WaterRower Club

Waterrower Club

Wil jij alles weten over de WaterRower Club? Deze topklasse waterrower komt goed naar voren in verschillende reviews en tests. Geen wonder, want hij ziet er prachtig uit en roeit heel fijn. In deze WaterRower Club review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 4 reviews

€1599

3 winkels

Laagste prijzen
 • Deze roeitrainer heeft een ongekende bouwkwaliteit
 • Het houten frame heeft een hele luxe uitstraling
 • De waterweerstand geeft een natuurgetrouwe roeiervaring

WaterRower Club in het kort

De WaterRower Club is een prachtige roeitrainer met een waterweerstand met een topkwaliteit! Met de realistische waterweerstand, bluetooth connectiviteit, uitgebreide display en massief essenhouten frame heb je een topklasse roeitrainer in huis!

Voor wie is de WaterRower Club een goede keuze?

De Waterrower Club is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een topklasse roeitrainer is het hogere segment. Deze roeitrainer is niet goedkoop maar hier krijg je ook een geweldige machine voor terug.

Plus- en minpunten

 • Waterweerstand
 • Prachtige roeitrainer
 • Maximaal gewicht van 318 kg en een max lengte van 200cm
 • Duidelijk en uitgebreide display
 • Roeit fantastisch
 • Koppeling via Bluetooth
 • Niet inklapbaar, wel opklapbaar
 • Hogere prijsklasse

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de WaterRower Club op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
8/10
Verstelbaarheid
9/10
Weerstand
10/10
Bouwkwaliteit
10/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingTraploos
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht318 kg
Gewicht31 kg
Aantal programmas10
Ergometer-
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetooth
InklapbaarNee
Bevestiging zitjeDubbele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

5 / 5 van 4 reviews

1 reviews

2 reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de waterrower Club

De WaterRower Club is een waterweerstand roeitrainer die er prachtige uitziet met de massief essenhout en speciale zwart- en rozenhoutkleurige beits. Dankzij het heldere en uitgebreide display houd je de prestaties makkelijk bij. Bekijk bijvoorbeeld welke afstand je hebt afgelegd, hoe lang je al aan het roeien bent en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. De roeitrainer heeft een uitmuntende bouwkwaliteit en is daardoor geschikt tot een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 318 kg en een lengte van 200cm. Dat betekent dat praktisch bijna iedereen ermee kan trainen. In deze WaterRower Club review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze mooie roeitrainer:

De WaterRower Club heeft een waterweerstand

waterrower club waterweerstand Pin

De weerstand van de WaterRower Club wordt, net als alle andere modellen, opgewekt door middel van water. Een waterweerstand is de meest realistische en fijnste vorm van weerstand, zeker in vergelijking met magnetische of luchtweerstand. Je krijgt tijdens het roeien echt het gevoel dat je buiten aan het roeien bent. Je kunt met een waterweerstand ook de weerstand eindeloos opvoeren. De weerstand wordt namelijk steeds zwaarder, naarmate je meer kracht zet. Je hoeft dus niet met een knop de weerstand omhoog of omlaag te zetten. Daardoor is een waterweerstand voor iedereen geschikt. Doordat je zelf de weerstand bepaald wordt je nooit geforceerd door een weerstand te kiezen die eigenlijk te zwaar is.

Een duidelijk LCD display

mooi display Pin

Het display is helder en overzichtelijk en is geplaatst naast de voetpedalen. Het display is niet verwerkt in het hout zoals bij de A1 Home maar zit op een beugel naast de voetpedalen. Het display toont verschillende instrumenten tijdens het roeien zoals: de afstand die je hebt afgelegd, hoe lang je aan het roeien bent,  hoeveel calorieën je verbruikt, de hartslag, de roeislagen per minuut. totaal aantal roeislagen van de training, snelheid, trainingstijd en wattage. Eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens de training kun je op het display vinden. De roeitrainer is ook met een device je pc, tablet of telefoon te verbinden met Bluetooth waardoor je meer trainingsmogelijkheden krijgt.

Kantelbaar maar in niet inklapbaar

kantelbaar Pin

Een roeimachine is met zijn lengte nogal een sta in de weg voor veel mensen. Daarom is het een voordeel wanneer je het apparaat kan opklappen of inklappen. Dit scheelt heel veel in ruimte wanneer je hem opbergt. Bij de meeste roeitrainers is dit mogelijk door de rail naar boven te klappen. Bij de WaterRower Club is dit niet mogelijk. Deze is wel te kantelen door hem op zijn zij te zetten. Hierdoor blijft er heel een compact apparaat over wat je makkelijk in de hoek van de kamer kunt zetten, als je er even geen gebruik van maakt. Dus heb je een kleine ruimte of wil je gewoon voorkomen dat er steeds een grote roeitrainer staat? Dan kun je deze roeitrainer dus makkelijk op zijn zij in de hoek van de kamer zetten.

Dubbele rails

Er zijn roeitrainers met een enkele rail en een dubbele rail. Het stoeltje beweegt zich op de rail van voor naar achteren. Als je niet zo’n goed evenwicht hebt, kan een enkele rail niet zo prettig zijn, omdat je dan kans hebt om te gaan wiebelen. Een dubbele rail is stabieler dan een enkele rail en geeft dus meer comfort. De Waterrower Club is uitgerust met een dubbele rail wat dus net wat meer comfort geeft.

Een comfortabel zadel

zadel Pin

Het zadel van de WaterRower Club zit heel comfortabel. Helaas is het niet mogelijk om het zadel te verstellen zoals dat bij andere roeitrainers soms kan. Het fijne zadel zorgt er voor dat je het roeien langere tijd vol kunt houden. Het helpt je om een soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de roeitrainer gebruikt. Ondanks dat het zadel niet verstelbaar is kun je de voetsteunen wel verstellen.

Handige voetsteun

Op een roeitrainer wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. De voetsteunen van de Club zijn heel solide en verstelbaar en kun je dus verstellen naar jouw wens.

De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je jouw armen om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van deze roeitrainer zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Makkelijk verplaatsen

De WaterRower Club is ook uitgerust met transport wielen. Hiermee kun je na de training het apparaat makkelijk in de hoek van de kamer zetten. De roeitrainer weegt niet heel zwaar, dus je kunt hem makkelijk kantelen en in de hoek van de kamer rijden. De transportwielen maken het makkelijk om de roeitrainer te verplaatsen. Handig wanneer de roeimachine in een multifunctionele ruimte staat.

De Waterrower Club vergeleken met de A1 Home

De waterrower serie bestaat uit een aantal verschillende modellen. De specificaties verschillen per model. Hieronder zie je een vergelijking tussen de Waterrower Club en het goedkoper model: de A1 Home. Je kunt zien dat Club uitgerust is met een aantal extra’s zoals: hartslagmeter, een betere bouwkwaliteit (hoger belastbaar gewicht), meer meetgegevens en connectiviteit met Bluetooth. Wanneer je waarde hecht aan deze extra’s is de Club een goede keus. Anders kun je beter kiezen voor de goedkopere A1.

WaterRower ClubWaterRower A1 Home
Prijs€1599€1099
Score
Reviews

5 / 5 van 4 reviews

5 / 5 van 28 reviews

WeerstandWaterWater
Weerstand verstellingTraploosTraploos
Weerstand niveaus999999
Maximale lichaamslengte200 cm200 cm
Maximaal belastbaar gewicht318 kg124 kg
Gewicht31 kg28 kg
Aantal programmas1010
Ergometer--
HartslagsensorLos verkrijgbare borstband Geen
Waterpas verstelbaarNeeNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage Afstand, Calorieverbruik, Roeislagen totaal, Tijd, Wattage
ConnectiviteitBluetoothGeen
InklapbaarNeeNee
Bevestiging zitjeDubbele railDubbele rail
BekijkBekijk

Hoe traint deze waterrower?

De waterrower Club is een prachtig apparaat om te zien. Het hout wat in deze roeitrainer verwerkt is maakt het heel speciaal. Maar wat natuurlijk belangrijker is, is hoe het apparaat roeit! Door de hele hoge bouwkwaliteit staat deze roeimachine als een huis. Hij blijft goed op zijn plek staan, er wiebelt of kraakt niets, hoe hard je ook traint. Ook roeit deze waterroeier gewoon heerlijk. Het klotsen van het water is een fijn geluid. Dat is ook de reden waarom ik een waterweerstand altijd prettiger vind dan een magneet of luchtweerstand.

Qua comfort laat deze roeimachine ook niets te wensen over. Het stoeltje zit lekker, ook als je langer traint. Ook is het fijn dat je de intensiteit, door de waterweerstand, zelf kunt opvoeren en hier geen maximum aanzit. Ook is het fijn dat je roeitrainer kunt koppelen met Bluetooth aan een device, hiermee heb je net wat meer trainingsmogelijkheden.

Voor wie is de WaterRower Club een goede keuze?

Benieuwd of deze roeitrainer voor jou een goede keuze is? Uit deze WaterRower Club review blijkt dat het een roeitrainer is waarmee je de mogelijkheid hebt om jezelf flink uit te dagen. Door de waterweerstand kun je de intensiteit oneindig opvoeren. Dit maakt het een goede keus voor beginnende en ervaren roeiers. Ook is de bouwkwaliteit van een heel hoog niveau en is het door het hout een prachtige roeitrainer om te zien. Een aanwinst voor je kamer! Hierdoor kun je heel lang genieten van deze mooie roeitrainer.

Liever een iets goedkoper model?

Deze roeitrainer geeft je net wat meer extra’s dan zijn kleinere broertje, de A1 home, zoals connectiviteit, uitgebreidere display en hartslagmeter. Heb je deze extra’s niet nodig? Dan kun je beter kiezen voor de A1 home. Deze is zeker een paar honderd euro goedkoper!

Train je liever met een luchtweerstand?

Wanneer je water geen prettige weerstand vind en liever met een luchtweerstand traint dan kun je misschien de Virtufit Ultimate pro 2 overwegen. Dit is een geweldige roeitrainer met luchtweerstand.

Voor wie is de Waterrower Club een goede keus?

De Waterrower Club is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een topklasse roeitrainer is het hogere segment. Deze roeitrainer is niet goedkoop maar hier krijg je ook een geweldige machine voor terug.

Maakt de waterweerstand niet veel geluid?

De waterweerstand maakt meer geluid dan een roeitrainer met magnetische weerstand maar dit is wel een prettig geluid. Het klotsend water is een fijne achtergrond geluid tijdens het roeien.

WaterRower Club

De WaterRower Club is een prachtige roeitrainer met een waterweerstand met een topkwaliteit! Met de realistische waterweerstand, bluetooth connectiviteit, uitgebreide display en massief essenhouten frame heb je een topklasse roeitrainer in huis!

Alternatieven voor de WaterRower Club

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen