Review

Focus fitness Jet 9 review

focus fitness jet 9

In deze Focus Fitness Jet 9 review laat ik je alles zien over deze high-end loopband. De Focus Fitness Jet 9 is een loopband voor gepassioneerde hardlopers. Deze loopband is robuust en bedoeld om intensief gebruikt te worden. Lees in deze test alles over deze loopband.

Focus Fitness Jet 9

De Focus Fitness Jet 9 is een prachtige loopband met veel opties. Wie op zoek is naar een loopband om regelmatig op te trainen, zou een goede keuze doen met de Jet 9. Het is een zeer duurzaam apparaat dat lange tijd mee zal gaan, ook al belast je hem intensief.

Plus- en minpunten

 • Extra breed loopoppervlak van 54 cm
 • Interactieve mogelijkheden door koppeling via Bluetooth
 • Stabiel
 • Montage is gemakkelijk, enkel aandraaien van wat schroeven
 • Goede demping
 • Hartslagmeting via sensoren in handvatten
 • Aansluiting voor MP3 en boxen op de display
 • Erg groot (184 cm lang, 92 cm breed, 154 cm hoog)
 • Erg zwaar (89 kilo), wat lastiger te verplaatsen

Reviews op andere sites:

De Focus Fitness Jet 9 krijgt goede review scores op verschillende sites:

(22+ reviews) bekijk reviews

(15+ reviews)

7,9

(26+ reviews)

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Jet 9 heeft al verschillende keren de beste review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness Jet 9

De Focus Fitness Jet 9 is een loopband voor gepassioneerde hardlopers. Deze loopband van Focus Fitness is robuust en bedoeld om intensief gebruikt te worden. De Jet 9 zit qua prijs in de hogere prijsklasse, maar biedt veel waar voor zijn geld. Dat zie je terug in de afwerking, het ergonomische loopoppervlak en de uitgebreide trainingscomputer. In deze test heb ik de Jet 9 op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze loopband in deze Focus Fitness Jet 9 review.

Het loopvlak

jet 9 loopvlak Pin

Hoe comfortabel je hardloopt op een loopband, is afhankelijk van zowel de breedte als de demping van het oppervlak. De Focus Fitness Jet 9 levert op beide punten kwaliteit. Het oppervlak is voorzien van een achtvoudig dempingssysteem, de Flex Suspension vering, dat elke stap een deel van de klap opvangt. Hierdoor worden je gewrichten ontzien en loop je minder kans op blessures.

Het loopvlak van de Jet 9 is ook nog eens extra breed. Met 54 cm heb je de ruimte en dat is zeker prettig voor mensen die wat minder goed hun balans kunnen houden. Je kunt met een gerust hart een stapje op zij doen, zonder dat je direct naast de loopband ligt. Een breder loopvlak helpt om je ontspannen te blijven voelen tijdens het hardlopen. Op de rails naast het loopvlak zitten anti-slipstrips. Deze zijn van rubber en maken het op- en afstappen veiliger.

Display

display Pin

Het display van de Jet 9 is groot en voorzien van een LCD scherm. Tijdens je workout kun je hier in een oogopslag alle informatie van je training zien. Het scherm geeft de tijd, snelheid, calorieën, hartslag en afstand weer. Je kunt er kiezen uit verschillende trainingsprogramma’s en de snelheid en de hellinghoek instellen. Via sneltoetsen kun je snel navigeren. Onder het display vind je nog wat ruimte om een bidon in te plaatsen en heb je de standaard noodknop. Eigenlijk een vrij standaard indeling voor een loopband.

Hellingshoek

hellingshoek Pin

Via de display kun je de hellingshoek van de loopband instellen. Dit kan gewoon tijdens het hardlopen. Wanneer je van een trainingsprogramma gebruik maakt of met een app traint, zal de hellingshoek automatisch versteld worden. Dan heb je er dus geen omkijken naar.

De hellingshoek brengt de voorkant van het loopoppervlak omhoog of omlaag. Hierdoor wordt het hardlopen door bergen gesimuleerd. Het zorgt voor een andere belasting van je beenspieren en je workout wordt er zwaarder door. De hellingshoek van de Focus Fitness Jet 9 kan op 15 verschillende niveaus ingesteld worden.

De Focus Fitness Jet 9 is inklapbaar

jet 9 is inklapbaar Pin

De Jet 9 is een grote en stevige loopband. Dit geeft je een kwaliteit loopband maar maakt de loopband ook wat lastig te verplaatsen. Hij is in te klappen door het loopvlak omhoog te duwen. Hierna kun je met de loopband rijden doordat er wieltjes onderaan het frame zitten. Nadat je de loopband weer op zijn plek hebt staan laat je het loopvlak weer makkelijk zakken door op de rode knop te duwen met je voet. Verplaatsen is dus mogelijk maar de Jet 9 is best zwaar (89 kilo) en vrij groot. Hierdoor zet je hem na een training niet even snel in een hoekje. Het is daarom fijn als je de ruimte hebt om de Focus Fitness Jet 9 gewoon te laten staan.

De motor

De motor van de Jet 9 is krachtig (met 2,5 pk) en de loopband kan daardoor een snelheid van 20 km per uur halen. De meeste mensen trainen niet op die snelheid, die lopen gemiddeld 10 tot 12 km per uur. Ervaren hardlopers kunnen 15 km per uur halen. Daardoor kan iedereen een prima workout doen op deze loopband. Verder is de motor ook erg stil.

Trainingsprogramma’s

Met de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heb je veel keuze: er zijn 25 verschillende programma’s.

 • Interval (HIIT)
 • Harslag
 • Snelheid
 • Bergprogramma’s
 • HRC

Verder kun je ook zelf handmatig een programma samenstellen. Wat je doel ook is, de trainingsprogramma’s zullen je helpen om het sneller te bereiken.

Hoe loopt de Jet 9?

focus fitness jet 9 review Pin

Wat de Focus Fitness Jet 9 onderscheidt van andere loopbanden is het brede, stabiele loopoppervlak. Hierdoor voel je je direct veilig op de loopband en het is prettig dat je de ruimte hebt. Het oppervlak beschikt over een mechanisme om de impact van het neerkomen te dempen, waardoor je comfortabeler kunt hardlopen. Het apparaat is tevens heel stabiel, ook bij hogere snelheden. Met zijn eigen gewicht van 89 kilo en de uitstekende materialen die zijn gebruikt, staat hij zeer solide.

Verder beschikt de Jet 9 over alle technische snufjes die je als hardloper maar zou willen hebben. In de handvatten zitten hartslagsensoren, wat het mogelijk maakt om op hartslag te trainen. Je kunt muziek luisteren of films kijken tijdens het sporten. Er zit zelfs een ventilator op, zodat je koel blijft tijdens een intensieve training. En doordat je de Jet 9 kunt koppelen met apps via Bluetooth, kun je gebruik maken van sportieve- en gezondheidsapps. Dat maakt trainen leuker en uitdagender.

Je hebt verder keuze uit een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s op de trainingscomputer. Dus zelfs als je geen gebruik maakt van de interactieve mogelijkheden, heb je voldoende om uit te kiezen en je training afwisselend te houden.

Interactieve mogelijkheden

interactieve mogelijkheden Pin

De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft net als de Focus Fitness Senator loopband de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een tablet of smartphone, via Bluetooth. Daardoor kun je tijdens het trainen gebruik maken van een app, de loopband aansturen, je trainingsgegevens bekijken en trainen met anderen. Je hebt dus nog meer mogelijkheden.

Er zijn verschillende apps beschikbaar (die kun je vinden in Google Plus of de Apple Store). Je kunt hier allerlei trainingen vinden, routes die door andere gebruikers zijn gemaakt of zelf een route plannen. Deze routes kunnen overal ter wereld lopen, en op het scherm kun je precies zien waar je loopt. De omgeving wordt weergegeven via bijvoorbeeld Google Maps. Ook kan de app je trainingsgegevens grafisch mooi laten zien. Via je smartphone of tablet kun je eveneens de loopband aansturen. Loop je een route in de bergen, dan wordt vanzelf de hellingshoek aangepast.

Overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de Jet 2, 5, 9 en de Senator

In deze Focus Fitness Jet 9 review heb je mijn mening over deze loopband kunnen lezen. Naast de Jet 9 heb ik nog verschillende andere loopbanden getest:

Jet 2 Jet 5 Jet 9 Senator
Breedte loopoppervlak 41,5 cm 45 cm 54 cm 57 cm
Gewicht loopband 55 kg 66 kg 89 kg 103 kg
Opklapbaar Ja Ja Ja Ja
Maximum snelheid 13 km/uur 16 km/uur 20 km/uur 22 km/uur
Hellingshoek instellen Ja, manueel Ja, elektrisch Ja, elektrisch Ja, elektrisch
Hellingshoek niveaus 2 12 15 16
Demping Ja, zesvoudig Ja, achtvoudig Ja, achtvoudig Ja, achtvoudig
Aantal trainingsprogramma’s 40 36 25 25
Hartslagmeting Ja, sensoren Ja, sensoren Ja, sensoren Ja, sensoren
Koppeling met borstband Nee Nee Ja Ja
Koppeling via Bluetooth Nee Nee Ja (iPlus) Ja (iPlus)
Bekijk de Jet 2 Bekijk de Jet 5 Bekijk de Jet 9 Bekijk de Senator

Samenvatting

De Focus Fitness Jet 9 is een prachtige loopband met veel opties. Wie op zoek is naar een loopband om regelmatig op te trainen, zou een goede keuze doen met de Jet 9. Het is een zeer duurzaam apparaat dat lange tijd mee zal gaan, ook al belast je hem intensief.

De hoge snelheid die de loopband kan behalen, de uitgebreide trainingscomputer en het feit dat hij zeer robuust is, maken hem aantrekkelijk voor de fanatieke thuissporter. Hij levert veel handige opties, zoals de uitgebreide trainingscomputer, boxjes om muziek te luisteren (geen oordopjes nodig), een goede demping en een hoge stabiliteit. De loopband is niet moeilijk in elkaar te zetten, dat kun je zelfs in je eentje doen. Door de koppeling met apps op je smartphone, worden de mogelijkheden om een uitdagende training te doen nog groter. Natuurlijk kan een beginnende hardloper zeker ook kiezen voor de Jet 9, maar dan is dit apparaat een behoorlijke investering. De Focus Fitness Jet 9 geeft echter wel waar voor zijn geld en je zult er zeker comfortabel en met plezier op trainen.

Focus Fitness Jet 9

De Focus Fitness Jet 9 is een prachtige loopband met veel opties. Wie op zoek is naar een loopband om regelmatig op te trainen, zou een goede keuze doen met de Jet 9. Het is een zeer duurzaam apparaat dat lange tijd mee zal gaan, ook al belast je hem intensief.

Andere leuke artikelen