Slowjuicer kopen: TOP 3 + kooptips!

slowjuicer kopen Pin

De slowjuicer is een geweldig apparaat voor iedereen die gezond wil leven en meer groentes wil consumeren. Een slowjuicer kopen is wel een hele investering. Daarom is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in eigenschappen van een slowjuicer die het verschil maken.

In dit artikel vind je de zaken waarop je moet letten wanneer je een slowjuicer wilt kopen en mijn top 3 beste slowjuicers.

Dit vind je in dit artikel:

Waar moet je op letten wanneer je een slowjuicer wilt kopen?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je de beste slowjuicer wilt kopen. Hieronder zal ik de voornaamste opsommen.

​Toeren per minuut

juicer toeren per minuut Pin

De snelheid waarmee het wormwiel ronddraait wordt aangegeven in toeren per minuut. Een goede slowjuicer draait langzaam op zo’n 40 – 80 toeren per minuut. Hierdoor komt er bij de juicer tijdens het persen geen warmte vrij. Slowjuicen is een vorm van koude persing net zoals olijfolie. En dit komt de kwaliteit van het sap ten goede. Het bevat meer voedingsstoffen en is langer houdbaar.

Let bij de aanschaf dus op de hoeveelheid toeren per minuut. Minder is beter! Hele goede machines zitten op zo’n 40 toeren per minuut. Andere op zo’n 80 toeren. Meer dan 80 is niet aan te raden.

​Persopbrengst van de juicer

persopbrengst Pin

Een slowjuicer kopen is een hele investering. Maar het is een product wat je (hopelijk) veel gaat gebruiken. Als je kiest voor juicer met een hoge persopbrengst dan pluk je daar iedere keer de vruchten van. De persopbrengst verschilt per nogal per merk en model.

Als je ​groentepers een goede persopbrengst heeft dan krijg je hele droge pulp in je opvangbakje. Als je pulp niet droog is dan kun je de pulp nog een keer in de juicer gooien. Maar ja, dit is natuurlijk wel dubbel werk.

Koop daarom een slowjuicer met een goede persopbrengst.

​Opvang van de pulp

slowjuicer pulp Pin

Er zijn twee manieren waarop de pulp uit de juicer wordt opgevangen. In een bakje wat ernaast ​staat of in een bakje wat in de juicer zit. Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bakje in de juicer dan moet je de juicer opmaken wanneer het bakje vol zit. Niet echt handig wanneer je lekker aan het juicen bent… Zoek daarom naar een juicer met een opvangbakje wat ernaast ​staat.

De veiligheid

beste slowjuicer Pin

Hoewel het handig is als je slowjuicer een grote vulopening heeft, kan dit een risico zijn als je kinderen hebt. Ze kunnen hun handje daar namelijk insteken en eventueel bij de messen komen. Een goede slowjuicer zal hiervoor een beveiliging hebben, zoals een klep die ervoor zorgt dat je nooit bij de schroef kunt komen.

Een andere veiligheidsmaatregel is dat de slowjuicer alleen in werking treedt, als de machine goed in elkaar is gezet. Zitten er onderdelen scheef of niet goed vast, dan zal de slowjuicer niet aangaan. Dit vergroot de veiligheid voor elke gebruiker.

Horizontale of verticale juicer: wat is beter?

horizontaal of verticale juicer Pin
Ga je een juicer kopen dan kun je kiezen uit een horizontale of verticale juicer. Of je een horizontale of verticale slowjuicer wilt is eigenlijk een kwestie van smaak. Er zitten niet enorm grote verschillen tussen de twee maar wel een paar kleine.

De voor en nadelen op een rijtje:

De horizontale slowjuicer

 • ​Kan beter overweg met tarwegras
 • Is groter en neemt dus meer ruimte in beslag.
 • ​Kan wat minder goed overweg met zacht fruit.
 • Je moet alles er met de stamper in duwen.

De verticale slowjuicer

 • ​Neemt minder ruimte in beslag
 • ​Je kunt alle producten er gewoon in laten vallen.
 • De verticale slowjuicer is wat minder mooi
Dus wat is beter: een horizontale of verticale juicer?
Zelf heb ik de voorkeur voor de verticale slowjuicer. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag en je hoeft niet alles met de stamper aan te duwen.

​Wat is een goede slowjuicer? De top 3 van 2022!

Dus wat is een goede slowjuicer? Mijn zoektocht naar de ultieme juicer leverde mij de volgende top 3 op:

In deze top 3 heb ik slowjuicers opgenomen die de meeste waarde leveren voor hun geld. Zoek jij specifiek Hurom slowjuicers? Dan kun je het beste dit artikel bekijken: de beste Hurom modellen.

5 redenen om een slowjuicer te kopen

Er zijn heel veel redenen om te starten met juicen. Sapjes maken met een juicer stelt je in staat om:

1. Veelzijdig in gebruik

Je kunt ontzettend veel met een slowjuicer, niet alleen groentesap maken. Ze zijn ook geschikt om babyvoeding mee te maken, beslag, noten- en amandelmelk, marinades en bouillon. Je kunt er zelfs soep mee maken, sommige juicers kunnen deze direct voor je koken.

2. ​Gevarieerder eten

De slowjuicer geeft je de mogelijkheid gevarieerder te eten dan normaal. Als er groente is die je niet zo lekker vindt, kun je die mengen met andere groenten die je wel lust in de slowjuicer. En ook kun je sap maken van bijzondere groente, die je normaal niet klaar zou maken, zoals paksoi of postelein.

3. Lekkere en gezonde sapjes maken

​Natuurlijk zijn de sappen die je met de slowjuicer maakt lekker, maar ze zijn ook nog eens ontzettend gezond. Door het langzame persen blijven alle enzymen, antioxidanten, vitamines en mineralen behouden. Hierdoor krijg je het zogenaamde “levende sap”.

4. Afvallen

​De gezonde groentesappen die je met de slowjuicer maakt, zijn ook uitstekend geschikt om mee af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld een maaltijd per dag vervangen met een juice. Door dit te doen kun je afvallen met juicen.

5. Meer gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen

Er wordt altijd aanbevolen om twee ons groente en fruit te eten op een dag. Maar heel veel mensen komen daar niet aan. Als je een sapje maakt, dan weet je zeker dat je heel gemakkelijk aan die twee ons groente komt. Zo kun je je lichaam elke dag weer alle belangrijke voedingsstoffen die het nodig heeft geven.

Daarbij komt dat deze voedingsstoffen ook nog eens gemakkelijker op te nemen zijn door het lichaam, als je ze binnenkrijgt via een sapje. De slowjuicer heeft de vezels van de groente opengebroken en daardoor kan je lichaam ze vier keer sneller verwerken. Het kost je lichaam zo’n 4 uur om een gewoon stuk groente of fruit te verteren. Een groentesap uit de slowjuicer heeft het in een kwartier verteerd.

Wat zijn de voordelen van een slowjuicer?

Wil je een juicer kopen dan heb je grofweg de keuze uit twee soorten: slowjuicers en sapcentrifuges. De twee type machines verschillen veel van elkaar.

De kenmerken van een sapcentrifuge

 • Beschikt over een scherpe, ronddraaiende rasp (draait met 20.000 toeren per minuut)
 • ​Levert sap en pulp op
 • ​Door de ronddraaiende messen wordt het sap vermengd met zuurstof. Dit zorgt voor oxidatie
 • ​Kan geen vezelige groente verwerken
 • Er komt hitte vrij bij het maken van het sap, dat zorgt ervoor dat er voedingsstoffen verloren gaan
 • Maakt veel geluid

De werking van de beide apparaten is dus wat anders. Alles bij elkaar heeft de slowjuicer veel voordelen ten opzichte van de sapcentrifuge.

De voordelen van een slowjuicer in vergelijking met een sapcentrifuge

 1. Hogere sapopbrengst: de slowjuicer werkt efficiënter dan een sapcentrifuge. Je krijgt dus effectief meer sap uit dezelfde groente en fruit.
 2. Het sap bevat veel meer voedingsstoffen: doordat er geen oxidatie en verhitting bij komt kijken. De slowjuicer werkt met een schroef en perst het sap in plaats van het te raspen, dat er ook voor zorgt dat het sap gezonder is dan wat je met een sapcentrifuge krijgt.
 3. Kan bladgroente en tarwegras prima verwerken. Vooral de verticale slowjuicers hebben hier geen enkel probleem mee. Een sapcentrifuge kan geen taaie groente verwerken.
 4. Het sap is tot wel drie dagen houdbaar in de koelkast.
 5. De smaak van sap uit een slowjuicer is beter. Doordat alle voedingsstoffen behouden blijven is het sap puur en smaakvol.
 6. De slowjuicer produceert veel minder geluid. De motor van een sapcentrifuge draait met 20.000 toeren, dat maakt een hoop lawaai.

Waar de sapcentrifuge zijn voordeel haalt is in de bereidingstijd en de prijs. Het apparaat werkt sneller dan een slowjuicer. Maar als je kijkt naar het resultaat, wint de slowjuicer natuurlijk. Het langzame persen is juist waardoor je zulk gezond sap krijgt en daarom is het de moeite waard om wat langer op je groentesap te wachten. Dat geldt ook voor de prijs. De slowjuicer is wat duurder in aanschaf dan een sapcentrifuge. Maar uiteindelijk krijg je er een veel beter product voor.

Hoe werkt een slowjuicer?

slowjuicer Pin

Een goede juicer kneust en perst de groentes op lage snelheid. Een wormwiel perst de groentes door een steeds kleiner wordende ruimte. Met deze techniek perst het met gemak sap uit groente en fruit. Ook bladgroente en tarwegras zijn voor een slowjuicer geen probleem. Doordat de slowjuicer op een lage snelheid werkt komt er weinig zuurstof in de sap en wordt er geen warmte opgewekt. Dit zorgt voor het behoud van voedingsstoffen en een langere houdbaarheid van de juice. Een slojuicer met een lage perssnelheid is dus de beste koop.

Als je liever smoothies dan juices maakt dan kun je beter kijken naar de beste blenders of vitamix blenders.

Tips voor de beste juice!

Juicen met een slowjuicer is simpel maar met deze tips wordt het helemaal een makkie:

 1. Zorg ervoor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker slecht voor de lijn en je gezondheid. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!
 2. Sapjes zijn geen vervanging voor het eten van groente en fruit. Eet gewoon je 2 ons groente en twee stuks fruit op een dag en zie de juice als een aanvulling.
 3. Zorg dat je alle producten even goed wast voordat je ze in de juicer stopt. Er kunnen bacteriën op de producten zitten.
 4. Maak de slowjuicer direct na gebruik schoon. Dan is dit nog heel gemakkelijk. Wanneer je lang wacht dan koeken alle pulp resten in de zeef en andere onderdelen en dan wordt het een lastiger karwei.
 5. Spoel de juicer even door. Wanneer je klaar bent met juicen gooi dan een paar glazen water in de juicer en zet hem even aan. De meeste pulpresten spoel je er op deze manier uit en wordt het schoonmaken een makkie!
 6. Maak voldoende sap in één keer. Het maken van een juice kost wat tijd. Maak daarom gewoon een dubbele portie. Een voor vandaag en één voor morgen!

Andere leuke artikelen