Flow Fitness Como Water W

Wil jij alles weten over de Flow Fitness Como Water W? Deze populaire waterroeier komt goed naar voren in verschillende reviews en tests. Geen wonder, want deze waterrower heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. In deze Flow Fitness Como Water W review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze roeitrainer en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 16 reviews

€449

2 winkels

Laagste prijzen
  • Door de waterweerstand heb je een levensechte roeiervaring
  • Voor een waterrower heeft deze roeitrainer een scherpe prijs

Flow Fitness Como Water W in het kort

De Flow Fitness Como Water W is een waterweerstand roeitrainer met een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs! Met 2 trainingsprogramma's en de realistische waterweerstand heb je een topklasse roeitrainer tegen een scherpe prijs!

Plus- en minpunten

  • Waterweerstand
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Maximaal gewicht van 150kg en een max lengte van 200cm
  • Duidelijk display met telefoonhouder
  • Scherpe prijs voor een waterrower
  • Inklapbaar
  • Geen koppeling via Bluetooth

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness Como Water W op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
9/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingTraploos
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht37 kg
Aantal programmas2
Ergometer-
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.5 / 5 van 16 reviews

coolblue

15 reviews

1 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness Como Water W

De Flow Fitness Como Water W is een waterweerstand roeitrainer en helpt je op een uitdagende manier te trainen, waarbij het dankzij de waterweerstand soms net lijkt of je op het water zit. Je hebt de keuze uit 2 weerstandsniveaus en dankzij het heldere en overzichtelijke scherm houd je de prestaties makkelijk bij. Bekijk bijvoorbeeld welke afstand je hebt afgelegd, hoe lang je al aan het roeien bent en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. De roeitrainer heeft een hele goede bouwkwaliteit en is daardoor geschikt tot een maximaal gewicht van 150kg en een lengte van 200cm. Dat betekent dat praktisch bijna iedereen ermee kan trainen. In deze Flow Fitness Como Water W review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze roeitrainer:

De Flow Fitness Como Water W heeft een waterweerstand

Flow Fitness Como Water W waterweerstand Pin

De weerstand van deze roeimachine wordt opgewekt door middel van water. Een waterweerstand is de meest realistische vorm van weerstand, zeker in vergelijking met magnetische of luchtweerstand. Het voelt alsof je buiten in een roeiboot aan het roeien bent. De weerstand wordt steeds zwaarder, naarmate je meer kracht zet, zoals bij roeien in een boot ook het geval is. Je kunt daarom ook de weerstand eindeloos opvoeren! Daardoor is een waterweerstand voor iedereen geschikt. Doordat je zelf de weerstand bepaald wordt je nooit geforceerd door een weerstand te kiezen die eigenlijk te zwaar is.

Andere vergelijkbare apparaten maken bijvoorbeeld gebruik van luchtweerstand of een elektromagneet. Dat voelt niet zo realistisch aan als een waterweerstand. Het maakt dit model een goede keuze, als je de training buiten in de boot zo goed mogelijk na wilt bootsen.

Een duidelijk LCD display met telefoonhouder

display met telefoonhouder Pin

Het display is helder en overzichtelijk. Het toont overzichtelijk verschillende instrumenten zoals: de afstand die je hebt afgelegd, hoe lang je aan het roeien bent,  hoeveel calorieën je, roeislagen per minuut en de tijd op de 500m. Eigenlijk alles wat je nodig hebt kun je op het display vinden. De Flow Fitness Como Water W bied 2 trainingsprogramma’s waaronder een recovery modus. Boven de display zit ook een telefoonhouder. Op die manier kun je tijdens het trainen nog een filmpje of serie op Netflix kijken.

Hij is makkelijk opklapbaar

makkelijk opklapbaar Pin

Een roeimachine is met zijn lengte nogal een sta in de weg voor veel mensen. Daarom is het goed om te weten dat je dit apparaat makkelijk kunt opklappen.  Je schroeft gewoon de schroef los en klapt de rail omhoog. Hierna blijft er een compact apparaat over wat je makkelijk kunt opbergen, als je er even geen gebruik van maakt. Dus heb je een kleine ruimte of wil je gewoon voorkomen dat er steeds een grote roeitrainer staat? Klap ‘m op en berg het apparaat op.

Een uitstekende bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is een belangrijk onderdeel van een roeitrainer. De Como is uitgerust met een enkele rail. Voor een roeitrainer in deze prijsklasse had ik eigenlijk wel een dubbele rail verwacht zoals bij de VirtuFit Pro Water 1000. Hij is met een eigen gewicht van bijna 36,5 kilo zeker zwaar genoeg om lekker stabiel te blijven staan. Door dit hoge gewicht blijft het apparaat ook goed staan wanneer je lekker fanatiek aan het roeien bent. Er is kunststof en metaal gebruikt en dit zorgt voor een zeer stabiele en robuuste constructie. Ik ben dan ook zeer te spreken over de duurzaamheid en de bouwkwaliteit van deze roeimachine.

Comfortabel zadel

zadel Pin

Het zadel van de Flow Fitness Como Water W zit heel comfortabel. Je kunt het alleen niet verstellen zoals dat bij andere roeitrainers soms wel het geval is. De voetsteunen zijn daarentegen wel verstelbaar. De ergonomische comfortzitting zorgt er wel voor dat je het langere tijd voor kunt houden. Het helpt je om een meer soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de roeitrainer gebruikt.

Handige voetsteun

In een apparaat zoals de Flow Fitness Como Water W wil je zeker weten dat je op een stevige en stabiele manier zit. Daarom is er sprake van goede voetsteunen, waarin je jouw voeten netjes vast kunt gespen.

De kantelbare voetplaten en veiligheidsriemen zorgen ervoor dat je voeten stevig vast zitten. Dus gebruik je jouw armen om fanatiek te roeien en probeer je daar alles voor te geven? De voetsteunen van deze roeitrainer zorgen ervoor dat jij netjes op je plek blijft zitten. De antislip-afwerking van het apparaat zorgt ervoor dat ook die goed blijft staan in de kamer waarin je traint.

Makkelijk verplaatsen

Flow Fitness Como Water W makkelijk verplaatsbaar Pin

Heb je gesport en wil je het apparaat daarna in de hoek van de kamer zetten? Of train je af en toe buiten, waarna je de trainer weer naar binnen wilt brengen? Dankzij de transportwielen is dat heel gemakkelijk en kun je dat bovendien gewoon alleen. Je hebt er geen ander meer bij nodig, om zelf te bepalen waar je wilt trainen en alles daarna weer netjes achter te laten.

De transportwielen maken het makkelijk om de roeitrainer te verplaatsen. En als je er even geen gebruik meer van maakt kun je het apparaat zelfs opklappen. Zo weet je zeker dat de trainer nooit in de weg zal staan.

Hieronder vind je nog meer informatie:

Hoe traint de Como roeitrainer?

Wanneer je een fitnessapparaat gebruikt, ga je die natuurlijk vergelijken met de apparaten waar je in de sportschool op hebt getraind. Vaak merk je dan dat die in de sportschool van veel hogere kwaliteit zijn. Maar dat zal met deze roeitrainer niet het geval zijn. Door de hoge bouwkwaliteit staat deze roeimachine als een huis. Hij blijft goed op zijn plek staan, er wiebelt of kraakt niets, hoe hard je ook traint. Ook roeit een waterroeier gewoon veel lekkerder dan een luchtweerstand roeitrainer die je vaak in de sportschool ziet (de concept 2). Het klotsen van het water is een prettiger geluid dan de herrie van een luchtweerstand.

Qua comfort laat deze roeimachine ook niets te wensen over. Het stoeltje zit lekker, ook als je langer traint. Ook is het fijn dat je de intensiteit zelf kunt opvoeren. Wel is het jammer dat er geen interactieve mogelijkheden zijn. Bij een roeitrainer in deze prijsklasse vind ik dat wel een gemis.

Voor wie is de Flow Fitness Como Water W een goede keuze?

Benieuwd of deze roeitrainer voor jou een goede keuze is? Uit deze Flow Fitness Como Water W review blijkt dat het een roeitrainer is waarmee je de mogelijkheid hebt om jezelf flink uit te dagen. Door de waterweerstand kun je de intensiteit oneindig opvoeren. Dit maakt het een goede keus voor beginnende en ervaren roeiers. Ook is de bouwkwaliteit van een heel hoog niveau. Hierdoor kun je heel lang genieten van deze mooie roeitrainer. Dus zoek je een manier om intensief te trainen, om dat langere tijd te doen en het zo realistisch mogelijk te maken? Dan is deze roeimachine een goede keuze!

Je kunt op een geweldige manier trainen, al hangt daar ook een prijskaartje aan. Hij is voor een waterweerstand roeitrainer scherp geprijsd maar het blijft natuurlijk geen instapmodel. Maar de Como is de prijs dubbel en dwars waard. Andere waterweerstand roeimachines heb ik hier op een rij gezet: waterrowers vergeleken.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand verstellingTraploos
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht37 kg
Aantal programmas2
Ergometer-
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Roeislagen totaal, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail

Veel gestelde vragen

Kun je de Como ook bij een andere webshop bestellen?

Nee, dat is niet mogelijk. Deze roeitrainer wordt exclusief voor Coolblue gemaakt en is dan ook alleen hier te bestellen.

Kun je ook interactief trainen met de Flow Fitness Como Water W?

Nee, helaas niet. Er is geen Bluetooth of ANT+ koppeling. Hierdoor is het niet mogelijk om interactief te trainen met deze roeitrainer.

Alternatieven voor de Flow Fitness Como Water W

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen