Senz Sports R5000 review

senz sport r5000

Wil jij alles weten over de Senz Sport R5000? Deze populaire roeitrainer heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Senz Sport R5000 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 15 reviews

€699

2 winkels

Laagste prijzen
  • Het Fan Wheel System zorgt voor een soepele weerstand
  • De Senz Sports R5000 is scherp geprijst voor een roeitrainer met luchtweerstand
  • Er zijn helaas geen interactieve mogelijkheden bij deze roeitrainer

Senz Sports R5000 in het kort

De Senz Sports R5000 is een roeitrainer met een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met de FAN Wheel luchtweerstand en de materialen van hoogwaardige kwaliteit is dit een roeitrainer voor iedereen die op zoek is naar een goede roeitrainer voor thuis.

Voor wie is de Senz Sports R5000 een goede keuze?

De Senz Sports R5000 is een goede keus voor iedereen die op zoek is naar een roeitrainer met luchtweerstand voor een scherpe prijs. Deze roeitrainer heeft weinig extra’s maar bied je wel een kwalitatieve roeitrainer voor een stuk lagere prijs dan andere luchtweerstand roeitrainers.

Plus- en minpunten

  • Zeer stabiel
  • Professionele kwaliteit
  • Geschikt voor een lichaamslengte tot 2 meter
  • Luchtweerstand
  • Hartslagmeting mogelijk via borstband
  • Trainingscomputer erg beperkt en geen hartslagband meegeleverd

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Senz Sports R5000 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
5/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandLucht
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus10
Maximale lichaamslengte200 cm
Gewicht40 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeen
InklapbaarNee
Bevestiging zitjeEnkele rail
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 15 reviews

14 reviews

1 reviews

De belangrijkste onderdelen van de Senz Sport R5000

Een roeitrainer heeft een aantal onderdelen die heel belangrijk zijn. Tijd om in deze Senz Sports R5000 review te kijken naar deze onderdelen.

De bouwkwaliteit van de Senz Sports R5000

senz sports r5000 review Pin

De Senz Sports R5000 is gebouwd van kwaliteitsmaterialen. Het frame is robuust en bestand tegen langdurig en intensief gebruik. Er zit een levenslange garantie op het frame en het laswerk. Trainen op de R5000 voelt heel soepel en comfortabel. De aandrijving gebeurt door middel van een ketting, die zeer duurzaam is. Gebruik van een ketting kan bij sommige roeitrainers zorgen voor geluidsoverlast, maar dat valt bij de R5000 wel mee.

Verstelbare voetsteunen

Bij een roeimachine wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. Daarom heeft deze roeitrainer goede voetsteunen, waarin je jouw voeten makkelijk vast kunt gespen. De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je de R5000 om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van deze roeitrainer zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Een lucht weerstandssysteem

senz sports r5000 weerstand Pin

De weerstand bij deze roeimachine wordt opgewekt door middel van luchtweerstand zoals bij de VirtuFit Ultimate Pro 2. Door aan het handvat te trekken, gaat er een ventilator draaien. Dit unieke Fan Wheel System zorgt voor een soepele weerstand. Het mooie aan luchtweerstand is dat het opbouwend is. Hoe meer kracht jij zet, hoe zwaarder het wordt. Dat betekent dus dat je altijd uitgedaagd zult blijven worden.

Het is zelfs mogelijk om de weerstand in te stellen in tien verschillende niveaus. Dat kan door gebruik te maken van een hendel aan de zijkant van de ventilator. De openingen in de kast worden dan groter of kleiner, waardoor er meer of minder lucht naar binnen kan. Het voordeel is dat elke sporter daardoor kan trainen op de R5000, of je nu beginner bent of niet.

Display en trainingsprogramma’s

detail display Pin

De Senz Sports R5000 beschikt over een display. Op de display kun je de gegevens van je training aflezen. Je ziet hierop de tijd, het aantal slagen, de totale afgelegde afstand, de afstand van deze training en je hartslag (indien je een borstband draagt). De display geeft de waardes in grote, duidelijke cijfers weer, maar je kunt slechts een waarde tegelijk zien. Het is mogelijk om te kiezen voor weergave van een waarde, of de verschillende waardes achter elkaar laten afbeelden. Je kunt de display kantelen, zodat je altijd goed zicht hebt op je gegevens.

De R5000 beschikt niet over een computer met trainingsprogramma’s. Hij is ook niet te koppelen aan een smartphone of tablet.

Inklappen of kantelen

De R5000 is niet inklapbaar. Wel kun je deze roeitrainer in een hoek wegzetten, doordat hij kantelbaar is. Het apparaat is makkelijk te verplaatsen door de wieltjes onder de poten en daarna zet je hem rechtop tegen de muur of in een hoek. Zo neemt hij heel weinig ruimte in.

Hoe roeit de R5000?

Eigenlijk het belangrijkste van deze Senz Sports R5000 review: hoe roeit de R5000? Als jij iemand bent die thuis sporten serieus neemt en je wilt gaan roeien, dan zou je moeten gaan voor een duurzame en degelijke roeimachine. Een apparaat dat zwaar belast kan worden en tegen intensieve trainingen kan. Dat geldt zeker voor de Senz Sports R5000. Hij weegt met 40 kilo genoeg om tijdens een workout stevig te blijven staan. De R5000 kan tot 150 kilo belast worden.

Opvallend is de afwerking met gelagerde wieltjes onder de zitting, waardoor je geen storende trillingen zult opmerken. De aluminium rails is van roestvrij materiaal gemaakt en de zitting is comfortabel. Een langdurige training is dus geen probleem. Ook is gedacht aan een optimale ergonomie, wat je ziet aan de vormgeving van het handvat. Het is zo gevormd dat je een goede grip kunt houden.

De trainingsgegevens lees je af op de duidelijke display. Je workout kun je zo zwaar maken als je wilt: de R5000 beschikt over luchtweerstand. Hoe harder jij werkt, hoe meer weerstand wordt opgewekt. Je zult dus altijd uitgedaagd blijven worden om je grenzen te verleggen.

De Senz Sports R5000 VS de VirtuFit Ultimate Pro 2

Tijd om de R5000 te vergelijken met de VirtuFit Ultimate Pro 2.

Senz Sports R5000VirtuFit Ultimate Pro 2
Prijs€699€1099
Score
Reviews

4.5 / 5 van 15 reviews

4.5 / 5 van 78 reviews

WeerstandLuchtLucht
Weerstand verstellingHandmatigHandmatig
Weerstand niveaus1010
Maximale lichaamslengte200 cm220 cm
Gewicht40 kg50 kg
Aantal programmasGeen10
Ergometer--
HartslagsensorHartslagmeterIngebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarNeeNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, TijdAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Tussentijden, Wattage
ConnectiviteitGeenBluetooth, ANT+
InklapbaarNeeJa
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien zijn de R5000 en de VirtuFit Ultimate Pro 2 aan elkaar gewaagd. De Pro 2 is een paar honderd euro duurder en het is daarom de vraag of de iets betere specificaties het geld waard zijn.

Conclusie: wel of niet de Senz Sports R5000 kopen?

Met de Senz Sports R5000 haal je een professionele roeimachine in huis, waarmee je goed kunt werken aan een betere conditie en meer kracht. De weerstand wordt opgewekt met het FAN Wheel System en werkt dus met luchtweerstand. Dit zorgt voor een natuurlijk gevoel, vergelijkbaar met roeien op het water. Hoewel je wel het klotsende water mist van een waterweerstand zoals de Senz Sports R4000 of de waterrower.

De R5000 is een top roeiapparaat

De R5000 zit in de hogere prijsklasse. De kwaliteit zie je echter terug in de gebruikte materialen en het feit dat de roeimachine zeer stabiel en duurzaam is.

De kwaliteit van de Senz Sports R5000 is wat dit apparaat onderscheidt van andere. Ik was zeer onder de indruk van de robuustheid en stevigheid. De R5000 is solide en straalt degelijkheid uit. Je kunt je met een gerust hart helemaal uitleven op deze roeitrainer. Hij is ook zeker geschikt voor de langere gebruiker, met een maximale lichaamslengte tot 2 meter. Het trainen met luchtweerstand is een pluspunt, omdat dit zorgt voor een weerstand die zich aanpast aan jouw inspanningen. Dit maakt de roeitrainer geschikt voor beginners en gevorderden.

De prijs van de R5000 ligt wat hoger dan gemiddeld maar is zeer scherp voor een luchtweerstand roeimachine. Zeker wanneer je dit vergelijkt met een Concept 2 roeitrainer.

Ik vond het jammer dat de trainingscomputer erg simpel is. Er staan geen trainingsprogramma op. Ook wordt er geen hartslagband meegeleverd, alhoewel hij daarmee wel gekoppeld kan worden.

Hoeveel geluid maakt de Senz Sports R5000?

De R5000 gebruikt een luchtweerstand. De heeft heel veel voordelen: je bepaald zelf namelijk de weerstand door de intensiteit op te hogen. Een nadeel van de luchtweerstand is wel dat het relatief veel geluid maakt. Meer geluid dan een roeitrainer met waterweerstand of een magnetische weerstand van bijvoorbeeld de Focus Fitness Row 3. Zelf vind ik het niet storend, maar wanneer je dit niet prettig vind kun je beter een magnetische of waterweerstand roeitrainer kiezen.

Is de Senz Sports R5000 beter dan de Concept 2?

Wanneer je de specificaties vergelijkt dan zie je dat de 2 roeitrainers bijna evenveel bieden. Alleen scheelt het een honderden euro’s in prijs. Ik zou zelf daarom eerder voor de R5000 kiezen. Het prijsverschil van de concept 2 is namelijk te groot.

Senz Sports R5000

De Senz Sports R5000 is een roeitrainer met een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Met de FAN Wheel luchtweerstand en de materialen van hoogwaardige kwaliteit is dit een roeitrainer voor iedereen die op zoek is naar een goede roeitrainer voor thuis.

Alternatieven voor de Senz Sports R5000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen