Senz Sports R4000 review

senz sports r4000

In deze Senz Sport R4000 review laat ik je alles zien over deze populaire roeitrainer. Deze waterroeier biedt een ongekende trainingservaring. Tijd om dit eens uitgebreid te testen in deze uitgebreide review.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 19 reviews

€449

3 winkels

Laagste prijzen
  • De R4000 is heel scherp geprijst voor een roeitrainer met waterweerstand
  • Door de waterweerstand heb je een realistische roeiervaring
  • De R4000 is een basis roeitrainer zonder al teveel extra's

Senz Sports R4000 in het kort

Met de Senz Sports R4000 heb je voor een scherpe prijs een roeimachine met waterweerstand. Het is een zeer degelijk apparaat, zit goed in elkaar en is netjes afgewerkt. Daarbij kan hij ook nog ingeklapt worden en is hij eenvoudig in gebruik.

Plus- en minpunten

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Robuust gebouwd
  • Waterweerstand
  • Maximale belasting tot 120 kilo
  • Simpele trainingscomputer
  • Hartslagmeting alleen met borstband
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte195 cm
Gewicht44 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 19 reviews

6 reviews

8 reviews

5+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports R4000

Zoals gezegd is de Senz Sports R4000 een kwaliteitsproduct, ondanks zijn aantrekkelijke prijs. Het feit dat het hierbij gaat om een waterroeier is erg bijzonder. Toch werkt het systeem prima. Er is dus sprake van een goede prijs/kwaliteit verhouding. De roeitrainer is verder stevig gebouwd en netjes afgewerkt. Er zit een trainingscomputer op die je trainingsgegevens weergeeft. In deze Senz Sports R4000 review heb ik deze roeitrainer op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze review.

Het water weerstandssysteem

weerstand Pin

De weerstand op deze roeimachine wordt opgewekt door middel van water. In vergelijking met magnetische of luchtweerstand is dit de meest realistische vorm van weerstand. Het voelt alsof je echt buiten aan het roeien bent en het klinkt ook nog zo. De weerstand is zwaarder, naarmate je meer kracht zet, dat is bij roeien in een boot ook het geval.

Dat betekent dus dat er op de R4000 geen weerstandsniveaus zijn om uit te kiezen. Je bepaalt zelf hoe zwaar het roeien is. Daardoor is roeien met waterweerstand voor elke sporter geschikt, voor beginners en gevorderden. Roeien is sowieso niet erg belastend voor je gewrichten, omdat de bewegingen soepel gaan. Maar roeien met waterweerstand is ideaal voor mensen met gewrichtsklachten. Doordat de weerstand zich aanpast aan je eigen inspanning, heb je minder kans dat je pezen en spieren overbelast raken.

Display en trainingsprogramma’s

display van de senz sports r4000 Pin

De display is eenvoudig. Je kunt er de trainingsgegevens van je workout op zien. Dat zijn de tijd, afgelegde afstand, je snelheid, calorieën en roeislagen per minuut.

De trainingscomputer is zeer eenvoudig. Het schermpje is klein, maar wel overzichtelijk en de computer is makkelijk in gebruik. Er zitten maar zes knopjes op om door de gegevens te navigeren. Op de computer zul je dan ook geen trainingsprogramma’s vinden. Er is een koppeling met een borstband mogelijk, maar de borstband moet er los bij gekocht worden.

Je kunt de r4000 inklappen

r4000 inklapbaar Pin

Een roeimachine kan nogal een sta-in-de-weg zijn. Het is een lang apparaat (de R4000 is bijna 2 meter lang), dus neemt veel ruimte in. Hij kan gelukkig ingeklapt worden. Daardoor wordt hij veel compacter en kun je hem gemakkelijk in een hoek zetten.

Inklappen is heel makkelijk. Je draait de grote knop onder de pedalen helemaal los en trekt daarna de borgpen eruit. Hierna kun je heel makkelijk de rail omhoog kantelen. Op deze manier neemt hij een stuk minder ruimte in beslag en zet je hem zo in een hoekje!

Een comfortabel zadel

Het zadel van de R4000 zit heel comfortabel door de foam leer. De ergonomische comfortzitting zorgt er voor dat je roeien langere tijd vol kunt houden. Het helpt je om een meer soepele beweging te maken, die voorkomt dat je na verloop van tijd last zal krijgen van pijntjes. In plaats daarvan maak je de juiste beweging, zodat je fanatiek kunt sporten en tegelijkertijd blessures voorkomt als je de Senz Sports R4000 gebruikt.

Bouwkwaliteit

Het is belangrijk dat je roeimachine stevig gebouwd is. Tijdens het roeien rolt het stoeltje over een balk heen en weer. Is het frame niet robuust genoeg, dan voelt dit al snel wiebelig aan. Gelukkig viel me direct op bij deze Senz Sports R4000 review dat dit goed in elkaar zit, het frame is van hoogwaardig aluminium gemaakt. Op het stoeltje van foam leer zit je comfortabel, zodat je niet afgeleid wordt door onaangename randjes of een harde zitting. Ook het handvat is netjes afwerkt met een dikke foamlaag.

De R4000 is geschikt voor intensieve thuistraining. Hij kan een flinke workout goed doorstaan. Alle bewegende delen werken soepel en het apparaat blijft stabiel staan. Wat dat betreft ben ik zeker onder de indruk van de kwaliteit van de R4000.

Je kunt de R4000 makkelijk verplaatsen

Heb je gesport en wil je het apparaat daarna in de hoek van de kamer zetten? Dan kan dit heel makkelijk door de transportwielen die onder de pootjes zitten. Je kunt op deze manier heel makkelijk de roeitrainer in je eentje verplaatsen. En als je er even geen gebruik meer van maakt kun je het apparaat zelfs inklappen. Zo weet je zeker dat de R4000 nooit in de weg zal staan.

Hoe roeit de Senz Sports R4000?

senz sports r4000 Pin

Roeien op de Senz Sports R4000 is binnen roeien en toch het gevoel hebben dat je buiten op het water roeit. De weerstand wordt opgewekt door schoepen in een watertank. Door aan het handvat te trekken gaan de schoepen ronddraaien. Hoe harder je trekt, hoe zwaarder dit gaat. Dit voelt heel natuurlijk aan. Zelfs het geluid (klotsend water) doet je denken aan op open water roeien. Dit maakt het trainen op de R4000 erg prettig. Ik vind het heel ontspannend klinken.

De r4000 is een kwaliteit apparaat

De R4000 is een apparaat dat met veel aandacht ontworpen en gebouwd is. Hij is op alle vlakken netjes afgewerkt. Het frame is licht van gewicht en bestaat uit aluminium. Hierdoor is de roeimachine licht genoeg om gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Hij is echter ook inklapbaar, wat natuurlijk erg handig is als je hem niet gebruikt.

De roeimachine overtreft mijn eerste verwachtingen in deze Senz Sports R4000 review. Doordat hij in de lagere prijsklasse zit, waren mijn verwachtingen gelijk aan de Focus Fitness Row 3. De R4000 roeit echter prima, de bewegingen verlopen soepel, je zit comfortabel op het stoeltje en de machine kan intensief belast worden. Ik heb geen enkele keer gemerkt dat de roeitrainer tijdens de training is gaan schuiven.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandWater
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte195 cm
Gewicht44 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail

De Senz Sports R4000 vergeleken met de Senz Sports R5000

Deze beide roeitrainers zijn apparaten van een uitstekende kwaliteit. Ze verschillen in een belangrijk opzicht: De Senz Sports R5000 is een luchtroeier. Bij dit apparaat wordt de weerstand dus opgewekt door lucht in plaats van water. Beide geven ze een natuurlijke roeibeweging, maar bijkomend voordeel van waterweerstand is dat het nauwelijks geluidsoverlast geeft. Het enige wat je tijdens het trainen hoort is het klotsen van water. Wat ik persoonlijk heel ontspannend vind.

De R4000 is op te klappen, waar de R5000 handig in een hoek kan worden gezet, omdat hij kantelbaar is. De R5000 is wat hoger geprijsd dan de R4000. Verder hebben de beide apparaten geen trainingscomputer, maar beschikken ze alleen over een display, die de trainingsgegevens weergeeft. Wil je de R4000 vergelijken met andere roeitrainers dan kun je hier de top 10 roeitrainers bekijken.

De verschillen in een overzicht:

Senz Sports R4000Senz Sports R5000
Prijs€449€699
Score
Reviews

4.7 / 5 van 19 reviews

4.5 / 5 van 15 reviews

WeerstandWaterLucht
Weerstand niveaus99910
Maximale lichaamslengte195 cm200 cm
Gewicht44 kg40 kg
Aantal programmasGeenGeen
Ergometer--
HartslagsensorHartslagmeterHartslagmeter
Waterpas verstelbaarJaNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitGeenGeen
InklapbaarJaNee
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Conclusie

Het verrassende van de Senz Sports R4000 is dat je voor deze relatief lage prijs een roeimachine met waterweerstand kunt krijgen. Het is een zeer degelijk apparaat, het zit goed in elkaar en is netjes afgewerkt. Daarbij kan hij ook nog ingeklapt worden en is hij eenvoudig in gebruik.

Ondanks al deze voordelen had ik misschien meer opties verwacht, zoals een trainingscomputer met verschillende trainingen en de mogelijkheid om een koppeling te maken met je smartphone of tablet. Daarmee kun je doelgerichter trainen, op bijvoorbeeld conditie of te helpen bij het afvallen en meer uit je workout halen.

Maar in principe heb je niet meer nodig dan alleen een roeimachine. Extra programma’s zijn niet echt nodig, omdat je ook online trainingen kunt vinden. Met de noodzakelijke gegevens die de computer weergeeft, kun je ook uit de voeten. En voor deze lage instapprijs, krijg je wel een robuuste roeimachine met waterweerstand, wat de R4000 wel heel aantrekkelijk maakt.

Senz Sports R4000

Met de Senz Sports R4000 heb je voor een scherpe prijs een roeimachine met waterweerstand. Het is een zeer degelijk apparaat, zit goed in elkaar en is netjes afgewerkt. Daarbij kan hij ook nog ingeklapt worden en is hij eenvoudig in gebruik.

Alternatieven voor de Senz Sports R4000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen