Focus fitness row 3 review

focus fitness row 3

Wil jij alles weten over de Focus fitness row 3? Deze populaire roeitrainer komt goed naar voren in alle reviews en tests. Het roeiapparaat heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Focus fitness row 3 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 208 reviews

€449

3 winkels

Laagste prijzen
  • De Row 3 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding
  • De magnetische weerstand is stil en geeft voldoende uitdaging
  • Wil je echt intensief trainen dan kun je beter naar een topklasse model kijken

Focus Fitness Row 3 in het kort

De Focus Fitness row 3 is een hele goede roeitrainer tegen een scherpe prijs. Hij is geschikt voor iedereen die regelmatig thuis wilt trainen. Door de magnetische weerstand kun je lekker stil trainen.

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 een goede keuze?

De Focus Fitness Row 3 is een goede keus voor iedereen die een basisklasse roeitrainer zoekt die stil in gebruik is. Door de magnetische weerstand maakt deze roeitrainer weinig geluid. Verder is de bouwkwaliteit prima maar heb je weinig extra’s tot je beschikking. Een goede keus voor iedereen die regelmatig thuis wil roeien.

Plus- en minpunten

  • Scherpe prijs
  • Goede bouwkwaliteit
  • Stil
  • Veel trainingprogramma's
  • Duidelijk display
  • Geen interactieve mogelijkheden
  • Geschikt voor mensen tot 190 cm

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Row 3 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Gewicht vliegwiel12 kg
Weerstand niveaus16
Maximale lichaamslengte190 cm
Gewicht35 kg
Aantal programmas12
Ergometer-
HartslagsensorHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, SPM, Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.6 / 5 van 208 reviews

20 reviews

46 reviews

1 reviews

69 reviews

logo kieskeurig

72 reviews

Awards en prijzen:

De Focus Fitness Row 3 heeft al verschillende keren de best review award van kieskeurig gewonnen. Dit betekent dat deze roeitrainer de beste reviews van alle apparaten in deze categorie heeft ontvangen!

De belangrijkste onderdelen van de Focus Fitness Row 3

Er zijn een aantal onderdelen belangrijk op een roeitrainer. In deze Focus Fitness Row 3 review vind je de belangrijkste in detail bekeken.

De trainingsprogramma’s

trainingsprogrammas row 3 Pin

Op de trainingscomputer vind je 12 verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er interval-, helling- en combinatietrainingen en een hartslag gestuurd programma. Je kunt ook zelf een training maken. Je kunt hier je leeftijd, lengte en gewicht invoeren en aan de hand daarvan een gepersonaliseerde workout samenstellen. Een andere leuke functie is de Race modus. Start dit programma op en race tegen de computer en voel hoe het is om een echte wedstrijd te roeien.

De LCD display is helder en groot. Je kunt er je trainingsgegevens op zien, zoals de afstand, tijd, calorieverbruik, je hartslag, aantal roeibewegingen per minuut en de snelheid. De computer is eenvoudig te bedienen maar er zijn wel een groot aantal opties waardoor je heen kunt scrollen wat soms verwarrend is.

Ik ben heel enthousiast over de hoeveelheid trainingen op deze computer. Deze is een stuk uitgebreider dan op Focus Fitness Row 2. Trainingsprogramma’s maken het roeien afwisselend en leuk!

Hartslagsensoren en programma

focus fitness row 3 hartslagsensor Pin

De hartslagsensoren zitten op de handvatten van de roeimachine. Ze meten je hartslag tijdens het roeien. Dit is echter een indicatie. De hartslagmeter is natuurlijk nooit zo nauwkeurig als een hartslagband.

Als je echt wilt trainen op hartslag, kun je de Row 3 koppelen met een hartslagband. Deze moet je er wel nog los bij bestellen. Je kunt dan nauwkeuriger op hartslag trainen en het HRC programma gebruiken. De sensoren in de handvatten meten ook het aantal roeislagen per minuut. De gegevens kun je aflezen op de kleine display op het handvat.

De Focus Fitness row 3 is inklapbaar

inklappen row 3 Pin

Een roeitrainer kan nogal een sta-in-de-weg zijn. De Focus Fitness Row is namelijk meer dan 2 meter lang. Het voordeel van deze roeitrainer is dat hij ingeklapt kan worden. Dat gaat gemakkelijk door de grote schroef voorop de rails (waar het stoeltje overheen rijdt) los te draaien en de rails omhoog te klappen. Plaats de schroef terug en de Row 3 is veilig opgeklapt. Door de wieltjes voorop is het apparaat makkelijk te verplaatsen en bijvoorbeeld in een hoek of een kast te zetten. Op deze manier kost de Row 2 een stuk minder ruimte in je kamer.

Goede voetsteunen

voetsteunen focus fitness row 3 Pin

In een apparaat zoals de Focus Fitness Row 3 wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier kunt roeien. Daarom is er sprake van goede voetsteunen, waarin je jouw voeten netjes vast kunt gespen.

De voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten goed vast zitten. Dus wanneer je fanatiek gaat roeien zorgen de voetsteunen van de Row 3 ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van de poten van het apparaat zorgen er ook voor dat die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Het weerstandssysteem

Als je gaat trainen op de Focus Fitness Row 3 wordt de weerstand automatisch ingesteld via de trainingscomputer. Er zijn 16 verschillende weerstandsniveaus, wat betekent dat de training zo uitdagend is als je maar wilt. Door de trainingsprogramma’s te gebruiken, hoef je zelf niks in te stellen en wordt het weerstandsniveau aangepast door de computer. Dat betekent dat je ook je training niet hoeft te onderbreken om een knop in te drukken.

De weerstand op de roeitrainer wordt opgewekt met magneten. Als deze verder van het vliegwiel bewegen, wordt de weerstand zwaarder. Het is een prettige vorm van weerstand, die natuurlijk aanvoelt. Ook zitten er niet veel bewegende onderdelen in het systeem, wat ervoor zorgt dat het onderhoudsarm is. Wel mis ik een beetje het gevoel wat je bij een waterweerstand hebt. Zoals bij bijvoorbeeld de Senz Sports R4000 of een waterrower.

Een prima bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Focus Fitness Row 3 is degelijk. Het is gebouwd met een stevig frame waarop je 10 jaar garantie krijgt. Op de andere onderdelen krijg je 2 jaar garantie. Mij viel direct op dat het eigen gewicht van het apparaat maar 35 kilo is. Dat leek mij relatief licht. Maar uit mijn ervaring blijkt wel dat de roeimachine tijdens het trainen goed blijft staan. Ik vond hem tijdens het roeien niet wiebelen.

Hoe roeit de Row 3?

De Focus Fitness Row 3 is een prachtige roeitrainer om mee thuis te trainen. Het frame is stevig genoeg voor een lekkere workout en staat stabiel. Door de magnetische weerstand zal niemand het horen als je gaat sporten. Deze is vrijwel geruisloos. Kies uit 12 verschillende trainingen en werk aan je conditie en kracht. Roeien is trouwens ook een goede sport om sneller te kunnen afvallen.

focus fitness row 3 review Pin

De Focus Fitness row 3 roeit heerlijk

Roeien op de Focus Fitness Row 3 lijkt heel erg op echt roeien op het water. Door het magnetische weerstandssysteem gaat de beweging soepel en vloeiend. Het apparaat weegt 35 kilo, waardoor hij stevig en stabiel staat. Je kunt er prima een fikse training op doen, zonder dat de roeimachine gaat wiebelen of schudden.

Je training zal ook stil zijn, vanwege de aandrijving met een V snaar en de weerstand die opgewekt wordt met magneten. Ik was redelijk verbaasd dat een roeitrainer in deze prijsklasse, kwalitatief zo goed is. Zoek je een echt stil fitnessapparaat, dan is deze een goede keus. Een roeitrainer met luchtweerstand geeft een heel natuurlijke roeibeweging, maar maakt wel veel meer geluid.

Een andere reden waarom de Focus Fitness Row 3 prettig roeit, is vanwege het vliegwiel van 12 kilo. Door dit gewicht kun je profiteren van een zware weerstand en een soepele roeibeweging. Het apparaat staat ook steviger door het zware vliegwiel.

De roeimachine is 207 cm lang en kan belast worden tot een gewicht van 120 kilo. Ik ben ook enthousiast over het grote aantal trainingsprogramma’s (12), waardoor je veel afwisseling hebt. Al met al heeft dit roeiapparaat een goede prijs-kwaliteit verhouding!

De Focus Fitness Row 3 vergeleken met de Tunturi Fitrow 50

De Tunturi Fitrow zit in dezelfde prijsklasse als de Row 3. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze 2 modellen:

Focus Fitness Row 3Tunturi Fitrow 50
Prijs€449€499
Score
Reviews

4.6 / 5 van 208 reviews

4 / 5 van 1 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingElektronischElektronisch
Gewicht vliegwiel12 kg6 kg
Weerstand niveaus1616
Maximale lichaamslengte190 cm200 cm
Gewicht35 kg31 kg
Aantal programmas1217
Ergometer--
HartslagsensorHandsensoren, HartslagmeterLos verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarNeeJa
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, SPM, TijdAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Stappen, Tijd, Tussentijden
ConnectiviteitGeenGeen
InklapbaarJaJa
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 een goede keuze?

row 3 Pin

De Focus Fitness Row 3 is een degelijke roeitrainer, die een goede keuze is voor de enthousiaste thuissporter. Wat training betreft kan hij zwaar belast worden, maar wil je echt alle dagen intensief trainen, dan is een robuuster gebouwde roeimachine zoals de concept 2 roeitrainer een betere optie. De Row 3 weegt 35 kilo. Als je zware trainingen doet en je volledig wilt kunnen geven, zal de roeitrainer kunnen gaan schuiven of schokken.

Goede roeitrainer maar beperkte opties

Iedereen die wil werken aan zijn conditie en/of kracht zou voor de Row 3 kunnen gaan. Door de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s biedt hij voldoende uitdaging en de Race modus is een leuke extra. Het is wel zo dat deze roeitrainer beperkt is in de hoeveelheid technische opties. Zo is er geen koppeling mogelijk met je smartphone, waardoor je geen gebruik kunt maken van trainings-apps. Wil je interactieve trainingen doen en je gegevens online inkijken, dan is een andere roeitrainer misschien beter geschikt voor jou. Dan kun je hier in de top 10 roeitrainers een interactieve roeitrainer kiezen.

Alles bij elkaar is dit een goede roeimachine voor een prima prijs, die veel waar biedt voor zijn geld. Je hebt de keuze uit verschillende trainingen, hartslagsensoren en deze roeitrainer is zelfs inklapbaar.

Wil je fanatiek trainen?

Wanneer je echt fanatiek wilt trainen dan is de Row 3 misschien niet de beste keus. Je kunt dan misschien beter kiezen voor een topklasse roeitrainer zoals de VirtuFit Pro Water 1000.

Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness row 3 is een hele goede roeitrainer tegen een scherpe prijs. Hij is geschikt voor iedereen die regelmatig thuis wilt trainen. Door de magnetische weerstand kun je lekker stil trainen.

Alternatieven voor de Focus Fitness Row 3

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen