Hoe werkt afvallen met het Alizonne dieet?

alizonne dieet Pin

Als jij denkt dat afvallen meer is dan alleen maar gewicht verliezen, dan is het Alizonne dieet misschien wel wat voor jou. Dit dieet dat door Claudia van der Lugt is ontwikkeld, bestaat niet alleen uit een op maat gemaakt dieet, maar ook uit behandelingen zoals ultrasone therapie en bindweefselmassage.

Het geheel van behandelingen wordt daarom ook vaak Alizonne therapie genoemd. Er wordt vanuit gegaan dat afvallen iets is dat je het beste onder begeleiding van een specialist kan doen. Deze heeft de kennis en ervaring om je daarbij te helpen, zodat je lichaam tijdens het afvallen gezond blijft, je veel gewicht verliest en dat je het volhoudt.

Wat is het Alizonne dieet?

Het Alizonne dieet is bedacht, omdat Claudia van de Lugt ervan uitgaat dat afvallen iets is dat je beter niet zelf zou moeten doen. Veel diëten zijn een aanslag op je lichaam: ze belasten de nieren en de lever, en daarbij verlies je vaak ook spiermassa. Dat is iets wat je vooral als vrouw niet wilt, want dat heeft effect op de vorm van je lichaam.

Daarbij komt dat een weegschaal je helemaal niet alles vertelt, als het om afvallen gaat. Die geeft alleen een getal, je gewicht, maar geen informatie over je spier- en vetmassa en wat er in je lichaam gebeurt.

Daarom is goede en intensieve begeleiding de beste manier om afvallen aan te pakken. Als je Alizonne therapie gaat doen, ga je een traject in dat zo’n 20 weken gaat duren. Na die tijd zou je je streefgewicht bereikt moeten hebben.

Daar worden meerdere technieken voor gebruikt:

  • Aanpassing van de voeding: er wordt gebruikt gemaakt van eiwitshakes
  • Supplementen
  • Bindweefselmassages
  • Ultrasone therapie

De eiwitshakes zijn gedurende de therapie het belangrijkste dat je eet. In principe is het dieet dus een eiwitdieet. De voeding is speciaal voor jou samengesteld, op basis van de hoeveelheid eiwitten die jij op een dag nodig hebt. Ook de supplementen worden precies afgestemd op jouw leefstijl en gewicht. Gedurende de therapie word je goed begeleid en overleg je regelmatig met de behandelend arts.

De Alizonne therapie is er ook in een light versie, Alizonne Lite. Je kunt kiezen voor deze vorm als het je doel niet is om veel gewicht te verliezen, maar wel een mooiere lichaamsvorm wilt hebben.

Hoe werkt het Alizonne dieet?

alizonne dieet eiwitshakes PinAls je Alizonne therapie wilt volgen, doe je dit bij een kliniek die werkt met deze methode. Er wordt begonnen met een eerste medisch consult. Hierbij wordt bloed afgenomen en getest en je krijgt een lichamelijk onderzoek. Met deze informatie wordt bepaald, welke behandeling het beste bij je past. De behandelend arts berekent hoeveel eiwitten je per dag zou moeten binnen krijgen en welke supplementen je nodig zult hebben. Er worden bijvoorbeeld mineralen en vitamines voorgeschreven.  Je krijgt tijdens dit consult ook te horen, hoe lang de therapie gaat duren.

Het traject bestaat dus deels uit een aanpassing van je voeding, die wordt vervangen door eiwitshakes. Maar je zult ook wekelijks of tweewekelijks langs gaan, zodat de arts vinger aan de pols kan houden met hoe het gaat. Daarnaast krijg je in de kliniek ook je behandelingen. Hieronder lees je wat de verschillende onderdelen van de Alizonne therapie inhouden.

Dieet: eiwitshakes

Het dieet dat je gaat volgen bestaat uit eiwitshakes. Deze neem je in plaats van je normale maaltijden en hebben een heel hoge voedingswaarde. Op een dag drink je 5 shakes (voor ontbijt, lunch en avondeten en twee tussendoor). Ze zijn samengesteld op basis van jouw behoeften en zorgen ervoor dat je kunt afvallen, maar tegelijkertijd zo min mogelijk last zult hebben van honger. De shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

In het begin is het Alizonne dieet behoorlijk streng. Je mag dan alleen de eiwitshakes gebruiken met wat groente of salades en het is de bedoeling dat je op een dag tenminste 2 liter water drinkt. Vetten, koolhydraten en suiker zijn verboden. Later mag er meer voeding gegeten worden naast de shakes en ga je langzaam terug naar een normaal eetpatroon.

Een dergelijk dieet is behoorlijk intensief, maar je doet het niet alleen. Dat is de kracht van de Alizonne therapie. Je hebt regelmatig overleg met de arts die je begeleidt, zodat deze je voortgang kan bijhouden. Je krijgt regelmatig medische controles. Het dieet kan indien nodig tussendoor aangepast worden, zodat het afvallen goed door blijft gaan. De shakes en de supplementen zorgen ervoor dat je afvalt, maar dat je spiermassa behouden blijft.

Ultrasone therapie

Deze behandeling werkt door middel van geluidsgolven, die wij als mensen niet kunnen horen. Het wordt ook wel ultrasone cavitatie therapie genoemd. De geluidsgolven worden gebruikt om vetcellen af te breken, op plekken waar lichaamsvet zich heeft opgehoopt.

Als vet op bepaalde plekken al lange tijd ligt opgeslagen, kan het verhard raken. Het vet kan niet meer uit de cel komen, omdat de wanden verkleefd zijn. Door de ultrasone geluidsgolven worden de cellen in beweging gebracht, ze gaan trillen, de vetdeeltjes bewegen langs elkaar. Hierdoor wordt het vet weer vloeibaar en zacht en het kan weer uit de cel stromen. Het lichaam zorgt ervoor dat het wordt afgevoerd via het lymfesysteem of de spijsvertering. Daarbij helpt natuurlijk ook de bindweefselmassage, die je ook zult ondergaan tijdens de therapie.

Een behandeling met ultrasone therapie, die je wekelijks krijgt, duurt ongeveer 20 minuten en doet geen pijn. Je huid en het onderliggende weefsel kan wel warm worden, maar dit bevordert alleen maar de doorbloeding, wat het proces juist helpt. Het is een niet invasieve ingreep, die ervoor zorgt dat je een mooiere lichaamsvorm krijgt. Met deze therapie kun je de lastige plekken aanpakken, waar vet zich ophoopt, zoals vet rondom de buik, de binnenkant van de dijen, de billen en de lovehandles. Ultrasone therapie is qua resultaat dus vergelijkbaar met liposuctie, maar dit is geen chirurgische ingreep en dus veel minder ingrijpend.

Voedingssupplementen

De behandelend arts zal je voedingssupplementen voorschrijven. Deze zijn afgestemd op jouw situatie, dus op je leeftijd, leefstijl, gewicht en geslacht. Je krijgt extra vitamines, mineralen en aminozuren. Zo zullen er tijdens het afvallen geen tekorten ontstaan en ondersteun je het afvalproces.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een diepgaande vorm van massage, waarbij de diepere lagen van de huid worden gemasseerd. Dit helpt om de doorbloeding te verbeteren en de elasticiteit van de huid te vergroten. Natuurlijk is een massage ook altijd prettig bij spierpijn.

Als de diepere lagen van de huid worden gemasseerd, stimuleert dit eveneens de werking van het lymfesysteem. Door de stevige massage zal het vet, dat met de ultrasone therapie vrijkomt, makkelijker worden afgevoerd. Ook zorgt het voor een toename van de productie van elastine en collageen. Deze twee eiwitten zijn belangrijk voor het soepel en strak maken van de huid. Als je last hebt van cellulite, een aandoening die ervoor zorgt dat je huid bobbelig en slap wordt, is bindweefselmassage bijvoorbeeld goed om te laten doen.

Het masseren helpt dus niet om meer vet te verbranden. Het is een onderdeel van de totale therapie, die bedoeld is om je lichaam te ondersteunen bij het afvallen.

Stabilisatie fase: Gewichtsbehoud

Dit traject blijft doorgaan tot je op je streefgewicht bent. Daarna volgt de stabilisatie fase. Deze is bedoeld om ervoor te zorgen dat je op dit gewicht blijft. Ook dit is een traject waarbij je begeleid wordt, maar je hoeft dan minder vaak naar de kliniek te gaan en de begeleiding is minder intensief. Je hebt dan elke maand 1 of 2 keer een gesprek met je arts, zodat je kunt overleggen en er kan eventueel bijgestuurd worden. Dit onderhoudsprogramma kan tot 2 jaar duren en zit niet bij de prijs van het startpakket inbegrepen.

Wil jij 2 kilo per week afvallen?

Met mijn dieetschema kun je moeiteloos 2 kilo per week afvallen! Klik hieronder op de knop om mijn gratis dieetschema te downloaden.

Start direct met afvallen!

Waar kun je het volgen?

De Alizonne therapie kun je alleen volgen bij getrainde professionals. Als je deze therapie wilt doen, geef je je op via de website van Alizonne. Zij brengen je in contact met een kliniek bij jou in de buurt, waar je een afspraak kunt maken. Je zult dan daar het traject gaan volgen, onder begeleiding van een specialist. Vestigingen zitten in Vlijmen, Meijel of Amstelveen.

De voor- en nadelen van het dieet

Er zitten verschillende voor en nadelen aan dit dieet:

voordelen alizonne- dieet PinVoordelen

1. Totaal pakket

Als je een normaal dieet volgt, dan bestaat dat over het algemeen alleen uit een aanpassing van je voeding. Gewicht verliezen heeft invloed op meer dan alleen je gewicht. De Alizonne therapie behandelt jou als persoon, met alles wat er bij afvallen komt kijken. Het is een totaalpakket, waardoor je de begeleiding krijgt die het afvallen makkelijker en gezonder maakt.

2. Intensieve begeleiding

Het is niet voor niets dat veel mensen afvallen niet goed volhouden. Meestal lukt het een paar weken, maar daarna val je terug in je oude gedrag. Tijdens het Alizonne dieet word je intensief begeleid door een specialist. Niet alleen voel je je daardoor gesteund, maar je krijgt ook adviezen waar je wat aan hebt. Je krijgt feedback en wordt gemotiveerd. Daardoor wordt de kans groter dan je je afslankdoelen zult behalen. En doordat er iemand met je mee gaat door dit proces, zul je ook een stok achter de deur hebben om het vol te houden.

Als laatste is de begeleiding waardevol, omdat daarmee het dieet op maat gemaakt kan worden. Standaard diëten zijn voor iedereen en houden geen rekening met jouw situatie. Het Alizonne dieet past precies bij jou. Daarom is de begeleiding belangrijk, want het dieet kan daardoor tussentijds aangepast worden.

3. Aandacht voor medische zorg

In alle gevallen, maar zeker als er sprake is van obesitas, is medische zorg tijdens het afvallen geen overbodige luxe. Als je vet kwijtraakt, heeft dat grote gevolgen voor het lichaam. Er kunnen processen verstoord raken, je kunt last krijgen van zwakte, duizeligheid en zelfs somberheid. Je bloeddruk kan dalen en je hebt veel minder energie. Ook doordat er gifstoffen vrijkomen, kunnen allerhande klachten ontstaan.

De begeleiding door artsen kan daarom vaak als een grote steun ervaren worden. Je weet dat iemand je voortgang in de gaten houdt, die kennis heeft van wat er speelt. Je kunt dan ook altijd met je vragen terecht. Door deze extra zorg is dit dieet effectiever en kunnen complicaties voorkomen worden.

4. Spiermassa behouden

Je volgt een dieet om af te vallen, maar als je te snel afvalt, kun je in plaats van vet, spiermassa verliezen. Het lijkt dan alsof je goed bezig bent, maar het is geen goede zaak om spieren kwijt te raken. Bij het Alizonne dieet krijg je die voeding die je lichaam onderhoudt en wordt goed in de gaten gehouden dat je vet verbrandt en geen spieren. Je vetmassa en spiermassa worden dan ook regelmatig gemeten.

Nadelen

1. Kostbaar

De hoge kosten van het Alizonne dieet zijn een van de grootste nadelen. Je kunt dit dieet niet op eigen houtje doen, maar hebt de begeleiding van specialisten nodig. Daardoor kost het volgen van de therapie in de beginfase zo’n €100 per week. Dat is alleen voor de begeleiding, daar komen nog de kosten voor de behandelingen bij (de massages en ultrasone therapie), van ongeveer €70 per keer. De eiwitshakes koop je per pakket van 7 en moet je dus eveneens nog aanschaffen.

Alles bij elkaar is de Alizonne therapie een behoorlijke investering, want je volgt dit dieet natuurlijk minstens 20 weken. Je komt gemakkelijk uit op een bedrag van een paar duizend euro voor het begintraject. Natuurlijk is je gezondheid wel wat waard, maar waarschijnlijk kunnen niet alle mensen zich dit veroorloven.

2. Eiwitshakes

Tijdens het dieet eet je eiwitshakes die maaltijden vervangen. Ze zijn rijk aan eiwitten, maar zijn in principe een heel eenzijdige voedingsbron. Eet je vrijwel alleen shakes, dan krijg je te weinig vezels, koolhydraten, mineralen en vitamines binnen. Je neemt tijdens het Alizonne dieet dan wel supplementen, maar dat kan verse groenten en fruit niet echt vervangen.

Door alleen dit soort shakes te eten, kun je ook nog eens last van constipatie krijgen en is er de mogelijkheid dat je nieren overbelast raken. Je moet deze shakes dus zeker niet langdurig gebruiken. Verder is op deze manier eten niet erg afwisselend en vindt niet iedereen ze lekker. Het kan zijn dat je het best moeilijk vindt om je maaltijden door de shakes te vervangen, waardoor je je motivatie kwijtraakt.

3. Hulp van buitenaf nodig

Dit dieet kun je niet zelf volgen. Je wordt begeleid door een specialist en krijgt behandelingen in een kliniek. Dat betekent dus dat je daar elke week naartoe moet, wat een behoorlijke tijdsinvestering is. Maar ook moet je accepteren dat zij alles voor je bepalen en de regels vaststellen. Je kunt niet op eigen houtje iets wijzigen of je eigen gang gaan. Dat kan juist nuttig en nodig zijn, maar het is niet iets wat iedereen prettig vindt. Het maakt dat de drempel om dit dieet te volgen, behoorlijk hoog is.

Conclusie

De Alizonne therapie is een goed doordacht systeem, waarbij aandacht is voor heel het lichaam en niet alleen voor gewichtsverlies. De begeleiding wordt professioneel aangepakt en gedurende het hele traject wordt je voortgang nauwlettend in de gaten gehouden. Dat zorgt ervoor dat iemand die wil afvallen, continu gemotiveerd en gestimuleerd wordt. Het maakt het makkelijker om het dieet vol te houden.

Daarmee kan ook de vraag beantwoord worden, of je kunt afvallen met het Alizonne dieet. Want ja, dat kan zeker. Een eiwitdieet kan sowieso goed helpen om gewicht te verliezen, of je daar nu shakes bij gebruikt of een normaal eiwitrijk dieet. Veel gebruikers zijn enthousiast over het Alizonne dieet. Het is dan ook zo populair op het moment, dat er een wachtlijst is ontstaan.

Toch blijft het kostenplaatje van de Alizonne therapie het grootste struikelblok voor de meeste mensen om een keuze te maken voor deze manier van afvallen. Vooral omdat je door te kiezen voor gezonde voeding en meer bewegen, wat een veel goedkoper alternatief is, ook goed kunt afvallen.

Andere leuke artikelen