowel voor installatie van het apparaat, als het gebruik zelf en ook van de display. De loopband is stabiel en stevig. Ook heeft de loopband een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Senator zit in een wat duurdere prijsklasse, maar je krijgt dan ook wel een kwalitatief goed fitnessapparaat.

Verder is de Senator stil in gebruik, de motor en de band maken niet of nauwelijks geluid. De topsnelheid van de loopband is 22 km/uur en dat biedt de meeste sporters voldoende uitdaging. Het display is overzichtelijk, je hebt veel opties, maar je vindt er gemakkelijk je weg in.

Minpunten

Het meest genoemde nadeel van deze loopband is dat hij enorm groot en zwaar is. De Senator kan worden ingeklapt, maar ook dan neemt hij veel ruimte in. Een ander nadeel is dat er geen borstband met hartslagmeter bij geleverd wordt. Je kunt wel een hartslagband gebruiken, maar dan alleen de Polar Bluetooth H7. Als je er dus al een hebt van een ander merk, kun je die niet gebruiken. Er zitten hartslagsensoren op de Senator, maar die kun je tijdens het hardlopen niet continu vasthouden. Ze zijn alleen geschikt voor tussentijdse metingen.

Focus Fitness Senator loopband

De Focus Fitness Senator is een loopband voor de serieuze sporter. Het apparaat is degelijk en robuust gebouwd en haalt een topsnelheid van 22 km/h. Het superbrede loopoppervlak van 57cm met speciale vering zorgt voor een comfortabele training. Verder heeft hij leuke interactieve mogelijkheden en is te koppelen aan een borstband. Een prachtige loopband voor de veeleisende hardloper!

Alternatieven voor de Focus Fitness Senator loopband

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen