VirtuFit Ultimate Pro 2 review

VirtuFit Ultimate Pro 2

Wil jij alles weten over de VirtuFit Ultimate Pro 2? Deze roeitrainer van topmerk VirtuFit is heel populair. Deze roeimachine biedt heel veel voor een scherpe prijs. In deze VirtuFit Ultimate Pro 2 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 78 reviews

€1099

3 winkels

Laagste prijzen
 • De VirtuFit Ultimate Pro 2 heeft veel mogelijkheden om interactief te trainen via Bluetooth of ANT+
 • De VirtuFit Ultimate is een ergometer, wat betekent dat deze roeitrainer precies kan meten hoeveel inspanning je levert
 • Deze roeitrainer is ideaal voor lange mensen tot mensen van 220 cm

VirtuFit Ultimate Pro 2 in het kort

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is een topklasse roeitrainer met een uitmuntende bouwkwaliteit en heel geschikt voor wat langere en zwaardere mensen. Met de luchtweerstand, ergometer en trainingsprogramma's heeft de machine alles voor de veeleisende gebruiker.

Voor wie is de VirtuFit Ultimate Pro 2 een goede keuze?

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is de ideale roeitrainer voor de veeleisende gebruiker. Met de luchtweerstand, interactieve mogelijkheden, uitmuntende bouwkwaliteit en hoog belastbaar gewicht is dit een topklasse roeitrainer voor de fanatieke roeier.

Plus- en minpunten

 • Interactief trainen met ANT+ Bluetooth console
 • Trainingscomputer met 10 programma’s
 • Ergometer
 • Extra lange rail van 140 cm
 • Inklapbaar
 • Geschikt voor professioneel en thuisgebruik
 • Hoog maximaal gebruikersgewicht van 230 kilo
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Hartslagmeting alleen mogelijk met VirtuFit hartslagband of ANT+ console

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de VirtuFit Ultimate Pro 2 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
9/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandLucht
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus10
Maximale lichaamslengte220 cm
Maximaal belastbaar gewicht230 kg
Gewicht50 kg
Aantal programmas10
Ergometer-
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitBluetooth, ANT+
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 78 reviews

5 reviews

20 reviews

14 reviews

logo kieskeurig

39 reviews

Awards en prijzen:

De VirtuFit Ultimate Pro 2 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze roeitrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Ultimate Pro 2

Wie op zoek is naar een roeitrainer en graag een apparaat van hoge kwaliteit in huis wil halen, kan zijn blik richten op de VirtuFit Ultimate Pro 2. Deze populaire roeitrainer staat bekend om zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn hoogwaardige materialen gebruikt, wat blijkt uit het feit dat er meer staal is gebruikt dan bij vergelijkbare roeimachines.

Deze robuuste roeitrainer is dan ook geschikt voor professioneel gebruik, maar door zijn redelijke prijs eveneens voor thuisgebruik. Op de trainingscomputer staan 10 programma’s, er is een koppeling mogelijk via Bluetooth om interactief te kunnen trainen en er zijn 10 niveaus van weerstand om uit te kiezen. Is het echt zo’n geweldig apparaat? Je leest het in deze review.

Natuurlijke luchtweerstand

luchtweerstand Pin

Weerstand op een fitnessapparaat kan op verschillende manieren worden opgewekt, bijvoorbeeld via magneten. Op de VirtuFit Ultimate Pro 2 train je met luchtweerstand. Het voordeel hiervan is dat het heel natuurlijk aanvoelt en dat er geen maximum aan de weerstand zit. Hoe meer jij je inspant, hoe hoger de weerstand wordt. Er zijn 10 weerstandsniveaus, die je handmatig aan de zijkant van het apparaat kunt verstellen. Hiermee kun je de weerstand nog zwaarder of lichter maken.

Een groot en duidelijk display

groot en duidelijk display Pin

De display van de Ultimate Pro 2 is groot, verlicht en vanuit elke hoek goed af te lezen. Je kunt hem zelfs nog kantelen om hem in de juiste stand te zetten. De display laat de belangrijke trainingsgegevens zien, zoals RPM, afstand, snelheid, roeislagen totaal, calorieverbruik, tijd en wattage. De hartslag kan alleen weergegeven worden als er een hartslagband van VirtuFit wordt gebruikt of via een app.

De Pro 2 kan verder ook je prestaties in duidelijke overzichten weergeven. Bekijk bijvoorbeeld de Force Curve, om te zien wat je kracht was tijdens een roeislag. In de Watt Chart kun je terugzien wat je geproduceerde wattage was, vergeleken met andere slagen tijdens de training. Er zijn ook nog overzichten voor calorieverbranding, snelheid en hartslag. Met deze informatie krijg je nauwkeurig inzicht in hoe het er met je fitheid voor staat.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 heeft een uitmuntende bouwkwaliteit

bouwkwaliteit Pin

De bouwkwaliteit is het onderdeel waarop de VirtuFit Ultimate Pro 2 zich onderscheidt van andere roeimachines in deze prijsklasse. Hij is met een eigen gewicht van bijna 51 kilo een stuk zwaarder dan de meeste andere roeitrainers. Door dit hoge gewicht blijft het apparaat ook tijdens de meest intensieve trainingen goed op zijn plek staan. Er is meer staal dan aluminium gebruikt en dit zorgt voor een zeer stabiele en robuuste constructie. Gebruikers van de Pro 2 zijn dan ook allemaal zeer te spreken over de duurzaamheid en de bouwkwaliteit.

Veel interactieve mogelijkheden

VirtuFit Ultimate Pro 2 interactieve mogelijkheden Pin

De VirtuFit Ultimate Pro 2 kan aangeschaft worden zonder virtuele trainingsmogelijkheden (hij is dan ook iets goedkoper). Door er een ANT+ Bluetooth module bij de kopen (of de VirtuFit Ultimate Pro 2i aan te schaffen, waar de module al bij zit) kan de roeitrainer gekoppeld worden met fitnessapps op je smartphone of tablet. Hierdoor worden de mogelijkheden om te trainen enorm uitgebreid. Je kunt apps als Kinomap, Selfloops en GymTrakr gebruiken.

Via deze apps kun je de routes levensecht op je scherm zien. Dat maakt trainen natuurlijk nog leuker en uitdagender. Afhankelijk van de app die je gebruikt, kun je routes kiezen die door andere gebruikers zijn gemaakt, trainingen volgen en meer inzicht krijgen in je gegevens. Je kunt tevens racen tegen andere sporters die de app gebruiken en meedoen met wedstrijden.

Nauwkeurig de inspanning meten met de ergometer

De VirtuFit Ultimate is een ergometer, wat betekent dat deze roeitrainer precies kan meten hoeveel inspanning je levert. En deze data is betrouwbaar, want het apparaat is geijkt. Het is handig om te weten hoeveel energie je verbruikt (dat wordt weergegeven in wattage), want je kunt daardoor trainen op vermogen. Ben je lekker rustig aan het roeien, dan zul je minder energie verbruiken dan wanneer je een pittige HIIT training doet. Trainen op wattage geeft je de mogelijkheid om precies bij te houden hoeveel energie je verbruikt. Dit is handig wanneer je wilt afvallen, revalideren of je conditie verbeteren.

10 trainingsprogramma’s

Ook zonder de ANT+ module heeft de Pro 2 nog genoeg te bieden. Op de trainingscomputer staan 10 programma’s, waarmee je doelgericht kunt trainen. Er zijn intervalprogramma’s op basis van afstand, tijd, roeislagen en calorieverbranding. Tevens zijn er programma’s waarmee je traint op een tijds-, afstands- of calorieverbrandingsdoel en er is een hartslagprogramma. Het is eveneens mogelijk om handmatig een programma samen te stellen.

De plus en minpunten van de VirtuFit Ultimate Pro 2 op een rij

Zoek je een stevige roeitrainer, die bestand is tegen intensief trainen, dan is de VirtuFit Ultimate Pro 2 een goede optie. Dit apparaat is gebouwd van kwaliteitsmaterialen, waarbij niet alleen het frame, maar ook de ketting van roestvrij staal is. Je kunt de soliditeit van de roeitrainer ook terugzien in het maximaal belastbare gewicht, dat 230 kilo is. Door de hoge kwaliteit van de Pro 2 is deze roeimachine zelfs in een professionele setting te gebruiken. Een ander pluspunt van de Pro 2 is de extra lange rail van 140 cm. Hierdoor kunnen gebruikers tot een lengte van 220 cm op dit apparaat trainen. Dat is een stuk langer dan een ‘normale roeitrainer’. De Senz Sports R5000 bijvoorbeeld gaat tot een lengte van 200 cm.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is een ergometer, wat betekent dat je op wattage kunt trainen. Dat is handig als je aan je conditie wilt werken of revalideren. Op de trainingscomputer staan 10 voorgeprogrammeerde programma’s. Dit geeft je al veel keuze, maar kies je voor de ANT+ console, dan kun je ook interactief trainen met apps zoals Kinomap. Op de roeitrainer zit je wat hoger dan gemiddeld, waardoor op- en afstappen makkelijker gaat. De weerstand van de Pro 2 wordt opgewekt met lucht. Dit zorgt voor een soepel en realistisch gevoel tijdens het roeien. Als laatste pluspunt is kan deze roeitrainer ingeklapt worden, zodat hij minder ruimte inneemt.

Er zijn eigenlijk geen minpunten te vinden aan de VirtuFit Ultimate Pro 2. Het is gewoon een zeer kwalitatief goed fitnessapparaat. Waar je wel op moet letten is dat de display alleen de hartslagwaardes laat zien als je een hartslagband van VirtuFit gebruikt, of wanneer je de ANT+ Bluetooth console hebt.

Hoe traint de VirtuFit Ultimate Pro 2 roeitrainer?

Wanneer je een fitnessapparaat gebruikt, ga je die vaak vergelijken met de apparaten waar je in de sportschool op hebt getraind. En natuurlijk merk je dan dat die in de sportschool van veel hogere kwaliteit zijn. Maar dat zal met de VirtuFit Ultimate Pro 2 niet het geval zijn. Door de hoogwaardige materialen die zijn gebruikt kan de Pro 2 een vergelijking met sportschoolapparatuur goed doorstaan. Sommige gebruikers geven zelfs aan dat ze de Pro 2 beter vinden. Hij blijft goed op zijn plek staan, er wiebelt of kraakt niets, hoe hard je ook traint.

Qua comfort laat deze roeimachine ook niets te wensen over. Het stoeltje zit lekker, ook als je langer traint. Mensen die 2 meter of langer zijn kunnen eveneens prima trainen, door de langere rail. Bij veel roeimachines kunnen deze mensen hun benen niet goed strekken tijdens het trainen omdat de rail gewoon te kort is. Dat probleem heb je dus niet op de Ultimate Pro 2. Verder is de roeimachine stil in gebruik en zijn gebruikers tevreden over de opties, zoals het interactief trainen. De Pro 2 is wel een groot apparaat. Zelfs ingeklapt neemt hij behoorlijk wat ruimte in beslag.

De VirtuFit Ultimate Pro 2 vergeleken met Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is een goedkopere luchtweerstand roeitrainer. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 modellen:

VirtuFit Ultimate Pro 2Senz Sports R5000
Prijs€1099€699
Score
Reviews

4.5 / 5 van 78 reviews

4.5 / 5 van 15 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingHandmatigHandmatig
Weerstand niveaus1010
Maximale lichaamslengte220 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht230 kg
Gewicht50 kg40 kg
Aantal programmas10Geen
Ergometer--
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarNeeNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Tussentijden, Wattage Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitBluetooth, ANT+Geen
InklapbaarJaNee
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Voor wie is deze roeitrainer een goede keuze?

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is eigenlijk geschikt voor verschillende doelgroepen. Ben je een enthousiaste thuissporter en op zoek naar een duurzame roeitrainer, dan is de Pro 2 een goede keuze. Het is een apparaat dat jarenlang meegaat en veel mogelijkheden biedt voor een afwisselende training.

Ook voor mensen die revalideren kan de Pro 2 het ideale apparaat zijn. Een roeitrainer heeft verschillende voordelen: het is een effectieve training, waarmee je zowel je spierkracht als je conditie kunt verbeteren en die je gewrichten niet belast. Op de Pro 2 zit je hoog, waardoor je ook als je pijnlijke knieën hebt, nog makkelijk op het stoeltje kunt gaan zitten. Doordat het een ergometer is, kun je op wattage trainen, waardoor je nauwkeurig bij kunt houden hoeveel inspanning je levert. Wanneer je moet revalideren is het belangrijk dat je niet te zwaar traint. Met het inzicht dat een ergometer levert kun je daar goed zicht op houden.

Maar zelfs beginners zouden deze roeimachine kunnen overwegen. De prijs ligt dan wel hoog, maar deze is zeer redelijk als je ziet wat je ervoor krijgt. Je hebt dan wel een kwaliteitsapparaat in huis gehaald. De Ultimate Pro 2 is verder eveneens geschikt in de professionele setting, zoals in de fysiotherapiepraktijk en voor personal trainers. Voor deze roeitrainer staat aangegeven dat hij 6 uur per dag intensief gebruikt kan worden. Wat je doel ook is, deze roeimachine helpt je om het te halen.

Waarom zijn er verschillende prijzen van dit apparaat?

De VirtuFit Ultimate Pro 2 kan aangeschaft worden zonder virtuele trainingsmogelijkheden (hij is dan ook iets goedkoper). Ook is er een model met ANT+ Bluetooth module. Deze is iets duurder. Wanneer je niet interactief wilt trainen dan is het goedkope model voldoende.

Is deze roeitrainer beter dan de Concept 2?

De Concept 2 is de bekendste roeitrainer die je ook vaak in de sportschool kunt vinden. Deze is iets duurder dan de pro 2. Kwalitatief zijn deze roeitrainers vergelijkbaar. Meer informatie kun je hier vinden.

VirtuFit Ultimate Pro 2

De VirtuFit Ultimate Pro 2 is een topklasse roeitrainer met een uitmuntende bouwkwaliteit en heel geschikt voor wat langere en zwaardere mensen. Met de luchtweerstand, ergometer en trainingsprogramma's heeft de machine alles voor de veeleisende gebruiker.

Alternatieven voor de VirtuFit Ultimate Pro 2

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen