Focus Fitness Row 2 review

focus fitness row 2

In deze Focus Fitness Row 2 review laat ik je alles zien over deze complete roeitrainer. Ik laat je zien wat je krijgt bij deze roeimachine en wat ik ervan vind. Bekijk snel alle plus en min punten van deze machine in deze test.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

3.8 / 5 van 46 reviews

€299

3 winkels

Laagste prijzen
  • De Focus Fitness Row 2 is een goede instapmodel roeitrainer
  • Je moet de weerstand handmatig verstellen via de knop
  • Scherpe prijs voor een roeitrainer

Focus Fitness Row 2 in het kort

De Focus Fitness Row 2 is een stabiele roeitrainer met ergonomisch ontwerp en een groot gebruiksgemak met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De perfecte roeimachine voor de beginnende roeier.

Voor wie is de Focus Fitness Row 2 een goede keuze?

De Focus Fitness Row 2 is een echte basis roeitrainer voor de beginnende roeier of voor mensen met een beperkt budget. Hiervoor levert de row 2 een prima roeitrainer. Maar dit merk je wel terug in bijvoorbeeld de handmatige weerstand, lichte vliegwiel en lichte eigen gewicht.

Plus- en minpunten

  • Staat stabiel
  • Fluisterstil in gebruik
  • Ergonomisch ontwerp
  • 8 Weerstandsniveaus
  • Geen trainingsprogramma’s
  • Geen hartslagmeting mogelijk
  • Handmatig instellen van de weerstand

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Focus Fitness Row 2 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze roeitrainer:
Apparaatroeitrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatig
Weerstand niveaus8
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Maximale lichaamslengte190 cm
Gewicht26 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
Aantal programmasGeen
Ergometer-
HartslagsensorNee
Waterpas verstelbaar
DisplayLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitGeen
InklapbaarJa
Bevestiging zitjeEnkele rail
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

3.8 / 5 van 46 reviews

14 reviews

10 reviews

16 reviews

logo kieskeurig

6 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Focus Fitness row 2

De Focus Fitness Row 2 is een simpele roeitrainer, die precies doet wat hij moet doen. Simpel kan negatief klinken, maar in dit geval is het juist de kracht van dit apparaat. Je hoeft er maar op te gaan zitten en je kunt van start. De weerstand stel je zelf in (dat gaat handmatig). Op de trainingscomputer zie je je trainingsinformatie. De Row 2 heeft ergonomische handgrepen en een comfortabel zitje. In deze Focus Fitness row 2 review heb ik deze roeitrainer op verschillende onderdelen bekeken. Hieronder vind je de belangrijkste details van deze test:

De display is duidelijk

display Pin

Op de display zie je al je trainingsgegevens. Je hoeft de roeitrainer verder niet te besturen of programma’s te kiezen. Je kunt enkel met de knoppen aangeven welke gegevens je wilt zien. Dit zijn bijvoorbeeld de tijd, het aantal verbrande calorieën, het aantal slagen per minuut en je snelheid. Hoewel je dus geen programma’s kunt instellen is het handig om je trainingsgegevens te kunnen zien. Daarmee kun je zien hoe je presteert en je voortgang in de gaten houden.

De row 2 is inklapbaar

row 2 inklapbaar Pin

Een roeitrainer in huis is een goede manier om regelmatig een full body workout te kunnen doen. Maar het is een apparaat dat veel ruimte inneemt. De lange rails is een behoorlijke sta in de weg. Het is dus een heel handige optie dat de Focus Fitness Row 2 ingeklapt kan worden. Er zit een scharnier in de rails, waardoor je deze omhoog kunt klappen. Zo kun je de roeitrainer snel en eenvoudig in een hoek zetten. Dit wordt nog makkelijker gemaakt, doordat de roeitrainer transportwieltjes heeft. Hiermee kun je de roeitrainer heel makkelijk verplaatsen. De Row 2 is namelijk helemaal niet zo zwaar.

Een magnetisch weerstandssysteem

weerstand Pin

De Focus Fitness Row 2 heeft 8 weerstandsniveaus. Hij beschikt over magnetische weerstand, waardoor het roeien prettig en natuurlijk aanvoelt. Ook is magnetische weerstand stil en zul je tijdens het roeien geen last hebben van geluidsoverlast. De weerstand kun je zelf instellen met een draaiknop op het frame. Dit betekent wel, dat als je de weerstand tijdens het trainen wilt veranderen, je dus even moet stoppen om aan de knop te draaien. Dit is anders dan wanneer je roeimachine een trainingscomputer heeft. Deze zou bij gebruik van een programma, automatisch de weerstand aanpassen. Wanneer je liever een luchtweerstand roeitrainer hebt dan kun je ook kijken naar de Senz Sports R5000 of de Senz Sports R4000 wanneer je een waterweerstand fijn vind.

Bouwkwaliteit is uitstekend

voorkant Pin

De bouwkwaliteit van de Focus Fitness Row 2 is voor de prijs die je ervoor betaalt, heel goed. Het apparaat is stevig en stabiel en blijft goed staan tijdens de training. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilo. Dat is voor een roeitrainer in deze prijsklasse normaal. De roeitrainer is echter niet gemaakt om intensief belast te worden. Dan kun je beter kiezen voor een roeitrainer uit de wat hogere prijsklasse. Maar wanneer je een roeitrainer zoekt voor normaal thuisgebruik dan krijg je bij de Row 2 een roeitrainer een met een goede bouwkwaliteit voor deze prijsklasse!

De row 2 heeft geen trainingsprogramma’s

Op de computer van de Focus Fitness Row 2 staan geen trainingsprogramma’s. Je kunt zelf de weerstand van de roeimachine instellen, door aan de knop op het frame te draaien. Je hoeft dus geen programma’s te kiezen, maar kunt gewoon direct aan de slag en zelf bepalen hoe je je training vorm geeft.

Hoe roeit de Row 2?

focus fitness row 2 review Pin

Roeien is wat je wilt doen op een roeitrainer en dat kun je prima doen op de Row 2. Zonder franje en zonder allerlei ingewikkelde technische hoogstandjes. Het is een eenvoudig apparaat, waar iedereen gemakkelijk gebruik van kan maken. Het vliegwiel weegt 7 kilo. Door dit gewicht zul je soepel kunnen roeien. Verder is de roeitrainer ontwikkeld met ergonomie in gedachten. De handvatten zijn afgewerkt met ergonomisch softgrip materiaal en het zitje is zacht en zit comfortabel.

Ik ben heel enthousiast over de Row 2. Ik ben onder de indruk van de stabiliteit en stevigheid van de roeitrainer. Je kunt hem belasten tot 120 kilo en de maximale lichaamslengte is 1,90 meter. Dus ook langere mensen kunnen nog prima op de Row 2 trainen. De Row 2 heeft geen uitgebreide trainingscomputer. Maar juist de eenvoud van het apparaat is de kracht. Hij beschikt niet over de laatste technische hoogstandjes, maar daardoor is hij ook heel betaalbaar. De aanschafprijs is namelijk heel laag voor een roeitrainer waardoor je een hele goede prijs/kwaliteit verhouding krijgt!

De Focus Fitness row 2 vergeleken met de row 3

Focus Fitness Row 2Focus Fitness Row 3
Prijs€299€449
Score
Reviews

3.8 / 5 van 46 reviews

4.6 / 5 van 208 reviews

WeerstandMagnetischMagnetisch
Weerstand verstellingHandmatigElektronisch
Weerstand niveaus816
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Maximale lichaamslengte190 cm190 cm
Gewicht26 kg35 kg
Gewicht vliegwiel7 kg12 kg
Aantal programmasGeen12
Ergometer--
HartslagsensorNeeHandsensoren, Hartslagmeter
Waterpas verstelbaarNee
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Afstand, Snelheid, Tijd, WattageCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, SPM, Tijd
ConnectiviteitGeenGeen
InklapbaarJaJa
Bevestiging zitjeEnkele railEnkele rail
BekijkBekijk

Voor wie is de Row 2 een goede keus?

Uit deze Focus Fitness Row 2 review blijkt dat dit een goede roeimachine is voor beginnende sporters. Het is een apparaat zonder uitgebreide uitrusting, maar daardoor ideaal om te kijken of roeien iets voor je is. Verder is de Row 2 voor alle sporters bedoeld die geen behoefte hebben aan de sturing van een trainingscomputer. Je kunt ook heel goed zelf je training vormgeven of trainingsschema’s van internet gebruiken. De Row 2 is een kwalitatief goede roeimachine waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Hij is geschikt voor normaal thuisgebruik, maar niet voor intensieve trainingen. De Row 2 is dan ook niet bedoeld voor ervaren, fanatieke sporters. Dat zie je ook aan het vliegwiel, dat daarvoor wat te licht is. Maar de serieuze sporter zou waarschijnlijk wel wat extra opties missen: een trainingscomputer, hartslagmeter en eventueel een koppeling via Bluetooth om interactief te kunnen trainen. Zij zouden beter voor bijvoorbeeld de Focus Fitness Row 3 kunnen gaan. Wil je de row 2 vergelijken met andere roeitrainers dan kun je hier de 10 beste roeitrainers vergelijken.

Hoeveel geluid maakt de Focus Fitness Row 2?

Van de 3 soorten weerstanden: water, lucht en magneet is de magneet weerstand het stilste. Een voordeel van deze roeitrainer is dan ook dat deze niet veel geluid maakt tijdens het trainen!

Is dit een goed instapmodel?

Ja, dit is een goede roeimachine voor beginnende sporters. Het is een apparaat zonder uitgebreide uitrusting, maar daardoor ideaal om te kijken of roeien iets voor je is.

Focus Fitness Row 2

De Focus Fitness Row 2 is een stabiele roeitrainer met ergonomisch ontwerp en een groot gebruiksgemak met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De perfecte roeimachine voor de beginnende roeier.

Alternatieven voor de Focus Fitness Row 2

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen