VirtuFit Pro Water 1000

VirtuFit Pro Water 1000

Wil jij alles weten over de VirtuFit Pro Water 1000 roeitrainer? Deze populaire waterweerstand roeitrainer komt goed naar voren in verschillende reviews en tests. Geen wonder, want deze waterrower heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze VirtuFit Pro Water 1000 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 27 reviews

€899

2 winkels

Laagste prijzen

VirtuFit Pro Water 1000 in het kort

De VirtuFit Pro Water 1000 is een waterweerstand roeitrainer met een goede kwaliteit en interactieve mogelijkheden! Met 32 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een top roeitrainer in huis waar je heel lang plezier van zal hebben!

Plus- en minpunten

  • Waterweerstand
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Maximaal gewicht van 227 kg en een max lengte van 205 cm
  • Duidelijk display met tablethouder
  • Interactieve mogelijkheden met KinoMap
  • Inklapbaar
  • Kinomap is een betaalde dienst
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingHandmatig
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht227 kg
Gewicht37 kg
Aantal programmas32
ErgometerJa
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Stappen, Tijd, Wattage
ConnectiviteitKinomap
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeDubbele rail
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 27 reviews

4+ reviews

2+ reviews

coolblue

21+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Pro Water 1000

De VirtuFit Pro Water 1000 is een waterweerstand roeitrainer en helpt je op een uitdagende manier te trainen, waarbij het dankzij de waterweerstand soms net lijkt of je op het water zit. Je hebt de keuze uit maar liefst 32 weerstandsniveaus en dankzij de ergometer heb je een betrouwbare meting. De roeitrainer heeft een hele goede bouwkwaliteit en heeft een dubbele rails waardoor je lekker stabiel kunt roeien. Hij is geschikt tot een maximaal gewicht van 227 kg en een lengte van 205cm. Dat betekent dat praktisch bijna iedereen ermee kan trainen. In deze VirtuFit Pro Water 1000 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze topklasse roeitrainer:

De VirtuFit Pro Water 1000 heeft een waterweerstand

waterweerstand Pin

De weerstand van deze roeimachine wordt opgewekt door middel van water. Een waterweerstand is de meest realistische vorm van weerstand, zeker in vergelijking met magnetische of luchtweerstand. Het voelt alsof je buiten in een roeiboot aan het roeien bent. De weerstand wordt steeds zwaarder, naarmate je meer kracht zet, zoals bij roeien in een boot ook het geval is. Je kunt daarom ook de weerstand eindeloos opvoeren! Daardoor is een waterweerstand voor iedereen geschikt. Doordat je zelf de weerstand bepaald wordt je nooit geforceerd door een weerstand te kiezen die eigenlijk te zwaar is.

Andere vergelijkbare apparaten maken bijvoorbeeld gebruik van luchtweerstand of een elektromagneet. Dat voelt niet zo realistisch aan als een waterweerstand. Het maakt dit model een goede keuze, als je de training buiten in de boot zo goed mogelijk na wilt bootsen.

Dubbele rails

Er zijn roeitrainers met een enkele rail en een dubbele rail. Het stoeltje beweegt zich van voor naar achteren. Als je niet zo’n goed evenwicht hebt, kan een enkele rail niet zo prettig zijn, omdat je dan gaat wiebelen. Een dubbele rail is stabieler dan een enkele rail en geeft dus meer comfort. De VirtuFit Pro Water 1000 is uitgerust met een dubbele rail wat dus net wat meer comfort geeft.

Een duidelijk LCD display met tablethouder

VirtuFit Pro Water 1000 display Pin

Het display is helder en overzichtelijk. Het toont overzichtelijk verschillende instrumenten zoals: de afstand die je hebt afgelegd, hoe lang je aan het roeien bent,  hoeveel calorieën je, roeislagen per minuut en de tijd op de 500m. Eigenlijk alles wat je nodig hebt kun je op het display vinden. De VirtuFit bied 32 trainingsprogramma’s. Onder de display zit ook een tablethouder. Op die manier kun je tijdens het trainen nog een filmpje of serie op Netflix kijken of je koppelt de tablet aan Kinomap voor een interactieve training!

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is een belangrijk onderdeel van een roeitrainer. Zoals aangegeven heeft deze roeitrainer een dubbele rail waardoor je heel stabiel kunt roeien. Hij is met een eigen gewicht van bijna 37 kilo ook zwaar genoeg om lekker stabiel te blijven staan. Door dit hoge gewicht blijft het apparaat ook tijdens de meest intensieve trainingen goed op zijn plek staan. Er is kunststof en metaal gebruikt en dit zorgt voor een zeer stabiele en robuuste constructie. Ik ben dan ook zeer te spreken over de duurzaamheid en de bouwkwaliteit van deze roeimachine.

Handige voetsteun

voetsteun Pin

In een roeitrainer wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. Daarom is er sprake van goede voetsteunen, waarin je jouw voeten netjes vast kunt gespen.

De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je jouw armen om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van deze roeitrainer zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Nauwkeurig de inspanning meten met de ergometer

De VirtuFit Pro Water 1000 is een ergometer, wat betekent dat deze roeitrainer precies kan meten hoeveel inspanning je levert. Omdat het apparaat geijkt is, is de data ook betrouwbaar. Het is handig om te weten hoeveel energie je verbruikt (dat wordt weergegeven in wattage), want je kunt daardoor trainen op vermogen. Ben je lekker rustig aan het roeien, dan zul je minder energie verbruiken dan wanneer je een pittige HIIT training doet. Trainen op wattage geeft je de mogelijkheid om precies bij te houden hoeveel energie je verbruikt. Dit is handig wanneer je wilt afvallen, revalideren of je conditie verbeteren.

Interactieve training met kinomap

interactieve training met kinomap Pin

Interactieve trainingen maakt thuis trainen nog leuker. Je kunt deze roeimachine koppelen met bijvoorbeeld een tablet zodat je kunt trainen met de Kinomap app. De app geeft je een uiterst realistische live-ervaring van bestaande en zelfgekozen routes. Hiernaast zijn er verschillende trainingsvideo’s met verschillende moeilijkheidsgraden. Probeer de doelsnelheid van de video bij te houden of gebruik de multiplayer mode om wedstrijden te houden met je vrienden. Op je scherm zie je hoe ver je bent in je video en welke afstand je nog af moet leggen. Kinomap koppel je ook gemakkelijk aan je favoriete trainingsapps, zoals Strava en Runkeeper. Zo leg je al je trainingen in één overzicht vast. Dit geeft deze roeitrainer net wat extra’s. Zeker omdat er helaas nog niet zoveel roeitrainers zijn met interactieve mogelijkheden.

Comfortabel zadel

Het zadel van de VirtuFit Pro Water 1000 zit heel comfortabel. Je kunt het alleen niet verstellen zoals dat bij sommige  roeitrainers soms wel het geval is. De voetsteunen zijn daarentegen wel verstelbaar. De ergonomische comfortzitting zorgt er wel voor dat je het langere tijd voor kunt houden. Het helpt je om een meer soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de roeitrainer gebruikt.

Hij is makkelijk opklapbaar

makkelijk kantelbaar Pin

Een roeimachine is met zijn lengte nogal een sta in de weg voor veel mensen. Daarom is het goed om te weten dat je dit apparaat makkelijk kunt opklappen.  Je schroeft gewoon de schroef los en klapt de rail omhoog. Hierna blijft er een compact apparaat over wat je makkelijk kunt opbergen, als je er even geen gebruik van maakt. Dus heb je een kleine ruimte of wil je gewoon voorkomen dat er steeds een grote roeitrainer staat? Klap ‘m op en berg het apparaat op.

Makkelijk verplaatsen

Heb je gesport en wil je het apparaat daarna in de hoek van de kamer zetten? Of train je af en toe buiten, waarna je de trainer weer naar binnen wilt brengen? Dankzij de transportwielen is dat heel gemakkelijk en kun je dat bovendien gewoon alleen. Je hebt er geen ander meer bij nodig, om zelf te bepalen waar je wilt trainen en alles daarna weer netjes achter te laten.

De transportwielen maken het makkelijk om de roeitrainer te verplaatsen. En als je er even geen gebruik meer van maakt kun je het apparaat zelfs opklappen. Zo weet je zeker dat de trainer nooit in de weg zal staan.

De plus en minpunten van de VirtuFit Pro Water 1000 op een rij

Zoek je een stevige roeitrainer, die bestand is tegen intensief trainen, dan is de VirtuFit een goede optie. Dit apparaat is gebouwd van kwaliteitsmaterialen zoals kuntstof en metaal. Je kunt de soliditeit van de roeitrainer ook terugzien in het maximaal belastbare gewicht, dat 227 kilo is. Een ander pluspunt van de Pro 2 is de dubbele rail. Hierdoor kun je lekker stabiel roeien op deze roeitrainer en is hij een stuk stabieler dan roeitrainers met een enkele rail.

De VirtuFit Pro Water 1000 is een ergometer, wat betekent dat je op wattage kunt trainen. Dat is handig als je aan je conditie wilt werken of revalideren. Op de trainingscomputer staan 32 voorgeprogrammeerde programma’s. Dit geeft je al veel keuze, maar je kan ook nog trainen met de app Kinomap. Hierdoor kun je lekker interactief trainen, maar je kunt natuurlijk ook de tablet op de standaard zetten en een serie op netflix kijken tijdens het trainen!

Er zijn eigenlijk geen minpunten te vinden aan deze roeitrainer. Het is gewoon een zeer kwalitatief goed fitnessapparaat.

Hoe traint de VirtuFit Pro Water 1000 roeitrainer?

Deze roeitrainer staat door de hoge bouwkwaliteit en het gewicht van 37 kilo als een huis. Hij blijft goed op zijn plek staan en tijdens het roeien wiebelt of kraakt er niets, hoe hard je ook traint. Ook roeit deze roeitrainer door de waterweerstand heel lekker. Veel fijner dan een luchtweerstand of magnetische weerstand roeitrainer die je vaak in de sportschool ziet. Het klotsen van het water is gewoon een prettig geluid tijdens het roeien. Veel fijner dan de herrie van een luchtweerstand roeitrainer.

Qua comfort laat deze roeimachine ook niets te wensen over. Het stoeltje zit lekker, ook als je langer traint. Ook is het fijn dat je de intensiteit zelf kunt opvoeren. De interactieve mogelijkheden met Kinomap maken het helemaal af. Het is heel leuk om tegen andere mensen te kunnen racen. Let wel op dat je de app 7 dagen gratis kunt proberen. Hierna moet je een betaald abonnement nemen.

Voor wie is de VirtuFit Pro Water 1000 een goede keuze?

Benieuwd of deze roeitrainer voor jou een goede keuze is? Uit deze VirtuFit Pro Water 1000 review blijkt dat het een roeitrainer is waarmee je de mogelijkheid hebt om jezelf flink uit te dagen. Door de waterweerstand kun je de intensiteit oneindig opvoeren. Dit maakt het een goede keus voor zowel de beginnende en voor de ervaren roeiers. Ook is de bouwkwaliteit van een heel hoog niveau. Hierdoor kun je heel lang genieten van deze mooie roeitrainer. Dus zoek je een manier om intensief te trainen, om dat langere tijd te doen en het zo realistisch mogelijk te maken? Dan is deze roeimachine een goede keuze!

Je kunt op een geweldige manier trainen, al hangt daar ook een prijskaartje aan. Hij is voor een waterweerstand roeitrainer scherp geprijsd maar het blijft natuurlijk geen instapmodel. Maar de VirtuFit is de prijs dubbel en dwars waard.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingHandmatig
Maximale lichaamslengte205 cm
Maximaal belastbaar gewicht227 kg
Gewicht37 kg
Aantal programmas32
ErgometerJa
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Stappen, Tijd, Wattage
ConnectiviteitKinomap
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeDubbele rail

Alternatieven voor de VirtuFit Pro Water 1000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

VirtuFit Pro Water 1000

De VirtuFit Pro Water 1000 is een waterweerstand roeitrainer met een goede kwaliteit en interactieve mogelijkheden! Met 32 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een top roeitrainer in huis waar je heel lang plezier van zal hebben!

Andere leuke artikelen